Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle jestem w tyle jeśli chodzi o wyprawkę :0
Ja mam tylko łóżeczko i Ok 70sztuk ciuszków od kuzynki a sama kupiłam jeden komplecik, bodziaka i skarpetki.
Chyba dlatego ze boje się ze coś będzie nie tak
Moja szwagierka urodziła dziecko w terminie z poważna wada serca która była niezdiagnozowana i dzidziuś niestety zmarł.
Rodziła w terminie wiec miała już wszystko kupione i urządzone. Najgorzej wrócić do takiego domu gdzie wszystko przypomina o dziecku które miało być już z Nami a trzeba ogarniać pogrzeb .....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:48
-
Kamcia, ja chyba kupie ochraniacze, kurde sama nie wiem
Mam jeszcze czas na przemyslenia.
Wystawilam na fejsa ekspres na kapsulki, ktory kosztuje 400 zl, a ja chcialam za niego 100 zl bo bez sensu lezy i mi sie kurzy, a ja mam normalny cisnieniowy, bo u mnie sami kawosze i sie nie oplacalo kupowac kapsulek, wystawilam go i w sumie nawet nie pamietam kiedy kupilam, ani nic, nie mam papierow, a zaczely sie pytania - gwarancja, karton, papiery, conajmniej jakbym wystawila nowy i chciala za niego te 400 zl. Odechcialo mi sie konwersowac z tymi ludzmi, tragedia jakas. -
My mamy drewniane łóżeczko, wyjmowane dwa szczebelki.
Nie korzystaliśmy jednak, dno było na tyle nisko, że górą nie dała rady wyjść. Wyjęte szczebelki ją rozpraszały i zamiast zasypiać - uciekała z łóżeczka. To ten typ co potrzebuje czasem ograniczeń
Przenieśliśmy ją do większego łóżka po 2 urodzinach i zaczęły się cyrki ze spaniem. Miałam dziecko, które położone do łóżeczka po 20 minutach zasypiało spokojnie samo, a teraz trzeba z nią leżeć, czasem pół godziny a czasem ponad godzinę. Raz zasypia, innym razem wstaje, wychodzi, jak się ją odnosi do łóżka to jest płacz, stawianie się, wymuszanie. Trochę żałuję, mogła spać jeszcze jakiś czas w łóżeczku ale z drugiej strony - jakby mi się początek takich cyrków nałożył z noworodkiem w domu to chyba bym oszalała.
Ochraniacz mieliśmy, do 7 mca córka spała z nami w nocy.Matylda
-
Dlatego my materac zamierzamy kupić dobry.
Nowe łóżka dostawki też mają materiałowe boki więc to akurat wydaje mi się że nie jest problemem. Ochraniacza się boję, dziecko z nami spać też nie będzie. Nie chce i mam nadzieję, że nie ulegnew łóżeczku obok, ale w swoim
Monitor oddechu też chce kupić.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Tanda wrote:Najbardziej wiarygodny na 27.04
No to jesteśmy dzień po Was
Co do całej reszty, wszystko okaże się w praniu.
Ja już wiem, co potrafi 4 kilo człowieczka i te co jeszcze nie miały, niech uwierzą, zmusi do rzeczy niezwykłych
Zobaczymy, dajmy im czas, niech się urodzą i pokażą kim sąWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 13:09
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Tanda
Dzięki
Rozwialas trochę moich wątpliwości
W łóżeczku doceniam właśnie to uwiezieniemały zasypia sam(choć ostatnio wymaga siedzenia obok) i nie wyobrażam sobie zeby przy tym uciekał
albo w nocy sam wyszedł
Młodszy miałby w zanadrzu turystyczne by starszy przechodził mniej stresu przez zmiany w tym łóżka czy pokojuTanda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci.
Tyle napisane, wiec nie za bardzo wiem, bo wlasnie mialam upatrzony pianka+kokos a teraz zglupialam -
Dominique1995 wrote:Ale jestem w tyle jeśli chodzi o wyprawkę :0
Ja mam tylko łóżeczko i Ok 70sztuk ciuszków od kuzynki a sama kupiłam jeden komplecik, bodziaka i skarpetki.
Mycha666 wrote:Coś miałam jeszcze napisać i oczywiście zapomniałam. Ale już wiem.
Trafiłam przez przypadek na niżej wymienioną stronę i znalazłam takie cuś jako pierwszy punkt wyprawki, co mi się bardzo spodobało. Cytuję:
"Przygotuj przed porodem dużo łatwych do odgrzania dań (mrożonych, zawekowanych) oraz półproduktów i niepsujących się składników. Polecam leczo, zapiekanki, zupy, pierogi i pyzy. Jeśli tylko masz w domu miejsce, kup sporo ręczników papierowych, chusteczek, mydła w płynie, dezodorantu i innych używanych przez Ciebie na co dzień kosmetyków i artykułów higienicznych. Nic nie psuje humoru bardziej niż konieczność wychodzenia po papier toaletowy w niedzielę o 18.00. Natomiast jeśli chodzi o dziecko, nie kupuj przed porodem więcej niż jednej paczki pieluch czy tubki kremu do pośladków, bo nie wiadomo, czy nie będzie je uczulać."
źródło http://www.wymagajace.pl/wyprawka-lista-sciagniecia/
Po wczorajszym obżarstwie dziś cukier na czczo 95, a już myślałam, że mi się glukometr zablokował na pozycji 83. Nic to, jeszcze dziś pierogowy obiad, sprawdzę jak po nich w wersji solo. A potem oddzielnie po deserze
My będziemy mieć zwykłe łóżeczko drewniane, najprawdopodobniej w sypialni tuż koło naszego. Chyba nie będziemy na razie robić rewolucji w domu, niech mąż sobie korzysta ze swojej samotni jak długo się da. Materac bardzie lateksowy lub lateks-kokos. Ochraniacze będzie koleżanka mi szyła bo właśnie kupiła maszynę i już ma całą listę dla mojej małej. Jak się nie sprawdzą to nie będę zaczepiać. Zarówno ja jak i czwórka mojego rodzeństwa, a potem kolejne pokolenie nie mieliśmy nic na szczebelkach, byliśmy przykrywani kołderkami i to się sprawdzało u nas dobrze. Mam zamiar korzystać z doświadczeń starszego pokolenia, jednocześnie stosując rozwiązania XXI wieku.
-
efekt pamieci to co innego
i nie wskazane do dzieci, ma być twardo i płasko
a pianka kokos na pewno sie sprawdzał
wiem, ze jakas tam grubosc powodowała ograniczone czucie tych płytek-nie wyłapywały dziecka
ale dziewczyny robiły tez testy na swoich materacach, z własna reką, czy zwierzakiem i wychodziło dobrzeJ.S lubi tę wiadomość
-
Kamcia, dzieki
Czyli ten lateks-kokos powinien byc dobry, upatrzylam juz sobie z firmy heave, opinie maja dobre.
Ja kolderki ani poduszki do lozeczka nie daje, jedynie myslalam o ochraniaczach i na pewno maly bedzie spal w spiworku, boje sie ze moglby sie kolderka nakryc.
Materac 8 cm wysoki to chyba taka optymalna opcja? Jakie wy kupujecie?