X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeniesiemy się zaraz na inne forum i taki będzie finał jak tak wszystko będą blokować :/

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem w tyle jeśli chodzi o wyprawkę :0
    Ja mam tylko łóżeczko i Ok 70sztuk ciuszków od kuzynki a sama kupiłam jeden komplecik, bodziaka i skarpetki.
    Chyba dlatego ze boje się ze coś będzie nie tak :(
    Moja szwagierka urodziła dziecko w terminie z poważna wada serca która była niezdiagnozowana i dzidziuś niestety zmarł.
    Rodziła w terminie wiec miała już wszystko kupione i urządzone. Najgorzej wrócić do takiego domu gdzie wszystko przypomina o dziecku które miało być już z Nami a trzeba ogarniać pogrzeb .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:48

• J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja chyba kupie ochraniacze, kurde sama nie wiem :D Mam jeszcze czas na przemyslenia.

Wystawilam na fejsa ekspres na kapsulki, ktory kosztuje 400 zl, a ja chcialam za niego 100 zl bo bez sensu lezy i mi sie kurzy, a ja mam normalny cisnieniowy, bo u mnie sami kawosze i sie nie oplacalo kupowac kapsulek, wystawilam go i w sumie nawet nie pamietam kiedy kupilam, ani nic, nie mam papierow, a zaczely sie pytania - gwarancja, karton, papiery, conajmniej jakbym wystawila nowy i chciala za niego te 400 zl. Odechcialo mi sie konwersowac z tymi ludzmi, tragedia jakas.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy drewniane łóżeczko, wyjmowane dwa szczebelki.
    Nie korzystaliśmy jednak, dno było na tyle nisko, że górą nie dała rady wyjść. Wyjęte szczebelki ją rozpraszały i zamiast zasypiać - uciekała z łóżeczka. To ten typ co potrzebuje czasem ograniczeń :)
    Przenieśliśmy ją do większego łóżka po 2 urodzinach i zaczęły się cyrki ze spaniem. Miałam dziecko, które położone do łóżeczka po 20 minutach zasypiało spokojnie samo, a teraz trzeba z nią leżeć, czasem pół godziny a czasem ponad godzinę. Raz zasypia, innym razem wstaje, wychodzi, jak się ją odnosi do łóżka to jest płacz, stawianie się, wymuszanie. Trochę żałuję, mogła spać jeszcze jakiś czas w łóżeczku ale z drugiej strony - jakby mi się początek takich cyrków nałożył z noworodkiem w domu to chyba bym oszalała.

Ochraniacz mieliśmy, do 7 mca córka spała z nami w nocy.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochraniacze też właśnie muszę dokupić i do tego kołderkę

klz9piqvvra11kd2.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my materac zamierzamy kupić dobry.
    Nowe łóżka dostawki też mają materiałowe boki więc to akurat wydaje mi się że nie jest problemem. Ochraniacza się boję, dziecko z nami spać też nie będzie. Nie chce i mam nadzieję, że nie ulegne ;) w łóżeczku obok, ale w swoim ;)
    Monitor oddechu też chce kupić.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Najbardziej wiarygodny na 27.04 :)

No to jesteśmy dzień po Was :)

Co do całej reszty, wszystko okaże się w praniu.

Ja już wiem, co potrafi 4 kilo człowieczka i te co jeszcze nie miały, niech uwierzą, zmusi do rzeczy niezwykłych XD

Zobaczymy, dajmy im czas, niech się urodzą i pokażą kim są ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 13:09

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Dzięki :)
    Rozwialas trochę moich wątpliwości :)
    W łóżeczku doceniam właśnie to uwiezienie :) mały zasypia sam(choć ostatnio wymaga siedzenia obok) i nie wyobrażam sobie zeby przy tym uciekał :) albo w nocy sam wyszedł
    Młodszy miałby w zanadrzu turystyczne by starszy przechodził mniej stresu przez zmiany w tym łóżka czy pokoju

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że piszę to kolejny raz
    Jeśli kupijecie monitory oddechu wczytajcie się w insyrukcje ponieważ materac nie może być za wysoki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, czekam wlasnie na niego, doczytam instrukcje i dopiero kupie materac wlasnie, zamowilam babysense 7.
    Fatalita, tez mam w planie, aby spalo obok w swoim lozeczku, a nie z nami. Mam nadzieje ze sie uda.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita możesz podać linka do tego otulacza?

My też kupujemy łóżeczko drewnie + turystyczne jak będziemy jeździć np. do teściów, czy na wakacje. Co z tym materacem jaki wybrać, żeby był dobry?

• J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, przy monitorze babysense nie moze byc tylko materaca piankowego, a nie pisza nic o innych

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysokosc tez ma znaczenie, tzn taki 7-10 cm to standard
    ale sa juz 15 cm
    ja nie używałam monitora, opieram sie na doświadczeniach innych mam
    a czemu nie piankowy? a te mieszane czyli pianka+kokos, pianka +
    lateks?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci.

Tyle napisane, wiec nie za bardzo wiem, bo wlasnie mialam upatrzony pianka+kokos a teraz zglupialam

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Ale jestem w tyle jeśli chodzi o wyprawkę :0
    Ja mam tylko łóżeczko i Ok 70sztuk ciuszków od kuzynki a sama kupiłam jeden komplecik, bodziaka i skarpetki.
    To masz z 5 razy więcej niż ja ;-)
    Mycha666 wrote:
    Coś miałam jeszcze napisać i oczywiście zapomniałam. Ale już wiem.
    Trafiłam przez przypadek na niżej wymienioną stronę i znalazłam takie cuś jako pierwszy punkt wyprawki, co mi się bardzo spodobało. Cytuję:

"Przygotuj przed porodem dużo łatwych do odgrzania dań (mrożonych, zawekowanych) oraz półproduktów i niepsujących się składników. Polecam leczo, zapiekanki, zupy, pierogi i pyzy. Jeśli tylko masz w domu miejsce, kup sporo ręczników papierowych, chusteczek, mydła w płynie, dezodorantu i innych używanych przez Ciebie na co dzień kosmetyków i artykułów higienicznych. Nic nie psuje humoru bardziej niż konieczność wychodzenia po papier toaletowy w niedzielę o 18.00. Natomiast jeśli chodzi o dziecko, nie kupuj przed porodem więcej niż jednej paczki pieluch czy tubki kremu do pośladków, bo nie wiadomo, czy nie będzie je uczulać."

źródło http://www.wymagajace.pl/wyprawka-lista-sciagniecia/
    Nie muszę robić zapasów bo mam pełnosprawnego męża :-D

Po wczorajszym obżarstwie dziś cukier na czczo 95, a już myślałam, że mi się glukometr zablokował na pozycji 83. Nic to, jeszcze dziś pierogowy obiad, sprawdzę jak po nich w wersji solo. A potem oddzielnie po deserze ;-)

My będziemy mieć zwykłe łóżeczko drewniane, najprawdopodobniej w sypialni tuż koło naszego. Chyba nie będziemy na razie robić rewolucji w domu, niech mąż sobie korzysta ze swojej samotni jak długo się da. Materac bardzie lateksowy lub lateks-kokos. Ochraniacze będzie koleżanka mi szyła bo właśnie kupiła maszynę i już ma całą listę dla mojej małej. Jak się nie sprawdzą to nie będę zaczepiać. Zarówno ja jak i czwórka mojego rodzeństwa, a potem kolejne pokolenie nie mieliśmy nic na szczebelkach, byliśmy przykrywani kołderkami i to się sprawdzało u nas dobrze. Mam zamiar korzystać z doświadczeń starszego pokolenia, jednocześnie stosując rozwiązania XXI wieku.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efekt pamieci to co innego :) i nie wskazane do dzieci, ma być twardo i płasko
    a pianka kokos na pewno sie sprawdzał
    wiem, ze jakas tam grubosc powodowała ograniczone czucie tych płytek-nie wyłapywały dziecka
    ale dziewczyny robiły tez testy na swoich materacach, z własna reką, czy zwierzakiem i wychodziło dobrze

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierogów nie komentuję :P
    lodów, ciast i ciasteczek również :P :P
    więcej rekordów cukrowych nie bije, odrobie po ciązy :) mam obiecane ruskie od koleżanki z wątku :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dzieki :D Czyli ten lateks-kokos powinien byc dobry, upatrzylam juz sobie z firmy heave, opinie maja dobre.
    Ja kolderki ani poduszki do lozeczka nie daje, jedynie myslalam o ochraniaczach i na pewno maly bedzie spal w spiworku, boje sie ze moglby sie kolderka nakryc.
    Materac 8 cm wysoki to chyba taka optymalna opcja? Jakie wy kupujecie?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po posiłkach zawsze cukier ładny, bez względu na to jak bardzo niedobre węglowodany spożywam ;-) najwyższy w życiu to było 133. Pierogów się zatem nie boję ;-) ale i tak sprawdzę, bo może hormony mi psikusa sprawią

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba mam 8cm (ale pianka kokos gryka PS robaków nie mam)
    i wyższego na pewno nie potrzeba
    dla Patryczka podobnie pewnie wybiore

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ