X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeniesiemy się zaraz na inne forum i taki będzie finał jak tak wszystko będą blokować :/

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem w tyle jeśli chodzi o wyprawkę :0
    Ja mam tylko łóżeczko i Ok 70sztuk ciuszków od kuzynki a sama kupiłam jeden komplecik, bodziaka i skarpetki.
    Chyba dlatego ze boje się ze coś będzie nie tak :(
    Moja szwagierka urodziła dziecko w terminie z poważna wada serca która była niezdiagnozowana i dzidziuś niestety zmarł.
    Rodziła w terminie wiec miała już wszystko kupione i urządzone. Najgorzej wrócić do takiego domu gdzie wszystko przypomina o dziecku które miało być już z Nami a trzeba ogarniać pogrzeb .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:48

• J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja chyba kupie ochraniacze, kurde sama nie wiem :D Mam jeszcze czas na przemyslenia.

Wystawilam na fejsa ekspres na kapsulki, ktory kosztuje 400 zl, a ja chcialam za niego 100 zl bo bez sensu lezy i mi sie kurzy, a ja mam normalny cisnieniowy, bo u mnie sami kawosze i sie nie oplacalo kupowac kapsulek, wystawilam go i w sumie nawet nie pamietam kiedy kupilam, ani nic, nie mam papierow, a zaczely sie pytania - gwarancja, karton, papiery, conajmniej jakbym wystawila nowy i chciala za niego te 400 zl. Odechcialo mi sie konwersowac z tymi ludzmi, tragedia jakas.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy drewniane łóżeczko, wyjmowane dwa szczebelki.
    Nie korzystaliśmy jednak, dno było na tyle nisko, że górą nie dała rady wyjść. Wyjęte szczebelki ją rozpraszały i zamiast zasypiać - uciekała z łóżeczka. To ten typ co potrzebuje czasem ograniczeń :)
    Przenieśliśmy ją do większego łóżka po 2 urodzinach i zaczęły się cyrki ze spaniem. Miałam dziecko, które położone do łóżeczka po 20 minutach zasypiało spokojnie samo, a teraz trzeba z nią leżeć, czasem pół godziny a czasem ponad godzinę. Raz zasypia, innym razem wstaje, wychodzi, jak się ją odnosi do łóżka to jest płacz, stawianie się, wymuszanie. Trochę żałuję, mogła spać jeszcze jakiś czas w łóżeczku ale z drugiej strony - jakby mi się początek takich cyrków nałożył z noworodkiem w domu to chyba bym oszalała.

Ochraniacz mieliśmy, do 7 mca córka spała z nami w nocy.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochraniacze też właśnie muszę dokupić i do tego kołderkę

klz9piqvvra11kd2.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my materac zamierzamy kupić dobry.
    Nowe łóżka dostawki też mają materiałowe boki więc to akurat wydaje mi się że nie jest problemem. Ochraniacza się boję, dziecko z nami spać też nie będzie. Nie chce i mam nadzieję, że nie ulegne ;) w łóżeczku obok, ale w swoim ;)
    Monitor oddechu też chce kupić.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Najbardziej wiarygodny na 27.04 :)

No to jesteśmy dzień po Was :)

Co do całej reszty, wszystko okaże się w praniu.

Ja już wiem, co potrafi 4 kilo człowieczka i te co jeszcze nie miały, niech uwierzą, zmusi do rzeczy niezwykłych XD

Zobaczymy, dajmy im czas, niech się urodzą i pokażą kim są ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 13:09

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Dzięki :)
    Rozwialas trochę moich wątpliwości :)
    W łóżeczku doceniam właśnie to uwiezienie :) mały zasypia sam(choć ostatnio wymaga siedzenia obok) i nie wyobrażam sobie zeby przy tym uciekał :) albo w nocy sam wyszedł
    Młodszy miałby w zanadrzu turystyczne by starszy przechodził mniej stresu przez zmiany w tym łóżka czy pokoju

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że piszę to kolejny raz
    Jeśli kupijecie monitory oddechu wczytajcie się w insyrukcje ponieważ materac nie może być za wysoki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, czekam wlasnie na niego, doczytam instrukcje i dopiero kupie materac wlasnie, zamowilam babysense 7.
    Fatalita, tez mam w planie, aby spalo obok w swoim lozeczku, a nie z nami. Mam nadzieje ze sie uda.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita możesz podać linka do tego otulacza?

My też kupujemy łóżeczko drewnie + turystyczne jak będziemy jeździć np. do teściów, czy na wakacje. Co z tym materacem jaki wybrać, żeby był dobry?

• J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, przy monitorze babysense nie moze byc tylko materaca piankowego, a nie pisza nic o innych

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysokosc tez ma znaczenie, tzn taki 7-10 cm to standard
    ale sa juz 15 cm
    ja nie używałam monitora, opieram sie na doświadczeniach innych mam
    a czemu nie piankowy? a te mieszane czyli pianka+kokos, pianka +
    lateks?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci.

Tyle napisane, wiec nie za bardzo wiem, bo wlasnie mialam upatrzony pianka+kokos a teraz zglupialam

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Ale jestem w tyle jeśli chodzi o wyprawkę :0
    Ja mam tylko łóżeczko i Ok 70sztuk ciuszków od kuzynki a sama kupiłam jeden komplecik, bodziaka i skarpetki.
    To masz z 5 razy więcej niż ja ;-)
    Mycha666 wrote:
    Coś miałam jeszcze napisać i oczywiście zapomniałam. Ale już wiem.
    Trafiłam przez przypadek na niżej wymienioną stronę i znalazłam takie cuś jako pierwszy punkt wyprawki, co mi się bardzo spodobało. Cytuję:

"Przygotuj przed porodem dużo łatwych do odgrzania dań (mrożonych, zawekowanych) oraz półproduktów i niepsujących się składników. Polecam leczo, zapiekanki, zupy, pierogi i pyzy. Jeśli tylko masz w domu miejsce, kup sporo ręczników papierowych, chusteczek, mydła w płynie, dezodorantu i innych używanych przez Ciebie na co dzień kosmetyków i artykułów higienicznych. Nic nie psuje humoru bardziej niż konieczność wychodzenia po papier toaletowy w niedzielę o 18.00. Natomiast jeśli chodzi o dziecko, nie kupuj przed porodem więcej niż jednej paczki pieluch czy tubki kremu do pośladków, bo nie wiadomo, czy nie będzie je uczulać."

źródło http://www.wymagajace.pl/wyprawka-lista-sciagniecia/
    Nie muszę robić zapasów bo mam pełnosprawnego męża :-D

Po wczorajszym obżarstwie dziś cukier na czczo 95, a już myślałam, że mi się glukometr zablokował na pozycji 83. Nic to, jeszcze dziś pierogowy obiad, sprawdzę jak po nich w wersji solo. A potem oddzielnie po deserze ;-)

My będziemy mieć zwykłe łóżeczko drewniane, najprawdopodobniej w sypialni tuż koło naszego. Chyba nie będziemy na razie robić rewolucji w domu, niech mąż sobie korzysta ze swojej samotni jak długo się da. Materac bardzie lateksowy lub lateks-kokos. Ochraniacze będzie koleżanka mi szyła bo właśnie kupiła maszynę i już ma całą listę dla mojej małej. Jak się nie sprawdzą to nie będę zaczepiać. Zarówno ja jak i czwórka mojego rodzeństwa, a potem kolejne pokolenie nie mieliśmy nic na szczebelkach, byliśmy przykrywani kołderkami i to się sprawdzało u nas dobrze. Mam zamiar korzystać z doświadczeń starszego pokolenia, jednocześnie stosując rozwiązania XXI wieku.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efekt pamieci to co innego :) i nie wskazane do dzieci, ma być twardo i płasko
    a pianka kokos na pewno sie sprawdzał
    wiem, ze jakas tam grubosc powodowała ograniczone czucie tych płytek-nie wyłapywały dziecka
    ale dziewczyny robiły tez testy na swoich materacach, z własna reką, czy zwierzakiem i wychodziło dobrze

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierogów nie komentuję :P
    lodów, ciast i ciasteczek również :P :P
    więcej rekordów cukrowych nie bije, odrobie po ciązy :) mam obiecane ruskie od koleżanki z wątku :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dzieki :D Czyli ten lateks-kokos powinien byc dobry, upatrzylam juz sobie z firmy heave, opinie maja dobre.
    Ja kolderki ani poduszki do lozeczka nie daje, jedynie myslalam o ochraniaczach i na pewno maly bedzie spal w spiworku, boje sie ze moglby sie kolderka nakryc.
    Materac 8 cm wysoki to chyba taka optymalna opcja? Jakie wy kupujecie?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po posiłkach zawsze cukier ładny, bez względu na to jak bardzo niedobre węglowodany spożywam ;-) najwyższy w życiu to było 133. Pierogów się zatem nie boję ;-) ale i tak sprawdzę, bo może hormony mi psikusa sprawią

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba mam 8cm (ale pianka kokos gryka PS robaków nie mam)
    i wyższego na pewno nie potrzeba
    dla Patryczka podobnie pewnie wybiore

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ