Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kattalinna wrote:Ja po posiłkach zawsze cukier ładny, bez względu na to jak bardzo niedobre węglowodany spożywam
najwyższy w życiu to było 133. Pierogów się zatem nie boję
ale i tak sprawdzę, bo może hormony mi psikusa sprawią
kupuje takie ręcznie robione (są w sklepiku 2x w tygodniu)
ze szpinakiem mogę
z mięsem super,
z kapusta i pieczarkami średnio
z serem na słodko nie ryzykuje
ale po 6 ruskich pobiłam rekord cukrowy na całe dwie ciąze-183!szok
kattalinna lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:kupuje takie ręcznie robione (są w sklepiku 2x w tygodniu)
ze szpinakiem mogę
z mięsem super,
-
kattalinna wrote:Sprawę w ruskich ziemniory Ci pewnie załatwiły
na sto procent
ale taki rekord
po połowie pizzy bez brzegów mam w normie a to 6 marniutkich (ale pyszniutkich) pierogówpierogami podtuczyłam się po ciązy z synem
na diecie nie jem ziemniakow, bo mi nie służa w ogóleWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 14:11
-
Nie przeżyłabym bez ziemniaków..
Jest to absolutna podstawa mojego wyżywienia, zawsze od Taty z ogródka a przez pierwsyz trzmestr, gdyby nie one, nie miałabym co jeść.
Tym bardziej, że wpadłam trochę w paranoję, bo czytałam sobie o migrenie z aurą w ciąży i znalazłam informację, że gdy zdarzy się ponad dwukrotnie to oznacza zagrożenie cukrzycą ciążową.Czekam na 24 tydzień i krzywą z coraz większym niepokojem.
Nie mam jeszcze ani łóżeczka, ani materaca, nawet nie wybierałam, nie wiem o czym mówicie.No ale czytam i uczę się od Was powoli. Jedyne, do czego doszłam to to, że na początek chcę kosz mojżesza, bo łatwiej Małego nosić po domu a jest sporo powierzchni. Łóżeczko będzie miał w swoim pokoiku przy naszej sypialni.
Jutro o 9.00 połówkowe - chyba ostatnie na wątku? - trzymajcie kciuki.
kamciaelcia, kattalinna, Katy, Feeva, Kropka88, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Fermina, trzymam kciuki
Czy to Ty szukałaś kiedyś pasty do zębów bez sls? Znalazłam przypadkiem, szukając himalayi. Wygląda ciekawie więc zamawiam na próbęhttps://www.aptekagemini.pl/category/higiena-jamy-ustnej-pasty-do-zebow/2/short/price/asc/0/24
Fermina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFatalita wrote:Proszę link majowa mama:
https://m.zalando.pl/carters-core-swaddle-stripe-pattern-baby-2-pack-kocyk-do-raczkowania-blue-cj253k009-k11.html
Sa jeszcze inne kolory.
A to jest kocyk do okrycia czy jak w opisie będziesz go używać do raczkowania ? -
Dopiero teraz zauważyłam, że jest napis w linku do raczkowania. W opisie nic takiego nie było. Kupiłam z zamysłem używania jako zwykły kocyk/otulacz. Zobaczymy jak przyjdzie. Poza tym nie rozumiem idei koca do raczkowania
niebezpieczne to brzmi
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Nasza Mała będzie miała łóżeczko centralnie obok naszego, dosłownie krok (bo więcej miejsca w sypialni nie ma
) więc w każdej chwili będę miala szybki dostęp
Co do łóżeczka to mam już wybrane. Miało być zabudowane z dwóch stron, ale wtedy nie widziałbym w nocy co się z nią dzieje i musiałabym wstawać, więc wybrałam łóżeczko z każdej strony ze szczebelkamiwtedy tylko łeb podniose i będę mieć kontrolę bez wstawania
Co do materaca co sądzicie o piance poliuretanowej+watolinie? Nie będzie za miękki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 16:07
-
Fatalita wrote:Dopiero teraz zauważyłam, że jest napis w linku do raczkowania. W opisie nic takiego nie było. Kupiłam z zamysłem używania jako zwykły kocyk/otulacz. Zobaczymy jak przyjdzie. Poza tym nie rozumiem idei koca do raczkowania
niebezpieczne to brzmi
też wrzuciłam do koszyka. Jak mi zalando odda kasę za zwrot butów to coś jeszcze dorzucę do tego koszyka, żeby kurier z jednym kocykiem nie musiał jechać
Fatalita lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Kamcia, dzieki
Czyli ten lateks-kokos powinien byc dobry, upatrzylam juz sobie z firmy heave, opinie maja dobre.
Ja kolderki ani poduszki do lozeczka nie daje, jedynie myslalam o ochraniaczach i na pewno maly bedzie spal w spiworku, boje sie ze moglby sie kolderka nakryc.
Materac 8 cm wysoki to chyba taka optymalna opcja? Jakie wy kupujecie?
My mamy Lateks - kokos, 9 cm.Matylda
-
kattalinna wrote:Fermina, trzymam kciuki
Czy to Ty szukałaś kiedyś pasty do zębów bez sls? Znalazłam przypadkiem, szukając himalayi. Wygląda ciekawie więc zamawiam na próbęhttps://www.aptekagemini.pl/category/higiena-jamy-ustnej-pasty-do-zebow/2/short/price/asc/0/24
W Rossmannie jest teraz 2+2 na produkty z kategorii natura, w tym na markę Himalaya.
Za 20 zł można mieć 4 pastyMatylda
-
A ja właśnie wyhaczyłam na promocji kieckę w h&m
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0558690001.html
Ciekawe jaka przyjdzie i czy będę w niej wyglądała jak człowiek, gustuję raczej w rozkloszowanych ale w ciąży nie muszę maskować brzucha a cena mnie skusiła
Przed porodem mamy dwie uroczystości rodzinne, więc jak znalazłMatylda
-
kamciaelcia wrote:kupuje takie ręcznie robione (są w sklepiku 2x w tygodniu)
ze szpinakiem mogę
z mięsem super,
po 6 pierogach (przysmażone z cebulką + łycha śmietany 18%) cukier 93. Po dużym kawale ciacha czekoladowego z bitą śmietaną wynik 103.
-
Wiem, ale ja z moimi cukrami znamy się od ponad dwóch lat, nie robią takich numerów
Pawojaszka, biały ryż to zło samo w sobie, na mleku to już do kwadratu. Ale jak na cukier po posiłku to super wynik
Menu szpitalne dla kobiet z cukrzycą ciążową to już urban legend... Ja jestem na 98% pewna, że ze szpitalnego jedzenia to prawie niczego nie zjem. Nie dość, że cukry, to jeszcze bez mięsa. Mąż będzie mi gorące w pojemniczkach dostarczałkamciaelcia lubi tę wiadomość