Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kattalinna wrote:Ja coraz bardziej skłaniam się do leżaczka tiny love 3w1.
Strasznie ciężkie okazują się takie wybory... -
Hej.
My też kupujemy tiny love. Oglądaliśmy już w sklepie i wydaje się idealny.
Ale Patk, nie wiem czy to jest dobre łóżko do spania głównego, my kupujemy np. Żeby do łazienki pójść się kąpać z dzieckiem i potem, żeby przerobić na leżaczek dla starszych dzieci.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
hej dziewczynki, nadrabiam z wczoraja zaległości, co do leżaczka tiny love 3w1 to my już kupilismy ale uzywany, dałam za niego niecałe 200 zł, już jest odświezony i czeka na maluszka, mój mąż się napalił na ten leżaczek
ja zastanawiam się nad kupnem komody w ikei Hemnes z 3 szufladami bo niestety moja szafa jest tak wypchana ze muszę mieć miejsce dla dzidziolka, zastanawiam się jeszcze nad komodą Brimnes, co myślicie?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40242629/#/90374274
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218025/ -
Fatalita wrote:...nie wiem czy to jest dobre łóżko do spania głównego, my kupujemy np. Żeby do łazienki pójść się kąpać z dzieckiem i potem, żeby przerobić na leżaczek dla starszych dzieci.
Mi też się wydaje że się nie nadaje, ale mam znajomą która przez jakieś 2 miesiące stosowala jako łóżko.
Już sama nie wiem... niby czas jeszcze jest na przemyślenia... Ale potem jak się wydatki skumulują to będzie kiepsko, dlatego chciałoby się rozłożyć w czasie wszystko.
Z drugiej strony na moim wielkim metrażu nie mam gdzie tego trzymać i ciągle pozostaje nierozwiązana kwestia sypialni- czy przerabiać już na pokój czy do łóżka przystawiać dostawkę... takie różne dylematy mam. A nikt nie chce być wspolodpowiedzialny za ewentualne niepowodzenie.
Jeszcze człowiek idzie do takiego dzieciowego sklepu, oczy się błyszczą na wszystko, cokolwiek dotknie to już był chciał mieć a tak jak napisała kamciaelcia- pieniążki ograniczająkiedyś było łatwiej- przydział kocykowy do wyboru 3 kolory niebieski różowy i brązowy. Chyba że nie było wyboru i ja miałam dla przykładu niebieski i brązowy, różowych brak, a potem panie u lekarza sugerując się kolorem mówiły- jaki śliczny chłopiec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 12:13
-
Melduję!
Wszystko w porządku. Maluch ma wszystko, co powinien mieć, waży 507 gramów, czyli kluska.Nie pokazał dla odmiany co ma między nogami ale już wcześniej swoje widziałam. USG nie cierpi, zasłania twarz rączkami, odgania się dłonią, no słodziak jest. Mam fotkę, na której trzyma się pepowiny i częściowo chowa za nią nosek, po sekundzie już nic nie było widać bo skrzyżował rączki na buzi. Jestem absolutnie zauroczona.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/623a65bff0c6.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 12:18
kamciaelcia, Feeva, kattalinna, Fatalita, J.S, nat92, pawojoszka, Lukrecja, Kropka88, D_basiula, Mycha666, Katka., Mała Matylda, Katy, Patk, Witch15, Hoope, XKamaCX, Cola87, Decadence lubią tę wiadomość
-
Patk - jak jesteś z Poznania to polecam patimax do oglądania stacjonarnie. Można dostać kilka fajnych rzeczy w miarę normalnej cenie albo obejrzeć i kupić potem przez neta, bo tam na wystawce mają wszystko!
Ferminaślicznusi
Fermina, Patk lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fermina, przystojniak
i słuszna waga już - pół kilo cukru!
Patk, pisałam wcześniej o preferencjach łóżeczkowych moich. Tu pytanie było o "przechowywanie" w salonie. I tak to traktuję, jako tymczasowy na czas kuchni, łazienki itp. Na czas aktywności młodej a mojego spoczynku to i tak będzie koc czy coś na dywanie.
Dziś trochę eksperymentuję na dzieckusprawdzam reakcje na różne rodzaje muzyki - to jest niesamowite!
Oczywiście nie lecę skrajnościami. Zaczęłam od playlisty z muzyką polecaną w ciąży, były kawałki kołysanek i głupich melodyjek dla dzieci, było moje ulubione lao che (ale to trochę już zna). Teraz słuchamy obie Chopina. Też lubi
Fermina, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Ja nie kupuję niczego do przechowywania dzidziolka w salonie czy innych pokojach mam wózek ,będzie sobie spala w gondolce . Moim zdaniem kosz Mojżesza że stelażem na kółkach to prawie to samo co wózek s po co dublować i wydawać kasę ,myślę raczej nad lezaczkiem typu fasolka ale to na potem. Do spania łóżeczko ,mamy dom jednopoziomowy póki co bo jak zrobimy górę będą dwa ale to jeszcze długo.
-
Też się zastanawiałam nad tym tym leżaczkiem jednak ze względu że mamy mini sypialnie to kupiliśmy używany chicco Next to me już wyprane i czeka w pokrowcu oprócz tego będzie normalne łóżeczko i kupię jeszcze leżaczek baby bjorn dostałam w pracy bon na 300 zł na allegro dołoże i kupię ten leżaczek A później wystawie na olx zresztą tak jak chicco czy gondole z wózka.
-
Fermina wrote:Melduję!
Wszystko w porządku. Maluch ma wszystko, co powinien mieć, waży 507 gramów, czyli kluska.Nie pokazał dla odmiany co ma między nogami ale już wcześniej swoje widziałam. USG nie cierpi, zasłania twarz rączkami, odgania się dłonią, no słodziak jest. Mam fotkę, na której trzyma się pepowiny i częściowo chowa za nią nosek, po sekundzie już nic nie było widać bo skrzyżował rączki na buzi. Jestem absolutnie zauroczona.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/623a65bff0c6.jpg -
Kattalinna tylko będziemy tu spać my mamy szafę i komode ale dziecko będzie mieć ubrania w swoim pokoju i przewijak
Jednak planuje kupić organizer na pieluchy albo używany z beaba albo coś podobnego żeby mieć zawsze pod ręką pieluchy i chusteczki