X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jakoś dzisiaj nie ogarniam ale wierzę na słowo, że dobrze zorganizowane :-)

Miałam dziś iść do pepco bo fajne pudełka na pierdoły są. Moim szczytem okazało się przejście z sypialni do dużego, zahaczając o kuchnię. To lenistwo zaczyna być męczące ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna ja dzisiaj nabylam 2x takie pudla w motylki :D
    Oprócz tego 2 polpajace, 2 pieluszki flanelowe, 2 pary skarpetek dla Małej za 1,99zl :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te motylki właśnie mi się bardzo spodobały :-) liczę na to, że jutro jeszcze będą to zajrzę tam w drodze na kurs. Pieluszki też bym nabyła :-)

age.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Rzadko sie odzywam ale czytam was na bieżąco. Jestem juz po połówkowych. Dzidzia zdrowa, waży 440g i w końcu wiemy jaka bedzie płeć - chłopczyk (imię jeszcze nie ustalone prawdopodobnie Jaś). Powodzenia dla reszty dziewczyn które maja to badanie jeszcze przed sobą

Feeva, Fermina, kattalinna, kamciaelcia, Hoope, Katka., Katy, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość

dxomanliinbxhu6i.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina śliczne zdjęcie :)

Ela84 też będzie Jaś u nas :)

Fermina lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Sprawdził tylko szyjke, skrócona się minimalnie ale nie na tyle by już interweniować nakaz leżenia i kontrola następna w połowie lutego wtedy też dopiero usg będzie

Hoope lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, przyszedl rekinek, jest boski i duzy. Fajny material i wykonanie, bomba ;)

Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, pewnie mnie nie pamiętacie ale byłam dziś na randce z moim ginekologiem XD

Dobra. Koniec żartów. 2 godziny czekałam w kolejce, taka obsuwa... Co ja się nasłuchałam w tym czasie o naszym szpitalu, ginekologach, powikłaniach w ciąży, po porodach, że z powodu niedoczynności urodzę przed terminem, dziecko nadpobudliwe i na pewno miałam niedoczynność w poprzednich ciążach tylko nic nie wiem a córki będą chore. Albo już są. Też nie wiem.

Mój zakręcony lekarz kolejny raz podniecał się rozwojem macicy. Wiecie jakie to głupie leżeć na samolocie, z obcymi palcami w... i facetem podniecającym się piękną macicą, cudownie rozwiniętą, wspaniale wyrośniętą? Chyba się zreflektował na widok mojej miny, bo dodał z dziwnym uśmiechem, że chyba mówi mi to co wizytę. Owszem tak. Nie chyba a na pewno.

Nie mam cukrzycy trololololo, mogę sobie poczytać co Wam szkodzi a co nie i zajadać XD Niestety nie do końca. Z gorszych wieści, kolejne 3 kg na plusie. Cholercia. Liczę, że 2,5, bo Święta, bo ciuchy i buty, bo ostatnia wizyta 5 tygodni temu...

Do tego kolejny raz wyszły mi fosforany i ph 8 moczu. Gin kazał zakwaszać ale ja oczywiście wiem lepiej, znalazłam kamicę nerkową. Mam już wizyty co dwa tygodnie, namówię gina na posiew i usg nerek.

I może od razu na psychiatrę ;)

Dno macicy 27 cm. Która w 25 tygodniu ma taki wynik? Wysoko coś.

Ooo widziałam usg dzidzi, tfu tfu jaka śliczna buzia Fermina :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 19:02

Fatalita, Fermina, Kropka88 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela84 wrote:
    Hej dziewczyny. Rzadko sie odzywam ale czytam was na bieżąco. Jestem juz po połówkowych. Dzidzia zdrowa, waży 440g i w końcu wiemy jaka bedzie płeć - chłopczyk (imię jeszcze nie ustalone prawdopodobnie Jaś). Powodzenia dla reszty dziewczyn które maja to badanie jeszcze przed sobą
    Gratuluję synka ;)

a my już po drugich zajęciach ze szkoły rodzenia.

klz9piqvvra11kd2.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s. kupiłaś rekinka?? Ja też chce!!

Hoope - cały dzień tęskniłam do Twych "zabawnych" postów ;)

Ulli - a jak długa masz teraz?

Hoope lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Witam sie w poniedzialkowy poranek :)
    Wczoraj odwiedzilam w domu mala Majke, która urodzila się 11.01. Cudowny dzidzius. Tak bardzo czekam na mojego :)
    A tak przy okazji to mala Maja miala w salonie piekny, duzy kosz mojzesza na kolkach. W czym bedzie Wasz dzieciaczek w ciagu dnia (w salonie)? U mnie zycie toczy sie w salonie i zaczelam sie zastanawiac co kupic. Polecacie cos?

Pierwsza była w gondoli, na kanapie/macie lub w leżaczku/huśtawce :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, jak mierzy się dno macicy? Zrobimy konkurs ;-)

Ed: poczytałam. Internety twierdzą, że na koniec 24 tc dno jest na wysokości pępka, 2-3 palce nad na koniec 28. To albo ja mam nisko pępek albo co bo teraz już mam jakieś 2 palce nad. Nic dziwnego, że położna się zachwycała, że taka piękna macica ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 19:40

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Dziewczyny, też mi się podoba. Szyjka nadal długa, troszkę krótsza niż ostatnio, ale nie mam zamiaru przejmować się tym, że w miesiąc skróciła się o 2,5 mm. ;)
    Na tym koniec rozsądku. Świętowałam połówkowe czekoladkami i na koniec zorientowałam się, że jedna była z alkoholem. Już otrzeźwiałam ale wcześniej wpadłam w przepiękną, ciążową histerię, do tego stopnia, że obliczyłam, że spożyłam ćwierć grama czystego alkoholu.. Chciałabym czasami wyłączyć mózg. :/

Ela, gratuluję synka. :)

Hoope, zastanawiałam się gdzie jesteś! Czyżby cały dzień zajęły Ci przygotowania na randkę? Może ten Twój lekarz ma jakieś odchylenia i akurat piękne macice kręcą go jak nic innego. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 19:41

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin nigdy nie podaje w cm, wpisuje w kartę jakiemu tygodniowi odpowiada i zawsze jest odpowiednio wysoko.
    Dno mam na pewno powyżej pępka, ale na ile palców - zależy czyich - moich czy gina :P

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę moje palce, w końcu i pępek, i macica też moje ;-)

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, śliczny synek :)

Ela84, gratuluję, piękne imię :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam wizyte u poloznej. Sladowe ilosci bialka w moczu i podniesione cisnienie (za to winie 2km szybkiego marszu), bo jak sobie mierzylam sama to bylo OK (chociaz juz troche czasu minelo od moich pomiarow). W kazdym badz razie polozna kazala sie nie martwic, bo nie ma czym. Za dwa tygodnie powtorzymy badanie moczu i sprawdzimy czy jest bialko.

No i za trzy tygodnie czeka mnie krzywa, na ktora niejako sama sie zgodzilam. Tu nie robia jej u osob ponizej 25 roku zycia, no chyba ze sa jakies przeslanki. U mnie nie ma, ale polozna stwierdzila 'u was w kraju robia, to idz'.

Macica OK, chyba do pepka. Tetno dzieciaczka tez OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 20:16

• Feeva Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj lezac na plecach rano, jak przyglądałam się swojemu brzuszkowi w fazie spoczynku, to tak ze 3cm nad pępkiem mam już macice i w tym miejscu mnie Mała dziś rano kopała :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, mam i jest super! Zamowilam szary ;) Przyszedl mi kombinezon bawelniany z zalando z Carter’a i tez jest super, teraz przeceniony ze 170 zl na bodajze 60, takze sie oplaca.

Czy ja wam mowilam, ze mam pecha do spraw urzedowych i wszelkiego zalatwiania? Mialam wtedy ta stluczke, szkoda zgloszona, wszystko cacy, dzisiaj przyjechal rzeczoznawca i wycenia, a ja sie dowiedzialam w serwisie ile mniej wiecej to bedzie kosztowac, coby miec rozeznanie, bo mam naprawe na czesciach serwisowych. Wiecie co, wchodze na poczte a tam wycena na zamiennikach, szlag mnie trafi, jutro czeka mnie wycieczka do ubezpieczalni, wycena w aso i znowu korekta wyceny szkody. Nosz szczyt, wiedzialam ze caly tydzien bedzie szalony bo sie zaczal tak dzisiaj szalony poniedzialek, masakra!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak mierzycie dno i polozenie macicy?dla mnie to czarna magia

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ