Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra, jakoś dzisiaj nie ogarniam ale wierzę na słowo, że dobrze zorganizowane
Miałam dziś iść do pepco bo fajne pudełka na pierdoły są. Moim szczytem okazało się przejście z sypialni do dużego, zahaczając o kuchnię. To lenistwo zaczyna być męczące -
Hej dziewczyny. Rzadko sie odzywam ale czytam was na bieżąco. Jestem juz po połówkowych. Dzidzia zdrowa, waży 440g i w końcu wiemy jaka bedzie płeć - chłopczyk (imię jeszcze nie ustalone prawdopodobnie Jaś). Powodzenia dla reszty dziewczyn które maja to badanie jeszcze przed sobą
Feeva, Fermina, kattalinna, kamciaelcia, Hoope, Katka., Katy, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Sprawdził tylko szyjke, skrócona się minimalnie ale nie na tyle by już interweniować nakaz leżenia i kontrola następna w połowie lutego wtedy też dopiero usg będzie
Hoope lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, pewnie mnie nie pamiętacie ale byłam dziś na randce z moim ginekologiem
Dobra. Koniec żartów. 2 godziny czekałam w kolejce, taka obsuwa... Co ja się nasłuchałam w tym czasie o naszym szpitalu, ginekologach, powikłaniach w ciąży, po porodach, że z powodu niedoczynności urodzę przed terminem, dziecko nadpobudliwe i na pewno miałam niedoczynność w poprzednich ciążach tylko nic nie wiem a córki będą chore. Albo już są. Też nie wiem.
Mój zakręcony lekarz kolejny raz podniecał się rozwojem macicy. Wiecie jakie to głupie leżeć na samolocie, z obcymi palcami w... i facetem podniecającym się piękną macicą, cudownie rozwiniętą, wspaniale wyrośniętą? Chyba się zreflektował na widok mojej miny, bo dodał z dziwnym uśmiechem, że chyba mówi mi to co wizytę. Owszem tak. Nie chyba a na pewno.
Nie mam cukrzycy trololololo, mogę sobie poczytać co Wam szkodzi a co nie i zajadaćNiestety nie do końca. Z gorszych wieści, kolejne 3 kg na plusie. Cholercia. Liczę, że 2,5, bo Święta, bo ciuchy i buty, bo ostatnia wizyta 5 tygodni temu...
Do tego kolejny raz wyszły mi fosforany i ph 8 moczu. Gin kazał zakwaszać ale ja oczywiście wiem lepiej, znalazłam kamicę nerkową. Mam już wizyty co dwa tygodnie, namówię gina na posiew i usg nerek.
I może od razu na psychiatrę
Dno macicy 27 cm. Która w 25 tygodniu ma taki wynik? Wysoko coś.
Ooo widziałam usg dzidzi, tfu tfu jaka śliczna buzia Fermina :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 19:02
Fatalita, Fermina, Kropka88 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ela84 wrote:Hej dziewczyny. Rzadko sie odzywam ale czytam was na bieżąco. Jestem juz po połówkowych. Dzidzia zdrowa, waży 440g i w końcu wiemy jaka bedzie płeć - chłopczyk (imię jeszcze nie ustalone prawdopodobnie Jaś). Powodzenia dla reszty dziewczyn które maja to badanie jeszcze przed sobą
a my już po drugich zajęciach ze szkoły rodzenia.Fermina lubi tę wiadomość
-
Kwiatkowa24 wrote:Witam sie w poniedzialkowy poranek
Wczoraj odwiedzilam w domu mala Majke, która urodzila się 11.01. Cudowny dzidzius. Tak bardzo czekam na mojego
A tak przy okazji to mala Maja miala w salonie piekny, duzy kosz mojzesza na kolkach. W czym bedzie Wasz dzieciaczek w ciagu dnia (w salonie)? U mnie zycie toczy sie w salonie i zaczelam sie zastanawiac co kupic. Polecacie cos?
Pierwsza była w gondoli, na kanapie/macie lub w leżaczku/huśtawceMatylda
-
Hoope, jak mierzy się dno macicy? Zrobimy konkurs
Ed: poczytałam. Internety twierdzą, że na koniec 24 tc dno jest na wysokości pępka, 2-3 palce nad na koniec 28. To albo ja mam nisko pępek albo co bo teraz już mam jakieś 2 palce nad. Nic dziwnego, że położna się zachwycała, że taka piękna macicaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 19:40
-
Dziękuję, Dziewczyny, też mi się podoba. Szyjka nadal długa, troszkę krótsza niż ostatnio, ale nie mam zamiaru przejmować się tym, że w miesiąc skróciła się o 2,5 mm.
Na tym koniec rozsądku. Świętowałam połówkowe czekoladkami i na koniec zorientowałam się, że jedna była z alkoholem. Już otrzeźwiałam ale wcześniej wpadłam w przepiękną, ciążową histerię, do tego stopnia, że obliczyłam, że spożyłam ćwierć grama czystego alkoholu.. Chciałabym czasami wyłączyć mózg.
Ela, gratuluję synka.
Hoope, zastanawiałam się gdzie jesteś! Czyżby cały dzień zajęły Ci przygotowania na randkę? Może ten Twój lekarz ma jakieś odchylenia i akurat piękne macice kręcą go jak nic innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 19:41
-
nick nieaktualnyJa dzis mialam wizyte u poloznej. Sladowe ilosci bialka w moczu i podniesione cisnienie (za to winie 2km szybkiego marszu), bo jak sobie mierzylam sama to bylo OK (chociaz juz troche czasu minelo od moich pomiarow). W kazdym badz razie polozna kazala sie nie martwic, bo nie ma czym. Za dwa tygodnie powtorzymy badanie moczu i sprawdzimy czy jest bialko.
No i za trzy tygodnie czeka mnie krzywa, na ktora niejako sama sie zgodzilam. Tu nie robia jej u osob ponizej 25 roku zycia, no chyba ze sa jakies przeslanki. U mnie nie ma, ale polozna stwierdzila 'u was w kraju robia, to idz'.
Macica OK, chyba do pepka. Tetno dzieciaczka tez OK.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 20:16
-
Fatalita, mam i jest super! Zamowilam szary
Przyszedl mi kombinezon bawelniany z zalando z Carter’a i tez jest super, teraz przeceniony ze 170 zl na bodajze 60, takze sie oplaca.
Czy ja wam mowilam, ze mam pecha do spraw urzedowych i wszelkiego zalatwiania? Mialam wtedy ta stluczke, szkoda zgloszona, wszystko cacy, dzisiaj przyjechal rzeczoznawca i wycenia, a ja sie dowiedzialam w serwisie ile mniej wiecej to bedzie kosztowac, coby miec rozeznanie, bo mam naprawe na czesciach serwisowych. Wiecie co, wchodze na poczte a tam wycena na zamiennikach, szlag mnie trafi, jutro czeka mnie wycieczka do ubezpieczalni, wycena w aso i znowu korekta wyceny szkody. Nosz szczyt, wiedzialam ze caly tydzien bedzie szalony bo sie zaczal tak dzisiaj szalony poniedzialek, masakra!