X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w szpitalu bardzo dobrze karmili, naprawdę jak na standardy nfz było smacznie i szło sobie pojeść.
    Niestety mój szpital zamknęli, teraz będę rodzić gdzie indziej i nie wiem jak tam.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się naogladalam na fb już, jest fanpage Posiłki w szpitalach i czasami to jest śmiech na sali, często są wrzucanie zdjęcia właśnie jedzenia podawanego kobietom po porodzie. Coś w stylu "zapchaj się babo chlebem i nie miaucz" XD Czasami jeszcze z wkładką w postaci pleśni :)

Mam nadzieję, że u mnie na Żelaznej w Wawie takich hardkorow nie będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 18:59

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też śledzę ten fanpage :)

Saperek lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, wyobrażam sobie jak miałabym przeżyć na szpitalnym wikcie, bez mięsa i nabiału. Może spróbuję i wrócę ze szpitala już z wagą przedciążową. :D

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie z mniejszą :D

Fermina lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mleko to to z nazwy było wiesz jakie dają mleko w szpitalu pół na pół z wodą . Potrafili dać na posiłek suchy chleb i kawałeczek czegoś co miało przypominać margarynę albo na obiad ziemniaki z sosem przez cały pobyt dostałam raz półtora plasterka wędliny a mięsa ani razu. Raz ziemniaki z sosem a raz bigos z chlebem . Zdziwiłam się że bigos na położniczym ale matki chyba coś innego dostawały ( ziemniaki z sosem). Zastanawiam się jak nisko może jeszcze upaść żywienie szpitalne

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, bo to trzeba miłością, a nie jedzeniem żyć ;-)

Słyszałam, że bywają szpitale z menu do wyboru, w tym z wegetariańskim. W szpitalu praskim znajoma na patologii tak miała. Czy na poporodowym jest tak samo to nie wiem. Ja jednak wybieram szpital ze względu na odległość od domu, skąd będzie najlepszy catering ;-)

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, jak Teściowa opowiadała, że w latach 80-tych, po porodzie na salę przyniesiono śniadanie. Młode matki, w tym ona, oddały się spekulacjom, cóż to za potrawa na talerzu. Z narady wyszło, że optymistycznie podejrzewają budyń z rodzynkami. Ale nie. To była przypalona jajecznica.. ;)

Raz się, do tej pory, spotkałam z wyborem menu. Ale to było w Niemczech. :/ Po pobycie w polskim szpitalu, w Krakowie (6 tyg.), gdzie jedzenie nie było złe, ale było go mało plus nie miał mi kto donosić normalnych posiłków - schudłam jakieś 10 kg.. A obzeralam się ptasim mleczkiem i słodyczami jak głupia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 19:36

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy leżałam w Anglii to tam jedzenie było do wyboru zawsze mięsny obiad i kolacja na ciepło ,na obiad dwa do wyboru zawsze z owocami lub deserem ,bywało ciasto . Kawę, herbate lub czekoladę donosili co jakieś dwie godziny . Tak że konfrontacja z polską rzeczywistością była ciekawym doswiadczeniem

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam właśnie na stronkę - wegemaluch i przeżyłam szok, okazuje się, że mój powiatowy szpital, jako jedyny w województwie oferuje dietę wegetariańską na życzenie, a to już coś. Jest nadzieja. ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina u mnie i bez zyczenia dieta była wegetariańska, żadnego mięsa

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita dziękuje, ale właśnie to jest chyba ta mata, co można dziecko położyć na podłodze np. podczas zabawy, też fajna sprawa.

• Katka. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słyszałam o tym naszym jedzeniu szpitalnym, że to jakaś masakra..no ale cóż, będzie trzeba to jakoś przeżyć. W domu się potem nadrobi.

klz9piqvvra11kd2.png

• Witch15 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kompletuje apteczkę i możecie mi powiedzieć jaka witamina D jest teraz rekomendowana dla noworodka ? Z tego co wyczytałam to teraz w domu nie podaje się witaminy K , dobrze doczytałam ?

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni chyba co chwilę zmieniają wytyczne mi z pierwszymi maluchami kazali podawać tylko wit.d przy kolejnych Wit. D i k jeśli karmisz tylko piersią bo jak mm to nie a teraz to nie wiem jakie są trendy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 22:35

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wit d tylko na receptę daję
    A dokładnie vigantol

Ale często neonatolog przy wypisie sugerowala jakiś suplement

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 08:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, ale macie speeda z tym pisaniem :D aż ciężko nadrobić. My z mężem właśnie wczoraj byliśmy w Ikei i te ich łóżeczka to moim zdaniem jakaś totalna porażka a i ceny powalają jak na takie coś. Naprawdę byłam zszokowana. Ale za to kupiłam kilka gadżetów całkiem niedzieciowych :D i oczywiście niezliczoną ilość świeczek zapachowych- moje zakupy zostały skwitowane tak - jak to zrobiłaś że wydaliśmy 430 zł na świeczki i wazony, bo więcej nic tam nie widzę... Ja po prostu mam talent :D A poza tym były tam też dwa opakowania xxl moich ulubionych cukierków Daim :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 10:27

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) koleżanki się zmęczyły w weekend i teraz cisza na forum? :-P

Fermina, melduj po połówkowych. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 10:28

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w poniedzialkowy poranek :)
    Wczoraj odwiedzilam w domu mala Majke, która urodzila się 11.01. Cudowny dzidzius. Tak bardzo czekam na mojego :)
    A tak przy okazji to mala Maja miala w salonie piekny, duzy kosz mojzesza na kolkach. W czym bedzie Wasz dzieciaczek w ciagu dnia (w salonie)? U mnie zycie toczy sie w salonie i zaczelam sie zastanawiac co kupic. Polecacie cos?

• Katka. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj drugie zajęcia ze szkoły rodzenia. Już się nie mogę doczekać ;)

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ