X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w szpitalu bardzo dobrze karmili, naprawdę jak na standardy nfz było smacznie i szło sobie pojeść.
    Niestety mój szpital zamknęli, teraz będę rodzić gdzie indziej i nie wiem jak tam.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się naogladalam na fb już, jest fanpage Posiłki w szpitalach i czasami to jest śmiech na sali, często są wrzucanie zdjęcia właśnie jedzenia podawanego kobietom po porodzie. Coś w stylu "zapchaj się babo chlebem i nie miaucz" XD Czasami jeszcze z wkładką w postaci pleśni :)

Mam nadzieję, że u mnie na Żelaznej w Wawie takich hardkorow nie będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 18:59

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też śledzę ten fanpage :)

Saperek lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, wyobrażam sobie jak miałabym przeżyć na szpitalnym wikcie, bez mięsa i nabiału. Może spróbuję i wrócę ze szpitala już z wagą przedciążową. :D

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie z mniejszą :D

Fermina lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mleko to to z nazwy było wiesz jakie dają mleko w szpitalu pół na pół z wodą . Potrafili dać na posiłek suchy chleb i kawałeczek czegoś co miało przypominać margarynę albo na obiad ziemniaki z sosem przez cały pobyt dostałam raz półtora plasterka wędliny a mięsa ani razu. Raz ziemniaki z sosem a raz bigos z chlebem . Zdziwiłam się że bigos na położniczym ale matki chyba coś innego dostawały ( ziemniaki z sosem). Zastanawiam się jak nisko może jeszcze upaść żywienie szpitalne

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, bo to trzeba miłością, a nie jedzeniem żyć ;-)

Słyszałam, że bywają szpitale z menu do wyboru, w tym z wegetariańskim. W szpitalu praskim znajoma na patologii tak miała. Czy na poporodowym jest tak samo to nie wiem. Ja jednak wybieram szpital ze względu na odległość od domu, skąd będzie najlepszy catering ;-)

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, jak Teściowa opowiadała, że w latach 80-tych, po porodzie na salę przyniesiono śniadanie. Młode matki, w tym ona, oddały się spekulacjom, cóż to za potrawa na talerzu. Z narady wyszło, że optymistycznie podejrzewają budyń z rodzynkami. Ale nie. To była przypalona jajecznica.. ;)

Raz się, do tej pory, spotkałam z wyborem menu. Ale to było w Niemczech. :/ Po pobycie w polskim szpitalu, w Krakowie (6 tyg.), gdzie jedzenie nie było złe, ale było go mało plus nie miał mi kto donosić normalnych posiłków - schudłam jakieś 10 kg.. A obzeralam się ptasim mleczkiem i słodyczami jak głupia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 19:36

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy leżałam w Anglii to tam jedzenie było do wyboru zawsze mięsny obiad i kolacja na ciepło ,na obiad dwa do wyboru zawsze z owocami lub deserem ,bywało ciasto . Kawę, herbate lub czekoladę donosili co jakieś dwie godziny . Tak że konfrontacja z polską rzeczywistością była ciekawym doswiadczeniem

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam właśnie na stronkę - wegemaluch i przeżyłam szok, okazuje się, że mój powiatowy szpital, jako jedyny w województwie oferuje dietę wegetariańską na życzenie, a to już coś. Jest nadzieja. ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina u mnie i bez zyczenia dieta była wegetariańska, żadnego mięsa

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita dziękuje, ale właśnie to jest chyba ta mata, co można dziecko położyć na podłodze np. podczas zabawy, też fajna sprawa.

• Katka. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słyszałam o tym naszym jedzeniu szpitalnym, że to jakaś masakra..no ale cóż, będzie trzeba to jakoś przeżyć. W domu się potem nadrobi.

klz9piqvvra11kd2.png

• Witch15 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kompletuje apteczkę i możecie mi powiedzieć jaka witamina D jest teraz rekomendowana dla noworodka ? Z tego co wyczytałam to teraz w domu nie podaje się witaminy K , dobrze doczytałam ?

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni chyba co chwilę zmieniają wytyczne mi z pierwszymi maluchami kazali podawać tylko wit.d przy kolejnych Wit. D i k jeśli karmisz tylko piersią bo jak mm to nie a teraz to nie wiem jakie są trendy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 22:35

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wit d tylko na receptę daję
    A dokładnie vigantol

Ale często neonatolog przy wypisie sugerowala jakiś suplement

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 08:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, ale macie speeda z tym pisaniem :D aż ciężko nadrobić. My z mężem właśnie wczoraj byliśmy w Ikei i te ich łóżeczka to moim zdaniem jakaś totalna porażka a i ceny powalają jak na takie coś. Naprawdę byłam zszokowana. Ale za to kupiłam kilka gadżetów całkiem niedzieciowych :D i oczywiście niezliczoną ilość świeczek zapachowych- moje zakupy zostały skwitowane tak - jak to zrobiłaś że wydaliśmy 430 zł na świeczki i wazony, bo więcej nic tam nie widzę... Ja po prostu mam talent :D A poza tym były tam też dwa opakowania xxl moich ulubionych cukierków Daim :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 10:27

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) koleżanki się zmęczyły w weekend i teraz cisza na forum? :-P

Fermina, melduj po połówkowych. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 10:28

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w poniedzialkowy poranek :)
    Wczoraj odwiedzilam w domu mala Majke, która urodzila się 11.01. Cudowny dzidzius. Tak bardzo czekam na mojego :)
    A tak przy okazji to mala Maja miala w salonie piekny, duzy kosz mojzesza na kolkach. W czym bedzie Wasz dzieciaczek w ciagu dnia (w salonie)? U mnie zycie toczy sie w salonie i zaczelam sie zastanawiac co kupic. Polecacie cos?

• Katka. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj drugie zajęcia ze szkoły rodzenia. Już się nie mogę doczekać ;)

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ