X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność niestety i u mnie :( a myślałam, że w ciąży to tylko się spi ;)

Jakby ktoś zamawiał na patpat to niech da znać. Ja się trochę boję, bo dużo złych ocen mają na facebookowym profilu, no i ten termin dostawy. Zapomnę, że cokolwiek zamawiałam zanim dostanę ;) to chyba taki Alieexpress tylko, że dla dzieci. Ale ciuszki przesłodkie <3

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja
    troszkę spędzam czasu przed kompem-inna strona niż BBf :)
    pomierzyłam wczoraj pokoik, rozrysowałam, regał raczej wybrany,może i fotel rozkładany do spania (teraz tam taki jest, ale stary i brzydki) kupimy, myślę nad żyrandolkiem i właśnie przejrzałam firanki
    i to by było na tyle
    wszystko tak zorganizowane, zeby za jakiś czas wstawić tam wersalke dla gosci i zeby sie funkcjonalnie pomieścilo
    no i kasa :) trza kombinować kasę :) bo z tym marnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina to chya wlasnie z dziwnie objawiajacej sie troski, bo w święta sie widzialysmy i "tak" nie wygladalam ;)

Kamcia to dobrze ze jest plan dzialania :)
    U mnie tez roboty trwają,i kombinowanie gdzie co pomiescic i wstawic... tylko gdyby właśnie tej kasy było więcej ;D
    Ale pomału ;) najważniejsze że jest dach nad głową ;)

A w ogole co oni z tym portalem zrobili, nawet notatki nie da sie dodać ani temperatury :/ bez sensu sie to zrobilo , dobrze ze nie ukrocili dodawania postów na forum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 11:04

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry babeczki :)

Dzień witam z ulga, bo noce też zaczynam mieć koszmarne. Nie żeby nie chciało mi się spać, po prostu ciągle coś mi nie daje. Dziś ból brzucha, więzadeł, piersi, pleców, bioder, krzyża, jestem jednym, wielkim bólem. I to taki ból, który budzi. Jak tak będą wyglądały następne 3 miesiące to się pochlastam.

Przyczyna, cóż, znowu urósł brzuch, Fiflak kopie mnie już pod żebrami.

Ja się patpat przyglądam, znajoma sobie chwali, ubranka śliczne ale czy coś tam kupię, jeszcze nie wiem.

Mój TZ na szczęście w domu złota rączka, pamięta, nie muszę przypominać, robić za niego ale życiowo... nieogar totalny. Od organizacji, zarobków, finansów, lekarzy i wszystkiego innego jestem ja. I nie bardzo mam wybór. A jak już sam coś ogarnia to jest przy tym taki haos i tyle nerwów, jakby blok przestawiał.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Bezsenność niestety i u mnie :( a myślałam, że w ciąży to tylko się spi ;)

Jakby ktoś zamawiał na patpat to niech da znać. Ja się trochę boję, bo dużo złych ocen mają na facebookowym profilu, no i ten termin dostawy. Zapomnę, że cokolwiek zamawiałam zanim dostanę ;) to chyba taki Alieexpress tylko, że dla dzieci. Ale ciuszki przesłodkie <3

Bo to są dokładnie ciuszki z Aliexpress, przejrzałam kilka stron i dokładnie to samo, nawet opisy i rozmiary według miesięcy w tych samych tabelach. Pewnie dlatego taki długi czas dostawy bo z Chin wędrują.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira z mamami to tak jest mojej też nie dogodzisz jak chodziłam do niej z małym a ten zaczynał rozrabiać to było " zostaw przecież to tylko dziecko , daj mu spokój " a potem " ale ten twój mały to rozwydrzony" . Nie przejmuj się waga my tu wszystkie przeżywaliśmy że po świętach na plusie ,taki czas teraz . Trochę spacerów i będzie dobrze.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasa - tej nigdy nie jest wystarczająco ja do tego mojego domku to bym musiała drzewo z pieniędzmi mieć a najlepiej cały sad tyle tu potrzeba a tu jeszcze dziecku też trzeba kupić . Ale cóż pomalutku. Mój mi czasem mówi żeby napisać do " nasz nowy dom" to sobie w jakimś spa odpoczniemy oni nam chałupę zrobią i będzie cacy

Kira91 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Kasa - tej nigdy nie jest wystarczająco ja do tego mojego domku to bym musiała drzewo z pieniędzmi mieć a najlepiej cały sad tyle tu potrzeba a tu jeszcze dziecku też trzeba kupić . Ale cóż pomalutku. Mój mi czasem mówi żeby napisać do " nasz nowy dom" to sobie w jakimś spa odpoczniemy oni nam chałupę zrobią i będzie cacy
    Pomysł zacny :-)

Mój mąż złotą rączką nie jest, ale cośtam zrobić umie. Gorzej z chęciami. Ale ja też nie jestem z tych, co wolą same zrobić. Zresztą ja to ledwo śrubokręta umiem używać ;-) no i wiem, że zrobię raz czy drugi i mam przechlapane po całości. Zdecydowanie w tej kwestii wolę uczyć się na błędach innych kobiet :-) na co dzień mamy partnerstwo, jak trzeba to nawet pralkę czy zmywarkę wie jak włączyć ;-) ale to akurat moja działka. Okien za to nie myję :-) itd. itp.

Ale ja w sumie nie o tym. Jesteśmy po wizycie. Lekarz się przejął sytuacją, ale nic nowego mi nie powiedział. Szyjka zamknięta i długa, czysto. Mam brać magnez i doraźnie nospe oraz aspargin na noc. Luteinę dopochwową też bo nie zaszkodzi, a skoro było krwawienie to lepiej brać. Zerknelismy na dziecię i tym razem nie było problemu, że nóżki skrzyżowane. Wierzgała nimi raźnie, a że pan doktor zaglądał od tej samej strony co mamusi, to doskonale widzieliśmy, że nic nie widzimy ;-) także córka zostaje córką :-) tatuś chodzi i powtarza "córunia tatunia", w końcu do niego dotrze ;-)

Chciałabym już szykować pokój, ale chyba na początek nie będzie pokoju dziecięcego oddzielnego tylko łóżeczko w sypialni. A tu nie mamy dużego pola do popisu: wywalamy ławę, wstawiamy łóżeczko i po zawodach bo wymiary te same. Chyba, że jednak będzie pokój od razu to czeka nas bo przenoszenie sypialni do gabinetu i w ogóle wszystko do góry nogami... Nie lubię takich rzeczy, nie mam zupełnie talentu do aranżacji :-(

Hoope, J.S lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na te ciuszki z patpat wcześniej, bo wyświetlilo mi się na fb, są śliczne ale pioruńsko drogie :)
    Na aliexpress też już patrzyłam, ostatnio chciałam zamówić ale coś mi przerwało i zapomniałam.

Hoope, moja chyba cały czas jest zwrócona nóżkami do dołu bo mi obkopuje kichy i tylek od kilku dni :) jeszcze nie poczułam nóżki w zebrach :P

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie lubię w kichy, nie lubię. Ani w pęcherz, ani w kręgosłup a w szyjkę to już w ogóle.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, jak tak dalej beda wygladac moje noce, to wyladuje w psychiatryku. Dzisiaj masakra, ale spalam, bo wsadzilam sobie poduszke miedzy nogi, a druga ulozylam centralnie pod kregoslupem i tak mi to zlagodzilo, ze udalo mi sie zasnac, ale za to mialam napad histerii, poklocilam sie z moim, wyrzucilam odkurzacz na klatke i pozrywalam listwy, ktore odpadaly bo ich nie przykrecil, juz chyba sie wszystko skumulowalo. Jest mi przykro, bo rozplakalam sie, potem zaczelam sie histerycznie smiac, a on dolal jeszcze oliwy do ognia. Dzien do dooopy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem wściekła przez tą noc, od rana. To się skończy płaczem jak nic, także rozumiem J.S... Jeszcze TZ wziął moją jedyną maszynkę do golenia, miliony razy prosiłam, żeby tego nie robił. W poniedziałek mam randkę z ginem, czym się ogolę. Chyba wyglądałam groźnie, bo poszedł kupić.

Jeszcze mnie latorośl dobiła mówiąc, że jestem leniwa bo ciągle leżę.

Zła noc, zły dzień.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym sie wsciekla, gdyby wzial moja maszynke, takze rozumiem, jedyny plus ze poszedl kupic.. Lacze sie w bolu zlego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 14:03

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zawsze kupuje maszynki na zapas i chowam, bo mój też lubi sobie pożyczyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 14:34

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, u nas żadne nie posiada maszynki, nie ma problemu z podbieraniem ;-)

Ulepiłam 46 pierogów. Nie byle jakich bo pierwszych w życiu :-D młoda może iść już na studia ;-) teraz leżę i liczę na ekspresowy odpoczynek bo jeszcze krem muszę do ciasta a czas mi się kurczy... Im bardziej robię się matką, tym mniej do roboty ma mój mąż. Muszę przemyśleć te moje gotowania ;-)

Przypomniało mi się - położna pochwaliła moją macicę, że bardzo ładna. Się narobiło ;-)

Feeva, Fatalita, pawojoszka, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły komplement kattalinna :D
    Jakie ciasto pichcisz? Ja kupiłam sobie dzisiaj rożka z jabłkiem bo nie mogłam przejść obok niego obojętnie :D mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 14:55

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucałam wczoraj linka - czekoladowe z bitą śmietaną i owocami. Zapowiada się smakowicie

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym zjadla jakies ciacho :D kattalina, wpadam na kawe i ciacho ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva nosz kurza twarz, też chowam, ale muszę już tyle rzeczy chować przed nimi, że zaczęłam się gubić co przed kim igdzie schowałam i sama nie mam XD

Dla mnie moje to moja świętość, dostaję szału jak ktoś bezcześci moje. Kiedyś zrobię sobie święty pokój zamknięty na klucz i nikt mi już niczego nie podbierze.

Zjadłabym coś. Może zjem coś dziecku :P
    Jakieś gofery z bitą śmietaną bym zjadła. Czy coś. Czekoladowego. A potem barszcz czerwony od którego się osmarkam.

Wypiłam piwo bezalkoholowe z rozpaczy, młody się nażłopał i teraz czka. I czka. I przestać nie może. Nie wiem po kim on taki łakomy :P

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna uwielbiam komplement o macicy <3
    Mi też jakoś lepiej w życiu jak gin pochwali moja szyjkę za długość i zamknięcia "ooo taka piękna szyja" ;)

A ja w szkole siedzę, więc nawet z nikim pokłócić się nie można i ponarzekać nie ma komu, więc siedzę i tylko wzdycham...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 15:20

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ