X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam koperkową ale piję zwykłą czarną. Wzięłam podwójny espumisan, powoli chyba zaczyna działać. Przejdzie w końcu. Tylko przez te gazy córkę ledwo wyczuwam, na szczęście komunikuje się z mamusią. Także dam radę. A rano Wy będziecie smacznie spać a ja o 9.20 idę nogi rozłożyć, niech no doktorek skontroluje szyję ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam co czytalam :D

Hoope, a wiesz ze u mnie tych paskow tez nie ma, bylam sie pytac w aptece kiedys tam jak mialam schize, to nie maja.
    Patpat.com maja cuda, ale nie mozna placic tam normalnie przez karte, tylko trzeba miec paypala chyba, a mi nie dziala, albo podac numery karty i wtedy sciagna, a ja unikam takich transakcji. Jestem ostrozna jednak w tej kwestii, ale cuda to maja fakt ;)

Fermina, ja bym nie dala rady miec meza marynarza, to juz dla mnie zbyt wiele by bylo.

Fatalita, no nie tylko twoj taki madry :D Nie wiem na kiedy on ma zamiar zglosic ten urlop, licze ze uda mu sie pociagnac te dwa miesiace a wtedy jak sie maly urodzi, to musza mu dac od razu, jesli wyraza zgode, a wiadomo jak jest w transporcie, roznie moze byc.

Kattalina, powodzenia na wizycie! Espumisan powinien pomoc.

I co ja tam mialam jeszcze... zapomnialam :D Ja juz bastuje z ciuchami, dostalam dzisiaj paczke, rodzina po prostu oszalala na punkcie malego skrzata, ciagle cos dostajemy i juz mam cala wielka komode, nie wiem kiedy on to wynosi. Ja przestaje kupowac ciuszki, bo masakra :D Pozniej bede oddawac wielkie wory.
    W poniedzialek przyjdzie spiworek oh bobo, nie moglam sie oprzec temu rekinkowi, a czytalam o tych poduszkach i koldrach i wole byc ostrozna, ale co myslicie o ochraniaczach do lozeczka?

Bylam w kinie, oczywiscie siku w trakcie seansu bylo :D Film to „pasazer” moze byc, fajnie sie ogladalo, szybko zlecial ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie mama do mnie wpadła i mi kazała sie zacząć "ograniczać" z jedzeniem bo widać ze dużo przybralam.. :( mam popsuty humor do końca życia :( ...

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira jesteś dorosła możesz olać co mówi mama . Nie ograniczaj się, zachowaj równowagę szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ono czuje twój smutek ,flustracje i inne emocje więc nie rob mu przykrości jak akurat ma ochotę np.na duża porcję lodów . Ja wagi w domu nie mam i jestem szczęśliwa kobieta ten raz w miesiącu ważenie przed wizytą jakoś przeżywam zresztą narazie jest tylko 3 kg na plusie . Mój brat jak mnie zobaczył pod koniec ciąży z córką poczęstował mnie szczerym " ale żeś się spadła" więc ja jego równie szczerym
    " wal się"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 23:01

Kira91 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, bez sensu! Mamy są od tego, żebyś zawsze była dla nich za chuda. Moja nie jest idealna, ale to ma opanowane świetnie, choćbym była wielorybem to i tak mi powie, że chudzinka ze mnie. :D

Nie przejmuj się. :)

Kira91 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ja nie będę smacznie spać o tej porze. O tej porze będę w połowie roboty XD wstaje o 7 bo mam 2x makijaże na 8:20. Nie chcę mi się jak nie wiem, szczególnie że dziś też musiałam wstać wcześniej :(
    Kciuki za wizytę :)

J.S mi na fb często wyświetla się ten rekinek :D Też mnie urzekl i się nad nim zastanawiam :)

Boże... Czy to ja muszę być facetem w tym domu? Kibel się zapcha-ja pcham sprężyne, mąż narzygal do umywalki (bardzo mądrze...)-zapchala sie-ja musiałam przepychać, ostatnio pękła rura od wodomierza, ja zaklejalam "plasteliną". No masakra XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 23:00

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, dam ci znac jak przyjdzie, w poniedzialek ma byc, bardzo mi sie spodobal wlasnie do lozeczka i biore zamiast kolderki i poduszki wlasnie jego.

Kira, olej to, chociaz wiem ze ciezko. Przykro tak, ja sie juz zrobilam wielka tzn brzuch widac, czuje sie jak hipopotam :D

Feeva, a chlopina co robi? Kurcze, ja bym miala mnostwo prac domowych, moj robi od kilku miesiecy zyrandol, a o przykrecenie listwy nie moge sie doprosic. Chyba wezme z ciebie przyklad i sama to zrobie :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva łącze się w bólu ,dziś musiałam zamontować wieszak na ubrania bo mój tylko umiał rzucać kurtkę byle gdzie i twierdził że na wieszaku nie ma miejsca ,z wanny woda nie odpływała musiałam zrobić ten odpływ bo byśmy do końca życia wodę po kąpaniu miska wybierali ,chciałam podłączyć zmywarkę i powiedziałam żeby mi wywiercił otwór na wąż w szafce pod zlewem , już nawet wiertarkę wyjął- tydzień temu. Chyba się wkurzę i jutro sama to zrobię . Oby tylko dzieci nie wzięły przykładu z ojca bo kolejne kaleki życiowe wyrosną

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze coś się stanie, jak nie ma go w domu, a trzeba działać XD A nigdy nie chciałam być zależna, dlatego teraz ja wszystko zalatwiam bo zanim bym się doprosiła to bym sobie poczekala :D
    A dzisiaj dopadło męża jakieś rzygitsu i nie zdążył do kibla więc żeby mi nie zabrudzic podłogi to walił do umywalki :D Tylko zapomniał że jakaś do bani ta umywalka bo się często zapycha no i się zapchała. A jak patrzyłam jak nieporadnie próbuje ja przepchac taki zmarnowany to sama to zrobiłam - w dwóch parach rękawiczek i szaliku wokół głowy XD
    Czy to nie wystarczający dowód na to że go kocham? :D

Ale widzę dziewczyny ze nie jestem sama :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 23:14

Kira91 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, hahaha, rozbawilas mnie, az sie usmiechnelam do telefonu. Wyobrazilam sobie ciebie owinieta szalikiem i takie dlugie gumowe rekawice, haha :D To musialo niezle wygladac, kochasz i to bardzo, ja bym chyba nie dala rady tego zrobic :D

Fermina, Feeva, Patk lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko, współczuję. Ja mam takiego Tatę, ogólnie super ogarnięty człowiek, na polu zawodowym radzi sobie świetnie ale nie pamiętam, żeby w życiu cokolwiek w domu naprawił. ;)

Teraz, gdyby mój Mąż się do robót przeróżnych nie zabierał to po prostu byśmy zbankrutowali wydając kasę na specjalistów tyle jest usterek do ogarnięcia. ;)

A Was Złote Rączki - podziwiam. Ja się nie wychylam z umiejętnościami i zostawiam na jego głowie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 23:23

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja się nauczyłam że jak chłop coś robi to nigdy nie wolno mu przeszkadzać chodzby nie wiem jak był nieporadny i jak bardzo patrzenie na tą kalekę by nie było bolesne bo inaczej on chętnie rączki umyję bo ty to zrobisz lepiej i nigdy się nie nauczy . Z facetem jak z dzieckiem potrzeba dużo cierpliwości . Jak matka zawsze mówi do dziecka " daj ja to zrobię bo nie mogę patrzeć jak się guzdrzesz" to dziecko nigdy się niczego nie nauczy z facetami tak samo. Czasem jak patrzę na tą moją kalekę jak ostatnio nie mógł puszki z farbą otworzyć na przykład ,to myślę
    " cierpliwości ty też kiedyś się uczyłaś" . Ale rzeczywiście jakby mi miał paść przy tym zlewie to bym mu darowała tylko balabym się czy to nie jakiś wirus i żebym czegoś i ja nie złapała przez kontakt z zawartością zlewu

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja mojego ciagle strasze, ze wezwe fachowcow, ktorzy zrobia wszystko co potrzeba w domu, a rachunek wystawia specjalnie dla niego. Potrafi zrobic wszystko, wyremontowal cale mieszkanie praktycznie sam, taka zlota raczka, tylko ze jest strasznym leniem i musze sie duzo nagadac ze wszystkim, chociaz ostatnio jak sie juz uruchamialam, to wymienil wszystko co ma do zrobienia i ma to nastapic w niedlugim czasie :D Pokoj dla malego zaczne szybciej, coby zdazyc, bo roznie moze byc z moim leniuszkiem, chociaz twierdzi, ze tylko czeka az rzuce haslo i bierze sie do roboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 23:31

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasem powtarza wytarty już frazes: "Jak mężczyzna powiedział, że coś zrobi, to zrobi i nie trzeba mu co pół roku przypominać". :D I coś w tym jest.

Pawojoszka - z tym nieprzeszkadzaniem zauważyłam kiedy mi się Ukochany zabiera za prace domowe "kobiece". Ale nic nie mówię, zaciskam zęby i doceniam samą aktywność. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 23:53

J.S lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście nadrabia tym że potrafi zająć się dziećmi i domem jak potrzeba . I pozmywa i wypierze i dzieci do szkoły wyszukuje i nawet ugotować coś tam potrafi . Len też w nim siedzi czasem nieźle trzeba się bagadac zanim się ruszy

cf409fc7e7.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj męczy bezsenność ;/

klz9piqvvra11kd2.png

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie, u mnie juz niestety az 8kg na plusie, i po Świętach zaczęłam mieć zbyt duże zachcianki na słodkie :/ i 3kg w 2 tygodnie przybyly od Świąt :/ masakra, ale to tez dziwnie bo przeciez nie jadlam dziennie sloika nutelli :/ Mąż mi mówi że wyglądam super i 8kg nie widać po mnie tylu kg, troche poszlo w uda,pupe no i brzuch,piersi.. Także dobrze ze mam w nim wsparcie ;D trochę glupio ze sie przejelam Mamy opinią,a tak to bylo przez całe święta "jedz,bo ty nic nie jesz, jak ty chcesz zeby to dziecko bylo zdrowe" :/

Chyba Was sie tez nie chwalilam ze tydzien temu,6 stycznia przyszedl na świat moj drugi Siostrzeniec :) siostra miala miec w poniedziałek cc, ale nie zdążyła i w sobote naturalnie urodzil sie Olaf :)

Co do Mężów, to mój ogarnia sam remont w domu (cale piętro,ocieplenie dachu,stawia ściany itd), a nie miał o tym kompletnie pojęcia, cos przeczytał,cos sie dowiedzial i sam robi ;) Akurat ja musze mieć takiego faceta w domu bo jak on to mowi umarlabym w ciagu trzech dni hahaha ;D

Katka,a mnie obudzil ból brzucha :/ ale to ewidentnie niestrawność. Chyba cos w tym jest co mama mowi hahaa ;)

Aha,no i witam sie w 22 tc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 05:48

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ci faceci :D cała noc w łóżku sama, Maz romansował z klozetem...
    Mam nadzieję że to nie wirus tylko czymś się zatruł o.O A coś ostatnio u mnie jednodniówka panuje :/

Ja lecę zaraz "do roboty" na 2h. Wstać mi się nie chcialo bo pół nocy nie spałam przez dźwięki dobiegające z toalety :)

Witam się w 25tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 07:57

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na patpat, trafiłam na pieluchy - rety jakie cudne! Dobrze, że nie mam czasu teraz przeglądać...

Kira, powiedz mamie, że jest dziwna, serio ;-) widać po tobie, bo w ciąży jesteś! Jeszcze rozumiem gdyby z troski zwróciła Ci uwagę, że może za dużo przybierasz i to nie wiem, na Ciebie czy na dziecko źle wpływa. Ale, że widać? Rety...

Zbieram się zaraz na wizytę. Nie chce mi się...

Katka, bezsenność to moje drugie imię od czasu ciąży. Można się przyzwyczaić.

Feeva, zdrówka męża i gratki za tydzień :-)

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Zajrzałam na patpat, trafiłam na pieluchy - rety jakie cudne! Dobrze, że nie mam czasu teraz przeglądać...

Kira, powiedz mamie, że jest dziwna, serio ;-) widać po tobie, bo w ciąży jesteś! Jeszcze rozumiem gdyby z troski zwróciła Ci uwagę, że może za dużo przybierasz i to nie wiem, na Ciebie czy na dziecko źle wpływa. Ale, że widać? Rety...

Zbieram się zaraz na wizytę. Nie chce mi się...

Katka, bezsenność to moje drugie imię od czasu ciąży. Można się przyzwyczaić.

Feeva, zdrówka męża i gratki za tydzień :-)
    Ja dzisiejsza noc spędziłam przed laptopem . Nie szło spać, dodatkowo męcząca zgaga :/
    Kciuki za wizytę

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ