Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kira jesteś chyba z moich okolic. Ja rodziłam w Zdrojach i zamierzam ponownie, do Polic trochę za daleko na trzeci poród, choć poród w samochodzie może być ciekawą przygodą
Matylda, Feeva, piękne brzuszki!
Miałam taką uroczą piłeczkę z córką, teraz jakiś dziwny deformator. Może to siusiak tak deformujeI duże jajka
Ale włosów nie zazdroszczę, utrapienie taka długość. Mniej więcej co dwa lata są do pasa, ścinam do ramion i mam jakiś czas spokój. Mi z kolei ojciec kazał mieć zawsze krótkie na pazia. Jak się uwolniłam spod skrzydeł rodziców od razu zapuściłam.
Tylko, że ja mam jasne blond siano
Wiecie co, młody też od wczoraj słabo się rusza. Sprawdziłam detektorem i całkiem się przekręcił, serce jest na drugim biegunie.Kira91, Mała Matylda lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope, ja do Szczecina mam ok 150km, i mieszkam 60km od Kołobrzegu "w dol" (z K-gu pochodzę
) Ze względu na moje przebyte choroby z krwią, hematolog mi kazał rodzić w dobrym szpitalu. Stad gin postanowil ze weźmie mnie do "siebie". Ale jakos sobie nie wyobrażam ze rodze i zasuwam tyle km, lekarz mnie na termin wcześniej umówi ze mam przyjechać czy jak??
zielona jestem
Ale ogólnie polecasz do rodzenia?
-
No to masz mnie na trasie ze Świnoujścia do Szczecina
Ja mam 38 km
(G-ów)
Zdroje to najlepsza opcja w naszym województwie, standard bardzo wysoki, komfortowy wrecz, możesz (i powinnaś) pojechać obejrzeć porodówki i porozmawiać z personelem. Maja dobrą kadrę, neonatologię na wysokim poziomie, także polecam z czystym sumieniem. Ja swój poród w tym szpitalu wspominam bardzo dobrze (pomijając wścieknięty ból). Zzo nie dają na życzenie ale nie odmawiają zupełnie. Jeśli to Twój pierwszy poród, raczej na bank zdążysz. Droga dobra, musicie tylko pamiętać o remoncie autostrady. Jest jeszcze trasa przez wioski w razie W.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Aaa to masz bliżej
:)Dzięki za rady i pomocna opinię
jestem spokojniejsza
porod pierwszy bedzie, takze w podróży mam adzieje ze nie urodze gdzies na uboczu w lesie haahhahaahaha albo w aucie
niedawno jechalam do Szczecina, to oczywiście Mezusiowi sie nie chcialo gps zaktualizować bo po co i po tych autostradach wyjechac nie mogliśmy
boje sie troche takich niespodzianek
-
ja dziewczyny po wizycie, u mnie zwykła kosztuje 100, z usg 150 ale nie o tym chciałam napisać...wkurzył mnie dzisiaj lekarz, chyba miał zły dzień albo nie wiem co go ugryzło..szyjka długa i zamknięta, oprócz tego dowiedziałam się, że moje ciąża jest jak granat bez zawleczki, nie wiadomo kiedy wybuchnie..a czemu zapytałam?bo młoda już nie jestes, problemy z hormonami, z tarczyca, wysokie ciśnienie coś jeszcze?
wrrrrrrrrrrrrrrrrr i że położy mnie do szpitala żeby zrobic badania, zbadac lozysko i płyn owodnieniowy, nie mam dzieci wiec nie ma przeciwskazan zebym poleżała w szpitalu..przekroczyliśmy połowę ciązy i musimy być ostrożni...
dostałam tez skierowanie na sławną gluzkozę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 17:19
BrumBrumek lubi tę wiadomość
-
Ojej jako że jestem w trakcie przeprowadzki nie nadążam nad tym co dzieje się na forum. Mieszkanie na dwa domy, praca... Jakieś totalne zawirowania. Boże daj mi siłę przez to przejść
Ja dzisiaj też miałam wizytę u gina a jutro jadę na polowkowe. Dzisiaj mi zrobili mimo wszystko usg, dzidzia pięknie rośnie, na pytanie o płeć, doktor stwierdziła że nic nie wskazuje żeby był to facet. Więc póki co Vanesska zostaje Vanesska.
Do dziewczyn które się martwia mniejsza Aktywnościa dziecka w brzuchu... Mówię dzisiaj Pani doktor że raz jest tak że mała jest bardzo aktywna cały dzieńa na drugi dzień prawie wogole. W odpowiedzi dostałam uśmiech...i zapewnienie że to całkiem normalne.
Mała byla dzisiaj glowka w dol, a pupa na wysokości pępkanawet udało się sfotografować ładnie rączkę.
Trzymajcie kciuki za jutrzejsze polowkowe, chyba nie zasnę dzisiaj z wrażeniakattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, Sela, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
A ja miałam mieć dziś krzywa ale za późno doszłam do laboratorium wiec jutro czeka mnie ponowna wycieczka; )
Co do ruchów to mój chyba w ogóle nie odpoczywa. Gdzieś wyczytałam ze powinien teraz spać 20h/dobe to on chyba 20 robi fikolki; )Mama32 lubi tę wiadomość
-
Efwka i co ty na to, co mowi lekarz?
Ja walcze nadal z ubezpieczalnia, dzisiaj juz bylam tak zmeczona tym wszystkim, ze zasnelam i dopiero sie obudzilam, do tego moj wczoraj w nocy mial straszna przygode w pracy i dzisiaj jak pomysle o tym, ze jedzie do pracy, to sie trzese jak galareta i watpie, abym w nocy spala.
Z dobrych wiesci, to w piatek mam wizyte u neurologa, przelozona z 21 lutego bo ktos zrezygnowal, dowiem sie jak z moja cesarka czy jest koniecznosc, czy tez nie. -
no ja się zdenerwowałam, ze dlaczego tak mówi, nigdy wcześniej nie mówił o żadnych problemach, a teraz odniosłam wrażenie jakbym miała ciąże zagrożoną..mąż mnie uspokaja, że jestem przewrażliwiona a on pewnie powiedział to w trosce i ostrożności, że trzeba dmuchać na zimne..nie wiem co mam myśleć o tym..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 18:41
-
Dziękuję za wszystkie rady odnosnie ruchów dziecka. Dobrze że nie tylko moja mała ma dni leniuszka:) dzisiaj już jakby bardziej ozyla. Oby tak zostało bo matka wariuje.
w ogole powiem wam ze zapisalam sie na fb na grupy gdzie mamy sprzedają ciuszki po swoich dzieciach i jestem w szoku. Dzisiaj przyszły mi paczki pięknych ciuszkow, nie zniszczonych za gorsze:) dziewczyny sprzedaja za 5, 10 zł fajne ciuchy
popatrzcie bo naprawde warto.
-
Efwka, ale mówił czy go coś konkretneg niepokoi- w sensie o co chodzi z tym łożyskiem itp.? A miałaś już połówkowe? Ja miałam tam bardzo dokładnie sprawdzane łożysko- miałam tylko powiedziane ze jakiś ma parametr do obserwacji w 30tc. Może rzeczywiście ma ten lekarz jakieś dziwny sposób okazywania troski i ostrożności. A gdyby coś według niego było naprawdę nie tak to pewnie od razu by Cie gdzieś odesłał. Głowa do góry! Może dla Własnego spokoju przemysł sobie konsultacje u jakiegoś innego specjalisty?
-
Gratuluję udanych polowkowych dziewczyny
Efwka może miał gorszy dzieńNie przejmuj się.
U nas pada śnieg. Trochę nie w czas. Potrzebowałam jak byly święta, teraz moze się wypchac i może być już wiosna
Patrzcie, jakie cudo dostałam dzisiaj od kuzynki... Jej mama robi to własnoręcznie i jeszcze dużo innych cudów
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f39b8ba1c371.jpg
Jutro lecę do mojego lekarza rodzinnego wysepic skierowanie na badania, w tym na krzywą i w tym tygodniu może jeszcze zrobię.
PS. Właśnie czekamy z mężem na kebabaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:36
kattalinna, Mała Matylda, Sela, Katy lubią tę wiadomość
-
Gdzie mam patrzeć bo chcę popatrzeć
Efwka no całościowo to ciąża brzmi jak wysokiego ryzyka, nie wiem tylko czemu dowiadujesz się o tym tak późno. Trzeba Cię trochę bardziej kontrolować, ot tyle. Kładź się do szpitala. Weź lapka, internet, czy tam telefon, tablet i gry i jakoś zleci.
J.S a co to za paskudna przygoda?
Kira jak coś to pytaj. Szybki poród to czcze życzenia każdej z nasPo drodze miniecie dwa miasta w których jest szpital, więc awaryjnie jest gdzie wylądować. Najlepiej zapytać gina jaki ma plan, kłaść to bym się nie kładła ale może da konkretne wytyczne, np. jechać jak skurcze będą co 5 minut albo jak odejdą wody. Zależy jak on to widzi.
A mnie dopada niemoc. Noce mam tragiczne, doszedł ból w pachwinach i spojenia, obracanie się z boku na bok to prawdziwe wyzwanie. Przez to nie śpię najlepiej, ostatnia się kładę, pół nocy rzucam na łóżku, w dzień nie mogę odespać i zaczynam być bardzo zmęczona. Niby jak mam nabrać sił i wyspać się na zapas, jak już ledwo zipię. Mam jakieś doły ostatnio. A tu jeszcze trzy miesiące. Wcale nie łatwiejsze.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Podobają Wam się takie szydełkowe rzeczy? Ja dziergam ale akurat nie jestem fanką takich dziecięcych szydełek. Tylko kocyki przewiewne na lato zrobię. No i do zdjęć później może.❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
-
Efwka83 dziwny ten lekarz ja w pierwszej ciąży leżałam tak sobie ale dlatego że lekarz, chciał mieć podstawę do dalszego wypisywania zwolnienia ale to było 10 lat temu i przepisy inne . Nigdy ci nie mówił o zagrożeniu a tu nagle wyskakuje z granatem no niech by mi powiedział że jestem stara
-
Hoope jestem fanką wszystkiego co malutkie
Strasznie mnie urzekly te buciki, bo są mega słodkie i takie mini mini
Cały czas nie ogarniam że kończyny dziecka są takie maciupkie.
W ogóle to mega podziwiam takie talenty. Ja bym w życiu czegoś takiego nie zrobiła. Jakiś supeł co najwyżej.
Co do spania w nocy to oprócz budzenia się co chwilę na siku nie mam problemów ze spaniem, ale czuję delikatne bóle jak przewracam się z boku na bok. W ogóle często budzę się w nocy w pozycji na plecach z rękami nad głową. A wiem że na plecach spać nie można, ale co ja zrobię jak przez sen się przekręcam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:45
-
Hoope, akurat mi sie nie podobaja, kompletnie nie moja bajka, ale widze ze teraz coraz wiecej tego jest na fejsie, duzo ludzi kupuje.
Feeva, mi niestety na plecach spi sie najlepiej i tez czesto sie budze w tej pozycji.
Hoope, a daj spokojByla noc, on byl w aucie i slyszy, ze ktos krzyczy, wychodzi a tam mezczyzna caly pobity, z glowy tryskala mu krew, mowi ze doslownie az mu z rak kapala. Prosil aby wezwac pomoc, bo jest bezdomny, a zaatakowano ich, tzn jego i kolege, ktorego tam ciagle bija. Moj zadzwonil po policje i karetke, zabrali tego faceta i pojechali w miejsce, gdzie byla ta cala akcja, ale teraz mam takie schizy ze jakby te zbiry biegly za tym bezdomnym, to przeciez zaatakowaliby mojego, mam jakis wewnetrzny strach teraz i tak mnie trzyma
Nawet dzis byla juz histeria polaczona z glosnym placzem, ale to na pewno hormony, a jeszcze dzien wczesniej mialam przeklety sen pelen krwi i prosze, ogolnie nie wierze w takie cos, ale zawsze cos sie musi skojarzyc.
-
nat92 tak jestem już po połówkowych, ale robił mi inny lekarz, specjalista w swojej dziedzinie. Cytuje: Łożysko w dnie i na ścianie przedniej o typowej budowie. Prawidłowa objętość płynu owodniowego.
Hoope a czemu uważasz że jest wysokiego ryzyka?z tarczycą nigdy nie miałam problemów, tsh zawsze w normie, przeciwciała miałam podwyzszone stąd biore Letrox. Podwyższne ciśnenie mam tylko jak jestem na wizycie, w domu mam bardzo niskie ciśnienie no a na wiek nic nie poradze..wiem ze w ciązy hormony szaleją ale mam się czego obawiać?
Feeva dzięki, dzisiaj chyba potrzebuje pocieszenia:) -
Stara, jest ktoś starszy ode mnie?
Feeva nauczyłabyś się
Ja robię raczej takie rzeczy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a54aac91fa59.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41465c2b2c9d.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c97c5441624.png
Wydaje mi się, że w kolejnych ciążach ból się nasilaSchodzenie z łóżka na siku już nawet jest przykre.
Efwka napisałaś o nadciśnieniu. Ono jest niebezpieczne. Ale jeśli jest tak jak teraz napisałaś, to nie widzę powodu do niepokoju. Co lekarz chce badać? Wiek nie jest wskazaniem, chyba, że masz 46 latTylko te dwie wypowiedzi brzmią jak skrajne bieguny. Lekarz histeryzuje, czy Ty trochę bagatelizujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 20:11
Fatalita, kattalinna, Feeva, Sela, Kira91 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤