X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się osobiście takie dziergane Czy jak to się zwie rzeczy nie podobają, ale za talent podziwiam ;)

Feeva, zazdroszczę długości, ja bym w takiej wyglądała pewnie dziwnie bo jestem niska i włosów mam miliard :p Nawet teraz przy dlugosci ciut za łopatki już mnie prawie spód nich nie widać hehe

"Cudowna" noc za mną.. O 1:45 pies mnie obudził bo mu się na pole zachciało iść, chłopak miał wstać o 2 więc już nie próbowałam zasnąć bo nie było sensu. Do tego okropna zgaga, później pies kopiacy po plecach i na koniec jeszcze zglodnialam xd I tak się mecze aż do teraz :/
    Później czeka mnie urząd pracy, ZUS i kilka innych rzeczy..

Jeszcze się przed chwilą dowiedziałam, że nie ma wody...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 05:49

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała sn. Bo bardzo boję się cięcia. Ale raczej mam się nastawić na CC

klz9piqvvra11kd2.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolałabym sn ale tylko jeśli ktoś mi da gwarancję że zdążę do szpitala (chociaż to takie głupie bo planowana cesarke też przecież mogę nie zdazyc) poza tym ja jestem bardzo szczupłą i miednice jak ni przy poprzednim porodzie zmierzyli to natychmiast chcieli ciąć ale nie zdążyli i później na poporodowe byłam "okazem" i co obchód słyszałam " 15 sprzezna sama urodziła!" No ale córka była mała 2300 tylko drugie dziecko zazwyczaj większe jest... Także już sama nie wiem co bym wolała...lekarz woli cesarke ja boję się jej skutków i tej braku całkowitej sprawności na jakiś czas.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę sn. Podczas połówkowych brzeg łożyska był 16 mm od szyjki, mam nadzieję że się podniesie. Czytałam wątek styczniówek - na 53 porody tylko 22 sn, trochę przygnębiająca ta statystyka :(

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po wypiciu ulepka. Wcale nie było źle jednym łykiem to załatwiłam; )

Ja bym chciała sn. Cięcie biorę pod uwaga tylko w przypadku gdyby coś się działo inaczej nie ma powodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 07:57

Mała Matylda lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, też zwróciłam uwagę na liczbę cc na styczniówkach... Mam nadzieję, że nam uda się zmienić te statystyki. Ja najbardziej boję się znieczulenia. Ogólne jest super ale wkuwanie w kręgosłup - no nie chcę i już.

Ulli, z tym drugim dzieckiem to różnie jest, wcale nie musi być większe. Znam wiele przypadków gdzie to pierwsze było największym

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście podanie znieczulenia to kwestia sekund - damy radę :)
    Mnie najbardziej przeraża ewentualne nacięcie krocza, głównie w kontekście szycia i wracania do formy. Mimo wszystko chciałabym urodzić naturalnie + ZZO ;)

Asix, gratuluję że tak dzielnie to zniosłaś, teraz pozostało już tylko przetrwanie do ostatniego pobrania krwi i masz z głowy okryte złą sławą badanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 09:23

Asix, kasiia_p lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała sn a cc tylko w razie konieczności. Ostatnio wygenerowalam sobie plan porodu tak w razie coś.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na logikę najpierw są cc, bo najczęściej te planowane są prtzed TP
    a potem dziewczyny nadrobią statystykę sn ;)

Mała Matylda, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    na logikę najpierw są cc, bo najczęściej te planowane są prtzed TP
    a potem dziewczyny nadrobią statystykę sn ;)

Obyś miała rację ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno :)
    u nas na wrzesniówkach najpierw szły na cc :) Piotrus w końcu urodzony w sierpniu :)
    potem szsły porody sn jeden za drugim

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Od razu uprzedzam, kastet jest niedozwolony, pałka teleskopowa jest legalna, kij bejsbolowy też ale tylko oryginalny, typowy do sportu. Można mieć gaz pieprzowy i paralizator (mój ulubiony) ale już nie można ukrytych noży.

Kattalinna masz kudłaty mymłon XD

Ja też nie chcę cc. Myślę, że podjęłabym się też porodu pośladkowego. A powiem Wam taką ciekawostkę, wszystkie dzieci moich znajomych urodzone przez cc, na przestrzeni ostatnich 7 lat, wszystkie oprócz jednego chłopca, są nadpobudliwe. I to do tego stopnia, że niektóre wymagają dodatkowej rehabilitacji, zajęć sensorycznych itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 09:01

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Ja też wolałabym sn ale tylko jeśli ktoś mi da gwarancję że zdążę do szpitala (chociaż to takie głupie bo planowana cesarke też przecież mogę nie zdazyc) poza tym ja jestem bardzo szczupłą i miednice jak ni przy poprzednim porodzie zmierzyli to natychmiast chcieli ciąć ale nie zdążyli i później na poporodowe byłam "okazem" i co obchód słyszałam " 15 sprzezna sama urodziła!" No ale córka była mała 2300 tylko drugie dziecko zazwyczaj większe jest... Także już sama nie wiem co bym wolała...lekarz woli cesarke ja boję się jej skutków i tej braku całkowitej sprawności na jakiś czas.

Właśnie moja siostra 11 dni temu nie zdążyla na zaplanowana cesarke,urodzila szybko sn, Maly urodzil sie pół kg mniejszy od brata,więc różnie to jest z tym ze drugie dziecko jest zazwyczaj wieksze ;)
    Także my i lekarze możemy sobie planować, a czas pokaże co i jak ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    na pewno :)
    u nas na wrzesniówkach najpierw szły na cc :) Piotrus w końcu urodzony w sierpniu :)
    potem szsły porody sn jeden za drugim

No to mnie pocieszyłaś, dziękuję :)
    Już zaczynałam się obawiać, że sn to ciekawostka przyrodnicza, w szpitalach rzadko występująca XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, paralizator to tez moj ulubiony, szczegolnie ten ktory ma blokade z boku i jak cos sie dzieje, to wydaje bardzo glosne dzwieki :D

A ja sie boje sn, dlatego sama jestem nastawiona na cc, ale gdybym nie miala w sobie strachu, ze moglaby mi wrocic choroba, to wolalabym sn, bo boje sie ciecia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 09:19

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mój mymłon futrzasty ;-) (byłam ciekawa czy ktoś ten dowcip z mymłonem jeszcze kojarzy ;-) )

Synek mojej siostry urodzony cc jest spokojnym dzieckiem. Za to mojego brata istny wulkan. Ale ja obwiniam za to, poza cechami charakteru indywidualnymi, obecność telewizji i słodyczy.

Jak patrzę na statystyki szpitali to też za różowo nie jest z tymi porodami sn...

age.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!Jejku, jekju, troche mialam zawirowan i nie bylo mnie tu a teraz czas nadrobić zaległości! :)
    Czy u was tez tak sypnęło śniegiem? Trójmiasto zasypane i cale białe chyba pierwszy raz tej zimy :P
    Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków :)
    Co do wizyt ja akurat chodze na nfz co ma swoje plusy ale tez niestety ma sporo minusów, które zaczęłam zauważać...
    W poniedziałek miałam usg połówkowe.Wszystko jest w porządku.Bedzie synek :D Koszt badania 400 pln :P Doktor jako bazowa date porodu, która stosował do pomiarów wpisał termin z usg prenatalnego czyli tydzien wcześniejszą. Jedynie synek wazy troszkę mniej niz srednia dzieci z jego wieku :p ale wsyztsko w normie.
    Zastanawiam sie bo mam wpisane w opisie tez , ze łożysko dojrzałości 2 stopnia a tu dopiero polowa ciazy..a ja nawet nie wiem co to znaczy.
    Podobnie jak Ulli88 jestem drobna i dodatkowo niska i lekarz mnie ostrzegał, ze jak dziecko bedzie powyzej 3 kg to czeka mnie cc :( tylko ciekawe czy oni to tak dokladnie oszacuja :P
    Wczoraj siedzialam pol nocy i przegladalam rzeczy wyprawkowe, nie mam praktycznie nic (oprocz kilku ciuszkow w roznych rozmiarach z Lidla) .Oficjalnie czas zaczac wyprawke, jestem za wami daleko w tyle!

kattalinna, Fatalita, pawojoszka, Katka. lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała rodzic SN, mam nadzieję że będzie mi dane :) zobaczymy jak to wyjdzie.
    Mój brzuch dziś rano wyglądał jak Tatry :D tak się Mała śmiesznie ułożyła XD

Ktrina gratuluję synka i udanych polowkowych :)
    U mnie też napadało śniegu, będę z 10 minut odśnieżac samochód...
    Jak mi przyjdzie moje zamówienie z bobaskowo.sklep.pl to będę miała już 3/4 wyprawki :) Tylko coś wysłać od kilku dni nie mogą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 10:07

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dość, że bym chciała sn to jeszcze marzy mi się taki zupełnie fizjologiczny, gdzie ostatnia faza porodu nie na leżąco ale w pionie, gdzie prę nie na żądanie położnych, a we współpracy z moim organizmem i moją córką, żeby ona po wyjściu trafiła na przyjazne, ciepłe i przyciemnione otoczenie... Coraz bardziej podoba mi się idea porodu domowego

Ed: trzeci raz zaczynam kolejną stronę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 10:15

Mała Matylda, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poród domowy nie ma szans :D po pierwsze blok, sąsiedzi by się nasluchali moich ryków XD po drugie mini mieszkanie, nie byłoby miejsca :D A po trzecie wolę w szpitalu bo w razie komplikacji szybka reakcja na CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 11:22

Kira91 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ