WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jak poród szybko mija z tym ze się boje ze teraz nie zdążę dojechać do szpitala

oar8skjohmhvnzyg.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli weź mi nawet nie mów ,właśnie podsycilas mój największy strach związany z porodem . 30 min. toż ja nawet do auta wsiąść nie zdążę toż by mi moj M na zawał padł jakbym mu urodziła na kanapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 14:26

cf409fc7e7.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazdy porod jest inny tak ze nie ma co sie bac trzeba sie obserwowac iodpowiednio wczesnie reagowac ja mialam skurcze od 5 rano ale jakies takie nie specjalnie meczace i dopiero ok 11-tej zdecydowalam sie pojechac do szpitala dotarlismy tam o 12 bo maz sie troszke ociagal i na miejscu okazalo sie ze juz jest 7 cm rozwarcia polozna mnie nakula i 26 min pozniej mialam juz synka na rekach :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira śliczny brzusio, taki malutki jeszcze :)

U mnie na wsi też nie ma dobrych lekarzy, na szczęście jeden przyjeżdża z dużego miasta. I przyjmuje tylko na nfz. Jeśli go nie będzie, ja pojadę do dużego miasta, bo nie będę miała wyboru. Tak czy siak nasi prywatni to właśnie wygonieni ze szpitala ;)

Ja też zachodzę w głowę co tu robić, jak tempo będzie szybkie. Zdam się na lekarza. Przeżył więcej porodów niż ja ;) W przysłowiowe pół godziny urodzimy w domu :P

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, Kattalina i inne dziewczyny- dziękuję ;) przed ciążą bylam sredniej budowy tzn 163 cm i 55kg ;) a juz mam pewnie 9-10kg na plusie (ostatnio sie wazylam tydzień temu i potrafie w tydzien 1-2kg przybrać). Od poniedziałku uskuteczniam dlugie spacery z piesełkiem, moze troche przystopuje z ta waga... ;) jem nieznacznie więcej a waga pędzi jak szalona.... ;)

Uli, tez bym tak chciala :D dojechac do szpitala (ok 2h trasa), pół godzinki i urodzic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 15:02

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, my juz po polowkochych, na 100% dziewczynka :-) Waży ok. 420g, wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 23:34

Feeva, Mała Matylda, Fatalita, pawojoszka, Kropka88, kattalinna, XKamaCX, Katy, Fermina, Kira91, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Amygdala! Słuchaj lekarza i nie martw się na zapas :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala gratuluję córci :)
    U mojej Mani też jest torbielka w główce, ale lekarz powiedział, że się to bardzo często zdarza, ale że zawsze się wchłania. Jak będziemy jechać na usg 4d w 30tyg to powiedział że już powinno jej nie być :)

Uli, ja mam do szpitala około 45 min, krócej bus-pasami, a że samochód mojego męża i samochód teścia służą jako taksówki normalnie oznaczone, więc wszystkie bus-pasy nasze :D Mam nadzieję, że do szpitala zdążę i nie będę się długo męczyć :)

Moja kruszynka dzisiaj szaleje, wczoraj miała lenia ale dzisiaj rozrabia x2 :)

W piątek idę na krzywą... o.O Dziś dostałam od swojej rodzinnej skierowanie i kupiłam już glukozę cytrynową. Już bym chciała mieć to za sobą :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 23:35

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie ma co się martwić na zapas :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala - gratuluje córci :) Mamaginekolog pisze o torbielkach w mózgu jeżeli chcesz przeczytać i również uspakaja, że one się wchłaniają.
    https://mamaginekolog.pl/najczestsze-nieprawidlowosci-usg-polowkowym/
    Moja córcia z kolei poza problemem z zastawką ma te pierwszą "nieprawidłowość" - ognisko hiperechogeniczne w serduchu, więc rzeczywiście zdarza się to dość często.

Hoope - ja lubie Twoje elaboraty ;)
    I o ile z wagą dziecka możesz mieć rację - nie wiem, ja doświadczeń i porównań nie mam. Tak wybieram prywatnych lekarzy z powodu własnych doświadczeń z naprawdę wieloma lekarzami różnych specjalizacji. Mimo, że to teoretycznie ten sam człowiek (tylko, że przyjmuje w innym trybie) to często poza wyglądem sam siebie nie przypomina ;)
    Kiedyś miałam nawet sytuację taką, że lekarka do której poszłam prywatnie "wyśmiała" diagnozę i skrytykowała przypisane mi leki, które przepisał mi nikt inny jak właśnie ona! Na wizycie 2 tygodnie wcześniej w poradni przyszpitalnej!

U lekarzy na nfz i w szpitalu często spotykałam się z totalnym brakiem zainteresowania, empatii, wręcz wyśmiewaniem moich łez po stracie dziecka. Ze względów na takie doświadczenia chodzę do lekarza prywatnie, który nie bagatelizuje moich obaw, zawsze odpowiada na wszystkie pytania (a z drugiej strony jak przesadzam to też mi powie) i czuje się w pełni zaapiekowana przez niego :) Dlatego ja osobiście polecam chociaż dla spokoju psychicznego raz na jakiś czas przejść się do prywatnego, który się z człowiekiem pocacka, pogłaszcze, pochwali macicę i człowiek po wyjściu wie, że wszystko jest dobrze, a jego obawy zupełnie nieuzasadnione ;)

(Oczywiście generalizuje, bo zpewne też istnieje prywatny cham i na nfz anioł, ale ja jeszcze nie trafiłam ;) )

amygdala, kattalinna, Ktrina89 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie może jakieś sklepy internetowe oprócz akpol baby w których znajdę dosłownie wszystko ? Może z wyjątkiem ciuszków

• amygdala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 23:35

Fatalita lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy nie macie wrażenia ze niektórzy lekarze robią to specjalnie zlewając pacjentów na NFZ żeby mieć więcej prywatnie sluszalam kiedyś o sytuacji kiedy lekarz powiedział pacjentce po usg ze jak chce poznać więcej szczegółów to on zaprasza prywatnie ja osobiście nie miałam zbyt duzo doświadczeń z polska służba zdrowia i może i dobrze

Ktrina89 lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    A znacie może jakieś sklepy internetowe oprócz akpol baby w których znajdę dosłownie wszystko ? Może z wyjątkiem ciuszków

bobaskowo.sklep.pl :) Jeśli "wszystko" masz na myśli rzeczy nie-ciuszkowe wyprawkowe, ale ciuszki tez mają :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że na tym sprzęcie to on mi nic powiedzieć nie może ale mówił że można prenetarne zrobić u niego albo jechać do Opola tak że też dał do zrozumienia że u siebie sprzęt ma lepszy i może mi wszystko powiedziec

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka urodziła się z torbielka 4czy 5 mm. Na kolejnym usg przezciemiaczkowym nie bylo po niej śladu. Nawet w ciąży jej nie widzieli. Częste i nic strasznego, do obserwacji

amygdala lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! W pół dam radę - buty na nogi, dokumenty w rękę i idę na porodówkę. Nawet torbę złapię bo wtedy dźwiganie już nie groźne :-) a mąż najwyżej dojedzie później ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 16:22

age.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nie wiem czy mnie jescze pamiętacie...

Wyszliśmy z córką że szpitala 3 stycznia... Potem syn chory, kłopoty na budowie a teraz.... Znowu córka. Powoli brak mi sił, ale wiem, że musimy dać radę. Lekarze szukają przyczyn, pojawiają się coraz to nowe hipotezy.. Nie chce o tym pisać na razie, to bardzo trudny czas dla nas.

Wybaczcie, ale nie miałam kiedy nadrobić waszych postów. Pozostaje mi wierzyć, że wszystkie czujecie się dobrze a maluszki zdrowo rosną.
    U mnie z ciążą ok, wizytę jakoś niedługo mam,muszę do kalendarza zajrzeć, chyba po 25 stycznia.

Trzymajcie się ciepło i zdrowo :-*

Jagna <3 15.04.2018
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo Mysia zastanawialysmy się ostatnio co się z Toba dzieje, dobrze że się odezwałaś :*
    Nieciekawy czas masz :( Ale zobaczysz wszystko będzie dobrze, wszystkie tutaj trzymamy za Was mocno kciuki! <3
    Odzywaj się czasem, chociaż znak życia daj :)
    Zdrowka dla rodzinki, dla Ciebie a przede wszystkim dla corci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 16:54

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ