Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny musialam sie zalogowac na innym mailu bo nie pamietam hasła i nie przyszedł mi mail z ustawieniem nowego ja po krzywej cukrowej cala w stresie bo ze wzgledu na cukier na czczo 94 ginekolog skierowal mnie do diabetologa:( nie wiem co dalej bo w pierwszej ciazy tego nie miałamZakochana mama2
-
nick nieaktualnyFatalita wrote:U lekarzy na nfz i w szpitalu często spotykałam się z totalnym brakiem zainteresowania, empatii, wręcz wyśmiewaniem moich łez po stracie dziecka. Ze względów na takie doświadczenia chodzę do lekarza prywatnie, który nie bagatelizuje moich obaw, zawsze odpowiada na wszystkie pytania (a z drugiej strony jak przesadzam to też mi powie) i czuje się w pełni zaapiekowana przez niego
Dlatego ja osobiście polecam chociaż dla spokoju psychicznego raz na jakiś czas przejść się do prywatnego, który się z człowiekiem pocacka, pogłaszcze, pochwali macicę i człowiek po wyjściu wie, że wszystko jest dobrze, a jego obawy zupełnie nieuzasadnione
Jakbym o sobie czytała, wolę zapłacić, ale czuć się zaopiekowania, zwłaszcza po tym co przeszłam. Mój gin to złoty człowiek, lekarz i psycholog w 1. W szpitalu od ordynatora usłyszałam po stracie dziecka po co ryczę, jak zaraz będę znowu w ciąży. Położna mi powiedziała, że nie ma co histeryzować, bo są większe tragedie. Z tych m.in. powodów nie chce mieć z moim szpitalem nic wspólnego.
Tanda liczę, że będzie igiełka
Feevateż się na stękam, wieczorem w łóżku zanim się obrócę z boku na bok, to mój mi mówi "co ty tak stękasz, brzucha jeszcze nie masz dużego, a stękasz".
Czy któraś z Was ma problem z uczuciem kataru w nocy? Jak leże, mam cały czas jedną dziurkę zapchaną, czytałam, że w ciąży może tak być, ale wkurza mnie to, mam tak od kilku miesięcy i dalej ta krew z nosa przy wycieraniu. -
nick nieaktualnyCzy któraś ma już termometr bezdotykowy? Jaki polecacie, żeby dobrze mierzył, a nie mylił się o stopień. W tej aptece akpol jest na promocji nuk, ma któraś?
http://akpolbaby.pl/pl/termometry-elektroniczne-dla-dzieci/11379-nuk-termometr-elektroniczny-2w1-4008600183594.html?search_query=nuk+termometr&results=3
albo któryś z tych, też mają opinie ok
SANITY TERMOMETR BABYTEMP
GERATHERM TERMOMETR NONCONTACT -
No właśnie kilka moich koleżanek jako drugie dziecko rodziły synów i same z nimi problemy. Jeden się nie odwrócił i cc, drugi nie dał się wywołać i cc, trzeciemu spadło tętno i cc. Średnio mnie to nastraja, biorąc pod uwagę jak mocno mi dokucza w trakcie ciąży
Na hemoroidy najlepsze są konkretne leki jak Nat podała, posterisan maść, czopki. Do tego unikanie zaparć. Ale jak są to raczej słabo ze zniknięciem, po porodzie mogą być jeszcze gorsze. Mogą nawracać ciągle.
Zakochana nie do końca rozumiem w czym problem
Nos zatkany mam od początku ciąży.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope wrote:Kira jesteś chyba z moich okolic. Ja rodziłam w Zdrojach i zamierzam ponownie, do Polic trochę za daleko na trzeci poród, choć poród w samochodzie może być ciekawą przygodą
Hoope Ty z zachodniopomorskiego? Ja właśnie chciałam zapisać się do szkoły rodzenia w Zdrojach ale nie ma szans jak narazie.
W ogóle wypadałoby przejechać się i zobaczyć co i jak... rodziłaś i jak wrażenia, bo opinie są podzielone, i zazwyczaj pada hasło ze tam taśmówka... A ż drugiej strony teraz niektóre kobitki to mają takie oczekiwania jakby same na oddziale były więc może stąd takie opinie. -
Dominique1995 wrote:Jak dodać tutaj zdjęcie? Ktos udzieli mi rady:)?
Polecam stronę tinypic.com tam ładujesz zdjęcie i potem kopiujesz link do wklejenia na forum i wklejasz we wpisTylko zdjęcie musisz troche zmniejszyć, bo Ci w oryginalnym rozmiarze się wklei i będzie masakra
Albo zapodaj.net, tam po lewej stronie wybierasz zakładkę "Na forum", wybierasz rozmiar miniaturki, która będzie widoczna we wpisie, ładujesz zdjęcie i kopiujesz link, który masz pod zdaniem "BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę):" i wklejasz w postTyle
MajowaMamusia ja też mam w nocy problem, nie mam poduszki ciążowej i zanim znajdę dobrą pozycję (muszę sobie kołdry nawpychać pod brzuch) to też się nastękam
Katar też mam non stop, jak wydmucham, to też mam ciągle krew na chusteczce
Mała Matylda pikne
Kattalinna- tak to kara
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Będzie właśni tak jak piszesz Hoope – będę zazdrościć, odliczać dni i się niecierpliwić. Twoje dziecko będzie miało prawie 2 miesiące gdy będę jechała na porodówkę
W mojej rodzinie teoria, że to chłopcy się spóźniają nie znajduje potwierdzenia: mój młodszy brat wprawdzie urodził się po terminie, ale jednak tydzień wcześniej niż ja.
Słyszałam, że to pierwszy poród najczęściej się opóźnia - u Ciebie dziewczyny przetarły ślad bratu, u mnie trasa jeszcze nieuczęszczana
Tak Kattalinna, to z zawiści
Fizycznych niedogodności nie odczuwasz więc stosujemy przemoc psychiczną
Hoope lubi tę wiadomość
-
Wczoraj też widziałam te kocyki w biedronce, ba już miałam je w ręce bo to takie ładne... Ale mój mnie na ziemię sprowadził przypominając że jesienią z tego samego materiału i też biedronkowy koc kupiliśmy za około 100zl A po praniu już tak nie wygląda pięknie i nie jest taki miękki i puszysty jak na początku.
W brodę sobie pluje bo jak córka się urodziła to dostała taki spoty koc puchaty i mięciutki gruby, i miałyśmy go 8 lat A z racji że był jasnorozowy peany był dość często i cały czas jak nowy wyglądał. Oddałam go rok temu i nie pamiętam firmy A z chęcią bym taki kupiła teraz bo i do wózka i do łóżka jako okrycie czy kapa nawet A nawet na sanki nam służył. Przejrzałam całe Internety i nie znalazłam takiegoNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
MajowaMamusia wrote:Czy któraś ma już termometr bezdotykowy? Jaki polecacie, żeby dobrze mierzył, a nie mylił się o stopień. W tej aptece akpol jest na promocji nuk, ma któraś?
http://akpolbaby.pl/pl/termometry-elektroniczne-dla-dzieci/11379-nuk-termometr-elektroniczny-2w1-4008600183594.html?search_query=nuk+termometr&results=3
albo któryś z tych, też mają opinie ok
SANITY TERMOMETR BABYTEMP
GERATHERM TERMOMETR NONCONTACT
My mamy Geratherm noncontact, jestem z niego bardzo zadowolona, nie oszukuje.
-
Kattalinna - ja też nie będę miała tych kocyków, bo mąż mi nie pozwolił,a miałam je pół godziny temu w ręce. Wszystko przez to, że wczoraj odwiedziło mnie trzech kurierów z przesyłkami dla dziecka, a mój akurat był w domu
I na nic tłumaczenia, że nie codzienne tak jest...
Ja póki co kupuje termometr zwykły, nie dotykowy. Najwyżej jak poczuje potrzebę to dokupieale jeżeli chodzi o firmy to słyszałam o microlife dobre opinie
MamaDi lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
kattalinna wrote:No tak, dziś będziecie mnie katować podbojami z biedronki. To za to, że nie sikam w ciąży?
Znajdziemy Twoje najsłabsze strony i pomścimy nasze conocne wstawanie
Patk nie miałam poczucia taśmówki. Ale też nie mam oczekiwań z kosmosu jak niektóre księżniczki. Kilkanaście porodów na dobę to nie jest jakiś niezwykły wyczyn, są na świecie szpitale, które mają ich ponad 100
Ulli ja mam chyba kocyk o którym piszesz,też różowy, nic się nie zniszczył i ma 7 lat, ale bez metki. Metki się zwykle wycina. Wiem tylko, że jest z mikrofibry. No ale różowy, muszę poszukać taki w bardziej męskim kolorze
Termometr bezdotykowy mam właśnie z microlife, też jakieś 7 lat, działa bez problemu i nawet baterii jeszcze nie wymieniałam. Podobnie jak nebulizator i termometr elektroniczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 13:30
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyOla_Ola wrote:My mamy Geratherm noncontact, jestem z niego bardzo zadowolona, nie oszukuje.
Dziękuję za odp.
Właśnie ten microlife ma sprzeczne opinie, tutaj troszkę poczytałam o różnych rodzajach i opinie o firmach.
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2014/01/jaki-termometr-do-mierzenia-goraczki-u.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 13:48
-
nick nieaktualny