X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dodać tutaj zdjęcie? Ktos udzieli mi rady:)?

• Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musialam sie zalogowac na innym mailu bo nie pamietam hasła i nie przyszedł mi mail z ustawieniem nowego ja po krzywej cukrowej cala w stresie bo ze wzgledu na cukier na czczo 94 ginekolog skierowal mnie do diabetologa:( nie wiem co dalej bo w pierwszej ciazy tego nie miałam

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    U lekarzy na nfz i w szpitalu często spotykałam się z totalnym brakiem zainteresowania, empatii, wręcz wyśmiewaniem moich łez po stracie dziecka. Ze względów na takie doświadczenia chodzę do lekarza prywatnie, który nie bagatelizuje moich obaw, zawsze odpowiada na wszystkie pytania (a z drugiej strony jak przesadzam to też mi powie) i czuje się w pełni zaapiekowana przez niego :) Dlatego ja osobiście polecam chociaż dla spokoju psychicznego raz na jakiś czas przejść się do prywatnego, który się z człowiekiem pocacka, pogłaszcze, pochwali macicę i człowiek po wyjściu wie, że wszystko jest dobrze, a jego obawy zupełnie nieuzasadnione ;)

Jakbym o sobie czytała, wolę zapłacić, ale czuć się zaopiekowania, zwłaszcza po tym co przeszłam. Mój gin to złoty człowiek, lekarz i psycholog w 1. W szpitalu od ordynatora usłyszałam po stracie dziecka po co ryczę, jak zaraz będę znowu w ciąży. Położna mi powiedziała, że nie ma co histeryzować, bo są większe tragedie. Z tych m.in. powodów nie chce mieć z moim szpitalem nic wspólnego.

Tanda liczę, że będzie igiełka :)

Feeva :D też się na stękam, wieczorem w łóżku zanim się obrócę z boku na bok, to mój mi mówi "co ty tak stękasz, brzucha jeszcze nie masz dużego, a stękasz".

Czy któraś z Was ma problem z uczuciem kataru w nocy? Jak leże, mam cały czas jedną dziurkę zapchaną, czytałam, że w ciąży może tak być, ale wkurza mnie to, mam tak od kilku miesięcy i dalej ta krew z nosa przy wycieraniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma już termometr bezdotykowy? Jaki polecacie, żeby dobrze mierzył, a nie mylił się o stopień. W tej aptece akpol jest na promocji nuk, ma któraś?
    http://akpolbaby.pl/pl/termometry-elektroniczne-dla-dzieci/11379-nuk-termometr-elektroniczny-2w1-4008600183594.html?search_query=nuk+termometr&results=3

albo któryś z tych, też mają opinie ok
    SANITY TERMOMETR BABYTEMP
    GERATHERM TERMOMETR NONCONTACT

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z łowów XD
    W mojej Biedronce było jeszcze sporo rzeczy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/154bfe6e111c.jpg

kattalinna, Feeva, Katy, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kilka moich koleżanek jako drugie dziecko rodziły synów i same z nimi problemy. Jeden się nie odwrócił i cc, drugi nie dał się wywołać i cc, trzeciemu spadło tętno i cc. Średnio mnie to nastraja, biorąc pod uwagę jak mocno mi dokucza w trakcie ciąży ;)

Na hemoroidy najlepsze są konkretne leki jak Nat podała, posterisan maść, czopki. Do tego unikanie zaparć. Ale jak są to raczej słabo ze zniknięciem, po porodzie mogą być jeszcze gorsze. Mogą nawracać ciągle.

Zakochana nie do końca rozumiem w czym problem :/

Nos zatkany mam od początku ciąży.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, dziś będziecie mnie katować podbojami z biedronki. To za to, że nie sikam w ciąży? :-P

Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kira jesteś chyba z moich okolic. Ja rodziłam w Zdrojach i zamierzam ponownie, do Polic trochę za daleko na trzeci poród, choć poród w samochodzie może być ciekawą przygodą XD

Hoope Ty z zachodniopomorskiego? Ja właśnie chciałam zapisać się do szkoły rodzenia w Zdrojach ale nie ma szans jak narazie.

W ogóle wypadałoby przejechać się i zobaczyć co i jak... rodziłaś i jak wrażenia, bo opinie są podzielone, i zazwyczaj pada hasło ze tam taśmówka... A ż drugiej strony teraz niektóre kobitki to mają takie oczekiwania jakby same na oddziale były więc może stąd takie opinie.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Jak dodać tutaj zdjęcie? Ktos udzieli mi rady:)?

Polecam stronę tinypic.com tam ładujesz zdjęcie i potem kopiujesz link do wklejenia na forum i wklejasz we wpis :) Tylko zdjęcie musisz troche zmniejszyć, bo Ci w oryginalnym rozmiarze się wklei i będzie masakra :D
    Albo zapodaj.net, tam po lewej stronie wybierasz zakładkę "Na forum", wybierasz rozmiar miniaturki, która będzie widoczna we wpisie, ładujesz zdjęcie i kopiujesz link, który masz pod zdaniem "BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę):" i wklejasz w post :) Tyle :)

MajowaMamusia ja też mam w nocy problem, nie mam poduszki ciążowej i zanim znajdę dobrą pozycję (muszę sobie kołdry nawpychać pod brzuch) to też się nastękam :D
    Katar też mam non stop, jak wydmucham, to też mam ciągle krew na chusteczce :/

Mała Matylda pikne :D

Kattalinna- tak to kara :D XD

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope - już wszystko wiem przeczytałam wszelkie zaległości :D

Hoope lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie właśni tak jak piszesz Hoope – będę zazdrościć, odliczać dni i się niecierpliwić. Twoje dziecko będzie miało prawie 2 miesiące gdy będę jechała na porodówkę XD
    W mojej rodzinie teoria, że to chłopcy się spóźniają nie znajduje potwierdzenia: mój młodszy brat wprawdzie urodził się po terminie, ale jednak tydzień wcześniej niż ja.
    Słyszałam, że to pierwszy poród najczęściej się opóźnia - u Ciebie dziewczyny przetarły ślad bratu, u mnie trasa jeszcze nieuczęszczana ;)

Tak Kattalinna, to z zawiści ;)
    Fizycznych niedogodności nie odczuwasz więc stosujemy przemoc psychiczną :D

Hoope lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj też widziałam te kocyki w biedronce, ba już miałam je w ręce bo to takie ładne... Ale mój mnie na ziemię sprowadził przypominając że jesienią z tego samego materiału i też biedronkowy koc kupiliśmy za około 100zl A po praniu już tak nie wygląda pięknie i nie jest taki miękki i puszysty jak na początku.
    W brodę sobie pluje bo jak córka się urodziła to dostała taki spoty koc puchaty i mięciutki gruby, i miałyśmy go 8 lat A z racji że był jasnorozowy peany był dość często i cały czas jak nowy wyglądał. Oddałam go rok temu i nie pamiętam firmy A z chęcią bym taki kupiła teraz bo i do wózka i do łóżka jako okrycie czy kapa nawet A nawet na sanki nam służył. Przejrzałam całe Internety i nie znalazłam takiego

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88, a nie możesz podpytać osobę, której oddałaś o firmę? Chyba, że żadna metka się nie uchowała...

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie oddałam dla koleżanki która zbierala i wywozila rzeczy jakiejś potrzebujące rodzinie na wioskę więc nawet nie mam jak :(

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Czy któraś ma już termometr bezdotykowy? Jaki polecacie, żeby dobrze mierzył, a nie mylił się o stopień. W tej aptece akpol jest na promocji nuk, ma któraś?
    http://akpolbaby.pl/pl/termometry-elektroniczne-dla-dzieci/11379-nuk-termometr-elektroniczny-2w1-4008600183594.html?search_query=nuk+termometr&results=3

albo któryś z tych, też mają opinie ok
    SANITY TERMOMETR BABYTEMP
    GERATHERM TERMOMETR NONCONTACT

My mamy Geratherm noncontact, jestem z niego bardzo zadowolona, nie oszukuje.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - ja też nie będę miała tych kocyków, bo mąż mi nie pozwolił,a miałam je pół godziny temu w ręce. Wszystko przez to, że wczoraj odwiedziło mnie trzech kurierów z przesyłkami dla dziecka, a mój akurat był w domu :(
    I na nic tłumaczenia, że nie codzienne tak jest...

Ja póki co kupuje termometr zwykły, nie dotykowy. Najwyżej jak poczuje potrzebę to dokupie ;) ale jeżeli chodzi o firmy to słyszałam o microlife dobre opinie ;)

MamaDi lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    No tak, dziś będziecie mnie katować podbojami z biedronki. To za to, że nie sikam w ciąży? :-P

Znajdziemy Twoje najsłabsze strony i pomścimy nasze conocne wstawanie XD

Patk nie miałam poczucia taśmówki. Ale też nie mam oczekiwań z kosmosu jak niektóre księżniczki. Kilkanaście porodów na dobę to nie jest jakiś niezwykły wyczyn, są na świecie szpitale, które mają ich ponad 100 XD

Ulli ja mam chyba kocyk o którym piszesz,też różowy, nic się nie zniszczył i ma 7 lat, ale bez metki. Metki się zwykle wycina. Wiem tylko, że jest z mikrofibry. No ale różowy, muszę poszukać taki w bardziej męskim kolorze ;)

Termometr bezdotykowy mam właśnie z microlife, też jakieś 7 lat, działa bez problemu i nawet baterii jeszcze nie wymieniałam. Podobnie jak nebulizator i termometr elektroniczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 13:30

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    My mamy Geratherm noncontact, jestem z niego bardzo zadowolona, nie oszukuje.

Dziękuję za odp.

Właśnie ten microlife ma sprzeczne opinie, tutaj troszkę poczytałam o różnych rodzajach i opinie o firmach.
    http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2014/01/jaki-termometr-do-mierzenia-goraczki-u.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita hehe faceci tak mają, mój mąż też jak coś kupie to mówi, po co. Oni myślą, że 1 kocyk i kilka bodziaków wystarczy, a my znów odwrotnie- kupiłybyśmy wszystkiego za dużo :)

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja też pokaże swoje dinozaury :) wybór męża :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa3f4fd87e27.jpg

Mała Matylda, Hoope, Feeva, Kropka88, kattalinna lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ