WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej weźcie bo ja zaraz do miasta jadę i na zakupy i znowu wydam majątek a potem bede płakać że nie mam gdzie tego schować .
    Marysia fajnie że jesteś już się martwiłam i sobie wyobrażałam różne nieszczęścia . Mój mały też po tym antybiotyku ciągle chory w zeszłym tygodniu jelitowka a dziś oczka zaropiale i lekarz powiedział że jakaś infekcja ogólnie też ja po tym szpitalu przywleklam jakiś kaszel i pół nocy mnie męczyło . Dużo zdrówka dla was i siły bo budowa to potrafi być armagedon .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 15:04

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda a ty sobie wyobraz że zamiast drożdżówki chce ci się piwa i to w czasach kiedy bezalkoholowych nie było bynajmniej w pobliżu gdzie mieszkaliśmy . Na szczęście teraz zachcianek za wiele nie mam bo do miasta kawałek czasem coś mi się chce ale nie wiem co i chodzę i próbuje . Za oknem śnieg w końcu może trochę zimy zobaczymy

Mała Matylda lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś tajfun od Niemiec idzie. Mam nadzieję że do mnie na Mazowsze nie dojdzie :P a wieje 180km/h o.O

Mój mąż sam się pyta czy coś potrzebuje kupić dla dzidzi i czy dać mi kasę :D więc jak coś zamawiam albo kupuje to nie dostaje opieprzu. Śmieje się tylko że Mała ma już więcej ciuchów niz on :P

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic narazie nie kupuję bo nic mnie jakoś nie zachwyciło bodziakow i spioszkow mam ful więc mnie to nie wzrusza sukienek jakichś ładnych nie widze . Choć powinnam szaleć bo to w końcu dziewczynka tyle lat czekana .
    Na of jedna dziewczyna napisała że obliczyła że na wszystkie rzeczy dla dziecka będzie jej potrzebne około 18 tys. zł.tak że te wasze wydatki to jeszcze nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 15:32

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stargard mi tu zasypało że hej. A wieje tak że strach wyjść z psem.
    Jak w innych regionach? Też tak sypie?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku zimy śniegu jak na lekarstwo teraz to już bardziej wieje niż sniezy

cf409fc7e7.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wielkoipolsce kurzy!!!!!!!!!! i są ostrzeżenia o silnym wietrze w nocy, także siedzieć w domu :) mnie mąż jeszcze dzisiaj ciągnie do kina na Gwiezdne wojny, fuuj ale on mówi ze idzie z synem, więc nie mam wyboru :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wybieram się do tego miasta ale tak wieje że aż nam bramę wyrwało i czekam aż trochę przejdzie chociaż obawiam się że się mogę nie doczekac

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na Mazowszu pod Warszawą na razie spokój, chociaż powoli coś zaczyna wiać :) Niech nie wieje, bo u mnie jak jest taka zamieć albo huragan to zaraz prądu nie mam, bo mam elektrownię koło bloków, która nasze osiedle zasila. I jak coś tam pierdzielnie to umarł w butach :P

Ja też dziś idę do kina.
    Mąż zadzwonił w ciągu dnia i się pyta czy idziemy, aż mi kopara opadła, bo on nigdy taki wyrywny nie był :D Idziemy na Pasażera, bo nic innego ciekawego nie widziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 16:25

Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lecę do biedry bo sama kocyk zrobiłam https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6da38f0f6a93.jpg

A tak wyglądamy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c0e54476a75.jpg

Kropka88, kattalinna, Katy, Mała Matylda, pawojoszka, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, bylam na filmie „Pasażer”, moze byc ;) Ja lubie glownego aktora.

U mnie przy granicy tak wieje, ze strach z domu wyjsc. Nienawidze wiatru :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Małopolsce też pizga złem. Śniegu troszkę jest, ale właśnie wiatr doskwiera. Nie mogę wtedy ze stresu spać. Boję się takiego wiatru.

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    U mnie na Mazowszu pod Warszawą na razie spokój, chociaż powoli coś zaczyna wiać :) Niech nie wieje, bo u mnie jak jest taka zamieć albo huragan to zaraz prądu nie mam, bo mam elektrownię koło bloków, która nasze osiedle zasila. I jak coś tam pierdzielnie to umarł w butach :P

Ja też dziś idę do kina.
    Mąż zadzwonił w ciągu dnia i się pyta czy idziemy, aż mi kopara opadła, bo on nigdy taki wyrywny nie był :D Idziemy na Pasażera, bo nic innego ciekawego nie widziałam.

Zaczęłam się zastanawiać, czy przypadkiem nie mieszkamy w tym samym mieście, w końcu ile podwarszawskich miast ma elektrownię ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tarczyn, a Ty? :D
    Właśnie wróciliśmy do domu. Jak wchodzilismy do kina, śniegu jak na modlitwę. Wyszlismy-szok, biało, zacina śniegiem, wicher wieje, paraliż na drodze. Nie mogło być tak na swieta?! o.O
    Jutro muszę jechać na krzywą... Nie wiem czy u siebie na osiedlu, mimo opon zimowych, podjadę pod górkę :D

A film fajny. Tylko mega głośno, boję się czy mi dziecko nie ogluchlo, bo mnie kopała cały film :D aż mam teraz wyrzuty sumienia :(

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa Mamusia ja kupiłam Geratherm właśnie ze względu na dobre opinie. Nie używaliśmy póki co, ale chyba porównam odczyt z rtęciowego i bezdotykowego. Ciekawe co wyjdzie.

Feeva jak czytałam zestawienie "utrudnień" ciążowych, to się w głos śmiałam. Oczywiście mnie one też dotyczą. Ułatwianie sobie życia zaczęłam od zakupu długiej łyżki do butów, bo miałam wcześniej krótką. A na sikanie w nocy się obraziłam i nie wstaję. Niby czuję parcie na pęcherz, ale wiem, że efekt będzie mizerny, więc nie wstaję i już. Tylko się niepotrzebnie wybudzałam tym chodzeniem do WC i nie mogłam potem usnąć.

Z dobrych rad rodziny teściowa mi nakazała prać ciuszki dziecięce ręcznie i w temperaturze 30 stopni. Jak spojrzałam na te 2 siaty ciuszków, które dostałam od koleżanki, to pomyślałam, że z chęcią jej zaniosę i popatrzę jak to wszystko ręcznie pierze :D

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pruszków :)
    Jednak nie trafiłam ;)

Ostatnio w teatrze nie mogłam w pełni skupić się na spektaklu, mimo że bardzo mi się podobał, bo zastanawiałam się czy natężenie dźwięku nie przeszkadza malutkiej. Z czasem uznałam, że jej aktywność wynika z aprobaty - szczególnie wariowała w najlepszych momentach XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix ty to gorąca kobieta jesteś tak bez kurtki po śniegu? No i kocyk też fajny .
    Byłam w tej Biedronce ,ja nie wiem co jest ze mną nie tak ale mi się nic nie podoba powinnam szaleć na zakupach w końcu czekałam na wiadomość o plci żeby móc zwolnić hamulce i rzucić się na zakupy a tu nic totalnie mi się nie podoba ,przecież ja uwielbiam zakupy może ja chora jestem tylko czy to się da leczyć?

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda to całkiem niedaleko :P 20min samochodem ode mnie :P do Janek też niedaleko można się kiedyś na kawkę zmówić :D

No ja byłam na thrillerze i były bardzo głośne momenty, aż ja podskakiwałam w fotelu :D biedactwo sie stresowało :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 21:03

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Jankach bywam (mam słabość do Ikei ;) ), więc pomysł jak najbardziej popieram ;)

Pawojszka, po co to leczyć? Lepiej mieć pieniądze na koncie niż piąty kocyk i dziesiąte body w rozmiarze 56 w komodzie ;)
    W końcu coś wpadnie Ci w oko :)

Feeva lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka zimę to ja lubię zwłaszcza jak do pracy nie muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 23:32

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ