X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej weźcie bo ja zaraz do miasta jadę i na zakupy i znowu wydam majątek a potem bede płakać że nie mam gdzie tego schować .
    Marysia fajnie że jesteś już się martwiłam i sobie wyobrażałam różne nieszczęścia . Mój mały też po tym antybiotyku ciągle chory w zeszłym tygodniu jelitowka a dziś oczka zaropiale i lekarz powiedział że jakaś infekcja ogólnie też ja po tym szpitalu przywleklam jakiś kaszel i pół nocy mnie męczyło . Dużo zdrówka dla was i siły bo budowa to potrafi być armagedon .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 15:04

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda a ty sobie wyobraz że zamiast drożdżówki chce ci się piwa i to w czasach kiedy bezalkoholowych nie było bynajmniej w pobliżu gdzie mieszkaliśmy . Na szczęście teraz zachcianek za wiele nie mam bo do miasta kawałek czasem coś mi się chce ale nie wiem co i chodzę i próbuje . Za oknem śnieg w końcu może trochę zimy zobaczymy

Mała Matylda lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś tajfun od Niemiec idzie. Mam nadzieję że do mnie na Mazowsze nie dojdzie :P a wieje 180km/h o.O

Mój mąż sam się pyta czy coś potrzebuje kupić dla dzidzi i czy dać mi kasę :D więc jak coś zamawiam albo kupuje to nie dostaje opieprzu. Śmieje się tylko że Mała ma już więcej ciuchów niz on :P

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic narazie nie kupuję bo nic mnie jakoś nie zachwyciło bodziakow i spioszkow mam ful więc mnie to nie wzrusza sukienek jakichś ładnych nie widze . Choć powinnam szaleć bo to w końcu dziewczynka tyle lat czekana .
    Na of jedna dziewczyna napisała że obliczyła że na wszystkie rzeczy dla dziecka będzie jej potrzebne około 18 tys. zł.tak że te wasze wydatki to jeszcze nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 15:32

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stargard mi tu zasypało że hej. A wieje tak że strach wyjść z psem.
    Jak w innych regionach? Też tak sypie?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku zimy śniegu jak na lekarstwo teraz to już bardziej wieje niż sniezy

cf409fc7e7.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wielkoipolsce kurzy!!!!!!!!!! i są ostrzeżenia o silnym wietrze w nocy, także siedzieć w domu :) mnie mąż jeszcze dzisiaj ciągnie do kina na Gwiezdne wojny, fuuj ale on mówi ze idzie z synem, więc nie mam wyboru :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wybieram się do tego miasta ale tak wieje że aż nam bramę wyrwało i czekam aż trochę przejdzie chociaż obawiam się że się mogę nie doczekac

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na Mazowszu pod Warszawą na razie spokój, chociaż powoli coś zaczyna wiać :) Niech nie wieje, bo u mnie jak jest taka zamieć albo huragan to zaraz prądu nie mam, bo mam elektrownię koło bloków, która nasze osiedle zasila. I jak coś tam pierdzielnie to umarł w butach :P

Ja też dziś idę do kina.
    Mąż zadzwonił w ciągu dnia i się pyta czy idziemy, aż mi kopara opadła, bo on nigdy taki wyrywny nie był :D Idziemy na Pasażera, bo nic innego ciekawego nie widziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 16:25

Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lecę do biedry bo sama kocyk zrobiłam https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6da38f0f6a93.jpg

A tak wyglądamy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c0e54476a75.jpg

Kropka88, kattalinna, Katy, Mała Matylda, pawojoszka, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, bylam na filmie „Pasażer”, moze byc ;) Ja lubie glownego aktora.

U mnie przy granicy tak wieje, ze strach z domu wyjsc. Nienawidze wiatru :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Małopolsce też pizga złem. Śniegu troszkę jest, ale właśnie wiatr doskwiera. Nie mogę wtedy ze stresu spać. Boję się takiego wiatru.

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    U mnie na Mazowszu pod Warszawą na razie spokój, chociaż powoli coś zaczyna wiać :) Niech nie wieje, bo u mnie jak jest taka zamieć albo huragan to zaraz prądu nie mam, bo mam elektrownię koło bloków, która nasze osiedle zasila. I jak coś tam pierdzielnie to umarł w butach :P

Ja też dziś idę do kina.
    Mąż zadzwonił w ciągu dnia i się pyta czy idziemy, aż mi kopara opadła, bo on nigdy taki wyrywny nie był :D Idziemy na Pasażera, bo nic innego ciekawego nie widziałam.

Zaczęłam się zastanawiać, czy przypadkiem nie mieszkamy w tym samym mieście, w końcu ile podwarszawskich miast ma elektrownię ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tarczyn, a Ty? :D
    Właśnie wróciliśmy do domu. Jak wchodzilismy do kina, śniegu jak na modlitwę. Wyszlismy-szok, biało, zacina śniegiem, wicher wieje, paraliż na drodze. Nie mogło być tak na swieta?! o.O
    Jutro muszę jechać na krzywą... Nie wiem czy u siebie na osiedlu, mimo opon zimowych, podjadę pod górkę :D

A film fajny. Tylko mega głośno, boję się czy mi dziecko nie ogluchlo, bo mnie kopała cały film :D aż mam teraz wyrzuty sumienia :(

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa Mamusia ja kupiłam Geratherm właśnie ze względu na dobre opinie. Nie używaliśmy póki co, ale chyba porównam odczyt z rtęciowego i bezdotykowego. Ciekawe co wyjdzie.

Feeva jak czytałam zestawienie "utrudnień" ciążowych, to się w głos śmiałam. Oczywiście mnie one też dotyczą. Ułatwianie sobie życia zaczęłam od zakupu długiej łyżki do butów, bo miałam wcześniej krótką. A na sikanie w nocy się obraziłam i nie wstaję. Niby czuję parcie na pęcherz, ale wiem, że efekt będzie mizerny, więc nie wstaję i już. Tylko się niepotrzebnie wybudzałam tym chodzeniem do WC i nie mogłam potem usnąć.

Z dobrych rad rodziny teściowa mi nakazała prać ciuszki dziecięce ręcznie i w temperaturze 30 stopni. Jak spojrzałam na te 2 siaty ciuszków, które dostałam od koleżanki, to pomyślałam, że z chęcią jej zaniosę i popatrzę jak to wszystko ręcznie pierze :D

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pruszków :)
    Jednak nie trafiłam ;)

Ostatnio w teatrze nie mogłam w pełni skupić się na spektaklu, mimo że bardzo mi się podobał, bo zastanawiałam się czy natężenie dźwięku nie przeszkadza malutkiej. Z czasem uznałam, że jej aktywność wynika z aprobaty - szczególnie wariowała w najlepszych momentach XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix ty to gorąca kobieta jesteś tak bez kurtki po śniegu? No i kocyk też fajny .
    Byłam w tej Biedronce ,ja nie wiem co jest ze mną nie tak ale mi się nic nie podoba powinnam szaleć na zakupach w końcu czekałam na wiadomość o plci żeby móc zwolnić hamulce i rzucić się na zakupy a tu nic totalnie mi się nie podoba ,przecież ja uwielbiam zakupy może ja chora jestem tylko czy to się da leczyć?

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda to całkiem niedaleko :P 20min samochodem ode mnie :P do Janek też niedaleko można się kiedyś na kawkę zmówić :D

No ja byłam na thrillerze i były bardzo głośne momenty, aż ja podskakiwałam w fotelu :D biedactwo sie stresowało :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 21:03

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Jankach bywam (mam słabość do Ikei ;) ), więc pomysł jak najbardziej popieram ;)

Pawojszka, po co to leczyć? Lepiej mieć pieniądze na koncie niż piąty kocyk i dziesiąte body w rozmiarze 56 w komodzie ;)
    W końcu coś wpadnie Ci w oko :)

Feeva lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka zimę to ja lubię zwłaszcza jak do pracy nie muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 23:32

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ