X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa do czoła :D w sumie można zrobić taki fetysz ze do nie swojego czoła :D

kattalinna, Fatalita, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No można, wariacje dowolne :-)

J.S., może coś znajdziesz dla siebie https://portal.abczdrowie.pl/problemy-z-cera-w-ciazy. Ale może warto rozważyć wizytę u dermatologa?

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kattalinna ja dla bezpieczeństwa innych bym podała instrukcję użytkowania tej skarpety, bo jak widzisz wyobraźnia nie zna granic :)

J.S. Ja polecam na takie rzeczy płyn do mycia La Roche- Posay Effaclar.
    Ten https://www.ceneo.pl/5919047
    Są też w mniejszym opakowaniu, można dorwać na promce za 20 zł w aptece. Jest cudowny, mnie wyleczył z wielu problemów skórnych, dwa razy dziennie myj nim plerki - powinno pomóc choc troche. Bo niestety u nas to kwestia raczej hormonów, a z nimi za wiele nie zrobimy.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pod tym względem dziwna, bo na prawdę nie znam takich domowych sposobów na walkę z infekcjami:D szczytem magii dla mnie jest stawianie baniek na plecach:D gdyby nie to że parówki się stosuje też na wagry to przypuszczam że też bym przykladala wedline:D

J.S. Mi na takie eksplodujace wulkany pomagał olejek herbaciany, smarowany patyczkiem.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. też polecam do mycia La Roche- Posay Effaclar, a na te straszne rzeczy to może Benzacne? Tylko czerwony, jest mocniejszy. Mnie pomaga, tylko, że używam go do twarzy :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolagena, sąsiadko :-) jak już jesteś i się przyznajesz do obecności, powiedz czy wybierasz się do szkoły rodzenia czy wszystko wiesz i nie potrzebujesz? Jeśli planujesz to gdzie?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dzisiaj :)
    Mam info co do monitora oddechu babysense 7.
    Może być z każdym materacem z wyjątkiem :
    - sprezynowego
    - z efektem pamięci

Czyli każdy piankowy, lateksowy moze być:)

A może polecacie jakiś inny?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś tez był kurier :) przyszedł karnisz :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Was te parówki tak bawią, w pierwszej chwili też pomyślałam o tych do żarcia XD

J.S masz nowe przezwisko, parchatka XD

W ogóle objadłam się a tu tak obrzydliwie teraz.

Mała Matylda, J.S, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna ogólnie miałam nie iść :) Bo już raz rodziłam i nawet wtedy nie chodziłam. Wiem tyle, że jak sie już rodzi to się zapomina o całym swiecie, a szczególnie o tym czego uczyli w szkole rodzenia :P W bródnowskim nawet 10 lat temu opieka była super i połozna przychodziła, pytała, mówiła co i jak ikiedy trzeba zrobić. Więc nie wiem. W Bródnowskim na pewno jest, ale płatna. Nie wiem ile, bo sie nie dowiadywałam, a jak już iść to chyba lepiej tam gdzie się ma rodzić. Tak mi się wydaje przynajmniej :)

A Ty się gdzieś wybierasz? :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powróciłam do domu przebadana z każdej strony ;)
    Nie taka glukoza straszna jak ją malują, choć specyfik mało apetyczny. Dziękuję za kciuki – jak widać pomogły :)

Kelegena, jeśli na targach natkniesz się na wózki Anex Sport, to ja jestem bardzo zainteresowana ich nowymi wzorami :)

Fatalita – padłam po historii z parówkami XD
    Wowka, pomysł przykładania do czoła stopy ubranej w skarpetę wypełnioną solą też bombowy :D
    Ile to się człowiek może nauczyć na forum ;)

Kropka88, Fatalita lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda na pewno się natknę :D Mogę cyknąć jakieś fotki czy coś :P Chyba, że się tam zgubię. Nie chcę się wtrącać, bo osobiście tego wózka nie znam, bardzo mi się podobał na początku, ale poczytałam opinie i trochę się przestraszyłam. Czytałas? Wiadomo, że zawsze się znajdą zadowoleni i niezadowoleni, ale tak na wszelki wypadek zwracam uwagę :)

Ja osobiście zastanawiam się jeszcze nad Cybexem Balios S. Ale jak to ja, muszę go dotknąć :D Hehe :) Chyba, że znacie i macie jakieś opinie, chętnie poczytam :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie od razu zalapalam o tych parowkach :D

Za wyprawkę też się tak zabieram, że dalej nic prawie nie mam :/

Co do pryszczy i innych dolegliwości niestety nie pomogę bo się nie znam:p

Probowalismy z chłopakiem dzisiaj zamontować fotelik i poleglismy bo nam się pas zacial i nie chciał puścić...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Kattalinna ogólnie miałam nie iść :) Bo już raz rodziłam i nawet wtedy nie chodziłam. Wiem tyle, że jak sie już rodzi to się zapomina o całym swiecie, a szczególnie o tym czego uczyli w szkole rodzenia :P W bródnowskim nawet 10 lat temu opieka była super i połozna przychodziła, pytała, mówiła co i jak ikiedy trzeba zrobić. Więc nie wiem. W Bródnowskim na pewno jest, ale płatna. Nie wiem ile, bo sie nie dowiadywałam, a jak już iść to chyba lepiej tam gdzie się ma rodzić. Tak mi się wydaje przynajmniej :)

A Ty się gdzieś wybierasz? :)
    W Bródnowskim 390 i to jest argument przeciw. Wcześniej było 450 ale w innych jest za darmo to przesadzają ;-) dlatego myślę nad tą http://www.zoztargowek.waw.pl/?go=prof_szkolarodzenia tylko w muszelce ze względu na godziny. Tylko zebrać się nie mogę ;-) ta szkoła to pod kątem męża tak naprawdę, choć oczywiście on jest zdania, że mu to niepotrzebne...

age.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam prośbę nie pamietam ktora z was kiedys pisala o pojemnikach ktore sie zmieszczą pod łóżeczkiem potrzebuje wymiary tych pudełek. Kompletuje wyprawkę i chciałam sobie takie zamówić. Dzieki za informację

dxomanliinbxhu6i.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena ja też jestem już niemalże pewna baliosa s. Prowadziłam poprzednią wersję - balios m. S jest miekszy i z amortyzacja więc w sumie w ciemno mogłabym brać.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    W Bródnowskim 390 i to jest argument przeciw. Wcześniej było 450 ale w innych jest za darmo to przesadzają ;-) dlatego myślę nad tą http://www.zoztargowek.waw.pl/?go=prof_szkolarodzenia tylko w muszelce ze względu na godziny. Tylko zebrać się nie mogę ;-) ta szkoła to pod kątem męża tak naprawdę, choć oczywiście on jest zdania, że mu to niepotrzebne...

W przychodni przyszpitalnej przy Praskim jest darmowa szkoła rodzenia dla zameldowanych w Warszawie. Zajęcia zaczynają się zwykle po 18.

kattalinna lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Mamy wspólnego męża??
    No ja mam nadzieję że nie. Mojemu tak organizuje życie że napewno nie ma czasu na nic innego. Ale on jest naprawdę skrajnym przypadkiem jeśli chodzi o kupowanie, jak go nie wezmę sama za dupę i nie kupię czegoś to on sam nic sobie nie kupi będzie chodził obdarty.

cf409fc7e7.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 i jak wrazenia? Bo ja patrzałam w sklepie na priama... Ale cena i wyglad do mnie nie przemówiły. Szczerze to wcale mi sie nie podoba, a ja nie chce kubełkowej spacerówki, wiec ta wersja była jeszcze drozsza. Ze wszystkim co potrzeba wyszło ponad 8 tys. w zwykłym kolorze...A bajery typu narty nie są mi do niczego potrzebne.
    Ale ten balios, zastanawia mnie tylko ta gondola, czy ona ma jakis przewiew? jakies okienko, cokolwiek? Nigdzie w necie nie znalazłam informacji na ten temat, trzeba bedzie poczekac do targów :P i dotknąć :D

Wiem ze na Karowej jest tez bezpłatna szkoła rodzenia, dzisiaj pierwszy dzien, bo kolezanka sie zapisała.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dobre kobiety, kupie ten produkt. Bylam w aptece ale mnie pogonili, zeby isc do dermatologa, bo jednak to duza powierzchnia, punktowo dali by masc, ale tak niestety nie, zamowie to co poradzilyscie, bo oszaleje.

Hoope, dzieki dobra duszo :D Od razu mi lepiej haha, zamiast po nicku to bedzie „Ciekawe co u parchatki” :D

Mala Matylda, dla mnie glukoza byla spoko :D

Dzisiaj nazarlam sie plackow ziemniaczanych, a na kolacje robie bagietki z pieczarkami i serem. Mniam :D Boze do czego to doszlo, ze ledwo zjem obiad i mysle o kolacji.

Mała Matylda, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ