X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Hej laseczki :)

My byliśmy na USG w piątek, mała nie jest taka mała... Ważyła 930 g.
    Nastepne USG 1 marca i to takie fajne 3/4 D :D

Co do glukozy, ja piłam jakiś czas temu i chyba jestem jakaś nawiedzona. Ledwo wypiłam, ale dałam rade, potem pojechałam do domu i zezarłam cała paczke ciastków, do tego czekoladę i poszłam spać :D No tak mi się chciało słodkiego, że szok :)

Dziewczyny gdyby któraś chciała kupować wózek x-landera to 21 lutego na targach będą po raz pierwszy pokazywać kolekcję limitowaną. Tak tylko informuję, bo może będzie fajna czy coś :)

Zakupiłam Zuzannie dres. Na 68, bo mniejszych nie było. Nie jest to normalny dres. To jest dres, który wybrał mój małzonek. To jest dres mega różowy cały w jednorożce! :) Nawet nie pytał o cenę, kazał brać. Kurde nie wiedzialam, że jest taki psychiczny i kocha jednorożce :P
    A ja bronie się nogami i rękami przed różem. No ale nie miałam wyjścia tym razem :D
    Będzie rózowa Zuza z jednorożcami :D matko bosko, co te chłopy mają w głowach? :P

milość do córci mają w głowach :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć.
    Ps. Przed różem i tak się nie uchronimy, prawdopodobnie przyjdzie taki czas, że nasze córeczki będą chciały mieć dosłownie wszystko na różowo i fioletowo :-D Więc może lepiej już teraz zacząć się oswajać z tym kolorem ;-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna a wiesz, możesz mieć rację, chyba zrobię test ciążowy XD

Kelegena mało Cię ostatnio tu widzę, popraw się. Bo też za karę będziesz chodzić w różowym dresie w jednorożce.

Kamcia jest tak dobrze, że gdybym była na Twoim miejscu, martwiłabym się, czemu tak dobrze XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    przechodziłam to zamartwianie się, czemu jest tak dobrze :D bo czasem dobre cukry= siadające przeplywy
    no ale jestem świezutko po usg i Patryk idealnie z brzuszkiem na 50 centylu :D
    ale to trzecia ciąza, druga cukrzycowa, za trzecim razem chyba po prostu daje się wyhamować psychikę :) podkreślam: chyba

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy 29tc :)

kamciaelcia, pawojoszka, Mała Matylda, Lukrecja, Dominique1995, Katy, Sela lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kelegena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja was czytam namietnie :D Ale jakas nuda u mnie :P Nic sie nie dzieje...
    Próbuje skompletować wyprawkę. Ale kończy się tyko na próbach, bo sama nie wiem co bym chciała :D Strasznie się zrobiłam niezdecydowana... Wy też tak macie czy tylko ja mam coś nie teges? Nie wiem jaki kolor kocyka, żeby mi pasował do wózka i łóżeczka. A w sumie nie wiem jeszcze jaki wózek i jakie łózeczko. :D Nie mamy nadal mieszkania, wiec meble chcemy białe dla małej, żeby pasowało. Ale z drugiej strony zwykłe białe? Moze białe z czyms? A jak juz coś mi sie spodoba to sie okazuje ze jest tylko łózeczko i komoda. A jak bede chciała dokupić szafe? To nie znajde, żeby pasowało. No jakiś sajgon mam w głowie. :D Chciałam szklaną butelkę z takim fajnym pokrowcem z silikonu. Ale już nie wiem czy chce taka, czy zwykłą :D No padło mi na łeb od tej ilości "wolnego" czasu :D
    Kiedys wpadałam do sklepu, brałam co było i już. A teraz analizuje, mysle i znowu analizuje.

Pomóżcie, bo oszaleję i wyląduję w psychiatryku :P I będą mnie nawiedzały jednorożce :D :D :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przelej mi gotówkę na konto, kupię co trzeba XD

kamciaelcia, kelegena lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, a czym okladasz zatoki? Ja jestem weteranką i najlepiej u mnie działają parówki z ziołami, zawsze mięta, szałwia, rumianek, głowa pod ręcznik i do przodu. Tylko potem trzeba chodzić w czapce przez jakis czas po domu.

Mi coś atakuje gardło. Zaraz idę plukać wodą z solą i pić siemię lniane. Czosnkiem nie mogę śmierdzieć, bo dziś kardiolog.

Właśnie wstałam i też miałam jakieś psychiczne sny. Śnił mi się żywy klaun z siekierą ociekającą krwią jako element wyposażenia mojego salonu. :/

Kira, śliczne fotki. :)

Kelegena, ja nie umiem rozpocząć zakupów, przerastają mnie po prostu i też nie wiem o co chodzi.

Mała Matylda, gratulacje. :)

Kamcia, Ty sobie wyobraź do czego dojdziesz w kolejnej ciąży. Twój dotyk będzie leczył inne ciężarówki. :D A'propos, proszę o poradę. W piątek mam robić krzywą a tu gardło zawalone, ewidentnie jakiś wirus, chociaż bez gorączki, czy to mi wpłynie na wyniki?

kelegena, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Przelej mi gotówkę na konto, kupię co trzeba XD

Mąż mówi podobnie :D Ze jak nie wiem, to on wszystko kupi w 5 minut i nie będzie problemu :D Więc mu już nie wspominam o moich rozterkach, bo weźmie i na prawdę kupi :D I wtedy wszystko, totalnie wszystko będzie w jednorożce :D Na dodatek w kolorze różowo-różowym :D

Po prostu za duzo tego jest w sklepach :D jakby było jak za PRLu to bym sie cieszyła, że w ogole mam wózek i łóżeczko :D hehe :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    z doświadczenia w poprzedniej ciązy wiem, że infekcja może na cukry wpływać
    i mając to na uwadze z krzywa bym poczekała...

a dokładnie-mi infekcja cukry podnosiła

a czy nastepna ciąża???może kiedys bym chciała, mąż też...ale czwarta cesarka? strach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 10:58

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena
    najgorzej ruszyć, potem z górki :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Zawsze jak słyszę o parówkach na zatoki to przypomina mi się znajoma, której kiedyś to poleciłam, a ta zamiast zrobić sobie parówkę z ziół, zrobiła parówkę z parówek ^^
    I siedziała z twarzą pochyloną nad garnkiem z parówkami :D

Kelegena - ja też z chęcią wydam Twoje pieniądze na Twoją wyprawkę :) Ja większość rzeczy mam i mi tak smutno teraz, że nie mam co kupować ;)
    Analityczna jestem normalnie, w zakupach spożywczych/dla siebie/da męża. Pieniądze na dziecko jakoś za łatwo mi się wydaje...

A mąż kupujący dres w jednorożce mnie rozczulił <3
    Mój to stroni od różu, chciałabym żeby raz go poniosło <3

Nie wiedziałam, że infekcja może podnosić cukry. Ja teraz mam niziutkie mimo infekcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 11:07

kamciaelcia, kelegena, Fermina, kattalinna, Katy, Mała Matylda, Feeva, malwka08 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena ja już od dawna tak mam że nic mi się nie podoba zawsze coś nie tak mój M to jest taki że on to by wogole nic nie kupił bo po co, on nigdy nic nie potrzebuje. A to się już czas robi najwyższy żeby zacząć to wszystko kompletować.
    Mebelki bym kupiła białe na twoim miejscu bo zawsze możesz je sobie dodatkami dopasować. Chociażby uchwyty powymieniac na jakieś kolorowe czy fikuśne jest też miliony różnych naklejek takich na ściany ,równie dobrze trzymają się na meblach i tak co jakiś czas możesz sobie zmieniać wygląd mebli

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita :D padłam :D parówki z parówek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dres w jednorozce bomba :D

Wiecie, ze ja tez nie moge sie zorganizowac i zamawiac, ciagle to odkladam. Nie wiem o co chodzi, bo lubilam zakupy zawsze, a teraz nie potrafie sie ogarnac. Za duzo wzorow, kolorow, no wszystkiego. Mam ciuszki ale nie wszystkie, spiworek, monitor oddechu, teraz czekam na lezaczek-bujaczek z tiny love i jakies pierdolki :D A za wyprawke kosmetyczna to juz w ogole sie chyba nigdy nie zabiore. Kacik nie gotowy, nawet nie zaczety, no niezle jaja :D

Fatalita, a wiesz ze ja czytajac to myslalam ze pierwsze slysze, aby robic parowke z ziol na zatoki i w ogole o co chodzi i jak to robic :D

Spie jak male dziecko, plecy mnie nie bola. A propo plecow, dziewczyny... mam dola, wiecie. Jestem tak pryszczata na plecach, tak strasznie mnie bola te wystajace dziady, sa cale zaognione, co mam zrobic? Masc cynkowa odpada bo guzik mi dala. Jade dzis do rosmana po tonik ale co dalej? Jaka masc? Spirytus salicylowy? Mam pustke w glowie, a problem juz urosl do rangi naprawde duzej bo nawet mi stanik przeszkadza jak one tam wyskocza. Smutno mi ze taka parchata kestem, a zawsze skora idealna :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. pamiętam że na takie bolące pryszcze mi zawsze pomagał tormentiol, ale nie wiem czy można w ciąży. W pierwszym trymestrze na wysyp na twarzy stosowałam sudocrem i ładnie wszystko poschodziło. Współczuję bardzo.

Jak koleżance polecilam kiedyś parówki, to chciała parówkę pakować w ręcznik i przykładać na zatoki, jak rozgniecione ziemniaki, tylko nie rozumiała co to za tajemny składnik mają parówki, że są lepsze. ;) Ale przejście do czynów i robienie parówkowej parówki mnie rozwaliło. Boże, ten tłuszcz na twarzy potem. :D

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, rozwaliłas mnie na łopatki parówką :-D

Parówek nie robiłam bo nie wiedziałam czego mogę użyć. Mam jakieś super specyfiki się na czystym spirytusie więc raczej odpada wdychanie oparów ;-) okłady robiłam raz, muszę właśnie powtórzyć bo dało trochę ulgi: zwykła sól podgrzana na patelni i wspypana do skarpety :-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Kelegena ja już od dawna tak mam że nic mi się nie podoba zawsze coś nie tak mój M to jest taki że on to by wogole nic nie kupił bo po co, on nigdy nic nie potrzebuje. A to się już czas robi najwyższy żeby zacząć to wszystko kompletować.
    Mebelki bym kupiła białe na twoim miejscu bo zawsze możesz je sobie dodatkami dopasować. Chociażby uchwyty powymieniac na jakieś kolorowe czy fikuśne jest też miliony różnych naklejek takich na ściany ,równie dobrze trzymają się na meblach i tak co jakiś czas możesz sobie zmieniać wygląd mebli
    Mamy wspólnego męża??

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, Fermina płaczę z tych parówek :D

Kattalinna i co z tą skarpetą dalej? Tradycyjnie na nogę czy jakieś szamańskie sztuczki?

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jak dasz radę potem tę nogę w solnej skarpecie przyłożyć do czoła do czemu nie :-D ciekawe czy Lewandowska z brzuchem byłaby w stanie ;-)

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ