Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kelegena, byłabym bardzo wdzięczna za zdjęcia
Opinie czytałam zawzięcie jakiś czas temu (części już nie pamiętam), wypytywałam też o nie w sklepie.
Krytyczne opinie częściej dotyczyły modelu Cross niż Sport, w tym drugim narzekano najczęściej na pasy i kąt nachylenia spacerówki. Podobno producent uwzględnia opinie klientów i poprawia krytykowane kwestie, obecnie pasy są regulowane, a w spacerówce poprzez regulację amortyzacji można wyeliminować zsuwanie się dziecka i jest to opisane w instrukcji. Jeden ze sprzedawców, z którym rozmawiałam używa tego wózka prywatnie już przy drugim dziecku i jego opinia była pozytywna. O wadach też wspominał, porównywał do innych wózków – lepiej wypadały te znacznie droższe, konkluzja była taka, że na tym pułapie cenowym to dobry wybór. Mam też wrażenie, że nowsze opinie są bardziej przychylne od tych z 2016 roku, uspokaja mnie to. Nie spotkałam wózka, który zadowoliłby wszystkich użytkowników, więc postanowiłam zaryzykować.
Ela, to Kamcia pisała o pojemnikach i nawet zamieściła zdjęcia
J.S – ślinka mi cieknie gdy czytam o Twoim menu
Ja dzisiaj robię domową pizzę, na wieczór czekają bułeczki z ciasta francuskiego z wiśnią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 15:23
-
J.S zakup sobie jakąś maść oprócz tego do mycia. Bo wiesz to nadal TYLKO żel do mycia, ja tym myję buzię 2 razy dziennie i na prawdę jest spoko. Kup sobie to benzacne czy cos podobnego, mozesz sobie posmarowac duzą powierzchnie, to zasycha i nie jest drogie, a to też ważne. No i na moją twarz działa najlepiej ze wszystkich mazideł, a przeszłam już wiele. Spróbuj, bo samym żelem do mycia to możesz za dużo nie zdziałać.
J.S lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
hej dziewczynki, ja po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia, dzisiaj praktycznie, kąpanie było:) wszystkie będziecie używać wanienek ze stojakami?bo się zastanawiam..
ja też jestem ostatnio strasznie niezdecydowana, do tego stopnia że on zrobil zakupy online a ja tylko przejrzałam koszyk czy tego brakowało -
Mała Matylda wrote:Kalegena, byłabym bardzo wdzięczna za zdjęcia
Opinie czytałam zawzięcie jakiś czas temu (części już nie pamiętam), wypytywałam też o nie w sklepie.
Krytyczne opinie częściej dotyczyły modelu Cross niż Sport, w tym drugim narzekano najczęściej na pasy i kąt nachylenia spacerówki. Podobno producent uwzględnia opinie klientów i poprawia krytykowane kwestie, obecnie pasy są regulowane, a w spacerówce poprzez regulację amortyzacji można wyeliminować zsuwanie się dziecka i jest to opisane w instrukcji. Jeden ze sprzedawców, z którym rozmawiałam używa tego wózka prywatnie już przy drugim dziecku i jego opinia była pozytywna. O wadach też wspominał, porównywał do innych wózków – lepiej wypadały te znacznie droższe, konkluzja była taka, że na tym pułapie cenowym to dobry wybór. Mam też wrażenie, że nowsze opinie są bardziej przychylne od tych z 2016 roku, uspokaja mnie to. Nie spotkałam wózka, który zadowoliłby wszystkich użytkowników, więc postanowiłam zaryzykować.
Ela, to Kamcia pisała o pojemnikach i nawet zamieściła zdjęcia
J.S – ślinka mi cieknie gdy czytam o Twoim menu
Ja dzisiaj robię domową pizzę, na wieczór czekają bułeczki z ciasta francuskiego z wiśnią
Ja tak tylko z troski pytałamNie znam się
Ale ten Anex wcale nie jest taki tani swoją drogą
Bo ten wózek cybexa, o którym pisałysmy z Ulli88 kosztuje 2 tys gondola + spacerówka. Z tego co widzę to taniej niż Anex. Tylko, że bez torby
Co prawda Anex jest po prostu ładny
Mnie się podobuje z wyglądu
Zwłaszcza ten w kolorze "sraczki" (tak to mój mąż powiedział
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 15:26
Zuzanka już z nami
-
Leira wrote:W przychodni przyszpitalnej przy Praskim jest darmowa szkoła rodzenia dla zameldowanych w Warszawie. Zajęcia zaczynają się zwykle po 18.
-
Anex 2w1 kosztuje 2000-2200 zł w zależności od sklepu, ale po wejściu nowej kolekcji cena pewnie wzrośnie o co najmniej 100 zł...
Według mnie wygląda fajnie, inne też mi się podobały, jednak były w podobnym stylu. Ceny często były zachęcające, ale w opiniach internetowych i u sprzedawców te wózki wypadały gorzej. Fotelik planujemy Cybex, wiec gdy wspomniałyście o wózku też go podejrzałam
Stwierdzam jednak że to nie mój styl.
-
Kelegena okienko w budce ma na pewno ale czy tam jest siatka czy folia to nie wiem... (tyle co na prezentacjach na YT widziałam) . Do mnie nie przemawiają wózki z plastikowa gondola. Potrzebuje małego wózka który składa się razem z siedziskiem. Ja biorę balios 3 w1 ale dlatego że ten fotelik cybex aton jest w miarę ok. Torbę i śpiwór dokupie oddzielnie bo w zestawie cena wózka skoczy do 4tys.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Katka. wrote:a ja właśnie jem naleśniki z lodami w polewie wiśniowej i na to jeszcze dużo pianki
mmm
Jak tu nie myśleć o jedzeniu, kiedy opisujecie takie pyszności
Szykuję się już na Tłusty Czwartek - w tym roku nie planuję smażyć pączków, więc zrobiłam rozeznanie jakie sprzedają w okolicznych cukierniach i piekarniach
-
Ulli88 spacerówka ma na pewno, ale ja się zastanawiam czy gondola ma jakąś siateczkę. Rodzimy w maju, więc potem moze byc gorąco. Ja jeśli bym sie zdecydowała na ten wózek to torbe i spiwór tez dokupie osobno, ale tylko dlatego, że mi się mega podobają od beztroski.com.
Sumując wszystko, wózek, fotelik, parasolkę, torbę, uchwyt na kubek, folie, moskitiere, adaptery i baze do samochodu to i tak wyjdzie ze 4-4,5 tys jak nie wiecej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 16:08
Zuzanka już z nami
-
Piszcie jeszcze co jecie, bo zbieram pomysł na obiad. Przy niczym jeszcze nie dostałam ślinotoku.
Katka co to jest pianka?
My się tak za przeproszeniem "sramy" tą wyprawką a dzieciom będzie wszystko jedno. Nawet nie będą pamiętały. Kupię worki jutowe. Będą robiły za wszystko.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Haha, rozwalily mnie te parówki
Co do obiadu ja mam fasolke po bretonsku. Nic szczególnego
Ja po pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia.
Jestem bardzo zadowolonaJako, że miejsce gdzie ja chodzę nie jest jeszcze rozreklamowane, bo działa dopiero od listopada 2017, to wyszło tak że byłyśmy z siostrą we dwie
Ale jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa, bo przyszła strasznie fajna położna, młoda dziewczyna max 27-30lat, więc rozmowa była bardzo na luzie, można było o wszystko wypytac itd. Pierwszy temat miałyśmy o pielęgnacji noworodka-pielęgnacja po porodzie, kapanie+przewijanie i omówienie kosmetyków do pielęgnacji, pierwsza pomoc w przypadku zakrztuszenia, jak podnosić i trzymać dzieciątko itd. Szkoda, że następne tematy będą już z innymi położonymi, bo ta wzbudziła we mnie duża sympatię
Następne spotkanie za tydzień
No i jak na bezpłatną szkole rodzenia, dostalysmy próbki, ulotki jak masować dziecko oliwka, jak wykonywać masaż antykolkowy, poradnik ciąża+poród, poradnik 1r.ż. dziecka, dzienniczek na zapiski.
Co do wanienki, to ja nie kupuje stelaża bo mam małe mieszkanie i nie mam na niego miejsca niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 16:44
-
Hej
Ja po wizycie niestety ale jestem podłamana o ile ze mną wszystko ok z mała też rośnie pięknie szyjka ok to dziś moja ginekolog mnie poinformowała że już nie pracuje w szpitalu w którym miałam rodzic
W sumie też szpital to nie jakis super st ref tylko 1 ale myślałam że skoro tam pracuje to zawsze to lepiej
Dała mi namiary na dwa inne tyle że to 30 km dalej
Jeden ma super opinie w stylu Hilton wśród szpitali i że lepiej niż w prywatnym
Jest możliwy poród w wodzie i wiele innych "atrakcji"
Ale mam takie obawy że nie dojadę albo że mnie nie przyjmna i tysiąc innych
-
efwka83 wrote:hej dziewczynki, ja po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia, dzisiaj praktycznie, kąpanie było:) wszystkie będziecie używać wanienek ze stojakami?bo się zastanawiam..
Nie, dla mnie te stelaże są niepraktyczne i zajmują niepotrzebnie miejsce.
Pisałam jakiś czas temu - my wanienkę na początku będziemy kłaść jak przy pierwszej na stole.Matylda
-
Tanda wrote:Nie, dla mnie te stelaże są niepraktyczne i zajmują niepotrzebnie miejsce.
Pisałam jakiś czas temu - my wanienkę na początku będziemy kłaść jak przy pierwszej na stole.
i czy to mozliwe ze od zeszłeg tyg nic nie przytyłam?? co mnie cieszy ale i dziwi czy to realne.. -
Dowiesz się jak przetestujesz
Na podłodze nie miałam okazji.
Padło pytanie o obiad - u nas dziś spaghetti z sosem bolońskim a na kolację chcę upiec Calzone. Wczoraj naleśniki wytrawne (z kurczakiem, serem, kukurydzą, ananasem i mozzarellą).Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:06
Matylda