X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, byłabym bardzo wdzięczna za zdjęcia :)
    Opinie czytałam zawzięcie jakiś czas temu (części już nie pamiętam), wypytywałam też o nie w sklepie.
    Krytyczne opinie częściej dotyczyły modelu Cross niż Sport, w tym drugim narzekano najczęściej na pasy i kąt nachylenia spacerówki. Podobno producent uwzględnia opinie klientów i poprawia krytykowane kwestie, obecnie pasy są regulowane, a w spacerówce poprzez regulację amortyzacji można wyeliminować zsuwanie się dziecka i jest to opisane w instrukcji. Jeden ze sprzedawców, z którym rozmawiałam używa tego wózka prywatnie już przy drugim dziecku i jego opinia była pozytywna. O wadach też wspominał, porównywał do innych wózków – lepiej wypadały te znacznie droższe, konkluzja była taka, że na tym pułapie cenowym to dobry wybór. Mam też wrażenie, że nowsze opinie są bardziej przychylne od tych z 2016 roku, uspokaja mnie to. Nie spotkałam wózka, który zadowoliłby wszystkich użytkowników, więc postanowiłam zaryzykować.

Ela, to Kamcia pisała o pojemnikach i nawet zamieściła zdjęcia :)

J.S – ślinka mi cieknie gdy czytam o Twoim menu XD
    Ja dzisiaj robię domową pizzę :), na wieczór czekają bułeczki z ciasta francuskiego z wiśnią :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 15:23

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S zakup sobie jakąś maść oprócz tego do mycia. Bo wiesz to nadal TYLKO żel do mycia, ja tym myję buzię 2 razy dziennie i na prawdę jest spoko. Kup sobie to benzacne czy cos podobnego, mozesz sobie posmarowac duzą powierzchnie, to zasycha i nie jest drogie, a to też ważne. No i na moją twarz działa najlepiej ze wszystkich mazideł, a przeszłam już wiele. Spróbuj, bo samym żelem do mycia to możesz za dużo nie zdziałać.

J.S lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ja po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia, dzisiaj praktycznie, kąpanie było:) wszystkie będziecie używać wanienek ze stojakami?bo się zastanawiam..

ja też jestem ostatnio strasznie niezdecydowana, do tego stopnia że on zrobil zakupy online a ja tylko przejrzałam koszyk czy tego brakowało :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Kalegena, byłabym bardzo wdzięczna za zdjęcia :)
    Opinie czytałam zawzięcie jakiś czas temu (części już nie pamiętam), wypytywałam też o nie w sklepie.
    Krytyczne opinie częściej dotyczyły modelu Cross niż Sport, w tym drugim narzekano najczęściej na pasy i kąt nachylenia spacerówki. Podobno producent uwzględnia opinie klientów i poprawia krytykowane kwestie, obecnie pasy są regulowane, a w spacerówce poprzez regulację amortyzacji można wyeliminować zsuwanie się dziecka i jest to opisane w instrukcji. Jeden ze sprzedawców, z którym rozmawiałam używa tego wózka prywatnie już przy drugim dziecku i jego opinia była pozytywna. O wadach też wspominał, porównywał do innych wózków – lepiej wypadały te znacznie droższe, konkluzja była taka, że na tym pułapie cenowym to dobry wybór. Mam też wrażenie, że nowsze opinie są bardziej przychylne od tych z 2016 roku, uspokaja mnie to. Nie spotkałam wózka, który zadowoliłby wszystkich użytkowników, więc postanowiłam zaryzykować.

Ela, to Kamcia pisała o pojemnikach i nawet zamieściła zdjęcia :)

J.S – ślinka mi cieknie gdy czytam o Twoim menu XD
    Ja dzisiaj robię domową pizzę :), na wieczór czekają bułeczki z ciasta francuskiego z wiśnią :P

Ja tak tylko z troski pytałam :D Nie znam się :) Ale ten Anex wcale nie jest taki tani swoją drogą :) Bo ten wózek cybexa, o którym pisałysmy z Ulli88 kosztuje 2 tys gondola + spacerówka. Z tego co widzę to taniej niż Anex. Tylko, że bez torby :) Co prawda Anex jest po prostu ładny :) Mnie się podobuje z wyglądu :) Zwłaszcza ten w kolorze "sraczki" (tak to mój mąż powiedział :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 15:26

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia prosze podaj wymiary tych pojemników co masz pod łóżeczkiem. Dzięki

dxomanliinbxhu6i.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    W przychodni przyszpitalnej przy Praskim jest darmowa szkoła rodzenia dla zameldowanych w Warszawie. Zajęcia zaczynają się zwykle po 18.
    Wiem, na inflanckiej chyba też. Tylko ten mój mąż to żeby nie marudził to musi mieć jak najbliżej, bo inaczej oczywiście pojedzie ale będzie siedział z miną obrażonego dwulatka...

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anex 2w1 kosztuje 2000-2200 zł w zależności od sklepu, ale po wejściu nowej kolekcji cena pewnie wzrośnie o co najmniej 100 zł...
    Według mnie wygląda fajnie, inne też mi się podobały, jednak były w podobnym stylu. Ceny często były zachęcające, ale w opiniach internetowych i u sprzedawców te wózki wypadały gorzej. Fotelik planujemy Cybex, wiec gdy wspomniałyście o wózku też go podejrzałam ;)
    Stwierdzam jednak że to nie mój styl.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ooo buleczka z wisnia, do tego kakao :D Wypilabym i zjadla, mniam.

Kelegena, kupie jutro ta masc, jak pojade znowu do apteki, albo nawet jeszcze dzis. Mi sie anex podoba ta zgnila zielen :D

Ja mam jutro zajecia ze szkoly rodzenia.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela84 wrote:
    Cześć dziewczyny mam prośbę nie pamietam ktora z was kiedys pisala o pojemnikach ktore sie zmieszczą pod łóżeczkiem potrzebuje wymiary tych pudełek. Kompletuje wyprawkę i chciałam sobie takie zamówić. Dzieki za informację

:)

58x39x16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie jem naleśniki z lodami w polewie wiśniowej i na to jeszcze dużo pianki :) mmm

Mała Matylda, Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena okienko w budce ma na pewno ale czy tam jest siatka czy folia to nie wiem... (tyle co na prezentacjach na YT widziałam) . Do mnie nie przemawiają wózki z plastikowa gondola. Potrzebuje małego wózka który składa się razem z siedziskiem. Ja biorę balios 3 w1 ale dlatego że ten fotelik cybex aton jest w miarę ok. Torbę i śpiwór dokupie oddzielnie bo w zestawie cena wózka skoczy do 4tys.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za te naleśniki czy placki ziemniaczane :P

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    a ja właśnie jem naleśniki z lodami w polewie wiśniowej i na to jeszcze dużo pianki :) mmm

Jak tu nie myśleć o jedzeniu, kiedy opisujecie takie pyszności :D

Szykuję się już na Tłusty Czwartek - w tym roku nie planuję smażyć pączków, więc zrobiłam rozeznanie jakie sprzedają w okolicznych cukierniach i piekarniach ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 spacerówka ma na pewno, ale ja się zastanawiam czy gondola ma jakąś siateczkę. Rodzimy w maju, więc potem moze byc gorąco. Ja jeśli bym sie zdecydowała na ten wózek to torbe i spiwór tez dokupie osobno, ale tylko dlatego, że mi się mega podobają od beztroski.com.

Sumując wszystko, wózek, fotelik, parasolkę, torbę, uchwyt na kubek, folie, moskitiere, adaptery i baze do samochodu to i tak wyjdzie ze 4-4,5 tys jak nie wiecej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 16:08

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszcie jeszcze co jecie, bo zbieram pomysł na obiad. Przy niczym jeszcze nie dostałam ślinotoku.

Katka co to jest pianka?

My się tak za przeproszeniem "sramy" tą wyprawką a dzieciom będzie wszystko jedno. Nawet nie będą pamiętały. Kupię worki jutowe. Będą robiły za wszystko.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, rozwalily mnie te parówki :D

Co do obiadu ja mam fasolke po bretonsku. Nic szczególnego :P

Ja po pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia.
    Jestem bardzo zadowolona :D Jako, że miejsce gdzie ja chodzę nie jest jeszcze rozreklamowane, bo działa dopiero od listopada 2017, to wyszło tak że byłyśmy z siostrą we dwie XD
    Ale jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa, bo przyszła strasznie fajna położna, młoda dziewczyna max 27-30lat, więc rozmowa była bardzo na luzie, można było o wszystko wypytac itd. Pierwszy temat miałyśmy o pielęgnacji noworodka-pielęgnacja po porodzie, kapanie+przewijanie i omówienie kosmetyków do pielęgnacji, pierwsza pomoc w przypadku zakrztuszenia, jak podnosić i trzymać dzieciątko itd. Szkoda, że następne tematy będą już z innymi położonymi, bo ta wzbudziła we mnie duża sympatię :)
    Następne spotkanie za tydzień :)
    No i jak na bezpłatną szkole rodzenia, dostalysmy próbki, ulotki jak masować dziecko oliwka, jak wykonywać masaż antykolkowy, poradnik ciąża+poród, poradnik 1r.ż. dziecka, dzienniczek na zapiski.

Co do wanienki, to ja nie kupuje stelaża bo mam małe mieszkanie i nie mam na niego miejsca niestety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 16:44

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja po wizycie niestety ale jestem podłamana o ile ze mną wszystko ok z mała też rośnie pięknie szyjka ok to dziś moja ginekolog mnie poinformowała że już nie pracuje w szpitalu w którym miałam rodzic
    W sumie też szpital to nie jakis super st ref tylko 1 ale myślałam że skoro tam pracuje to zawsze to lepiej
    Dała mi namiary na dwa inne tyle że to 30 km dalej
    Jeden ma super opinie w stylu Hilton wśród szpitali i że lepiej niż w prywatnym
    Jest możliwy poród w wodzie i wiele innych "atrakcji"
    Ale mam takie obawy że nie dojadę albo że mnie nie przyjmna i tysiąc innych

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    hej dziewczynki, ja po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia, dzisiaj praktycznie, kąpanie było:) wszystkie będziecie używać wanienek ze stojakami?bo się zastanawiam..

Nie, dla mnie te stelaże są niepraktyczne i zajmują niepotrzebnie miejsce.
    Pisałam jakiś czas temu - my wanienkę na początku będziemy kłaść jak przy pierwszej na stole.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Nie, dla mnie te stelaże są niepraktyczne i zajmują niepotrzebnie miejsce.
    Pisałam jakiś czas temu - my wanienkę na początku będziemy kłaść jak przy pierwszej na stole.
    to dobrze, bo u mnie też mało miejsca i chyba po prostu na podłodze będziemy to robić tylko nie wiem czy to wygodne..

i czy to mozliwe ze od zeszłeg tyg nic nie przytyłam?? co mnie cieszy ale i dziwi czy to realne..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiesz się jak przetestujesz :) Na podłodze nie miałam okazji.

Padło pytanie o obiad - u nas dziś spaghetti z sosem bolońskim a na kolację chcę upiec Calzone. Wczoraj naleśniki wytrawne (z kurczakiem, serem, kukurydzą, ananasem i mozzarellą).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:06

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ