X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płakałam, bo był prosto z pracy a przez to okienko wrzuca się węgiel. Musiał się na mrozie (a było dziś zimno) rozebrać do gaci i skarpetek żeby wejść, nie niszcząc ubrań. No żal mi go było..

Spoko J.S., jak pisałam, znam świetnie takie "rozstępy". :D Test będę robić po ciąży, nie chcę się dodatkowo stresować teraz.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    z pełnym współczuciem, ale to naprawde jest śmieszne :D ale bedziecie wspominać :D

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuje stelażu ,wanienkę tak jak przy starszym będę stawiać na ławie a później na podłodze jak się bardziej chlapiący i ruchliwy gatunek przytrafi .

efwka83 lubi tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina XD XD
    O tyle dobrze, że maz nie jest misiem i się zmieścił przez takie okienko. 10/10pkt za pomysłowość :D

My wanienke będziemy stawiać na stole. Jak w kuchni będzie za chłodno to jest na tyle leciutki bo mały, że można go będzie spokojnie przenieść do salonu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:50

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jeszcze lepsze jest to, że parę dni temu robiłam o to okienko awanturę, że trzeba je zamknąć i zabezpieczyć od wewnątrz. ;) Zdecydowanie będzie co opowiadać.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Pewnie przez twoje gadanie pamiętał w ogóle o okienku :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, teraz ma pretekst zeby go nie zrobic :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mu powiem, że dzięki mnie wyszedł z opresji. :D I co prawda, to prawda, może po ciąży się doczekam, jak przestanę być sklerotyczką.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina gratulacje pomysłowego męża,mój by pewnie na to nie wpadł ,a żeby się rozebrać na mrozie do gaci? Szacun.
    My nie urzywam stelaża zawsze jest w domu miejsce wystarczająco wysokie żeby położyć wanienkę i nie uszkodzić pleców przy kąpaniu malucha ława,stół,komoda . Nie wyobrażam sobie kąpać noworodka w dużej wannie za nisko i za głęboko nie mogłabym go dobrze chwycić.
    J.S jakie rozstępy ? O czym ty do nas mówisz z tego co pamiętam to ty masz brzuszek mikroskopijny a rozstępy robią się tylko na skórze która jest nadmiernie rozciągana ,tobie rozstępy nie grożą.
    Ja niestety muszę gotować codziennie bo na moją gromadę i tak muszę gotować kocioł. Taka Asia np. niecałe 7 lat dziś zjadła dwie ćwiartki z kurczaka,a potrafi wciągnąć 9-12 pierogów na jeden raz . Wyobraźcie sobie w czym bym musiała gotować żeby było na dwa dni.

BrumBrumek, Kropka88 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, troche sie zmienilo, mam juz wiekszy brzuszek, ale ja sie obawiam ze wlasnie przez taki nagly wyskok brzucha moga sie pojawic, bo skora nie jest do tego przygotowana. To jednak byl falszywy alarm :D Moja kolezanka mowila mi, ze cala ciaze nic, a dopiero doslownie pod sam koniec caly brzuch sie pojawil w rozstepach, takze ciezko przewidziec.

Ja tez gotuje codziennie, bo nie lubie jesc tego samego dwa dni ;) Jak juz mamy zupe na drugi dzien, to ciezko nam idzie zjedzenie jej.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja przed pierwszą ciąża ważyłam 45-47 kg do piątego miesiąca byłam plaska jak deseczka ,do końca ciąży przytyłam prawie 30 kg i ani jednego rozstepu. Myśl pozytywnie

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    A miałabym ochotę na świeze, prawdziwe pomidory, ogórki małosolne i truskawki :)

Wowka trudno jest wybaczyć coś, czego naprawić się nie da, jesteśmy w ciąży, głównie jemy i jest LUTY. Sama rozumiesz. Język to ledwie kropla w morzu zagłady, która Cię czeka...

My chcemy kąpać w łazience, w wannie. Kupimy tylko leżaczek do wanny. Oczywiście pisząc my, mam na myśli tatusia, bo ja umywam ręce.

Właśnie się upodlam, dziecko poszło spać a ja po kryjomu wyjadam jej deserek z lodówki.

Parchatku jeśli brzuch jest równie dobrze oceniony przez Ciebie jak rozstępy, to może okulista? XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 23:02

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wanienkę ze stelażem ale akurat mamy w łazience taka kanciape gdzie wszystko można schować.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, co dobrego? Tez bym zjadla jakis deser.

Bylam o okulisty to mnie pogonil, ze taka wada to nie wada i co ja wymyslam, bylam w sumie dwa lata temu, moze cos sie od tego czasu zmienilo.. :D

Jakos spac nie moge. Duszno mi, otworzylam okno zeby sie chwile przewietrzyc, ale taki ziab na dworze ze sie ponproatu nie da, co proboje zasnac to mi niedobrze, glowa mnis boli. Rozklada mnie chyba cos, wzielam paracetamol, moze mnie przestanie bolec ta glowa, bo nie zasne. Echh marudera :D

My bedziemy kapac w wannie i tez kupujemy lezaczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 01:07

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi jakoś duszno, a po otworzeniu okna zimno. Nie mogę wyposrodkowac potrzeb :) zanosi się na to że znowu nocka z głowy...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni będą pierwszymi.
    Dzień dobry :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. :)

Obudziłam się dziś bez głosu, mogę bez problemu covery Janis Joplin nagrywać. Stwierdziłam, że odwołuje wszystkie wizyty do końca tygodnia a na szkołę rodzenia idzie sam Mąż, na wszelki wypadek z moja karta ciąży, żeby go nie wzięli za dewianta. ;) Zamierzam się przyłożyć do chorowania, a co.

Miłego dnia.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Wowka, widzę że miałaś nocny dyżur ;)

Fermina, współczuję choroby, ale pomysł by chorować z rozmachem i zaangażowaniem popieram ;). Kuruj się, zdrowia życzę :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny wczoraj spałam prawie do południa to dziś trzeba w końcu rano wstać i ruszyć 4 litery , pozałatwiać sprawy w mieście a tak mi się nie chce.
    Muszę zmienić auto w niedługim czasie i wczoraj nawet znalazłam takie jak mi się marzy ale trochę poza moim zasięgiem finansowym i mi smutno bo takie fajne bylo

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, zdrówka życzę, niech szybko przejdzie :)
    Mała Matylda, ja mam pół etatu na nocnego stróża wątku :)
    Pawojoszka, ja zazwyczaj tak mam, że chciałabym rzeczy, które są poza moim zasięgiem. My też się zastanawialiśmy nad wymianą samochodu, bo akurat teściowa wymieniała i mieliśmy pewność, że samochod jest idealny, ale koniec koncow nie wzielismy, bo sedan a teraz mamy kombi i bedzie nam wygodniej z dzieckiem, jego wozem i jeszcze psem :) ale też ki było szkoda, że go nie wzielismy a taki ładny :/

Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ