Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem po krzywej. Po przeczytanych opiniach byłam nastawiona, że zasłabnę, zwymiotuje i jeszcze inne cuda, a tym czasem nawet mnie porządnie nie zemdliło
jestem taka duma. Jedynie wkurzał mnie posmak chemicznej cytryny, którym mi się odbijało cały dzień.
Stojak pod wanienkę kupujemy, każdy kto ma poleca, tylko stacjonarnie nie mogę znaleźć wanienki z odpływem.
Zakup laktatora uważam za zbędny na tym etapie, później dokupię jak się okaże potrzebny. Podgrzewacz dostałam.
Byliśmy oglądać wózki, mąż zakochany w Anex sport arch r. Leciutko się prowadzi, bardzo ładny, jedynie torba jakaś dziwna. Mi się jeszcze spodobał tako junama. Któraś z Was chyba pisała, ze chce anex sport, macie jakieś opinie od osób, które mają już jakiś czas ten wóżek?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db7d599848f0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11b693e0a340.jpg
Sela lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:
Dziewczyny, macie doswiadczenie z oklejaniem przez fizjo? Polozna mi dzisiaj zasygerowala, ze moze bym sprobowala, bo mam bardzo nisko brzuch i moze tez te skurcze spowodowane sa tym, ale sama nie wiem, mam jakies obawy. Wiem ze brzuch jest mega nisko ale myslalam ze taka moja uroda, a nie ze cos jest nie tak
Ja jestem fizjo i oklejanie nic ci nie zaszkodzi,może jedynie pomóc. Nie każdy reaguje na oklejanie wiec jeśli nie zadziała wystarczy sciągnąć.
Ostatnio sama miałam oklejany kręgosłup
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 20:22
-
Majowamamusia ja miałam przy wózku takie uchwyty na torbę jak ten szary i nie wiem czy ja takie ciężkie rzeczy tam pchałam czy co ale mi się pourywaly. Mialam zupełnie inny wózek może poprostu były felerne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 20:32
-
Asix, konkretnie ma mi okolic okolice brzucha, zastanawialam sie nad tym bo o ile kregoslup ok to kurcze brzuch tak dziwnie, ale skoro mowicie ze to jest prawidlowe i nic sie nie moze stac, to moze warto sprobowac. Tylko ze nie ja jedna mam nisko brzuch, chyba ze to u mnie zakrawa na jakas patologie brzuchowa, ale lekarz nic mi nie mowil. A co bedzie po sciagnieciu? Czy to sie juz nosi caly czas?
-
MajowaMamusia, ja planuję kupić wózek Anex Sport

Ta dziwna torba to w rzeczywistości plecak i mnie też się nie podoba. Oglądałam te wózki w dwóch sklepach i w jednym była możliwość wyboru czy chce się plecak czy torbę. Sprzedawca powiedział, że widzi duże plusy plecaka i opowiedział o nich, ale mnie nie przekonał
. Powiedział też, że producent w reakcji na krytyczne opinie klientów wraca/wrócił do toreb i ja zdecyduję się na torbę. W marcu zacznie się sprzedaż wzorów z kolekcji 2018 więc mogą się pojawić jeszcze jakieś zmiany, ale nie wiem czy obejmą ten, który Wy wybraliście – będą produkować tylko trzy dotychczasowe wzory, które najlepiej się sprzedawały w ubiegłym roku, a poza nimi wprowadzą nowe, zapewne z jakimiś usprawnieniami technicznymi. Przez jakiś czas w sprzedaży są stare i nowe typy wózków, więc ja planuję zaczekać i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja 
Rozmawiałam o tym wózku z dwiema mamami, obie były zadowolone, ale były na etapie używania gondoli.

-
J.S, ja jeszcze przed ciążą widziałam na youtube filmik dziewczyny, która używała tych taśm i bardzo je chwaliła. Przykleja się je na pewien czas (kojarzę, że około 2 tygodnie, ale mogę się mylić), a potem można przykleić następne. Można też z nich zrezygnować w dowolnym momencie. Autorka filmu planowała zrobić sobie przerwę, ale szybko do nich wróciła. Na okoliczność usg trzeba je zdjąć. To była cała seria filmów o tematyce ciążowej, ale już ich nie ma, a ja niestety nie pamiętam nic więcej.

-
Mala Matylda dzieki za informacje, czytalam tez o tym, to podobno duzo daje, ale trzeba umiec je przykleic odpowiednio. Musze znalezc osobe, ktora sie w tym kwalifikuje.
Hoope, kolejna wizyte mam 21 lutego, za dwa tygodnie. Tak samo powiedziala wlasnie ta polozna, ze moze ja jestem tym typem ktory musi sie meczyc z tym, ale juz bylo lepiej a dzisiejszej nocy i caly dzien podobnie jak wtedy. Zaczyna sie tak samo, budze sie z dusznosciami, mdlosciami i ogolnie takim dziwnym niepokojem, mija okolo godziny i sie rozkreca bol brzucha, a jak juz sie zacznie to dlugo nie moge go opanowac. Bardziej niz skurcze to teraz mam twardnienie, uczucie ciagniecia do dolu i klucia w pochwie, ale nie chce panikowac, bo dokladnie tydzien temu bylam na wizycie i szyjka byla zamknieta, twarda i skierowana do kosci krzyzowej czyli prawidlowa, lozysko ok. Maly nadal fika ciagle jak szalony, czasami az za mocno, bo takie kuksance daje ale wiecie - on jest nisko, pisalam ze ruchy czuje nisko, teraz mam na rowni z pepkiem i ten brzuch tez rzekomo jest nisko.
Przepraszam ze was tak mecze historiami o brzuchu, pasach, skurczach i sieje niepotrzebny niepokoj
Katy, oj bidulko
Wspolczuje... oby szybko przeszlo
Mała Matylda, Zuzik86 lubią tę wiadomość
-
J. S. to się nazywa kinesiotaping jakby co, więc pod tą nazwą szukaj na stronach ośrodków fizjoterapeutycznych. A możesz trzymać, aż Ci się nie odkleją, jak będziesz za dużo w wannie się wylegiwać to mogą Ci już zacząć schodzić po kilku dniach, a jak bedziesz dbac i nie moczyć to ponad tydzień ze spokojem powinno wytrzymać. Mi chyba maks 10 dni na kregosłupie sie utrzymało

Katy...tragicznie Ci współczuje. Sama przez to przechodziłam kilkanaście razy w życiu, więc wiem jaki to ból
MajowaMamusia - mój mąż też zachwycony akurat Anexem, więc coś musi być w tych wózkach co przyciąga męskie oko
J.S lubi tę wiadomość

Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnydobrze wiedzieć, ja zapytałam, czy można inną torbę zamówić do wózka to powiedział, ze nie. Plecak, też wymyślili. Właśnie mówił, że za 2 tygodnie jadą na targi, to żeby po nich przyjść bo będą nowości, ciekawa jestem, może coś fajnego się pokaże. Mam nadzieje, że ten wzór, który nam się podoba będzie nadal produkowanyMała Matylda wrote:MajowaMamusia, ja planuję kupić wózek Anex Sport

Ta dziwna torba to w rzeczywistości plecak i mnie też się nie podoba. Oglądałam te wózki w dwóch sklepach i w jednym była możliwość wyboru czy chce się plecak czy torbę.
Też zamierzamy się wstrzymać do marca/kwietnia z zakupem.
Katy zdrówka życzę.
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Katy, coś źle zrozumiałaś chyba... Teraz jest czas pączków i faworków, nie kolków i kroplówków. Trzymaj się tam i jutro wracaj do domu bo przecież tłustoczwartkowe rarytasy same się nie zjedzą, a w szpitalu Ci tego na bank nie dadzą. Jeszcze na poporodowym...
J.S., ale jak już będą kleić to niech ładne kolory dadzą chociaż

15.04.18 ❤