X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, tylko cycki mi się przypłaszczyły od tej taśmy :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po krzywej. Po przeczytanych opiniach byłam nastawiona, że zasłabnę, zwymiotuje i jeszcze inne cuda, a tym czasem nawet mnie porządnie nie zemdliło :) jestem taka duma. Jedynie wkurzał mnie posmak chemicznej cytryny, którym mi się odbijało cały dzień.

Stojak pod wanienkę kupujemy, każdy kto ma poleca, tylko stacjonarnie nie mogę znaleźć wanienki z odpływem.

Zakup laktatora uważam za zbędny na tym etapie, później dokupię jak się okaże potrzebny. Podgrzewacz dostałam.

Byliśmy oglądać wózki, mąż zakochany w Anex sport arch r. Leciutko się prowadzi, bardzo ładny, jedynie torba jakaś dziwna. Mi się jeszcze spodobał tako junama. Któraś z Was chyba pisała, ze chce anex sport, macie jakieś opinie od osób, które mają już jakiś czas ten wóżek?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db7d599848f0.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11b693e0a340.jpg

Sela lubi tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:

Dziewczyny, macie doswiadczenie z oklejaniem przez fizjo? Polozna mi dzisiaj zasygerowala, ze moze bym sprobowala, bo mam bardzo nisko brzuch i moze tez te skurcze spowodowane sa tym, ale sama nie wiem, mam jakies obawy. Wiem ze brzuch jest mega nisko ale myslalam ze taka moja uroda, a nie ze cos jest nie tak

Ja jestem fizjo i oklejanie nic ci nie zaszkodzi,może jedynie pomóc. Nie każdy reaguje na oklejanie wiec jeśli nie zadziała wystarczy sciągnąć.
    Ostatnio sama miałam oklejany kręgosłup

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 20:22

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowamamusia ja miałam przy wózku takie uchwyty na torbę jak ten szary i nie wiem czy ja takie ciężkie rzeczy tam pchałam czy co ale mi się pourywaly. Mialam zupełnie inny wózek może poprostu były felerne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 20:32

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, konkretnie ma mi okolic okolice brzucha, zastanawialam sie nad tym bo o ile kregoslup ok to kurcze brzuch tak dziwnie, ale skoro mowicie ze to jest prawidlowe i nic sie nie moze stac, to moze warto sprobowac. Tylko ze nie ja jedna mam nisko brzuch, chyba ze to u mnie zakrawa na jakas patologie brzuchowa, ale lekarz nic mi nie mowil. A co bedzie po sciagnieciu? Czy to sie juz nosi caly czas?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu pokazujecie pyszne paczki, a przede mną wizja spędzenia tłustego czwartku w szpitalu...Mam kolke nerkowa i póki co czekam na miejsce na sali bo mają pełno;/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Katy, współczuję... :/

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia, ja planuję kupić wózek Anex Sport :)
    Ta dziwna torba to w rzeczywistości plecak i mnie też się nie podoba. Oglądałam te wózki w dwóch sklepach i w jednym była możliwość wyboru czy chce się plecak czy torbę. Sprzedawca powiedział, że widzi duże plusy plecaka i opowiedział o nich, ale mnie nie przekonał ;). Powiedział też, że producent w reakcji na krytyczne opinie klientów wraca/wrócił do toreb i ja zdecyduję się na torbę. W marcu zacznie się sprzedaż wzorów z kolekcji 2018 więc mogą się pojawić jeszcze jakieś zmiany, ale nie wiem czy obejmą ten, który Wy wybraliście – będą produkować tylko trzy dotychczasowe wzory, które najlepiej się sprzedawały w ubiegłym roku, a poza nimi wprowadzą nowe, zapewne z jakimiś usprawnieniami technicznymi. Przez jakiś czas w sprzedaży są stare i nowe typy wózków, więc ja planuję zaczekać i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja :)

Rozmawiałam o tym wózku z dwiema mamami, obie były zadowolone, ale były na etapie używania gondoli.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, ja jeszcze przed ciążą widziałam na youtube filmik dziewczyny, która używała tych taśm i bardzo je chwaliła. Przykleja się je na pewien czas (kojarzę, że około 2 tygodnie, ale mogę się mylić), a potem można przykleić następne. Można też z nich zrezygnować w dowolnym momencie. Autorka filmu planowała zrobić sobie przerwę, ale szybko do nich wróciła. Na okoliczność usg trzeba je zdjąć. To była cała seria filmów o tematyce ciążowej, ale już ich nie ma, a ja niestety nie pamiętam nic więcej.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S a kiedy masz kolejną wizytę? Być może jesteś typem, który będzie męczyć się ze skurczami do końca ciąży, tak też bywa. Nadal w nocy czijesz się jak wtedy? Źle?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy współczuję kolki nerkowej. Podobno ból okropny i często pojawia się w ciąży.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No boli jak cholera :( mają mnie położyć z babkami po porodzie bo na patologii nie ma miejsca..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda dzieki za informacje, czytalam tez o tym, to podobno duzo daje, ale trzeba umiec je przykleic odpowiednio. Musze znalezc osobe, ktora sie w tym kwalifikuje.

Hoope, kolejna wizyte mam 21 lutego, za dwa tygodnie. Tak samo powiedziala wlasnie ta polozna, ze moze ja jestem tym typem ktory musi sie meczyc z tym, ale juz bylo lepiej a dzisiejszej nocy i caly dzien podobnie jak wtedy. Zaczyna sie tak samo, budze sie z dusznosciami, mdlosciami i ogolnie takim dziwnym niepokojem, mija okolo godziny i sie rozkreca bol brzucha, a jak juz sie zacznie to dlugo nie moge go opanowac. Bardziej niz skurcze to teraz mam twardnienie, uczucie ciagniecia do dolu i klucia w pochwie, ale nie chce panikowac, bo dokladnie tydzien temu bylam na wizycie i szyjka byla zamknieta, twarda i skierowana do kosci krzyzowej czyli prawidlowa, lozysko ok. Maly nadal fika ciagle jak szalony, czasami az za mocno, bo takie kuksance daje ale wiecie - on jest nisko, pisalam ze ruchy czuje nisko, teraz mam na rowni z pepkiem i ten brzuch tez rzekomo jest nisko.
    Przepraszam ze was tak mecze historiami o brzuchu, pasach, skurczach i sieje niepotrzebny niepokoj

Katy, oj bidulko :( Wspolczuje... oby szybko przeszlo

Mała Matylda, Zuzik86 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. S. to się nazywa kinesiotaping jakby co, więc pod tą nazwą szukaj na stronach ośrodków fizjoterapeutycznych. A możesz trzymać, aż Ci się nie odkleją, jak będziesz za dużo w wannie się wylegiwać to mogą Ci już zacząć schodzić po kilku dniach, a jak bedziesz dbac i nie moczyć to ponad tydzień ze spokojem powinno wytrzymać. Mi chyba maks 10 dni na kregosłupie sie utrzymało ;)

Katy...tragicznie Ci współczuje. Sama przez to przechodziłam kilkanaście razy w życiu, więc wiem jaki to ból :(

MajowaMamusia - mój mąż też zachwycony akurat Anexem, więc coś musi być w tych wózkach co przyciąga męskie oko ;)

J.S lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    MajowaMamusia, ja planuję kupić wózek Anex Sport :)
    Ta dziwna torba to w rzeczywistości plecak i mnie też się nie podoba. Oglądałam te wózki w dwóch sklepach i w jednym była możliwość wyboru czy chce się plecak czy torbę.
    dobrze wiedzieć, ja zapytałam, czy można inną torbę zamówić do wózka to powiedział, ze nie. Plecak, też wymyślili. Właśnie mówił, że za 2 tygodnie jadą na targi, to żeby po nich przyjść bo będą nowości, ciekawa jestem, może coś fajnego się pokaże. Mam nadzieje, że ten wzór, który nam się podoba będzie nadal produkowany :) Też zamierzamy się wstrzymać do marca/kwietnia z zakupem.

Katy zdrówka życzę.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy współczuję na szczęście to się w miarę szybko leczy dadzą ci kroplówkę i będziesz jak nowa

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że szybko przejdzie :) Teraz mnie podpieli pod ktg i kroplowki...jeszcze mnie nastrszyli, że mały za mało waży, ale przy drugim pomiarze wyszło ok ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, współczuję, mam nadzieję że szybko Ci tam naprawią co trzeba :)
    Trzymaj się!

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy biedaku, współczuję, oby szybko Ci pomogli. Moje ciśnienie za to wróciło do normy :) a jutro glukoza na śniadanko, ciekawe czy bede miała potem jeszcze ochotę na pączka bo dziś mam ogromną po tych waszych zdjeciach :) dobrej nocy!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, coś źle zrozumiałaś chyba... Teraz jest czas pączków i faworków, nie kolków i kroplówków. Trzymaj się tam i jutro wracaj do domu bo przecież tłustoczwartkowe rarytasy same się nie zjedzą, a w szpitalu Ci tego na bank nie dadzą. Jeszcze na poporodowym...

J.S., ale jak już będą kleić to niech ładne kolory dadzą chociaż ;-)

age.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ