X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dzisiaj zaspałam:)
    Katy trzymam kciuki, żeby już szybko przeszło. Ja w szpitalu najadalam się na śniadania i kolacje, A za to obiad do duszy...
    Powodzenia z glukozami :)
    Ja dzisiaj wizytuje, ale dopiero na 13:50 i nie będzie raczej mierzenia młodego, idę na kontrolę czy pessar trzyma :/

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam mój wpis i jestem pod wrażeniem mojego slownika w telefonie:)
    w tym samym budynku w którym jest lab jest poradnia gin. Jak przychodzą kobiety po terminie na ktg to sobie myślę oj kobieciny współczuję Wam.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier...jak mi się zrobiło słabo przed chwilą, mroczki przed oczami, zimnie poty, szumy straszne w uszach. Myślałam że zemdleje...Tyle że zdążyłam zdjąć bluzę, bo już potem nie wiedziałam co się dzieje. Teraz trochę przeszło i mam nadzieje że się nie powtórzy. Masakra jakaś :(

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola też raczysz się glukoza w tłusty czwartek:) ?
    też tak mialam ale od razu poszłam do łazienki otworzyłam okno. i już lepiej. właśnie to jest najgorsze że tu w poczekalni jest mega goraco. ale przezyjemy:):)

Cola87 lubi tę wiadomość

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za glukozy.
    Cola - miałam tak samo. Ale wparowałam bez skrupułów do pielegniarek i im się polozylam na kozetce i tak z 10 minut leżałam. Jakby co rób tak samo :)

Katy trzymaj się tam :*

Cola87, Katy lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sobie tak świętuje tłusty czwartek ;) już jest na szczęście lepiej. Ja to z tej ławy stwierdziłam że nie wstaje bo chyba bym poleciała jak długa. Myslalam że będę wołać już kogoś.poczekalnia pusta akurat była, na szczęście okno uchylone, zdjęłam bluzę i po chwili było już lepiej. Ale była chwila grozy :D mam nadzieję że się nie powtórzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 08:33

• Fermina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia w walce z glukozą, dziewczyny. Dacie radę! Wyobraźcie sobie, że po prostu obżarłyście się pączkami po kokardkę. :)

Katy, mam nadzieję, że niedługo przejdzie Ci zupełnie i postawią Cię na nogi. Bardzo współczuję bólu, ale dobrze, że jesteś już pod opieką. A co do szpitalnego jedzonka, to może Cię zaskoczą. Ja - leżąc w Mikołajki - dostałam kiedyś czekoladę. :D

Zaraz idę sobie robić mleko z miodem i czosnkiem, czosnek lubię, mleko ryżowe z miodem jest przepyszne, zaczynam tłusty czwartek odpowiednio do potrzeb. :D

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już w trakcie walki z krzywa cukrowa! Siła w nas. Ale powiem Wam, ze to zdzierstwo mi nawet smakowało! Mogłam sobie wcisnąć całe pol cytryny i nawet spoko. Gorzej pewnie będzie z wytrzymałem bez zjedzenia niczego innego przez te 2 godziny..

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela a Ty jak tam?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nie wstałam ostatnia trololololo XD

Trzymajta się tłusto dziewczynki :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sniadanie dostalam, uwaga..sucharki :D Lepsze to niz nic, teraz czekam na lekarza, nerka pobolewa, ale da sie wytrzymac ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, dobrze, że lepiej :-) śniadanie wypas!

Dziewczyny glukozowe, kibicuję, nie dajcie się temu paskudztwu :-) trochę łącze się z Wami w bólu bo zjadłam pączka i też poczułam się jak po gluko...

Dziś na szczęście już się lepiej czuję, oby tak zostało. Wiedziałam, ze ta w-z mnie uzdrowi :-D

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej, na szczęście prawidłowe :) uff tak się obawiałam cukrzycy, bo ciągle pić mi się chce, ale lekarz twierdzi, że to przez ogrzewanie.

Mała Matylda jaki kolor Anex sport Wam się podoba? Wiesz może jak ta torba zamiast plecaka wygląda? tak jak na zdj? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4a2af46ff59.png

Bo ciekawa jestem jak to się ma w trakcie użytkowania, czy nie lata po całej rączce i się nie zsuwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo np. w tym szarym jest normalna torba, taką bym chciała, ale nie wiem, czy to starsza wersja torby? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe857a2ac325.jpg

• J.S Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeesu, dzisiaj ja ostatnia :D

Hoope, jesli znasz to uczucie, to wspolczuje, bo takie nerwicowe akcje to najgorsze uczucie swiata, jak dla mnie. Mialam robione jakos 2,5-3 miesiace temu, a co ile trzeba powtarzac badanie tarczycy? Generalnie ja problemu nigdy nie mialam, wczesniej robilam bardzo czesto te badanie, bo kardiolog stwierdzil zbyt szybkie bicie serca, za duzy puls i probowal znalezc przyczyne w tarczycy, ale ta mialam ksiazkowa. Pozniej zaburzenia miesiaczlowwnia z ktorymi walczylam 4 lata, ciagle badalam tarczyce, wszystkie hormony i nie wyszlo nic, a lekarze mnie odsylali. Smieje sie, ze sama sie wyleczylam, bo zaczelam pic Inofem po ktorym po 3 miesiacach wrocily mi miesiaczki regularne jak w zegarku, dosc bolesna owulacja taka, ze od razu wiedzialam, do tego zaszlam w 1cs, a wczesniej nie mialam miesiaczki po 2-3 miesiaca, albo przychodzila np po 16 dniach od ostatniej.

Dzisiaj spalam jak niemowle, bardzo bardzo dobra noc, tylko z bolem gardla sie obudzilam, ale to na pewno ze wzgledu na suche powietrze w mieszkaniu, odpalam dzis nawilzacz.

Wstaje i ide robic kawke, zjesc paczka ktory patrzy sie na mnie od wczoraj :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S gratuluję samozaparcia u mnie żaden paczek nie przeżyłby od wczoraj.
    Powiem ci że co do miesiączek to ja mam identycznie od zawsze ,czasem nie ma trzy miesiące a czasem co dwa tygodnie . Ale nie robię z tym nic bo nie mam potrzeby uznałam że taka moja uroda . Moja mama też nigdy nie miała regularnych miesiączek . Zauważyłam że mój organizm podchodzi do owulacji czasem kilka razy w cyklu. Na szczęście rozgryzlam drania i umiem rozpoznać najlepszy czas na dziecko więc zazwyczaj nie mam problemu ze staraniami . Kołatania i stany nerwicowe towarzyszą mi od dziecka. Od zawsze pamiętam uczucie ciężkości w klatce,bezsenność i takie tam . Może my mamy ta sama chorobę tylko nikt jeszcze nas nie zdiagnozował. Często ten stan pogarszał się w związku z niedoborem magnezu ,który u mnie jest od zawsze . Jak zaczynam go brać w miarę regularnie i w końskich dawkach to jest lepiej.

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na szczęście po, teraz tylko proszę o kciuki za jutrzejsze wyniki :) pączki już zakupiłam, ale poczekam na męża żeby zjeść razem :)

Sela, Kropka88, Katka., Fermina, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Dzisiaj w miarę leniwy dzień, wstałam sobie o 9, wyspana, wypoczęta. Nie musiałam dzisiaj wieźć Małżonka do roboty, bo kończy o 11, a jutro idzie na L4 XD to powiedziałam, że mi do tego czasu samochód nie będzie potrzebny, więc niech mnie nie próbuje budzić rano :P
    Na śniadanko kanapki z twarożkiem, kawa i pączek :D Mniam.

Współczuję glukoz, ale chyba przeżyłyście? :)

Katy, współczuję :( Nigdy nie doswiadczyłam takiego bólu i mam nadzieję, że mnie to ominie. Oby szybko Cię wypuścili :*

Byliśmy wczoraj po kamień ozdobny do przedpokoju, jutro zaczynamy. W przyszłym tygodniu bierzemy się za sypialnię, jutro będzie łóżeczko <3

Moja mama mnie wczoraj rozwaliła. Powiedziała, że wujek (nieżonaty, niedzieciaty, 55lat-tylko mamusia) kupił dla siebie i babci 4kartony pączków z biedry. Ogarniacie to? 4 kartony!
    W zeszłym roku też tyle kupił i, uwaga, "po miesiącu jeszcze były dobre" XD Wyobraźcie sobie moją minę jak to usłyszałam. Po dwóch dniach tymi pączkami można ściany łupać, ale po miesiącu? Chyba jak sobie godzinę w herbacie pomoczyli XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 10:42

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odstrasza Was waga i niewielki rozmiar gondoli? W sumie nie wiem, jakie macie warunki mieszkaniowe :)

J.S jak te symptomy masz tak o, to pal licho, gorzej, jeśli wpływają na przebieg ciąży. Bardzo się tego bałam ale wyciszyło leczenie tarczycy. Choć nie od razu i nie do końca, bo po każdym posiłku serce mi wali i jestem zaniepokojona. W szpitalu mogliby kompleksowo zbadać, ale po co... Najgorsze, że takie problemy niszczą serce. A serce mamy tylko jedno i nijak nie da się bez niego żyć. Z pewnością magnezu miałam za mało, witaminy D, może potasu a co jeszcze o czym nie wiem?

Tsh to za mało, trzeba zobaczyć ft3 i ft4, tsh to dopiero wstęp do pełnej diagnozy. Może zmienić się w trakcie ciąży, często z czasem tsh rośnie. Co ciekawe, te paskudne epizody miałam tylko w nocy, jak się kladłam spać, nieco ustepowały w pionie.

Miesiączki w kratkę to też zaburzenia hormonalne. Mi też zamiast leczyć przyczynę, usuwano tylko skutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 11:15

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kupować roan esso ale tak z ciekawości zobaczyłam anex i ma gondola tez takich wymiarów jak esso 85 cm to raczej nie jest mała gondola. ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/021afd88a3d9.jpg

Tanda lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ