Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, ja dzisiaj zaspałam:)
Katy trzymam kciuki, żeby już szybko przeszło. Ja w szpitalu najadalam się na śniadania i kolacje, A za to obiad do duszy...
Powodzenia z glukozami
Ja dzisiaj wizytuje, ale dopiero na 13:50 i nie będzie raczej mierzenia młodego, idę na kontrolę czy pessar trzymaKaty lubi tę wiadomość
-
Ja pier...jak mi się zrobiło słabo przed chwilą, mroczki przed oczami, zimnie poty, szumy straszne w uszach. Myślałam że zemdleje...Tyle że zdążyłam zdjąć bluzę, bo już potem nie wiedziałam co się dzieje. Teraz trochę przeszło i mam nadzieje że się nie powtórzy. Masakra jakaś
-
Trzymam kciuki za glukozy.
Cola - miałam tak samo. Ale wparowałam bez skrupułów do pielegniarek i im się polozylam na kozetce i tak z 10 minut leżałam. Jakby co rób tak samo
Katy trzymaj się tam :*Cola87, Katy lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Też sobie tak świętuje tłusty czwartek
już jest na szczęście lepiej. Ja to z tej ławy stwierdziłam że nie wstaje bo chyba bym poleciała jak długa. Myslalam że będę wołać już kogoś.poczekalnia pusta akurat była, na szczęście okno uchylone, zdjęłam bluzę i po chwili było już lepiej. Ale była chwila grozy
mam nadzieję że się nie powtórzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 08:33
-
Powodzenia w walce z glukozą, dziewczyny. Dacie radę! Wyobraźcie sobie, że po prostu obżarłyście się pączkami po kokardkę.
Katy, mam nadzieję, że niedługo przejdzie Ci zupełnie i postawią Cię na nogi. Bardzo współczuję bólu, ale dobrze, że jesteś już pod opieką. A co do szpitalnego jedzonka, to może Cię zaskoczą. Ja - leżąc w Mikołajki - dostałam kiedyś czekoladę.
Zaraz idę sobie robić mleko z miodem i czosnkiem, czosnek lubię, mleko ryżowe z miodem jest przepyszne, zaczynam tłusty czwartek odpowiednio do potrzeb.
Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Katy, dobrze, że lepiej
śniadanie wypas!
Dziewczyny glukozowe, kibicuję, nie dajcie się temu paskudztwutrochę łącze się z Wami w bólu bo zjadłam pączka i też poczułam się jak po gluko...
Dziś na szczęście już się lepiej czuję, oby tak zostało. Wiedziałam, ze ta w-z mnie uzdrowiKaty lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam wyniki krzywej, na szczęście prawidłowe
uff tak się obawiałam cukrzycy, bo ciągle pić mi się chce, ale lekarz twierdzi, że to przez ogrzewanie.
Mała Matylda jaki kolor Anex sport Wam się podoba? Wiesz może jak ta torba zamiast plecaka wygląda? tak jak na zdj? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4a2af46ff59.png
Bo ciekawa jestem jak to się ma w trakcie użytkowania, czy nie lata po całej rączce i się nie zsuwa. -
nick nieaktualny
-
Jeeesu, dzisiaj ja ostatnia
Hoope, jesli znasz to uczucie, to wspolczuje, bo takie nerwicowe akcje to najgorsze uczucie swiata, jak dla mnie. Mialam robione jakos 2,5-3 miesiace temu, a co ile trzeba powtarzac badanie tarczycy? Generalnie ja problemu nigdy nie mialam, wczesniej robilam bardzo czesto te badanie, bo kardiolog stwierdzil zbyt szybkie bicie serca, za duzy puls i probowal znalezc przyczyne w tarczycy, ale ta mialam ksiazkowa. Pozniej zaburzenia miesiaczlowwnia z ktorymi walczylam 4 lata, ciagle badalam tarczyce, wszystkie hormony i nie wyszlo nic, a lekarze mnie odsylali. Smieje sie, ze sama sie wyleczylam, bo zaczelam pic Inofem po ktorym po 3 miesiacach wrocily mi miesiaczki regularne jak w zegarku, dosc bolesna owulacja taka, ze od razu wiedzialam, do tego zaszlam w 1cs, a wczesniej nie mialam miesiaczki po 2-3 miesiaca, albo przychodzila np po 16 dniach od ostatniej.
Dzisiaj spalam jak niemowle, bardzo bardzo dobra noc, tylko z bolem gardla sie obudzilam, ale to na pewno ze wzgledu na suche powietrze w mieszkaniu, odpalam dzis nawilzacz.
Wstaje i ide robic kawke, zjesc paczka ktory patrzy sie na mnie od wczoraj -
J.S gratuluję samozaparcia u mnie żaden paczek nie przeżyłby od wczoraj.
Powiem ci że co do miesiączek to ja mam identycznie od zawsze ,czasem nie ma trzy miesiące a czasem co dwa tygodnie . Ale nie robię z tym nic bo nie mam potrzeby uznałam że taka moja uroda . Moja mama też nigdy nie miała regularnych miesiączek . Zauważyłam że mój organizm podchodzi do owulacji czasem kilka razy w cyklu. Na szczęście rozgryzlam drania i umiem rozpoznać najlepszy czas na dziecko więc zazwyczaj nie mam problemu ze staraniami . Kołatania i stany nerwicowe towarzyszą mi od dziecka. Od zawsze pamiętam uczucie ciężkości w klatce,bezsenność i takie tam . Może my mamy ta sama chorobę tylko nikt jeszcze nas nie zdiagnozował. Często ten stan pogarszał się w związku z niedoborem magnezu ,który u mnie jest od zawsze . Jak zaczynam go brać w miarę regularnie i w końskich dawkach to jest lepiej. -
Dzień dobry
Dzisiaj w miarę leniwy dzień, wstałam sobie o 9, wyspana, wypoczęta. Nie musiałam dzisiaj wieźć Małżonka do roboty, bo kończy o 11, a jutro idzie na L4to powiedziałam, że mi do tego czasu samochód nie będzie potrzebny, więc niech mnie nie próbuje budzić rano
Na śniadanko kanapki z twarożkiem, kawa i pączekMniam.
Współczuję glukoz, ale chyba przeżyłyście?
Katy, współczujęNigdy nie doswiadczyłam takiego bólu i mam nadzieję, że mnie to ominie. Oby szybko Cię wypuścili :*
Byliśmy wczoraj po kamień ozdobny do przedpokoju, jutro zaczynamy. W przyszłym tygodniu bierzemy się za sypialnię, jutro będzie łóżeczko
Moja mama mnie wczoraj rozwaliła. Powiedziała, że wujek (nieżonaty, niedzieciaty, 55lat-tylko mamusia) kupił dla siebie i babci 4kartony pączków z biedry. Ogarniacie to? 4 kartony!
W zeszłym roku też tyle kupił i, uwaga, "po miesiącu jeszcze były dobre"Wyobraźcie sobie moją minę jak to usłyszałam. Po dwóch dniach tymi pączkami można ściany łupać, ale po miesiącu? Chyba jak sobie godzinę w herbacie pomoczyli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 10:42
Katy lubi tę wiadomość
-
Nie odstrasza Was waga i niewielki rozmiar gondoli? W sumie nie wiem, jakie macie warunki mieszkaniowe
J.S jak te symptomy masz tak o, to pal licho, gorzej, jeśli wpływają na przebieg ciąży. Bardzo się tego bałam ale wyciszyło leczenie tarczycy. Choć nie od razu i nie do końca, bo po każdym posiłku serce mi wali i jestem zaniepokojona. W szpitalu mogliby kompleksowo zbadać, ale po co... Najgorsze, że takie problemy niszczą serce. A serce mamy tylko jedno i nijak nie da się bez niego żyć. Z pewnością magnezu miałam za mało, witaminy D, może potasu a co jeszcze o czym nie wiem?
Tsh to za mało, trzeba zobaczyć ft3 i ft4, tsh to dopiero wstęp do pełnej diagnozy. Może zmienić się w trakcie ciąży, często z czasem tsh rośnie. Co ciekawe, te paskudne epizody miałam tylko w nocy, jak się kladłam spać, nieco ustepowały w pionie.
Miesiączki w kratkę to też zaburzenia hormonalne. Mi też zamiast leczyć przyczynę, usuwano tylko skutki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 11:15
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka