X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy współczuję, nerki bolą jak poród, serio nic fajnego :( I jeszcze ten pobyt w szpitalu.

J.S a lekarz nie kazał dzwonić - przyjechać, jeśli będą podobne, nocne historie? Możesz zadzwonić do prowadzącego i to skonsultować? Skurcze to jedno ale te nocne sytuacje nie są typowe dla ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 22:38

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Asix, konkretnie ma mi okolic okolice brzucha, zastanawialam sie nad tym bo o ile kregoslup ok to kurcze brzuch tak dziwnie, ale skoro mowicie ze to jest prawidlowe i nic sie nie moze stac, to moze warto sprobowac. Tylko ze nie ja jedna mam nisko brzuch, chyba ze to u mnie zakrawa na jakas patologie brzuchowa, ale lekarz nic mi nie mowil. A co bedzie po sciagnieciu? Czy to sie juz nosi caly czas?
    Nosi się tak ok 7-10 dni dopóki same nie zaczną się odklejac. To zobacz sobie w twojej okolicy kinesiotaping w ciąży. Bo nie wszyscy się na tym znają jak zakładać; )

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita moja bratowa ma Laktator elektryczny medela swing, użyła go co prawda dwa 3 razy i chyba sprzedaje, ale większość kobiet na oddziale taki miała i były mega zadowolone z niego.

Katy trzymaj się jakoś, nie miałam nigdy kolki nerkowej ale jak piszecie, że to taki ból, to naprawdę współczuje... w szpitalu na pewno pomoga.

Cola87 mnie też jutro czeka ta nieszczęsna glukoza (gdzieś się stresuje tymi wymiotami, bo ostatnio znowu mnie mdli)... jeszcze nigdzie nie było tej cytrynowej i wzięłam zwykłą. Cytryny w domu nie mam, bo mi braklo, a jutro rano przy tych sniegach to nawet nie będzie mi się chciało szukać sklepu, żeby kupić. A czy Wy wchodzicie/wchodziłyście bez kolejki na glukoze?? Bo ja mam taki zamiar i już sobie wyobrażam te spojrzenia ludzi jak zapytam, czy jest jakaś ciężarna na glukoze, jak nie to wejdę bez kolejki...

Ale mi narobiłyście ochoty na te pączki.... mam nadzieję, że jutro zjem chociaż jednego po tej glukozie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 22:57

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za miłe słowa;* jeśli miałabym mieć taki ból przy porodzie to powiem szczerze, że długo nie wytrzymam bo dzisiaj jeszcze w domu chciało mi się wyć chwilami :/

Liczę po cichu, że mi chłopak jakiegoś paczka jutro przywiezie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, no ba! Tylko ladne kolorki :D

Hoope, nic nie mowil, ale ja mysle ze to jest jeszcze scisle zwiazane z nerwica, ktora mialam juz przed ciaza. Kolatanie serca, dusznosci, slabo, mi to towarzyszylo i odzywalo sie zawsze, jak mialam wczesniej jakis stres i np po dwoch tygodniach mialam takie akcje. To byl wczoraj drugi raz kiedy byla taka sytuacja, postanowilam sie jeszcze poobserwowac, na pewno o tym powiem przy kolejnej wizycie. Na razie jest dobrze, tabletki pomogly, jesli cos bedzie nie tak, to jutro do niego zadzwonie.

Fatalita, Asix, dzieki, poczytam o tym i sie zorientuje ;)

Zjadlam bulke z serkiem topionym, smakowalo jak z wytwornej restauracji. Sto lat nie jadlam sera topionego, ogladam Bridget Jones 3, akurat tematy ciazowe :D

Sela, tak wchodzilam bez kolejki i mialam w nosie spojrzenia innych. Nie czekaj tylko wejdz, bedziesz tam siedziec 2h, olej ludzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 22:59

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja też nie dostałam cytrynowej i musiałam kupić zwykła, ale cytrynę biorę. Oby pomogła :) damy radę ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela na glukozę masz obowiązek wejść bez kolejki, tylko zapytaj czy ktoś jeszcze bez kolejki uprzywilejowany wchodzi, żeby się brzydko nie wciąć ;) Poza tym to Twoje prawo, więc śmiało korzystaj.

J.S ja też mam tą nerwicę. I bardzo dobrze znam to uczucie o którym piszesz. Identyczne objawy miałam też przy niedoczynności. I można je mieć przy chorobach serca. Także zaburzeniach hormonalnych (miałam przy pęknięciu torbieli, aż do wstrząsu). Ale nie tylko. Jak stoisz z tarczycą i tsh?

Z lekarzami to jest taka lipa, że skupiają się na swojej profesji. Jak lądujesz na ginekologii z podejrzeniem przedwczesnego porodu to skupiają się na jego zatrzymaniu i szukają przyczyn - ginekologicznych. Rzadko patrzą horyzontalnie na problem. Ja to widzę tak, że przyczyna nie została znaleziona.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) ja umieram z głodu A tu śniadanie koło 8 dopiero...noc minęła nawet nie najgorzej bo coś tam spałam :p Co nie zmienia faktu, że jedyne o czym marzę to własne łóżko xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Sela- powodzenia na glukozie :). Łączę się z Wami w bólu, jeszcze pamiętam jej smak. Też piłam zwykłą, bo moja przychodnia ma restrykcyjne zasady, ale nie było źle :). Są osoby wyjątkowo wrażliwe na glukozę i to ich historie krążą po internecie i straszą kolejne pokolenia ciężarnych, ale spora grupa dobrze znosi to badanie - widzę Was wśród nich ;). Powodzenia!

J.S, jak tam dzisiejsza noc?

Katy, jak się czujesz?

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się troche grypowo, ale nie wiem czy to nie szpital tak na mnie działa :/ odpukac na razie nie boli ta nerka..

Mała Matylda lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Czuje się troche grypowo, ale nie wiem czy to nie szpital tak na mnie działa :/ odpukac na razie nie boli ta nerka..

Bardzo się cieszę, że z nerką lepiej, niech tak już zostanie :)
    Mam nadzieję, że to grypowe samopoczucie to tylko fałszywy alarm...

Jak Ci się spało?

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznać ranne ptaszki że wy zaraz idziecie kolejki zajmować za pączkami :)

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorączki nie mam więc moze to zmeczenie po prostu ;)

Ogólnie spało się nie najgorzej, ale miałam tryb czuwania cały czas więc o wyspaniu się nie było mowy :/

Podłączyli mnie do ktg, a paniom ze sali przywieźli maluszki ;) Aż się wzruszyłam jak je zobaczyłam, chce już swojego :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie to nie pączki są przyczyną porannego wstawania - sprawy urzędowo-zawodowe wywabiają mnie z domu, ale w drodze powrotnej oczywiście odwiedzę cukiernię ;)
    Trzeba się jakoś nagrodzić za poranne trudy DX

Smacznych pączków wszystkim życzę oraz żeby poszło w cycki :D

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy dobrze że w miarę szybko się ogarnęli z tą nerką oby ci więcej nie dokuczała. Śniadanie już nie długo choć na zbyt wiele bym nie liczyła ,w tych czasach nie można iść do szpitala bez jedzenia bo to grozi śmiercią głodowa . Zadzwoń do swojego niech ci coś przyniesie bo cię tam zaglodza

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba jestem wyjątkiem :) bedąc w szpitalu czasem oddawałam męzowi kanapki :) nie lubie wyrzucać jedzenia, ale z racji cukrzycy dostawałam więcej chleba i do chleba

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wypiciu glukozy, nie było tak źle :) mogłam wcisnąć sobie tam pół cytryny i smakowało jak mega słodka lemoniada. Mam teraz nadzieję że przez te dwie godziny nic się nie wydarzy i że wszystko będzie ok. A młody już fika po glukozie :)

Mała Matylda, pawojoszka, kattalinna, Kropka88 lubią tę wiadomość

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki GLUKOZA.
    zlepek jak zlepek ale tu jest mega gorąco i to chyba mnie rozkłada. Bekam jak stary dziad:)
    Widzialam temat wózkow.
    Anex sport to faworyt mojego M. Trochę dostaliśmy w hurtowni z wózkami i jakoanwidze tendencje do wózków Bebetto Holand- chyba dobrze zapamiętałam. widzieliście je? na dole być coś wybrał bo mówią że takie wspaniale.
    Zęby tańczą kankana po tej glukozie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 07:50

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy dobrze ze z nerką lepiej. Oby już całkiem przeszło wszystko. Trzymam kciuki!

Katy lubi tę wiadomość

• Katka. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy trzymaj się

A ja wczoraj zrobiłam pączki... a mąż dodatkowo przywiózł z biedronki 12 pączków, bo były za 35gr. I kto to zje???

Katy lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ