X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sexu to ja nie pamiętam kiedy ostatnio był. Mój mąż też nie chce mnie zadowalać, bo wg niego to chore bo przecież tam jest główka dziecka i nie będzie w nią szturchał :/ sam też się nie upomina już długo o pieszczoty bo ciągle jestem zajeta synkiem, albo go karmię albo się bawimy albo śpimy (no dziwne co?) i ostatnio złapałam go na "ręcznej robocie" i nie daje mu za to żyć! Czuję normalnie jak się od siebie oddalamy. A sama to nawet nie czuję się ani sexy ani pociągu nic nie ma

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Boga w sercu nie macie! Co za tematy.. Kury, klauny, wielkie przyrodzenia. :D

Rozwala mnie, jeżeli mężczyźni myślą, że są w stanie skrzywdzić dziecko podczas seksu. Podręczniki do anatomii im kupić na walentynki. :D Teraz wywołam burzę, bo "ręcznej roboty" nie uważam za nic złego. Normalna fizjologia. Wiem, że są różne układy i podejścia, ale mężczyźni od strony fizjologicznej zupełnie inaczej przeżywają brak seksu od kobiet. Albo tak, albo powrót do młodości i przescieradło do prania po każdej nocy. Mi by się nie chciało tak często zmieniać pościeli. ;)

Annqa, ja nie wierzę, że są kobiety, które czują się jak boginie seksu w ciąży. Stawiam je na równi z jednorozcami. ;) Nie czuję się mniej atrakcyjna dla Męża, ale dla siebie i owszem, czasami nie chce mi się patrzeć w lustro. Plus obawy, lęk o dziecko i inne zmienne. Trudno w takim stanie odczuwać ochotę na cokolwiek. Jeżeli hormony u Ciebie nie idą w stronę rozbuchanego libido, to bez takich wspomagaczy prawie niemożliwym jest normalne życie seksualne i mamy do tego prawo. Taki czas. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 18:55

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrki, że tak nie na temat, ale skoro rano wspomniałam o aktualizacji, to widzę że muszę dać Wam przykład :-P

Oto my. Brzuch już duży bez dwóch zdań. Ale paznokcie u stóp obcięłam dziś bez problemu ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e63a8883caf.jpg

Wowka, Fermina, D_basiula, Hoope, Mała Matylda, kamciaelcia, Kira91, Kropka88, Ktrina89, Katy, Sela, Fatalita, malwka08, Feeva, Cola87, Katka., XKamaCX lubią tę wiadomość

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita też myślę ze to wroci do normy po porodzie :)

prawie się poplułam Fermina ze śmiechu :) właśnie często zmieniamy pościel ;)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale mam z Was dziś ubaw XD

Mój kazał pochwalić go na forum, że on zawsze może i się nie boi XD

Ale wkurzyłabym się, gdyby wolał swoją rękę ode mnie. Bez tego czuję się nieatrakcyjna i nie lubię patrzeć w lustro. To co tam się odbija, to nie ja. Ja niczego nie mam takiego jak teraz. To nie moje. Co z tego, że wiem. Wiem ale nie lubię.

I wiem, że po porodzie trzeba dużo czasu, żeby wróciła norma. Norma którą znamy sprzed ciąży też już nie wróci. Warto wypracować nową. Może być lepsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 19:26

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libido zgubiłam już w 3 mies ciąży. Mi właśnie też jest przykro że mąż woli własną rękę niż w końcu odpowiednio zająć się mną ;) oby szybko to się skończyło bo już chcę normalności zaznać.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie cały dzień mnie tu nie było,a Wy dalej o seksach? :D
    Mam zamiar zbalamucic dzisiaj (??) Męża, trzymajcie kciuki żeby stanął na wysokości zadania,bo inaczej tez poczuje sie juz totalnie nieatrakcyjna :D
    A co tam, najwyżej będzie samotny taniec godowy wieloryba aaahahahhahaha :D

J.S, kattalinna, Katy, Sela, Fatalita, Patk lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, nie moge... hahaha :D

Kira91 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zbałamuciła ale mam od kilku dni powstrzymujący ból :-( czy tylko mnie boli spojenie łonowe? Choć nawet nie wiem czy to to... Stoję, chodzę czy nawet czasem jak siedzę - jakby mnie ktoś obił po mymłonie :-( jakieś sposoby na to?

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sposobu. Minie po porodzie. Ale powinno boleć zmiennie, mniej lub bardziej. Może być gorzej, np. rozejście spojenia łonowego. Także ten. Cieszmy się tylko tym ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi dziewczyny widze, ze atmosfera walentynek uderzyła wielorybkom do glowy ?:D Co bedzie sie działo jutro?:P Picolo, swieczki i seksowna koszula przedporodowa?:P
    Kattalinna mnie wlasnie boli od 2 dni ale na szczescie dzis jest juz troche lepiej.Chociaz cały czas czuje.
    Ja sobie wiecej leze niz zwykle i mam nadzieje, ze to pomoze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 21:01

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - próbowałam odpowiedzieć na Twoją prośbę, ale córa niekorzystnie układa się do zdjęcia :P Jutro spróbuje jakąś ładną fotkę cyknąć.

Mymłon mnie boli od kilku dni, od ostatnich ekscesów z mężem, zastanawiałam się czy to spojenie :P

Kira, pokusiłam się o wpisanie "tanca wieloryba" w wyszukiwarkę Google...nie róbcie tego :P

Kira91 lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha taniec godowy wieloryba wygral :D

Ja tam w sumie patrzac na siebie w lustrze stwierdzam, ze nie jest najgorzej, ale pomimo tego, ze miałam kompleksy na punkcie swojego brzucha to wole zeby po ciąży byl taki jak kiedys :p

Ja jutro w koncu opuszczam ten nieszczesny szpital wiec moze jakies seksy walentynkowe beda bo o dziwo troche ochoty nabralam i moze sie do kina wybierzemy :D

Aa zapomnialam dodac, ze nie jestescie same z kurofobia, tez na nia cierpie haha xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 21:29

Sela, Kira91 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, nie zganiaj na córkę, gruba jesteś bez względu na jej ułożenie :-P

Żeby mymłon bolał po jakichkolwiek ekscesach to by jeszcze to sens miało. A tak to tylko kojarzą mi się te sprzed jakiś 25 tygodni jako powód ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, dobre wieści :-D

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem uwaga uwaga
    Wkladajac luteine poczulam jak cos mnie zaczyna tam swedziec przy wejsciu, obawiam sie czy sie nie rozkreca jakas infekcja. Jest jakas masc albo cos, czy bez wizyty sie nie obejdzie? Mam w nastepna srode :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku same sexy na tym forum. Ho ho
    :)

U nas też krucho w tym temacie, chociaż libido mam spore.

Nie wiem czy któraś z Was odczuwa bol podczas penetracji? Jakby dotykanie szyjki?

Wcześniej nigdy nic mnie tam nie uwieralo, a teraz sama nie wiem co to i aż się boję, że tak już zostanie... :(

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki, może być, przy dopochwowej podobno dość często się zdarza... Niestety nie pomogę, ale pewnie któraś z dziewczyn zaraz podpowie coś, bo na pewno są sposoby, przynajmniej doraźne na początek.

Ejjj niech ktoś jeszcze wrzuci zdjęcie! Patrzę na moje i jestem przerażona tym, jak urosłam w dwa tygodnie :-( nie jestem w stanie wyobrazić sobie kolejnych 3 miesięcy :O

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może rzeczywiście te sexy związane są z aurą walentynkową :) chociaz ja się nie łudzę :)

ja też rosnę jak szalona, dlatego żadnych zdjęć :)

dziewczyny kupiłam w Rosmanie bo promocja 3 paczki papmpersów 1 - od 2 do 5 kg i teraz się zastanawiam czy dobrze czy taki rozmiar czy trzeba było kupic 2 - od 3 do 6 kg ale chyba na początek mogą byc

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyscie mialy jakis sposob to baaardzo prosze, bo nie chce jechac wczesniej na wizyte.. :/

Kattalina, ja wrzuce jutro, bo teraz mam na sobie luzna koszule i nie widac :D Ale nie martw sie, ja tez czuje sie duza, mam wrazenie ze wstaje codziennie rano i jestem coraz ciezsza i wieksza...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ