X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłam wreszcie.

Gratuluję udanych wizyt i słodkich dzidziusiów.

Hoope, no to dostałaś łapówkę, żebyś nie obsmarowała lekarza od góry do dołu, tylko może do pasa :D mam nadzieje, że jutro Cie puszczą, skoro "idiopatycznie" tam polegujesz.

Kamska, nasza ulubiona pani prof ma zmienne zdanie nt pessarów :D śmieszne :D mam nadzieje że nic się nie dzieje po jej grzebaniu... a już powtarzałaś krzywą?

Dziewczyny czekające na maj, ja jestem rozdarta. Z jednej strony chcialabym pobyc jeszcze w ciazy i skonczyc dom, a z drugiej, no właśnie, chce tak jak Wy :)

Ale dołączam do dziewczyn błądzących po wyprawkowym lesie, a nawet puszczy. Ja mam ubranka (ale nie prane i nie prasowane) i pojedyncze inne rzeczy. Zmotywowałam się i zapełniłam koszyk na allegro zamówieniem z hubiworld i sama nie wiem co dalej :D za to mam zapakowaną szpitalną walizkę dla siebie, tylko dlatego że bałam się ostatnio że zostanę, jeszcze dopakuje tam podklady i jednorazowe majty i jestem ready :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno. Ostatnio był poruszany temat odczucia czasu i skarżyłam się że poooooowoooooli mi się ciągną te tygodnie. No to już nie :D za tydzień idę nz wizytę, po miesiącu, a zleciało jak może dwa tygodnie. Dopiero co patrzyłam na suwaczek Hoope na 30tyg, a u mnie już jutro :) niesamowite...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja filmików już mam masę ;-) dziś wieczorem już z 5 nagrałam. Teraz też mi się pod pępkiem przesuwa ale czekam na większe akcje już. Ciągle nie wiem co aktualnie mi się wybrzusza.

Efwka, też mam chrapacza i nagrania. A nawet dwóch bo jakiś czas temu kot zaczął chrapać.

Hoope, a ta piła to z cukrzycą czy jak? Bo dziecko pokaźne, nie ma co...

Katy, ja też nie miałam 3D zdjęć i nie będę miała. Już niedługo będziemy z dziećmi oglądać się bez pośredników ;-) ciekaw do kogo młoda jest podobna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 23:25

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:

Kamska, nasza ulubiona pani prof ma zmienne zdanie nt pessarów :D śmieszne :D mam nadzieje że nic się nie dzieje po jej grzebaniu... a już powtarzałaś krzywą?
    Jeszcze nie powtarzalam na kolejna wizyte mam zrobic czyli pod koniec marca. A u ciebie jak wyszly wyniki podobne. Ja mialam w gornych granicach normy i nie spodziewam sie teraz innych. Ciekawe czy odstawi nam ten glucophage? A po wizycie na szczescie nie krwawilam bo juz bym fiksowala ale ta krew na wzierniku tez widzialam :-( a USG 3 trymestru robilas gdzies w warszawie? A i chodzic tez mi kazala bo jest strach o zakrzepice tylko z rozsadkiem jak to powiedziala ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam powtorzyć na najbliższą wizytę za prawie dwa tygodnie. Wiec jeszcze nie robilam, pewnie pojde przed sama wizyta na tą przyjemność. Też się nie spodziewam innych wyników (u mnie na czczo, i po godzinie ładnie, a po dwoch w granicy normy, tak jakby nie malalo po dwóch).

Usg 3trym robiłam w Pruszkowie. Mam tam bliżej.

Dobrze, że nic się nie dzieje po tym badaniu. Może masz jakąś ektopię, która lubi podplamiać jak się ją dotyka?

Ja się pytałam o aktywność, to najpierw mi powiedziala, że robić tak jak mi podpowiada ciało :D, wiec powiedzialam ze ja sie czuje swietnie, tylko moja szyjka nie domaga, to zalecila mi 15min dziennie chodzenia. Tyle to po domu do lazienki i kuchni wyczerpalabym, wiec pozwalam sobie na wyjscie z domu co jakis czas, żeby nie sfiksować :P

Kamska lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w tą mroźną sobotę :)

Zaczynamy dzisiaj 29 tydzień :D

Wowka, z wyprawką jestem na podobnym etapie: mam większość ubranek, ale z praniem i prasowaniem czekam do kwietnia. Dla siebie mam komplet koszul do karmienia i szlafrok, w pokoju stoi już komoda i fotel do karmienia. Też planuję zamówienie z Allegro od Hubiworld. Możesz napisać jak wygląda kwestia opłaty za przesyłkę – część artykułów ma ograniczoną liczbę sztuk w przesyłce kurierskiej do 2-3, zastanawiam się jak to wygląda w przypadku większych zakupów.

Mimo, że fizycznie posiadam jeszcze niewiele rzeczy dla córeczki, to mam poczucie kontroli nad sytuacją – zrobiłam listę rzeczy, które chcę kupić z dopiskiem gdzie, więc to kwestia złożenia zamówień i poczekania na kuriera ;)
    Lokalni kurierzy nie są tacy źli, największym przewinieniem niektórych jest pojawianie się bez uprzedzenia i kontakt telefoniczny tylko jeśli nikt nie otwiera drzwi, nie lubię tego ale już się przyzwyczaiłam.

Moja Zosia przez większość czasu też koczuje po prawej stronie macicy, to tutaj się wypina. Jest ułożona główką w dół i kopie zawzięcie po dnie macicy, ale jeśli położę się na boku zaczyna kopać w ten właśnie bok przypominając, że to jej brzuch i ona sobie nie życzy XD

Hoope, życzę szybkiego opuszczenia szpitala! Fiflak jest prawdziwym przystojniakiem :D

Malwka, Dominiqe - cudowne zdjęcia <3, gratuluję udanych badań :)

Feeva, prześliczna maskotka :D

J.S, Kira – zdrowia dla waszych tatusiów!

Nie pamiętam co jeszcze pisałyście, więc kończę, życzę wszystkim miłego dnia bez żadnych dolegliwości :)

Feeva, Wowka, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 32tyg <3

Mała Matylda, Wowka, Kamska, kattalinna, malwka08, Katy, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostając w klimacie wyprawki - może pomożecie w zakupowych rozterkach debiutantki ;)
    Ile wkładek laktacyjnych (zamierzam kupić też muszle laktacyjne) i ile podkładów poporodowych warto kupić oraz jakie marki Wam się sprawdziły? Jako osoba od kilkunastu lat używająca wyłącznie tamponów jestem ciekawa także sugestii odnoście rodzaju podpasek. Ile takich siatkowych majtek powinnam mieć? Gdzie kupujecie staniki do karmienia? Czy realne jest znalezienie takiego z obwodem 70 cm? Wolałabym też aby miseczki były lekko usztywniane, bo przy cienkiej warstwie bawełny czuję się jakbym miała nagi biust ;)

D_basiula lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, a wiesz że nawet nie zwróciłam uwagi na ograniczoną liczbę rzeczy w przesyłce? :D Po prostu zamówiłam, ale nie mam niczego powyżej trzech sztuk.

Sobota to przejście na kolejny level i dla mnie, 30 tygodni skończonych, 31 wita :)

Feeva, Mała Matylda, Kamska, kattalinna, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

200 detektorów, pomiar ciśnienia i ktg zaliczone. Po wizycie w szpitalu wiem dokładnie gdzie i jak leży dzieć. Wszędzie XD Btw. dziecia, moja pierwsza myśl po zobaczeniu zdjęć buzi - kto to jest a druga - czemu taki brzydki XD Jestem wyrodną matka XD Ale przynajmniej psychiatryk mam pod ręką :P

Z życia szpitala. Wczoraj w końcu mogłam wymoczyć się w łazience do woli. Wychodzę po godzinie, zachwycona ciepłą wodą, kremami, zapachami, wchodzi do pokoju położna, mówię do niej cała w skowronkach:

- Ach, nareszcie mogłam do woli skorzystać z łazienki :)

- dwójeczka była?

Kurtyna.

Także tego. Miłego dnia. Przynieśli śniadanie, aż się boję próbować.

Feeva, Mała Matylda, Kamska, Wowka, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała M muszle powodowały u mnie bolesne zatory w piersiach, także uważaj na nie. Tylko, że ja mam spory biust, może dlatego. Z tego samego powodu nie mogłam też używać staników z fiszbinami, tylko najzwyklejsze np z babyono.

Podkładów nie kupuję bo są w szpitalu, podpaski największe i najzwyklejsze bawełniane (unikaj tych, które się kleją do tyłka) i zwykłe gacie bawełniane. Jeśli natną krocze, wtedy siatkowe gacie i podkłady przydadzą się w domu, bo trzeba często wietrzyć tyłek. Nie każdy szpital daje te dobra, mój daje.

Wkładki laktacyjne kupiłam jedno opakowanie, nie wiem czy będą potrzebne ani ile ani jak długo, będę kupować na bieżąco, sklepy są tego pełne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:26

Mała Matylda lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 pocztex 48 to jakaś porażka, ostatnio kurier przyniósł mi wanienkę, mówię, żeby poczekał, bo chce sprawdzić, a on do mnie: a co ja mam do tego? Mówię chłopu, że jak będzie uszkodzone, to protokół musi spisać, a on do mnie że mogłam sobie opłacić jako przesyłkę "uwaga szkło" :D i że jak chcę to mogę dzwonić do naczelniczki się zapytać. Masakra nie wiem kogo oni tam zatrudniają.

Ulli88 zawsze się tego obawiam jak zamawiam coś drogiego i w dodatku kilka rzeczy.

Zamówiłam tą jednorazową koszulę do porodu, co kiedyś wrzuciłam link, rozmiar s/m wygląda jak xxl, można wejść we 2 osoby do jednej :D nie wiem po co taka duża jest, ale niecałe 8 zł na raz obskoczy.

Ja też się czuję jakaś zdołowana od kilku dni, coraz częściej myślę o porodzie i zaczynam się bać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które kupują na aliexpress jak płacicie za zakupy? Na przelewy 24 jakaś masakryczna prowizja, pierwszy raz skusiłam się na zakupy z ali, teraz patrze, a tu prowizja 30 zł. Jak doliczę tą prowizję to za wiele nie zaoszczędziłam.

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda ja też debiutantka ale kupiłam na początek wkładki laktacyjne z przylepcem w opakowaniu 50 szt., podkłady poporodowe 2 rodzaje po dwa opakowania razem 40 szt.,majtki wielorazowe 2 op.po 2 szt. wszystko firmy Canpol. Jeszcze z Seni jakieś podkłady i ręczniki jednorazowe. Tylko u mnie nie wynika to z doświadczenia ale sugerowałam się tym co kiedyś polecały dziewczyny. Staniki do karmienia kupiłam w promocji w LIDLU ale najmniejszy rozmiar dla mnie jest ogromny. Poczekam jeszcze kupie jakieś takie sportowe bezszwowe.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Feeva Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia ja zarejestrowałam kartę i jak klikam "Zapłać" to mi od razu z karty schodzi, prowizji mi nie pobiera, tylko jakieś groszowe sprawy za przewalutowanie, bo schodzi w walucie USD.

Kupiłam wkładki laktacyjne LOVI 40szt. w opakowaniu, nie kupuję na razie więcej, bo można dokupić wszędzie, paczkę podkładów do przewijania Małej, 2paczki podkładów poporodowych dla mnie, paczkę majtek siateczkowych jednorazowych 6szt w opakowaniu z firmy AKUKU, mam na razie jedną koszulę do karmienia, muszę kupic jeszcze jedną i szlafrok, ze stanikami czekam do min. 37tyg, bo tak mówiła położna na zajęciach z laktacji, żeby kupić tak 2-3tyg przed porodem i to nawet rozmiar większe bo jak się laktacja rozkręci i piersi się napompują mlekiem, to się stanik wypełni ładnie, a za mały może powodować zapalenie, jeśli będzie uciskał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:34

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja po prostu płacę kartą do konta. Moj bank nie dolicza za to żadnych dodatkowych kosztów, elegancko tylko przeliczaja na złotówki po swoim kursie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f2b6e0863ee.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c561d3ef5257.jpg

Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna co do chrapania zastanawiam się jak to zniesie Juniorek bo będziemy spać z nim w sypialni i mam obawy,juz uczulam meza ze bedzie spał na kanapie :)

Ja mam wkładki laktacyjne, majtki poporodowe jednorazowe, podkłady poporodowe, wszystko po paczce i przewaznie z firmy Canpol, tez sie sugerowałam opiniami doswiadczonych dziewczyn, kupiłam tez w razie czego kapturki na piersi. Brakuje dla mnie koszuli do porodu, jeszcze jednego stanika do karmienia i mini kosmetyki do szpitala i w sumie mogłabym się pakować.

Odważe się i pokaże Wam golasa :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/725e74faa50a.jpg

Wowka, Feeva, Mała Matylda, Kamska, kattalinna, Katka., Hoope, malwka08, D_basiula, Katy, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, Kamska, Feeva, Efwka – dziękuję za sugestie :)

Efwka – cudowny brzuszek <3

Hoope – zdradzisz, które podpaski spełniają Twoje kryteria? Ja ostatniej podpaski użyłam chyba w gimnazjum, potem już wyłącznie tampony, więc nie mam żadnego rozeznania w temacie ;)

W szkole rodzenia radzili kupić stanik do karmienia o 2 rozmiary większy niż się nosi w 3 trymestrze. Z zakupem jeszcze poczekam, ale próbuję się zorientować gdzie szukać takich o małym obwodzie. Przed ciążą nosiłam obwód 65 i wiedziałam gdzie mogę je kupić, ale takich do karmienia nie mają. Myślę, że po porodzie obwód 70 będzie ok, ale z tego co widzę to mało popularny rozmiar, w Lidlu chyba od 80 były. Na te pierwsze, kupowane jeszcze „na oko” nie chcę wydawać fortuny, dopiero gdy wielkość biustu się ustabilizuje zainwestuję w coś lepszego i droższego.

Edit: Hoope, dziękuję za udokumentowanie sytuacji ;)
    Chyba "podkłady poporodowe" mają dwa znaczenia - jak na Twoich zdjęciach oraz jako takie gigantyczne podpaski, które mój szpital nazywa uroczo "pieluchy jednorazowe" i nie chodzi im o pampersy dla dziecka :P
    Wymieniają to w spisie rzeczy dla kobiety i polecają Bella Mamma, ale nie wiem ile tego potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 10:03

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładek już używam, kupuję NUK, bo tanio wychodzą i się sprawdziły poprzednim razem a próbowałam kilka firm.
    Podkładów na łóżko wzięłam 1 opakowanie mniejszych, jedno większych po 5szt z Seni. Przydają się w domu, zdarzyło się że mi w nocy podpaska się przesunęła i zaplamiłabym materac. Tych mniejszych używałam też do przewijania córki na wyjściach.
    Poporodowe mam z Canpola, bo są profilowane i mają pasek klejowy, trzymają się na miejscu i fajnie chłoną. Kupiłam 2 rodzaje, zwykłe i na noc. Majtki mam siateczkowe, wielorazowe z Canpola, 2 szt mi starczyły poprzednio, bo po zmianie prałam ręcznie i miałam na następny raz.

W szpitalu dawali i podkłady poporodowe i te na łóżko. Na łóżko zmieniali rzadko, więc raz dałam swój a poporodowe wolałam swoje z Canpola, bo szpital dawał Absorgyn, w których wata zbijała się i kiepsko chłonęły, ciągle czułam wilgoć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 10:07

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ