X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Dzisiaj to chyba ja jadę na IP.
    Mam jakieś plamienie i bol podbrzusza.
    Z racji ze mam ryzyko porodu przedwczesnego to wole pojechac chociaż równie dobrze może to być po wczorajszym badaniu bo pobierał mi materiał na posiew.
    Ale od rana nic nie miałam tylko teraz się pojawiło :(

Daj znać co i jak. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope super ze jestes juz w domu :-)
    Dominique1995 trzymam kciuki za ciebie.
    Szczerze powiem szpital nam sie na watku robi :-(

Hoope lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna zazdroszczę seksu, ja już na niego do porodu nie liczę....:(

Dominique daj znać co jest przyczyną plemien..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    U mnie pełnowymiarowe odpadają: szampon 1,5l, żel pod prysznic chyba 750ml, odżywka też gdzieś tyle. Jedynie olejek do ciała i płyn higieny intymnej są normalne

Ja zaś płynu do higieny intymnej ani balsamów/olejków nie używam wcale :) Do szpitala biorę tylko szampon, odżywkę, mydło i pastę do zębów.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda ja tak samo. Bałwanów mam cała szafkę w łazience (prezenty) i systematycznie oddaje je koleżance bo nie lubię wszelkiej maści smarowidel. Im mniej chemii tym lepiej te samo podejście mam względem dzieci krem do tyłka i coś delikatnego i z krótkim składem do mycia.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam olejku ze słodkich migdałów - 100% natury i olejku z babydream für Mama, też z dobrym składem, oba przeciw rozstępom. Płyn do higieny to u mnie must have. Mogę nie mieć szamponu i żelu pod prysznic, bo tym jednym ogarnę wszystko. W razie braku odżywki do włosów, zastąpić ją może olejek. Ogólnie też minimalizm.

Ulli, te bałwany nie rozpuszczą Ci się w szafce? ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique dawaj znać koniecznie!
    Hoope super że już w domu :)

Ja do torby spakowałam same higieniczne rzeczy i stwierdzam, że potrzebna mi jeszcze jedna, mniejsza, bo nie zmieszczą się ciuszki dla Małej i dla mnie. Więc z ciuchami będzie oddzielna.
    Groszowe są pojemniczki na płyny w Rossmannie, siostra kupowala mężowi jak leciał w delegację. I ja też je kupię, bo jeśli nic się nie dzieje to na Żelaznej leży się 2 dni i nara do domu, więc po co mi w torbie wielki szampon, czy żel pod prysznic :)

Ja seksu nie miałam od 3ech miesięcy jakoś. I mój Mąż się nie pali, ja go od czasu do czasu pomiziam ale w seks się to nie przeradza, ja go nie namawiam. Może blokują go coraz mocniejsze ruchy Małej, nie wiem.

A tak w ogóle to Wy też macie zwiększony wyplyw białej wydzieliny? Bez wkładki u mnie się nie obejdzie, czasami mam wrażenie, że jak stoję to wypływają że mnie litry (coś jak przy okresie), a jak sprawdzam w panice to jest dosłownie ciut białego śluzu. Przeraża mnie to. To normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 16:27

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a u nas w szkole rodzenia mowili zeby rzeczy dla maleństw nie zabierac, ubierane są w ich ciuszki i tylko mąż przywozi rzeczy na wyjście dla mnie i małego.

ja w tym roku chyba też nie miałam seksu, robię mężowi przytyki z tego powodu..mówi ze sie boi...ale skoro jak woli robić w majty to proszę bardzo :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Feeva a u nas w szkole rodzenia mowili zeby rzeczy dla maleństw nie zabierac, ubierane są w ich ciuszki i tylko mąż przywozi rzeczy na wyjście dla mnie i małego.

ja w tym roku chyba też nie miałam seksu, robię mężowi przytyki z tego powodu..mówi ze sie boi...ale skoro jak woli robić w majty to proszę bardzo :)

U mnie na stronie szpitala jest wykaz co trzeba zabrać dla Maleństwa i są tam ciuszki, więc biorę :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie w każdym szpitalu jest inaczej

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze was o modlitwe za mojego tate i trzymanie kciukow. Stan jest bardzo ciezki...

Feeva lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu J.S przepraszam, kliknelam lubię to przez przypadek, miało być cytuj :/
    Co się dzieje!? Trzymam kciuki mocno, mocno!

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej J.S. bardzo mi przykro, współczuję...oby było jak najlepiej, trzymaj się i oczywiście trzymam kciuki..

boduszka lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. S. przykro mi, modlitwa działa cuda!

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique niech to będzie nic. Pewnie po badaniu plamisz :)

Jak dobrze być w domu.

Jak ja się napatrzyłam dziewczyny na te maleńkie ludziki, na różowe ciałka, nawąchałam tego cudownego zapachu noworodka, nasłuchałam kwilenia, że już nic mnie nie interesuje. Żadne tam porody, bóle, w nosie to mam. Dwa miesiące okazały się tak niezwykle dłuuuugie teraz, aż mnie skręca. CHCĘ JUŻ!

Jeśli chodzi o sam szpital, po porodzie nt 2 doby, po cesarce 2-3 doby, wypis 11-14. Jak widzicie to jest tyle co nic. I chociaż miałam tylko to co niezbędne dla mnie samej, torba była piekielnie ciężka. Pierwsze co teraz zrobiłam to pognałam do rossmana po miniaturki tego, co niezbędne. Duże butle zostawiam w domu. Torbę pakuję i nie ruszam, choćby dwa miesiące. Pakowanie to raczej rezygnacja z jak największej liczby rzeczy niż branie jak najwięcej na zapas. Jedna koszula, dwie pary gaci, dwie pary skarpetek, szlafrok lub długi sweter, jeden stanik do karmienia, minimum kosmetyków z najmniejszą pojemnością, szampon do włosów na dwa dni niepotrzebny, dwa reczniki, duży i mały, klapki gumowe/plastikowe. Dobre jedzenie, woda, leki, dokumenty. Minimum. Nikt tam nie jedzie na wczasy, zakładamy, że na dwie, trzy doby. W innych sytuacjach zawsze ktoś dowiezie to czego brakuje. Czasem trzeba zmienić sale, czasem nie ma za wiele miejsca, więcej rzeczy niż jedna torba i torebka czy plecak na rzeczy ważne staje się problemem.

Właśnie zjadłam obiad. Schabowy, ziemniaki, mizeria. Rany, jakie to pyszne! Dawno nie jadłam nic tak dobrego XD

J.S dopiero doczytałam, trzymam kciuki z całych sił, ciężki to jeszcze jest miejsce na nadzieję?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 17:11

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem w domu i niby wszystko w porządku :)
    Ogólnie to według pomiarów ze szpitala, mała jest mniejsza o prawie 200g niż wczoraj na wizycie i szyjka krótsza o 0,5cm. Ciekawe....
    podłączyli mnie pod ktg i w wyszło ze skurczy nie ma.
    Wiecie może co to jest oscylacja 2 stopień ?

Feeva, Hoope, Fermina, Katka. lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S trzymamy kciuki i wierzymy, że będzie wszystko dobrze.
    Dominique daj znać jak Cie przebadaja.
    Feeva ja caly czas mam sporo wydzieliny takiej białej. Gin nigdy nic nie mówi, więc chyba tak ma być ?...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, jest miejsce, jest.

Podejrzewaja guza, bardzo cierpi ale tak naprawde dopiero po tomografie bedzie calkowicie wiadomo co jest, bo na razie podejrzewaja nowotwor nerwow, guza klatki, sami tak naprawde nie wiedza. Nie pomagaja zadne leki, zablokowali mu calkowicie czucie prawej strony i dzieki temu tylko troche sie uspokoilo. Schudl niemilosiernie, nic nie moze jesc, brak przeniesienia na inny szpital ktory go calkowicie zdiagnozuje - powodem jest brak miejsc mimo, ze dzisiaj zadzwonilismy doslownie wszedzie, a obi tez chca sie go pozbyc bo nie potrafia mu pomoc. Wyglada bardzo zle, cierpi calymi nocami, leki nie pomagaja wdrazyli juz jakies leki dla rakowcow, crp i goraczka na wysokim poziomie :(
    Mam nadzieje ze modlitwa zdziala cuda, a w poniedzialek okaze sie to nie nowotoworem a tylko czyms innym, moja nadzieja tylko w tym i rece skladam do Boga aby przestalo go bolec i zeby mu pomogli.

Przepraszam was za ten pesymizm na watku, wylalam juz dzis tyle lez, tak bardzo sie boje tego wszystkiego a najbardziej diagnozy. Ostatecznie maja podjac decyzje w poniedzialek gdzie go przekierowac na jaki oddzial.
    Opieka medyczna na pozoomie zero, narobilismy rabanu a nie moga go przeniesc bo obdzwonili szpitale w calym wojewodztwie i wszedzie trzeba czekac do poniedzialku.

Przepraszam nie nadrobie co pisalyscie, nie mam naprawde glowy...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS wszystkie cztery nasze kciuki zaciśnięte, przytulam i wierzę że będzie dobrze.

Dominique, dobrze, że jest dobrze. Usg ma spory błąd pomiaru.

Feeva lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, doczytałam teraz w Google, że na tym etapie zwiększona wydzielina jest normalna. Zaniepokoilo mnie tylko to "wypływanie".

Dominique super że wszytko ok.

J.S nawet nie wiem co napisać :( Współczuję, wiem co przechodzisz i wyobrażam sobie Twój strach. Trzymam kciuki za to, żeby diagnoza nie była trafna i żeby tata z tego wyszedł :*

Córka mi coś dzisiaj przy szyjce majstruje :/ Kłuje mnie coś w tamtych okolicach :/ i od wczoraj mam delikatne bóle jak na @ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 17:42

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ