X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest główkowo od jakiegoś czasu, a stopy ma często przy twarzy :) Czuję ją wszędzie jak się rozpycha.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy fotelik cybex ale bez bazy. Kolejny kupimy już odpowiednio wagowo-bazowy. Teraz jeździć specjalnie nie będziemy, najwyżej sklep-dom czy nad jezioro latem. Nie wiem czy widziałyście ale baza dodaje jedną gwiazdkę do testów, np. z 4 robi się 5.

Byliśmy kupić wózek. Kolejny problem z głowy. Teraz już na serio zaczynam się szykować do porodu, żarty się skończyły.

Mycha KOC nie jest dla wszystkich szpitali, muszą spełnić pewne wymagania, np. minimalną liczbę porodów itd. U nas trzy szpitale podeszły, tylko tyle spełniło wymogi. Mój wybrany to III stopień referencyjności. Ma to swoje plusy, nie odeślą mmie gdzieś z braku miejsc ale z drugiej strony związują ze sobą. I wlaśnie dlatego Tanda trzymają dwie doby, szpital jest oblegany przez całe województwo. Wczoraj w nocy samych cesarek było 8. Tu nie ma czasu na polegiwanie. Osobiście mnie to cieszy, po porodzie chciałam od razu biec do domu ;)

W kwestii ułożenia, o dziwo synuś jest główkowo od usg połówkowego. I tak zostanie, głowę ma bardzo nisko, gin usg głowy robił na wzgórku. Myślałam, że mi kość łonową roztrzaska, tak naciskał głowicę.

A śluz mi się zdecydowanie zmniejszył jak wzięłam lacibios femina. O połowę. Lało się ze mnie jak z Was. Widocznie miałam zaburzoną florę bakteryjną. Dalej jest ale nie ma porównania z tym co było.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Hoope mi dali takie cos do podpisania na IP w 12 tygodniu, raczej wtedy malo kto jest zdecydowany na 100% gdzie będzie rodzil..Ja akurat mialam w planach ten szpital bo ma 3 stopien i mam do niego 10min samochodem wiec ok ;)

J.S mam nadzieje, ze stan taty sie poprawi :*

Wczoraj byla u mnie przyjaciolka z chlopakiem i dostalismy od nich sliczny komplecik: czapeczka, lapki-niedrapki, sliniaczek, body i pajacyk ;) Przy okazji przekonałam sie, ze nawet takie mini imprezy to juz nie dla mnie jak na razie bo o 23 juz mialam dosc i prawie zasypialam, a jak w koncu polozylam sie kolo 1 to nie mogłam zasnąć...I bola mnie strasznie plecy na dole ;/
    Maly znowu mi pcha glowe w zebra i nie wiem jak mam sie ulozyc zeby bylo dobrze i dla niego i dla mnie :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze pod koniec stycznia była ułożona miednicowo, a pod koniec lutego pięknie główką w dól i tak ma już pozostać. :) heh

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhhh, nasze drzewko-szablon na ścianę poszedł w piz... Nie powiem gdzie XD Nie chciał się kleić do ściany, Maz się wkurzył i rozszarpał XD
    Nie będzie ani drzewka, ani sówek. Cóż... Na to miejsce mamy inny pomysł, już zamówione, wstawię jak już będzie ściana gotowa :D

Cały dzień czuje stópke Małej pod prawymi zebrami. Już nie wiem jak mam siedzieć żeby nie bolało :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:39

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, łączę się w bólu. Moja z pozycji ukośnej dziś wskoczyła znowu na pionową i nokautuje mi cały dół. Momentami tak już przywali, że aż podskakuję. Zaczynam rozumieć o co chodzi z tym wypatrywaniem porodu - nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak będzie katować matkę za 2 kg, skoro jako większa torba cukru daje się we znaki

Hoope, jaki wózek kupiliście?

Sprawdziłam, na Mazowszu chyba KOC nie obowiązuje bo tylko informacje z 2016, że ma być przygotowany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 20:20

Decadence lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie chce myśleć jak będzie bolało, jak będzie 2x pulchniejsza XD Polamie mnie :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam lovellę dziś w biedronce, 14 zł. Stała cena.

Za to w pepco wszystko mamy droższe niż Wy. Koszula nocna zamiast 14, kosztuje prawie 20.

Kattalinna navington galeon, sam głęboki. Pogrzało mnie, bo kolor owczej wełny ale w zestawieniu z czarnym stelażem i kołami wygląda przystojnie :D To tylko na pół roku, może nawet nie zdążę pobrudzić :P

Nadal nie wiem w co wsadzić dziecko do spania w dzień (w kuchni, łazience, balkonie, przenośne). Tiny love już mnie nie jara. Kijowy z niego leżaczek dla starszaka.

Im większe dzieci, tym mniej ruchliwe, z reguły. Same ruchy to bardziej przeciąganie, rozpychanie. Z reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 21:16

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was też tak denerwuje jak ktoś dotyka waszych brzuchów? Mnie bolera bierze. Najbardziej wkurzające jak teściowa dotyka a ja nie wiem co powiedzieć. Jakoś tak głupio mi.

Patk lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam tą Lovelę- w Stargardzie też te 13 z groszami to cena regularna. Ale w w pepco faktycznie były koszule po 14, takie czarne albo granatowe jak dobrze pamiętam.

Nienawidzę tego dotykania i swojej czarownicy też nie pozwalam. Po prostu mówię że nie pasuje mi to dotykanie. I juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 21:10

• Saperek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Czy was też tak denerwuje jak ktoś dotyka waszych brzuchów? Mnie bolera bierze. Najbardziej wkurzające jak teściowa dotyka a ja nie wiem co powiedzieć. Jakoś tak głupio mi.

Nie pozwalam się dotykać ! Jak widzę wędrująca rękę odskakuje
    Już słyszałam że jestem przewrażliwiona ale może mnie cmoknąc

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim po weekendzie.

J.S. trzymaj się mocno.

Propo loveli, poza tesco namierzyłam jeszcze promocję w bdsklep. Wychodzi ok 8-zł za litr, a w gratisie jeszcze 2l płynu do płukania.

Mnie na szczęście teściowa nie dotyka. Za to wczoraj byłam na urodzinach koleżanki i standardowo zostałam obmacana przez większość towarzystwa. Nie chce robić szumu, bo nie widuje tych ludzi często, ale czuje się zawsze tragicznie niekomfortowo.

Jutro o 16 wizyta.
    Wiktoria też cały czas była w poprzek, zobaczymy czy coś się zmieniło ;)

Aha...no i wskoczyła mi "trójka" z przodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 21:26

Wowka, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za 14,99 z pepco kremową z napisem.

W tiny love się odkochałam też. Teraz moim faworytem na dzienny pobyt jest kinderkraft unimo. Przekonuje mnie stylistycznie, ale nie wiem jak z uzytkowaniem.

Pozwalam dotykać brzuch, ale jeśli ktoś zapyta, albo jak ja chce coś pokazać. Nie znoszę jak moja babcia leci do mojego brzucha od razu z lapami, czesto zimnymi z dworu :/ w sumie nikt inny nie jest taki napalony na macanie brzucha jak ona.

A po lovele wysyłam męża już drugi tydzień. Skończy się na e-tesco :D

W szpitalach w Warszawie chyba nie obowiązuje KOC. Tam gdzie ja leżałam dwa razy nie dawali lojalek do podpisania. Czytałam co dawali, a nuż by chcieli moją nerkę sprzedać w rozliczeniu za pobyt? :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego brzucha nikt nie maca poza mną, tatusiem i kotem ;-) przyczyna jest prosta: ludzi nie widuję ;-) obcy ledwo zauważają, że ten wielki brzuch to jednak prawdopodobnie mały człowiek, nie kebaby, rodziny daleko, ze znajomymi widujemy się rzadko. Ogólnie to tak jak Wowka, jak ktoś chce i spyta to mogę pozwolić. Samodzielnie nikt się nie pchał mi jeszcze z łapami. Teściowa 120 km od nas, ale ona i tak nie z tych od macanek ;-)

Wowka, no nie ma KOCa u nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 21:52

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:

Nadal nie wiem w co wsadzić dziecko do spania w dzień (w kuchni, łazience, balkonie, przenośne). Tiny love już mnie nie jara. Kijowy z niego leżaczek dla starszaka.

Też mam z tym problem ok w narazie stanęło na tym że będzie w gondoli na stojaku od wanienki
    Chciałam kos jakiś typu te Mojżesza ale one mega drogie więc jak znajdę gdzieś w super cenie to wezmę a jak nie to nie wiem co będę z małym w dzień robić;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, a czemu gondola na stojaku od wanienki? Czemu nie na ramie wózka?

Ale jestem grubas :D dostałam w grudniu koszulę ciążową i była duuuuużo za duuuuuża, nawet miesiac temu byla za duza. Już nie jest :D ktoś mi ją chyba pozaszywał, albo się skurczyła w szafce, bo nie możliwe to jest, że teraz się zastanawiam czy zmieszcze się w nią na koniec :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno ją uprałaś w za wysokiej temperaturze i się skurczyła. Nie pamiętasz? ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, jak mogłam zapomnieć :D

A co do prania, to pierzecie swoje staniki, koszule do szpitala, ew inne rzeczy też w loveli? Czy wypłukany "dorosły" proszek czy tam płyn na mojej skórze jest ok?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka - szpitalną wyprawkę swoja wypiore tez w loveli i swoja posciel też. Ale potem nie bede już prała swoich rzeczy w dzieciecym, bo i tak dzidiza bedzie miała kontakt z innymi ludzmi i ich proszkami. Pościel piorę w loveli, odkąd poznałam ten zapach, bo się w nim zakochałam ;)

Wowka lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten leżaczek z kinderkraft jest faktycznie fajniejszy niż z tiny love. Dziekuję, już wiem co kupie

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ