X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Asix Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was i nie wierzę w to co czytam.:D
    Ale strój na egzaminie z waszych opisów wyglądałby całkiem ciekawie

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly dzien plawilam sie w czarnych myslach, ale poprawilyscie mi humor :D Chinczyk przez koszulkę :D haha jak przez filtr :D
    Kattalinna, ja proponuję jeszcze wzięcie dwóch szminek: neutralnej jeśli będzie kobieta i czerwonej jak facet :D tyle tych atrybutów że z czymś musisz trafić :P

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna wyśpij się . Umyj XD Skup. Weź głęboki oddech. Zrób kilka skłonów. I zdaj. Chyba "zdaj" będzie najłatwiej zrobić XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest chyba jedna kobieta w moim WORDzie, nie nastawiam się na takiego pecha ;-) w razie czego zagram w totka, no i na szczęście ogólnie jestem czarująca ;-)

Chyba czas iść spać, bo korektor nie da rano ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci się trafi kobieta to wprost jej powiedz, że jesteś lepiej przygotowana na egzamin niż na wiązanie butów :P

kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buty mają suwak, może się zorientować, że sznurówki to ściema :-D

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna nie ważne na jaką stylizacje się zdecydujesz, ja Ci życzę powodzenia :) oby Ci się jakiś miły egzaminator trafił :) dobrej i przespanej nocy wszystkim życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 23:05

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki kattalinna ;) o ktorej masz egzamin? Moze pisalas juz, ale mi umknelo :p
    Dla mnie egzamin na prawko to najgorszy egzamin w zyciu tzn. najbardziej stresujacy xd Na mature i egzaminy zawodowe szlam na luzie, a przed tymi na prawko tak trzeslam gaciami, ze masakra :D Najgorsze, ze jeszcze conajmniej raz mnie to czeka :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz trochę egzaminów mam za sobą, wprawdzie nie takich ale zawsze był stres. A teraz jakoś luz. Rano pewnie będzie gorzej. Tłumaczę sobie, że w maju czeka mnie trudniejszy egzamin, skoro więc poród muszę przeżyć to prawko tym bardziej ;-)

Kciuki proszę od 11

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna trzymam kciuki :)
    Ja przed egzaminem na prawo jazdy tez miałam takiego stresa jak nigdy :( nogi mi się trzęsły przed, w trakcie i po egzaminie :p

• Fermina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, powodzenia! Ja też się nie czułam stresu przed egzaminem, zdałam i dopiero później bariery puściły bo przepłakałam że szczęścia całą drogę do domu, ale wcześniej był luz i to pomogło bardzo. ;) Dasz radę!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja potrenuję spanie na siedząco z otwartymi oczami. A co tam, w życiu trzeba wszystkiego spróbować :/

Egzamin na prawko stres, matura stres, każda sesja stres ale największy miałam w momencie gdy czekałam na IP na poród z pierwszymi silnymi skurczami i cała mokra od wód płodowych. Wtedy autentycznie trzęsłam się ze strachu.

Także Kattalinna, prawko to tylko jeden z wielu egzaminów, do tego z możliwością poprawki. Jak nie teraz, to za tydzień, w końcu się uda ;)

Patrzę za okno, zima wróciła. Śnieg.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna też się dołączam. Powodzenia na egzaminie.

Nie śpię prawie od 2 godzin. Popełniłam niewybaczalny grzech - wstałam do Wc i mnie pokarało bezsennością. Dalej sikam w nocy tyle co nic, więc przeważnie jak czuję parcie na pęcherz to i tak staram się nie wstawać. Ale i tak pewnie bym miała godzinną przerwę w spaniu o 4-5. Nie pamiętam, kiedy spałam ciągiem do 7 ;( mam dość.

No i pierwszy raz zjadłam dziś śniadanie po 3 w nocy. Ten pomidorem tak kusił, że musiałam.

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie od godziny bo musialam psa puscic na pole, chwile pozniej wrocil moj chlopak z pracy i robi sniadanie a ja sobie leze :D

Dziecko mi w brzuchu wariuje :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam nocne wycieczki do kuchni. Banan uratował mi życie :)

Kattalinna kciuki zaciśnięte, dasz radę :)

Tak piszecie, że bylyscie zestresowane przed egzaminem... Ja zdawałam dwa razy, na dwie kategorie i nie pamiętam żebym była specjalnie zdenerwowana. Po prostu poszłam i zdałam. Na ślub denerwowalam się na kilka dni przed, a w sam dzień już nie. Po prostu poszłam i powiedziałam :P poród mnie (jak na razie) napawa lekką obawą, ale może też po prostu pójdę i urodze? :D

kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na egzaminie ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na egzaminie ,ja zdawałam trzy razy i za każdym byłam sztywną że strachu .
    Jesteście niesamowite ,fajnie zacząć z wami dzień bo od razu dobry chumor a to podstawa .
    Ja ostatnio nie mam czasu na nic bo nie dość że przygotowania ,remont to jeszcze bieganie po sądach ,instytucjach i urzędach . Nikt w tym kraju nie ma pojęcia czy wyrok sądu z UK jest respektowany w Polsce czy co się z nim robi ,czy trzeba go tylko przetłumaczyć i posługiwać się w urzędach normalnie czy trzeba go zalegalizować czy wogole można go sobie w buty wsadzić bo tu i tak trzeba wszystko od nowa robić ? Odesłali mnie do Wojewódzkiego oddziału sądu ewentualnie do ministerstwa . Jak tu ma być praworządności jak nikt nie ma pojęcia o przepisach?
    Przedwczoraj byliśmy na wizycie mała waży 1700 g ,wszystko w normie ale następna wizytę mam dopiero na 09.04 a to już będzie 34 tygodnie a ja dwoje ostatnich urodziłam w 37 tyg i coraz bardziej do mnie dociera że to już zaraz i zaczynam panikować że nie zdążę

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia powodzenia, stresu dalej nie ma. Jest senność bo od 5 do prawie 7 nie spałam (też wstałam na siku). Teraz kawa i robię się na piwo

Edit: robiłam się na bóstwo, ale zostawiam pierwotną wersję żeby Wam weselej było ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:09

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, powodzenia na egzaminie!
    Tyle osób trzyma kciuki, więc musi pójść dobrze, ale szczęściu warto pomóc, więc czerwone paznokcie, szminka, eksponowanie brzucha i dekoltu czy co tam jeszcze masz w arsenale wskazane ;). Nie zaszkodzi, a może pomóc :P

Obudziłam się w doskonałym nastroju, to chyba satysfakcja związana z wczorajszym wyborem wózka - stanęło na Bebetto Tito :). Jeszcze została do podjęcia drobna decyzja odnośnie koloru, a właściwie odcienia, bo że będzie szary to pewne ;). Któraś z Was miała przy poprzednim dziecku jasny i nie wspomina tego źle? Chodzi mi głównie o wnętrze spacerówki.

Miłego dnia dziewczyny!

kattalinna, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita i Matylda gratki wyboru wozka :) wiem że to wcale nie jest takie latwe. Fatalita, a na jaki kolor x landera sie zdecydowaliscie?

Wczoraj wyliczałyscie dni, u mnie jest 23 do 34tyg skonczonego-plan minimum wg gin, 43 do donoszonej i 63 do terminu. Oj oj. 43 dni to dluższy miesiac i dziedzic ma prawo się pojawić bez etykiety wcześniaka. Może dlatego od kilku dni mam zachwiane poczucie bezpieczenstwa, ze nie mam gdzie z nim mieszkać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 09:53

Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ