Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Asix Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was i nie wierzę w to co czytam.:D
    Ale strój na egzaminie z waszych opisów wyglądałby całkiem ciekawie

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly dzien plawilam sie w czarnych myslach, ale poprawilyscie mi humor :D Chinczyk przez koszulkę :D haha jak przez filtr :D
    Kattalinna, ja proponuję jeszcze wzięcie dwóch szminek: neutralnej jeśli będzie kobieta i czerwonej jak facet :D tyle tych atrybutów że z czymś musisz trafić :P

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna wyśpij się . Umyj XD Skup. Weź głęboki oddech. Zrób kilka skłonów. I zdaj. Chyba "zdaj" będzie najłatwiej zrobić XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest chyba jedna kobieta w moim WORDzie, nie nastawiam się na takiego pecha ;-) w razie czego zagram w totka, no i na szczęście ogólnie jestem czarująca ;-)

Chyba czas iść spać, bo korektor nie da rano ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci się trafi kobieta to wprost jej powiedz, że jesteś lepiej przygotowana na egzamin niż na wiązanie butów :P

kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buty mają suwak, może się zorientować, że sznurówki to ściema :-D

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna nie ważne na jaką stylizacje się zdecydujesz, ja Ci życzę powodzenia :) oby Ci się jakiś miły egzaminator trafił :) dobrej i przespanej nocy wszystkim życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 23:05

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki kattalinna ;) o ktorej masz egzamin? Moze pisalas juz, ale mi umknelo :p
    Dla mnie egzamin na prawko to najgorszy egzamin w zyciu tzn. najbardziej stresujacy xd Na mature i egzaminy zawodowe szlam na luzie, a przed tymi na prawko tak trzeslam gaciami, ze masakra :D Najgorsze, ze jeszcze conajmniej raz mnie to czeka :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz trochę egzaminów mam za sobą, wprawdzie nie takich ale zawsze był stres. A teraz jakoś luz. Rano pewnie będzie gorzej. Tłumaczę sobie, że w maju czeka mnie trudniejszy egzamin, skoro więc poród muszę przeżyć to prawko tym bardziej ;-)

Kciuki proszę od 11

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna trzymam kciuki :)
    Ja przed egzaminem na prawo jazdy tez miałam takiego stresa jak nigdy :( nogi mi się trzęsły przed, w trakcie i po egzaminie :p

• Fermina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, powodzenia! Ja też się nie czułam stresu przed egzaminem, zdałam i dopiero później bariery puściły bo przepłakałam że szczęścia całą drogę do domu, ale wcześniej był luz i to pomogło bardzo. ;) Dasz radę!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja potrenuję spanie na siedząco z otwartymi oczami. A co tam, w życiu trzeba wszystkiego spróbować :/

Egzamin na prawko stres, matura stres, każda sesja stres ale największy miałam w momencie gdy czekałam na IP na poród z pierwszymi silnymi skurczami i cała mokra od wód płodowych. Wtedy autentycznie trzęsłam się ze strachu.

Także Kattalinna, prawko to tylko jeden z wielu egzaminów, do tego z możliwością poprawki. Jak nie teraz, to za tydzień, w końcu się uda ;)

Patrzę za okno, zima wróciła. Śnieg.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna też się dołączam. Powodzenia na egzaminie.

Nie śpię prawie od 2 godzin. Popełniłam niewybaczalny grzech - wstałam do Wc i mnie pokarało bezsennością. Dalej sikam w nocy tyle co nic, więc przeważnie jak czuję parcie na pęcherz to i tak staram się nie wstawać. Ale i tak pewnie bym miała godzinną przerwę w spaniu o 4-5. Nie pamiętam, kiedy spałam ciągiem do 7 ;( mam dość.

No i pierwszy raz zjadłam dziś śniadanie po 3 w nocy. Ten pomidorem tak kusił, że musiałam.

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie od godziny bo musialam psa puscic na pole, chwile pozniej wrocil moj chlopak z pracy i robi sniadanie a ja sobie leze :D

Dziecko mi w brzuchu wariuje :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam nocne wycieczki do kuchni. Banan uratował mi życie :)

Kattalinna kciuki zaciśnięte, dasz radę :)

Tak piszecie, że bylyscie zestresowane przed egzaminem... Ja zdawałam dwa razy, na dwie kategorie i nie pamiętam żebym była specjalnie zdenerwowana. Po prostu poszłam i zdałam. Na ślub denerwowalam się na kilka dni przed, a w sam dzień już nie. Po prostu poszłam i powiedziałam :P poród mnie (jak na razie) napawa lekką obawą, ale może też po prostu pójdę i urodze? :D

kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na egzaminie ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na egzaminie ,ja zdawałam trzy razy i za każdym byłam sztywną że strachu .
    Jesteście niesamowite ,fajnie zacząć z wami dzień bo od razu dobry chumor a to podstawa .
    Ja ostatnio nie mam czasu na nic bo nie dość że przygotowania ,remont to jeszcze bieganie po sądach ,instytucjach i urzędach . Nikt w tym kraju nie ma pojęcia czy wyrok sądu z UK jest respektowany w Polsce czy co się z nim robi ,czy trzeba go tylko przetłumaczyć i posługiwać się w urzędach normalnie czy trzeba go zalegalizować czy wogole można go sobie w buty wsadzić bo tu i tak trzeba wszystko od nowa robić ? Odesłali mnie do Wojewódzkiego oddziału sądu ewentualnie do ministerstwa . Jak tu ma być praworządności jak nikt nie ma pojęcia o przepisach?
    Przedwczoraj byliśmy na wizycie mała waży 1700 g ,wszystko w normie ale następna wizytę mam dopiero na 09.04 a to już będzie 34 tygodnie a ja dwoje ostatnich urodziłam w 37 tyg i coraz bardziej do mnie dociera że to już zaraz i zaczynam panikować że nie zdążę

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia powodzenia, stresu dalej nie ma. Jest senność bo od 5 do prawie 7 nie spałam (też wstałam na siku). Teraz kawa i robię się na piwo

Edit: robiłam się na bóstwo, ale zostawiam pierwotną wersję żeby Wam weselej było ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:09

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, powodzenia na egzaminie!
    Tyle osób trzyma kciuki, więc musi pójść dobrze, ale szczęściu warto pomóc, więc czerwone paznokcie, szminka, eksponowanie brzucha i dekoltu czy co tam jeszcze masz w arsenale wskazane ;). Nie zaszkodzi, a może pomóc :P

Obudziłam się w doskonałym nastroju, to chyba satysfakcja związana z wczorajszym wyborem wózka - stanęło na Bebetto Tito :). Jeszcze została do podjęcia drobna decyzja odnośnie koloru, a właściwie odcienia, bo że będzie szary to pewne ;). Któraś z Was miała przy poprzednim dziecku jasny i nie wspomina tego źle? Chodzi mi głównie o wnętrze spacerówki.

Miłego dnia dziewczyny!

kattalinna, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita i Matylda gratki wyboru wozka :) wiem że to wcale nie jest takie latwe. Fatalita, a na jaki kolor x landera sie zdecydowaliscie?

Wczoraj wyliczałyscie dni, u mnie jest 23 do 34tyg skonczonego-plan minimum wg gin, 43 do donoszonej i 63 do terminu. Oj oj. 43 dni to dluższy miesiac i dziedzic ma prawo się pojawić bez etykiety wcześniaka. Może dlatego od kilku dni mam zachwiane poczucie bezpieczenstwa, ze nie mam gdzie z nim mieszkać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 09:53

Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ