X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, to jesteś lepsza ode mnie :-) ja jestem ciepłolubna, ale jednak w domu nie lubię za ciepło. Teraz chyba mamy tak ok 20-22. Nie włączamy kaloryfera, choć tej zimy mi się zdarzyło kilka razy. O dziwo, teraz w te mrozy nie włączaliśmy wcale. A cały spędzam w najzimniejszym pokoju. Śpimy pod letnią kołdrą. Po domu chodzę w dresach i bluzie, siedzę pod kocem ale mam czym oddychać, odzwyczailam się od tropików w mieszkaniu ;-)

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zaszła pomyłka, poprawię się..zostało mi 4 miejsca w karcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ogólnie jest 14 a 10 mam za sobą...ja pitole..
    dziewczyny jeszcze trochę i będziemy wstawiać tutaj zdjęcia naszych maleństw :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie chcę mówić, ale leci mi 33 tydzień, dziecko waży 2 kg i w zasadzie to wiosnę czuć. 52 dni do porodu :)

Feeva, Dominique1995, malwka08, Mycha666, Wowka, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, pocieszam sie, ze i u mnie i chlopaka w rodzinie przewaga drobnych osob wiec moze dlatego ;)
    A moim "przewrotem" przynajmniej wszystkich rozbawilam, bo to akurat u mojej mamy bylo xd

Hoope, mi zostalo 56 dni :o

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj 3x nalatałam po schodach z i do siebie na 4pietro i teraz mnie coś kłuje na dole :/

I w ogóle to stwierdzam, że jestem debil. Byłam w sklepie, po śmietanę i jogurt truskawkowy do naleśników. Jogurt upadł mi na ziemię, pękło dno, a śmietanę zostawiłam na dachu samochodu i tak pojechałam do domu. Wysiadajac z samochodu zastanawiałam się gdzie ta śmietana. Olsnilo mnie dopiero po chwili. Brawo ja.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cdcb311ee33.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65729b671d76.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e568b3c131e7.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3145c414df71.jpg

Moja reakcja była taka sama jak na obrazkach.

A mi zostało 60 dni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:56

Dominique1995, kattalinna, efwka83, Kwiatkowa24, Hoope, Mała Matylda, Katy, Fatalita, Mycha666, Wowka, D_basiula, pawojoszka, Kira91 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój suwaczek jest dla mnie łaskawy - 77 dni :-D

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    no 10 wizyt mam za sobą, praktycznie co 2 tyg wizyty i sporadycznie co 3 tyg..lekarz chciał mnie częściej oglądać niż Was?
    To często ja miałam wizyty co miesiąc teraz też idę dopiero po świętach pewnie następna będzie już za 3 może 2 tygodnie

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pobije Was wszystkie - biore jedynie dwie tabletki omega 3 z wit. AED(taka jest dawka).
    Zawsze zazdroszcze wszystkim z suwaczkami przede mną. Mi zostalo jeszcze 82 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 20:21

pawojoszka lubi tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Asix - ładny koszyk, ja będę szukać takiego przenośnego z rączkami i ze stelażem, bo mam zamiar z nim śmigać po domu.

no u mnie założenie jest takie, że w nocy w łóżeczku na górze w dzień do kosza przemieszczać się będziemy w chuście ;) mam nadzieje, że małemu się będzie podobać.;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Feeva hahaha ale brechtam, aż junior czkawkę dostał hahaha XD Jesteś lepsza od mojego TZ, który poszedł po wodę a przyniósł gazetkę dla córki XD

Feeva lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoło, wesoło dzisiaj na forum! :) haha

Nam pozostało jeszcze 61 dni do spotkania! :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope tylko, że on coś przyniósł... XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 20:57

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Feeva, Twoja jogurtowa historia przebija wszystko :D
    Ja z kolei jestem kulinarnym antytalentem. Wczoraj rozgotowałam brokuł na sałatkę - wyszła papka a'la słoiczek gerbera. Dziś w książce "o dzieciach" był przepis na najprostsze ciasto jogurtowe, które zrobi nawet trzylatka. Hmm...wyszedł mi zakalec ;) Brawo ja :)

Mi lekarz wczoraj zasugerował cc w 38 tygodniu, mam się dowiedzieć w Łodzi co oni na to. Świadomość, że mogłabym "mieć dziecko" za 54 dni zaskutkowała dzisiaj zamówieniem wózka ;) Pojechaliśmy do sklepu - przez godzinę wypróbowaliśmy wózki, które nam się podobały, potrząsaliśmy, poprzypinaliśmy, odczepiałam wszystko co się dało, a sprzedawcy nawet nie zwracali na nas uwagi, pierwszy raz byłam w sklepie, w którym nikt nie zapytał "w czym mogę pomóc" o.O Może po prostu nie chcieli nam przerywać tej świetnej zabawy ;) Ogólnie stanęło na X-landerze X-pulsie.
    Kamień z serca, że wybór dokonany ;)

kattalinna, Wowka, Feeva, Katy, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię postępy w przygotowaniach też: wczoraj opróżnilam jedną szufladę w komodzie, dziś następną. Idę jak burza :-P została najgorsza, dobrze że tylko jedna. Pewnie będę kończyć prasowanie z rozwarciem na 5 palców i w kałuży z wód. Ale zdążę ;-)

PS. Jutro egzamin... Myślicie, że to dobry pomysł, żeby wyeksponować brzuch? Bo nie wiem w co się ubrać ;-) pazury zrobione: czerwone szpony :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 21:40

Fatalita, Kropka88, Mała Matylda, Wowka, Kira91, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi jest wiecznie zimno, ale teraz tak jak piszecie dodatkowe kg grzeją :) w nocy 18-19 w dzień max 22 to dla mnie ok.

Też sie dzisiaj wzięłam za porządki, zrobiłam przegląda szafy i wygospodarowałam półkę na rzeczy pościelowe Małej. Tak się przy tym urobiłam, że potem nie miałam siły robić obiadu, mówię do męża, że takie roboty już nie dla mnie XD

kattalinna powodzenia jutro, co do wyeksponowania brzucha, to ciężko doradzić, zależy kto będzie egzaminował, ale chyba powinnaś :)

kattalinna lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna liczysz, że trafisz na zwyrola, który tak podnieci się widokiem wielkiego brzucha, że przepuści Cię na egzaminie w zamian za możliwość popatrzenia albo nawet dotknięcia? XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, przestają mnie dziwić Twoje sny, skoro na jawie masz świadomie takie myśli :-) ze wstydem przyznaję, że rozważałam raczej opcję ze wzbudzaniem sympatii/ litości, dzięki czemu np. zamiast wysyłać mnie na zawrotkę na największym rondzie w okolicy wyśle mnie prosto przez rondo z dwoma samochodami na godzinę. I takie tam ;-) przymykanie oczu na błędy nie wchodzi w grę bo wszystko będzie nagrywane. Ale zadania mogą być prostsze ;-)
    Kurczę, a może profilaktycznie jednak dekolt też...?

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze mini załóż, nigdy nie wiadomo w czym egzaminator gustuje XD No i włosy rozpuść, jeśli masz. W sumie gorzej, jak Ci się trafi kobieta XD

Przy okazji snów, śniło mi się, że karmiłam małego Chińczyka. Ale nie dziecko, tylko dorosłego, wielkości niemowlaka. Przez koszulkę, żeby nie było perwersji XD

kattalinna, Asix, Wowka, Katy, J.S lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini nie zadziała raczej, zawsze narzekałam na nogi, teraz wszystko co nie poszło w brzuch i cycki to trafiło w uda. To może lepiej nie ;-) no i nie bardzo mam jak połączyć mini z dekoltem i brzuchem na wierzchu, żeby jeszcze do zimowych butów glanopodobnych pasowało ;-) te dylematy kobiece...

Azjaci raczej do dużych nie należą, więc Chińczyk karzeł wielkości niemowlaka to nawet realistyczny przypadek ;-)

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu Was nadrobiłam (dwa dni nie wchodziłam, bo wzięłam się za szydełkowanie i nie przypuszczałam, że aż tyle naskrobiecie ;-) )

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za następne ;-)
    Uli daj znać co u Ciebie?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ