Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Musi być dobry, bo każdy dzień dla naszych maluszków to dzień więcej do szansy o życie i zdrowie.
Kattalinna daj znać po egzaminie.
Ulli co tam u Cię?
Xlandera właśnie sprzedaliśmy po 4 miesiącach używania. Może poprawili poprzednie błędy. Oby!
W poniedziałek jadę na kontrolę i tak mi jakoś serce mocniej zastukało, a co jeśli znowu nie jest dobrze? Tak się cieszyłam na usg III trymestru a ono wysłało mnie na oddział.
Ale powiem Wam, że dziwna rzecz się stała. Byłam kilka dni sam na sam z Fiflakiem i się jakoś mocniej zapoznaliśmy, zżyliśmy ze sobą. Trudno to opisać ale chyba synek przełamał moje obawy. Mam poczucie, że już prawie z nami jest. Choć w nocy chciało mi się wyć, jak siedziałam na łóżku i liczyłam, ile czeka mnie jeszcze takich nocy.
W ogóle to śnił mi się atak zombie. Musiałam obcinać im głowy, wspinały się na balkon i wyciągały w górę zombie niemowlaki, żeby mnie obłaskawić. Im też obcinałam te głowy. Co za koszmar.
Ej, jak to jest robić się na piwo?Dominique1995 lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyEgzamin na prawko wypominam dobrze, z tego co pamiętam czułam się spokojnie i w ogóle jakaś taka byłam wyluzowana, zdałam za 1. razem
Pochwale się, a co
Mała Matylda, luknęłam z ciekawości na Wasz wózek, jak bym wzięła ciemnoszary na ciemnej ramie (jak to stwierdził sprzedawca w sklepie "białe są już nie modne").
Cycki mam jak kamień, znowu się powiększyły, śniło mi się dzisiaj, że leci mi z nich siara. Po za tym mimo smarowania od początku ciąży mam na nich rozstępy i widzę, że nowe się pojawiły, olejek mustela przeciw rozstępom i Efektima, kuracja do biustu 5w1 nie zdały egzaminuMam nadzieje, że chociaż na brzuchu nie wyskoczą.
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Kattalinna - oczywiście trzymam kciuki
Wowka - wybraliśmy model z 2017 roku - granatowy z beżowym środkiem desert team. Udało nam się dorwać go w sumie w rozsądnej cenie, dodatkowo z torbą i jakimiś pościelami do wózka
Hoope - mam nadzieję, że mnie jego sprzedaż za 4 miesiące nie dotknie i będzie nam jeszcze trochę służył
To wszystko zaczyna się robić zbyt realne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:35
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita, to dokładnie taki oglądałam
w takiej wersji kolorystycznej. To jeden z dwoch pomiedzy ktorymi decydowalam, ale w koncu padlo na x mova beżowego. Ale ja bede mieszkac na wsi/przedmiesciach. X pulse dla mnie bardziej zgrabny, no i sklada się razem ze spacerówką. Mam nadzieje, że będziemy zadowolone i nie sprzedamy za szybko
-
MajowaMamusia, możliwe że rozmawiałyśmy z tym samym sprzedawcą, bo też usłyszałam, że białe ramy przestają być modne
. Albo biel jest już tak skrajnie niemodna, że wiedzą o tym wszyscy w branży
Jestem jednak obojętna na modę, wózek będzie z serii s-line, czyli biały stelaż i biały spód gondoli
Tapicerka CH02, CH04 lub CH17. Odwiedziliśmy dwa sklepy, w obu modele pokazowe były na czarnych ramach, bardzo żałuję że nie ma szans na zobaczenie na żywo dokładnie takich wózków jakie mnie interesują - wtedy decyzja byłaby prosta
Mimo wszystko kolor to już drobnostka, jeśli nic mnie nie natchnie w najbliższym czasie to decyzja zapadnie spontanicznie, gdy pojedziemy złożyć zamówienie
-
Mała Matylda wrote:Kattalinna, powodzenia na egzaminie!
Tyle osób trzyma kciuki, więc musi pójść dobrze, ale szczęściu warto pomóc, więc czerwone paznokcie, szminka, eksponowanie brzucha i dekoltu czy co tam jeszcze masz w arsenale wskazane. Nie zaszkodzi, a może pomóc
Obudziłam się w doskonałym nastroju, to chyba satysfakcja związana z wczorajszym wyborem wózka - stanęło na Bebetto Tito. Jeszcze została do podjęcia drobna decyzja odnośnie koloru, a właściwie odcienia, bo że będzie szary to pewne
. Któraś z Was miała przy poprzednim dziecku jasny i nie wspomina tego źle? Chodzi mi głównie o wnętrze spacerówki.
Miłego dnia dziewczyny!
Nasz jest taki i jestem z tego koloru bardzo zadowolona:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f56deb5d4e34.jpgMała Matylda, Katy, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość
Matylda
-
Wowka wrote:Tak samo się zastanawiałam, może to jakieś lokalne określenie
Albo wyjdzie jak z Tantum Verde do psikania same-wiecie-gdzie.
Się śmiejcie - ale wiecie co ostatnio odkryłam?
Szukałam nazwy zamiennika Tantum Verde, bo mi umknęła a mąż miał kupić i mi pokazało, że tę samą substancję czynną o działaniu znieczulającym co Tantum Verde (benzydaminy chlorowodorek) ma właśnie Tantum Rosa
Mała Matylda wrote:Dziękuję Tanda, rozważam bardzo podobny odcień, więc to dla mnie cenna opinia
Gondoli nie prałam, spacerówkę prałam raz. A wózek dużo wożony w bagażniku. Teraz jak się ociepli będę prała gondolę i spacerówkę, żeby odświeżyć bo skurzone już trochę, ale albo ta tapicerka się nie brudzi, albo nie widać na niej. Naprawdę - chwalę sobie wybór tego koloru
U mnie 50 dni do porodu1 miesiąc, 2 tygodnie i 6 dni.
Za 2 dni wchodzimy w 34 tydzień. Nie dociera to do mnie, że już tak daleko bo patrząc w kalendarz przełom kwiecień/maj jakiś taki odległy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 12:08
Mała Matylda lubi tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny:)
My zdecydowaliśmy się na adamex aspena. Cały szary i cześć w białe kropeczki. Stelaż biały. Kupiliśmy tydzien temu tylko nie mam gdzie go trzymaćWybraliśmy wersje 2w1 i dokupujemy fotelik cybex cloud q plus z opcja rozkładania
Patk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kupilam wozek w odcieniu podobnym do wozka Tandy. Po prostu ten odcien mi sie bardziej podobal
Po domu prowadzi sie dobrze, prawdziwy test dopiero przejdzie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d346e25fffc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/577f0b2aa9f2.jpg
Mała Matylda, Wowka, Katy, kattalinna, Katka. lubią tę wiadomość
-
Widzę, że jasne kolory są dość popularne
. Chyba powinnam kierować się wyłącznie kwestią gustu i estetyki i już nie analizować każdego szczegółu
Kwiatkowa, widzę że Ty też zdecydowałaś się na Bebetto
Z tego co zauważyłam wykorzystują te same materiały do szycia tapicerki różnych modeli, więc ten "mój" jasny byłby taki sam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 13:12
-
Dominique, a jadłaś coś, co mogłoby wskazywać na listeriozę? Patrząc na sezon i to, co się dzieje dokoła - wszyscy rozłożeni, stawiałabym jednak na grypę/przeziębienie i pewnie wybrałabym się do lekarza dziś albo jutro. Skoro masz gorączkę, to pewnie wzięłabym paracetamol, bo jeżeli rano jest tak wysoka, to wieczorem może się pogorszyć a to w ciąży niewskazane. No i standard ciążowy - czosnek, miód, cytryna itp. plus łóżko i ciepłe napoje.
Wózek mamy Roan Marita Prestige Deluxe (dłużej się go nazwać nie dało)i jestem zachwycona, wygląda jakby miał spełniać zadanie pojazdu terenowego na las, błoto, wydmy i plażę, czyli nasze bezpośrednie sąsiedztwo, poza tym mam opinie znajomych i internetów, które zdają się to potwierdzać. Zobaczymy w praniu.
Tanda, to mówisz, że wszystko jedno jakie Tantum zabiorę do szpitala?
Uli, J.S., Kira, jak sytuacja u Was?
Znalazłam na podwórku pierwsze krokusy. Rzeczywiście wiosna idzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 13:15
-
nick nieaktualnyFermina wrote:Dominique, a jadłaś coś, co mogłoby wskazywać na listeriozę? Patrząc na sezon i to, co się dzieje dokoła - wszyscy rozłożeni, stawiałabym jednak na grypę/przeziębienie i pewnie wybrałabym się do lekarza dziś albo jutro. Skoro masz gorączkę, to pewnie wzięłabym paracetamol, bo jeżeli rano jest tak wysoka, to wieczorem może się pogorszyć a to w ciąży niewskazane. No i standard ciążowy - czosnek, miód, cytryna itp. plus łóżko i ciepłe napoje.
Wózek mamy Roan Marita Prestige Deluxe (dłużej się go nazwać nie dało)i jestem zachwycona, wygląda jakby miał spełniać zadanie pajazdu terenowego na las, błoto, wydmy i plażę, czyli nasze bezpośrednie sąsiedztwo, poza tym mam opinie znajomych i internetów, które zdają się to potwierdzać. Zobaczymy w praniu.
Tanda, to mówisz, że wszystko jedno jakie Tantum zabiorę do szpitala?
Uli, J.S., Kira, jak sytuacja u Was?
Znalazłam na podwórku pierwsze krokusy. Rzeczywiście wiosna idzie.
Szczerze mówiąc teroretycznie mogłam się zarazić jak sobie pomyśle.
W ostatnich 3 tygodniach zjadłam : niedogotowanego brokuła mrożonego, jogurt naturalny który jak sie okazało był pęknięty( od kiedy i gdzie to zaszło to nie wiem) No i może z bananów?
Staram się je otwierać tak żeby nie dotykać wnętrza banana palcami ale raz czy dwa chyba dotknęłam ustami jakos tego co miało kontakt ze skórka zewnętrzna... -
nick nieaktualny
-
Fermina,dzieki za pamiec. Dzis tate wypuscili mimo ze cisnienie wciaz ma za wysokie (180/130),ale nie moga znalezc przyczyny wiec dali leki I moze w domu dochodzic do siebie.
Z tej radosci wygospodarowalam dwie polki w mojej szafie (remont pokojow na gorze moze skonczy sie w tym roku, a moze nie I po prostu nie mam duzo miejsca na dole..)
No I poukladalam narazie wszystko na rozmiar 56 I 62. Reszte bede musiala ogarniac na biezaco przy naszych warunkach mieszkaniowo-remontowych...
Ale piore dopiero po Swietach najwczesniej,chociaz juz mnie korci. tak zeby do 36tc miec pokoik ogarniety bo wczesniej chyba nie ma opcji
Kattalina caly czas nie puszczam kciukow
Kwiatkowa, piekny wozeczek!!!ja dostane "w spadku" quinny
ale dokladnie jaki to nie wiem,.wiem ze sprawdzil sie w terenie wiejskim I lesnym I tyle mi wystarczy by wiedziec
Fermina lubi tę wiadomość