X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Musi być dobry, bo każdy dzień dla naszych maluszków to dzień więcej do szansy o życie i zdrowie.

Kattalinna daj znać po egzaminie.

Ulli co tam u Cię?

Xlandera właśnie sprzedaliśmy po 4 miesiącach używania. Może poprawili poprzednie błędy. Oby!

W poniedziałek jadę na kontrolę i tak mi jakoś serce mocniej zastukało, a co jeśli znowu nie jest dobrze? Tak się cieszyłam na usg III trymestru a ono wysłało mnie na oddział.

Ale powiem Wam, że dziwna rzecz się stała. Byłam kilka dni sam na sam z Fiflakiem i się jakoś mocniej zapoznaliśmy, zżyliśmy ze sobą. Trudno to opisać ale chyba synek przełamał moje obawy. Mam poczucie, że już prawie z nami jest. Choć w nocy chciało mi się wyć, jak siedziałam na łóżku i liczyłam, ile czeka mnie jeszcze takich nocy.

W ogóle to śnił mi się atak zombie. Musiałam obcinać im głowy, wspinały się na balkon i wyciągały w górę zombie niemowlaki, żeby mnie obłaskawić. Im też obcinałam te głowy. Co za koszmar.

Ej, jak to jest robić się na piwo? XD

Dominique1995 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Ej, jak to jest robić się na piwo? XD

Tak samo się zastanawiałam, może to jakieś lokalne określenie :D

Albo wyjdzie jak z Tantum Verde do psikania same-wiecie-gdzie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem ciekawa jak to zrobić się na piwo, chetnie się dowiem, może bylabym atrakcyjniejsza dla męża :)

ja wieczorem się rozbeczałam..rozglabałam się na narożniku i nie mogłam wstać...chyba coś pękło we mnie..

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egzamin na prawko wypominam dobrze, z tego co pamiętam czułam się spokojnie i w ogóle jakaś taka byłam wyluzowana, zdałam za 1. razem :) Pochwale się, a co XD

Mała Matylda, luknęłam z ciekawości na Wasz wózek, jak bym wzięła ciemnoszary na ciemnej ramie (jak to stwierdził sprzedawca w sklepie "białe są już nie modne" XD).

Cycki mam jak kamień, znowu się powiększyły, śniło mi się dzisiaj, że leci mi z nich siara. Po za tym mimo smarowania od początku ciąży mam na nich rozstępy i widzę, że nowe się pojawiły, olejek mustela przeciw rozstępom i Efektima, kuracja do biustu 5w1 nie zdały egzaminu :( Mam nadzieje, że chociaż na brzuchu nie wyskoczą.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - oczywiście trzymam kciuki :)

Wowka - wybraliśmy model z 2017 roku - granatowy z beżowym środkiem desert team. Udało nam się dorwać go w sumie w rozsądnej cenie, dodatkowo z torbą i jakimiś pościelami do wózka :)

Hoope - mam nadzieję, że mnie jego sprzedaż za 4 miesiące nie dotknie i będzie nam jeszcze trochę służył ;)

To wszystko zaczyna się robić zbyt realne... o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:35

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, to dokładnie taki oglądałam :) w takiej wersji kolorystycznej. To jeden z dwoch pomiedzy ktorymi decydowalam, ale w koncu padlo na x mova beżowego. Ale ja bede mieszkac na wsi/przedmiesciach. X pulse dla mnie bardziej zgrabny, no i sklada się razem ze spacerówką. Mam nadzieje, że będziemy zadowolone i nie sprzedamy za szybko :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia, możliwe że rozmawiałyśmy z tym samym sprzedawcą, bo też usłyszałam, że białe ramy przestają być modne ;). Albo biel jest już tak skrajnie niemodna, że wiedzą o tym wszyscy w branży :P
    Jestem jednak obojętna na modę, wózek będzie z serii s-line, czyli biały stelaż i biały spód gondoli :D
    Tapicerka CH02, CH04 lub CH17. Odwiedziliśmy dwa sklepy, w obu modele pokazowe były na czarnych ramach, bardzo żałuję że nie ma szans na zobaczenie na żywo dokładnie takich wózków jakie mnie interesują - wtedy decyzja byłaby prosta :)
    Mimo wszystko kolor to już drobnostka, jeśli nic mnie nie natchnie w najbliższym czasie to decyzja zapadnie spontanicznie, gdy pojedziemy złożyć zamówienie ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Kattalinna, powodzenia na egzaminie!
    Tyle osób trzyma kciuki, więc musi pójść dobrze, ale szczęściu warto pomóc, więc czerwone paznokcie, szminka, eksponowanie brzucha i dekoltu czy co tam jeszcze masz w arsenale wskazane ;). Nie zaszkodzi, a może pomóc :P

Obudziłam się w doskonałym nastroju, to chyba satysfakcja związana z wczorajszym wyborem wózka - stanęło na Bebetto Tito :). Jeszcze została do podjęcia drobna decyzja odnośnie koloru, a właściwie odcienia, bo że będzie szary to pewne ;). Któraś z Was miała przy poprzednim dziecku jasny i nie wspomina tego źle? Chodzi mi głównie o wnętrze spacerówki.

Miłego dnia dziewczyny!

Nasz jest taki i jestem z tego koloru bardzo zadowolona:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f56deb5d4e34.jpg

Mała Matylda, Katy, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Tanda, rozważam bardzo podobny odcień, więc to dla mnie cenna opinia :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Tak samo się zastanawiałam, może to jakieś lokalne określenie :D

Albo wyjdzie jak z Tantum Verde do psikania same-wiecie-gdzie.

Się śmiejcie - ale wiecie co ostatnio odkryłam?
    Szukałam nazwy zamiennika Tantum Verde, bo mi umknęła a mąż miał kupić i mi pokazało, że tę samą substancję czynną o działaniu znieczulającym co Tantum Verde (benzydaminy chlorowodorek) ma właśnie Tantum Rosa :P

Mała Matylda wrote:
    Dziękuję Tanda, rozważam bardzo podobny odcień, więc to dla mnie cenna opinia :)

Gondoli nie prałam, spacerówkę prałam raz. A wózek dużo wożony w bagażniku. Teraz jak się ociepli będę prała gondolę i spacerówkę, żeby odświeżyć bo skurzone już trochę, ale albo ta tapicerka się nie brudzi, albo nie widać na niej. Naprawdę - chwalę sobie wybór tego koloru :)

U mnie 50 dni do porodu :O 1 miesiąc, 2 tygodnie i 6 dni.
    Za 2 dni wchodzimy w 34 tydzień. Nie dociera to do mnie, że już tak daleko bo patrząc w kalendarz przełom kwiecień/maj jakiś taki odległy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 12:08

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

My zdecydowaliśmy się na adamex aspena. Cały szary i cześć w białe kropeczki. Stelaż biały. Kupiliśmy tydzien temu tylko nie mam gdzie go trzymać ;) Wybraliśmy wersje 2w1 i dokupujemy fotelik cybex cloud q plus z opcja rozkładania :)

Patk lubi tę wiadomość

• Katka. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę nad wózkiem Jedo Fyn Duo 18, ale cały czas jestem niezdecydowana

klz9piqvvra11kd2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana 38 stopni !!
    Łamie mnie w kościach, bola plecy, katar i ogólnie złe się czuje :(
    Dodatkowo po tym jak dowiedziałam się ze listerioza ma objawy grypopodobne to zaczęłam panikować....
    Co byście zrobiły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam wozek w odcieniu podobnym do wozka Tandy. Po prostu ten odcien mi sie bardziej podobal ;) Po domu prowadzi sie dobrze, prawdziwy test dopiero przejdzie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d346e25fffc.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/577f0b2aa9f2.jpg

Mała Matylda, Wowka, Katy, kattalinna, Katka. lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jasne kolory są dość popularne :). Chyba powinnam kierować się wyłącznie kwestią gustu i estetyki i już nie analizować każdego szczegółu ;)

Kwiatkowa, widzę że Ty też zdecydowałaś się na Bebetto :)
    Z tego co zauważyłam wykorzystują te same materiały do szycia tapicerki różnych modeli, więc ten "mój" jasny byłby taki sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 13:12

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique, a jadłaś coś, co mogłoby wskazywać na listeriozę? Patrząc na sezon i to, co się dzieje dokoła - wszyscy rozłożeni, stawiałabym jednak na grypę/przeziębienie i pewnie wybrałabym się do lekarza dziś albo jutro. Skoro masz gorączkę, to pewnie wzięłabym paracetamol, bo jeżeli rano jest tak wysoka, to wieczorem może się pogorszyć a to w ciąży niewskazane. No i standard ciążowy - czosnek, miód, cytryna itp. plus łóżko i ciepłe napoje.

Wózek mamy Roan Marita Prestige Deluxe (dłużej się go nazwać nie dało ;))i jestem zachwycona, wygląda jakby miał spełniać zadanie pojazdu terenowego na las, błoto, wydmy i plażę, czyli nasze bezpośrednie sąsiedztwo, poza tym mam opinie znajomych i internetów, które zdają się to potwierdzać. Zobaczymy w praniu. ;)

Tanda, to mówisz, że wszystko jedno jakie Tantum zabiorę do szpitala? ;)

Uli, J.S., Kira, jak sytuacja u Was?

Znalazłam na podwórku pierwsze krokusy. Rzeczywiście wiosna idzie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 13:15

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dominique, a jadłaś coś, co mogłoby wskazywać na listeriozę? Patrząc na sezon i to, co się dzieje dokoła - wszyscy rozłożeni, stawiałabym jednak na grypę/przeziębienie i pewnie wybrałabym się do lekarza dziś albo jutro. Skoro masz gorączkę, to pewnie wzięłabym paracetamol, bo jeżeli rano jest tak wysoka, to wieczorem może się pogorszyć a to w ciąży niewskazane. No i standard ciążowy - czosnek, miód, cytryna itp. plus łóżko i ciepłe napoje.

Wózek mamy Roan Marita Prestige Deluxe (dłużej się go nazwać nie dało ;))i jestem zachwycona, wygląda jakby miał spełniać zadanie pajazdu terenowego na las, błoto, wydmy i plażę, czyli nasze bezpośrednie sąsiedztwo, poza tym mam opinie znajomych i internetów, które zdają się to potwierdzać. Zobaczymy w praniu. ;)

Uli, J.S., Kira, jak sytuacja u Was?

Znalazłam na podwórku pierwsze krokusy. Rzeczywiście wiosna idzie. :)

Szczerze mówiąc teroretycznie mogłam się zarazić jak sobie pomyśle.
    W ostatnich 3 tygodniach zjadłam : niedogotowanego brokuła mrożonego, jogurt naturalny który jak sie okazało był pęknięty( od kiedy i gdzie to zaszło to nie wiem) No i może z bananów?
    Staram się je otwierać tak żeby nie dotykać wnętrza banana palcami ale raz czy dwa chyba dotknęłam ustami jakos tego co miało kontakt ze skórka zewnętrzna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze ta listerioza jest rzadka ale ale jakos kilkadziesiąt osób rocznie ja łapie.
    Skąd nie wiadomo

• Tanda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Zależy czy wolisz mentolowy powiew świeżości czy romantyczną różę XD

Fermina lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina,dzieki za pamiec. Dzis tate wypuscili mimo ze cisnienie wciaz ma za wysokie (180/130),ale nie moga znalezc przyczyny wiec dali leki I moze w domu dochodzic do siebie.
    Z tej radosci wygospodarowalam dwie polki w mojej szafie (remont pokojow na gorze moze skonczy sie w tym roku, a moze nie I po prostu nie mam duzo miejsca na dole..)
    No I poukladalam narazie wszystko na rozmiar 56 I 62. Reszte bede musiala ogarniac na biezaco przy naszych warunkach mieszkaniowo-remontowych...
    Ale piore dopiero po Swietach najwczesniej,chociaz juz mnie korci. tak zeby do 36tc miec pokoik ogarniety bo wczesniej chyba nie ma opcji :)

Kattalina caly czas nie puszczam kciukow :)

Kwiatkowa, piekny wozeczek!!! :) ja dostane "w spadku" quinny ;) ale dokladnie jaki to nie wiem,.wiem ze sprawdzil sie w terenie wiejskim I lesnym I tyle mi wystarczy by wiedziec :D

Fermina lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ