X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, chyba wtedy jak sobie wykupujesz usługi konkretnej. W innym przypadku taka opłata jest niedorzeczna.

Patk, ja tak miałam na początku ciąży, przy zmianie temperatury otoczenia na zimniejszą. Zaczęłam oliwić cycki, zaczynając od brodawek (rozcierm olejek w dłoniach i po prostu przykładam do piersi). Mam spokój. W międzyczasie może z raz czy dwa się zdarzyło. Czy to moja metoda nawilżania, czy też co innego podziałało - nie wiem.

Dziwne ruchy młodzieży są normalne. O ile nie występują tylko takie to bym się nie przejmowała. Moja też miewa takie zrywy. Układ nerwowy dojrzewa zdaje się, że do 4 miesiąca po urodzeniu, także takie nieskoordynowane ruchy są jak najbardziej możliwe.

Ciągle nie mogę pozbyć się zmęczenia z każdej komórki ciała. Postanowiłam zatem sięgnąć po relaks. Tak się nazywa olejek do kąpieli (ile się tego naszukalam... Jedną próbkę miałam. Gdzieś). Mam warunki podobne do tych, którymi dysponuje moja córa: ciepło, woda, ciemno i czerwone delikatne światło (czerwone świeczniki). Do tego tatuś muzyczkę zza ściany zapodał delikatną. No i ja też mam ciasno bo moja wanna taka mikra ;-) młodej tylko tak fajnie nie pachnie. I nie ma internetu. Mam nadzieję, że to pomoże...

Zdrowia dziewczyny!

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, narobiłaś mi apetytu na bigos, a weny do gotowania brak :P
    Jak się czujesz - mam nadzieję, że bóle miesiączkowe przeszły.

Kattalinna, wypoczęłaś trochę? Masz odpowiednie podejście do egzaminu, nie nakręcasz się niepotrzebnie, wierzę że następne podejście będzie tym ostatnim :)

Fatalita, moja córeczka na ogół rusza się w spokojny i skoordynowany sposób, ale co jakiś czas się pobudza i szaleje jakby chciała wyjść z brzucha robiąc dziurę w okolicy pępka XD
    Dzisiaj jest aktywna, ale porusza się łagodnie, niestety jej stópki pod moim prawym żebrem powodują dość nieprzyjemne odczucia, złośliwie kładę się na prawym boku licząc, że zrozumie aluzję i się przesunie XD

Sela, myślę że chodziło o wykupienie indywidualnej opieki położnej. Za „standardowy” poród nie ma opłat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:35

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie uspokoiłyście z tą opłatą za położną ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, trochę tak, dzięki. Jeszcze mnie trochę trzyma ale już jest dużo lepiej. Jest szansa na dobre spanie dziś ;-) ale jeszcze się nie kładę, żeby warty tu od 3 nie trzymać.

Co tu tak cicho dzisiaj?

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też walczę z tym żeby nie usnąć teraz.
    Nie mam o czym pisać, złego humoru ciąg dalszy.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, wiem co by nam pomogło... Jeden nie za mały drineczek ;-)

Wowka, Ela84 lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Katy, narobiłaś mi apetytu na bigos, a weny do gotowania brak :P
    Jak się czujesz - mam nadzieję, że bóle miesiączkowe przeszły.

Kattalinna, wypoczęłaś trochę? Masz odpowiednie podejście do egzaminu, nie nakręcasz się niepotrzebnie, wierzę że następne podejście będzie tym ostatnim :)

Fatalita, moja córeczka na ogół rusza się w spokojny i skoordynowany sposób, ale co jakiś czas się pobudza i szaleje jakby chciała wyjść z brzucha robiąc dziurę w okolicy pępka XD
    Dzisiaj jest aktywna, ale porusza się łagodnie, niestety jej stópki pod moim prawym żebrem powodują dość nieprzyjemne odczucia, złośliwie kładę się na prawym boku licząc, że zrozumie aluzję i się przesunie XD

Sela, myślę że chodziło o wykupienie indywidualnej opieki położnej. Za „standardowy” poród nie ma opłat :)

Ja wlasnie wene mam, ale szybko sie mecze wiec chyba juz nie bede tak szalec :p Bole minely na szczęście , ale dopiero po dwoch no-spach i lezeniu, a jeszcze w miedzy czasie cos mnie klulo na dole nieprzyjemnie :/ W piatek na wizycie zglosze to lekarzowi ;)

Faktycznie cos tu cicho :p Tez juz mi sie spac chce, ale z drugiej strony troche glodna jestem xd

Mała Matylda lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, o dokładnie. Może nawet dwa :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie złapała straszna zgaga i nie chce odpuścić

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj krążę między szpitalami :(
    Niestety dwa paracetamole zbily mi temperature tylko do 37,5 wiec postanowiłam pojechac do szpitala wojewódzkiego który ma położnictwo, sor, pomoc doraźna i inne oddziały. Ale dowiedziałam się ze z objawami grypy to mnie nie przyjmą w żadnym szpitalu położniczym. W sumie logiczne. Chociaż żeby uniknąć takiej sytuacji dzwoniliśmy do tego szpitala i mieliśmy przyjechać.
    Miałam mieć połączona wizytę ginekologiczno- internistyczna. A tu dupa tylko dwie godziny zmarnowane i przekierowanie do szpitala zakaźnego. Dobrze ze to po drodze do domu.
    Na zakaźnym siedzę w maseczce :p i czekam za wynikami. Grypa to nie jest.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique, współczuję przeżyć. A coś podejrzewają u Ciebie? Kiedy beda te wyniki?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :)
    Nie śpię od 1,5 h albo ekscytacja z powodu wizyty, albo to, że mąż szedł do pracy i mnie obudził.

Mała Matylda też mi się śmiać chciało, że rama nie modna, ale coś muszą wymyślić, żeby co sezon urozmaicić wybór wózków XD My wybraliśmy granatowy na chromowanej ramie, że niby inna technika nakładania farby, że ma nic się nie ścierać i nie odpryskiwać, białej ramy nie chciałam, pewnie gdyby nie to kupilibyśmy z czarną.

Kattalinna trzymam kciuki za kolejny raz :)

Moja Mała też nieraz się tak "trzęsie" aż ostatnio lekarza o to pytałam, ale powiedział, że albo się przeciąga, albo jak zasypia to może mieć takie drgawki (mąż nieraz jak zasypia to tak się wzdrygnie).

Dominique1995 zdrówka.

Wieczorem wychodzę z łazienki, urobiona po pachy, dyszę, mąż pyta co mi jest XD mówię "wracam po walce". Patrzy na mnie o co mi chodzi,stwierdzam, że kompleksowe golenie + mycie głowy na raz to wyższa szkoła jazdy XD

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło moje 1 zamówienie z ali, organizer do samochodu, aż poprawił mi się humor (pamiętacie, ze mi zgarnęli niezłą prowizję z przelewy 24). Jakościowo wygląda bardzo dobrze, aż byliśmy w szoku, że taka porządna rzecz. Wrzucam linka https://pl.aliexpress.com/item/The-back-of-the-car-seat-bag-bag-bag-carrying-bag-of-bag-in-the-bag/32820101837.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.X8mN8v
    Kupiłam z czerwonym kapturkiem :)

Muszę na swoim koncie na ali potwierdzić otrzymany towar, czy nic nie muszę z tym robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 06:36

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam ciężką noc. Mi się spało dobrze, za to mój pies chyba miał jakieś problemy gastryczne i 4 razy wstawałam żeby na pole ją wypuścić. Tyle dobrze że mam ogród. Miłego dnia i wszystkiego naj z okazji dnia kobiet :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu dzisiaj noc nie przespana ;/

klz9piqvvra11kd2.png

• Wowka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek,

Majowa, musisz potwierdzić odbiór, dopóki tego nie zrobisz Chinczyk nie będzie miał kasy ;)
    Kciuki za wizytę.

Ja też dzisiaj idę, ale dopiero na 14, więc poranek upłynie pod znakiem walki. Pewnie będzie bez pomiarów Młodego, bo on był ostatnio mierzony, tylko sprawdzenie pessara.

Najlepszego dziewczynki :)

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzę niech ma :D zamówienie przyszło w 13 dni, ciekawe jak przyjdą moje kolejne zamówienia, czy będę równie zadowolona. Muszę zmienić bank, żeby mieć kartę do płatności w necie.

Od jutra w pepco tiulowa sukieneczka/body za 14,99 zł muszę kupić, bo na przebranie po kościele na chrzciny będą jak znalazł,a jak nie to dla Gwiazdy na lato się przydadzą :)

• Tanda Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Witam wszystkie dziołchy - tym chorym życzę powrotu do zdrowia, tym po egzaminach - głowa do góry i następnym razem będzie dobrze. :) A te zdrowe niech dalej będą zdrowe. XD

wiecie co, ja nie należę do jakichś panikar, w sumie nawet jakbym chciała ponarzekać że coś mi jest to nic mi nie jest. Po internetach się nie diagnozuje, dr googla nie slucham. Ale teraz zastanawia mnie jedna rzecz i czy tylko ja tak mam czy to normalne - jak wychodzę z domu to mam wrażenie jakby mi ktoś wykręcał suty, przypalał albo ciął żyletą. Piecze zaj.... aż mi włosy dęba stają na łbie. Po wejściu do auta muszę 5-10 minut siedzieć i robić samomacanie i ogrzewanie. Mam tak od ok 3 tyg. Więc zaczęło się tak w 26 tyg. Czy to tak już będzie? No okrutne uczucie, nawet nie chce myśleć o kp jak to ma być takie uczucie... Tak palącego i przeszywającego pieczenia jeszcze nie zaznałam.

Błagam powiedzcie że można coś z tym robić, bo to będzie moja ostatnia wizyta na dworze, pies będzie niepocieszony, a ja wypełznę dopiero jak będzie minimum 13 stopni na plusie.

Mnie sutki mrowią tak nieprzyjemnie chwilę przed wypłynięciem siary, a siara mi leci już ho ho ho... Zużywam właśnie 3 opakowanie wkładek laktacyjnych...
    Smaruję lano maścią z ziaji, co ma niby je zahartować przed karmieniem albo w kąpieli jak się oliwię oliwką to też cały biust smaruję.
    Czy coś więcej można? Nie wiem.
    Mi cycki dokuczają niezależnie od temperatury, w domu czy na zewnątrz, bez różnicy. Zauważyłam, że jedynie w kąpieli siara leci ciurkiem bez mrowienia, tak jakby rozgrzanie pomagało, czyli coś z tą temperaturą może być. Może na dwór ubieraj się cieplej w okolicach biustu?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Kattalinna nie od reazu Rzym zbudowano :) ja tez zdałam za 3 razem, nie mogłam z placu wyjechać :) ale jak juz wyjechałam to zdałam :)

Patk też nie mam takich dolegliwości, ja natomiast mogłabym zamieszkać w łazience i siedziec non stop na kibelku..najgorzej jak gdzies wychodzę..specjalnie robię siku przed samym wyjsciem, wychodzę na zewnatrz i chce mi się siku.........masakra

Mi mała tak uciska pęcherz, że jak chodzę to praktycznie non stop chce mi się sikać. Siadam na kibelek, kropelkuję jak facet z prostatą, po czym wstaję i dalej czuję parcie na pęcherz... Jak się położę to wtedy ustępuje.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie podejmę taką próbę i wypcham stanik watą albo czymś podobnym. Mi tam w sumie nic nie leci,ale w przyszłym tygodniu idę na.wizytę to zapytam co z tym zrobić. Ale zawsze mi głupio zapytać mojej gin o jakiś takie rzeczy, bo se pomyśli ze jakaś durna baba ma " takie straszne" problemy.

‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ