Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki Kropka.
No nic, mam wizytę we wtorek, zgłoszę Ginowi i zobaczymy, co powie. I tak się bałam cesarki, bo Mały uparcie nie fika głową w dół a teraz jeszcze spojenie.. Myślę sobie, że przez te wszystkie atrakcje w kolejnej ciaży będę już bardzo doświadczoną kobietą. -
Dzień dobry
Mnie też boli spojenie.
Piersi.
Brzuch.
Plecy.
Kręgosłup.
Pachwiny.
Sutki.
Doopa.
Może wystarczy.
Dziś rano junior postanowił zarobić mi zawał. Nie ruszał się. Jeden bok, drugi bok, plecy, siku, picie, nic, zero reakcji. Wzięłam detektor z duszą na ramieniu. I wtedy łaskawie się poruszył. No jak można tak twardo spać!
Czy moja córka musi tyle gadać. Cały czas, bez przerw, w trakcie wszystkiego. Nawet z ubikacji nadaje. Nie mogę zebrać myśli.
Zdrowia dla wszystkich chorych i powodzenia na wizytach.
Ulli i J.S odezwijcie się.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Kattalinna, dostałam maila z potwierdzeniem 5 minut temu
Więc oficjalnie 19.marca mam egzamin teoretyczny.
Mnie spojenie boli, ale dwa dni przed wizytą przestało, więc nie zgłosiłam tego ginowi. Niestety od wtorku ból powrócił. Przy następnej wizycie na pewno powiem. Niestety boli też jak leżę. Choć gorzej mam z twardnieniem brzucha, spina mi się jak tylko chwilę pochodzę, dostałam aspargin, ale niewiele to zmienia.
J.s. i ulli, dajcie znać jak będziecie mogły...
Kropka, trzymam kciuki oczywiściekattalinna lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Melduję się dziewczyny. Coś mnie wywaliło z Belly i nie mogłam się zalogować.
Dalej leżę dzisiaj już bez magnezu więc liczę że jakby jutro postawili zastrzyki to w sobotę mogliby mnie puścić do domu. Marzę o kawie i spokojnej nocy. Tu nie dość że zamknęli sklepik z kawiarnią to jeszcze w sali nade mną jakaś staruszka placze/jeczy/krzyczy 24h na dobe. Wszystkie badania ok lekarze nie maja pojęcia dlaczego brzuch tak mi opadł z dzieckiem Ok, wody w normie szyjka bez tragedii A główka nadal nie wstawiona wiec niby nie ma podstaw do obawWowka, kattalinna, Kropka88, Mała Matylda, Feeva, Fermina lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli, trzymam kciuki za szybkie wyjscie do domu. Faktycznie szlag może trafić z taką towarzyszką, to łączony oddział gin-poł? A dzieć nadal w poprzek leży czy zmienił zdanie?
A nie, doczytałam że te jęki to z sali nad Tobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 12:50
-
Ulli88 wrote:Melduję się dziewczyny. Coś mnie wywaliło z Belly i nie mogłam się zalogować.
Dalej leżę dzisiaj już bez magnezu więc liczę że jakby jutro postawili zastrzyki to w sobotę mogliby mnie puścić do domu. Marzę o kawie i spokojnej nocy. Tu nie dość że zamknęli sklepik z kawiarnią to jeszcze w sali nade mną jakaś staruszka placze/jeczy/krzyczy 24h na dobe. Wszystkie badania ok lekarze nie maja pojęcia dlaczego brzuch tak mi opadł z dzieckiem Ok, wody w normie szyjka bez tragedii A główka nadal nie wstawiona wiec niby nie ma podstaw do obaw
Może mięśnie słabe? Ja mam teraz brzuch niżej niż w pierwszej ciąży właśnie przez słabe mięśnie, których po pierwszej ciąży niestety nie zdążyłam doprowadzić do ładu (za późno dowiedziałam się, że spotkała mnie taka przypadłość jak rozejście mięśni prostych brzucha). Jak siedzę to mi się na udach opiera. Tylko nie wiem jak bardzo u Ciebie opadł, że niepokoi to lekarzy.Matylda
-
Witamy wielcy cioteczki
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet życzy Patryczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 22:42
kattalinna, D_basiula, Katka., Kropka88, Hoope, Wowka, Katy, Patk, Kira91, Feeva, Fermina, Sela, Cola87, malwka08, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego Kobiety!
Ja dzis sprzatalam w szafie i nie mam sily na nic wiecej. Jak tylko cos porobie to czuje jak twardnieje mi brzuch i nie moge chodzic. Znow pojawiaja sie mdlosci, wymiotowac tez mi sie zdarza..
Kupilismy lozeczko, kremowe z gwiazdkami i szuflada i wozek adamexa z biala rama, ps. nie wiedzialam ze jest juz niemodna...
Powodzenia dla wszystkich wizytujacych!
A jeszcze mi sie przypomnialo, bo moje sutki sa jakies dziwne. Schodzi mi z nich taki zoltawo-brazowy naskorek, najlatwiej po kapieli nie wiem czy to normalne i jeszcze pelno pieprzykow mi sie pokazalo na bouscie i plecachAniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Kwiatkowa24 wrote:Dzien dobry
Wszystkiego dobrego w dniu naszego swieta.
Ja dzis dostalam zastrzyk z immunoglobuliny. Nie bolaloa za dwie godzinki wizyta u poloznej (tylko mocz i cisnienie).
dziewczyny ktore dostaly taki zastrzyk mam pytanie
dlaczego go dostalyscie?
hmm troche mnie to dziwi moja gin nic nie wspomina o tm a ten mamy konflikt tyle ze sprawdzam Rh i mam w dalszym ciagu ujemny -
Wspomniałam mojemu lekarzowi o bólu w spojeniu, ale wtedy było to jeszcze bardzo rzadkie, więc nie skupiał się na tym. Tak jak piszecie ból pojawia się podczas chodzenia lub dłuższego siedzenia, gdy leżę nie występuje. Zauważyłam jednak, że jeśli z powodu bólu ograniczam aktywność to w kolejnych dniach podczas chodzenia odczuwam go bardzo wyraźnie, natomiast gdy staram się przemóc i mimo wszystko systematycznie wychodzę na krótkie spacery jest lepiej.
Kropka, trzymam kciuki
Fermina, nie martw się jeszcze ułożeniem synka – ponad 80% dzieci, które na tym etapie są ułożone pośladkowo odwraca się do porodu, daj mu czas.
Ulli, życzę szybkiego wyjścia ze szpitala i powrotu dopiero na poród w terminie
Kamcia, piękny brzuszek!
Moja córeczka dostała dzisiaj od taty pierwszy, malutki bukiecik z okazji dnia kobiet, rozczuliło mnie to
Przyszło zamówienie z Allegro – pajacyki Next i M&S, podobają mi się
Wyprawka na rozmiar 56 już gotowa, teraz gromadzę 62, ale jeden pajacyk jest na 68, bo nie mogłam mu się oprzeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 13:57
kamciaelcia, Feeva, Fermina, Hoope, kattalinna, malwka08, Mycha666, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
D_basiula wrote:Wszystkiego najlepszego Kobiety!
Ja dzis sprzatalam w szafie i nie mam sily na nic wiecej. Jak tylko cos porobie to czuje jak twardnieje mi brzuch i nie moge chodzic. Znow pojawiaja sie mdlosci, wymiotowac tez mi sie zdarza..
Kupilismy lozeczko, kremowe z gwiazdkami i szuflada i wozek adamexa z biala rama, ps. nie wiedzialam ze jest juz niemodna...
Powodzenia dla wszystkich wizytujacych!
A jeszcze mi sie przypomnialo, bo moje sutki sa jakies dziwne. Schodzi mi z nich taki zoltawo-brazowy naskorek, najlatwiej po kapieli nie wiem czy to normalne i jeszcze pelno pieprzykow mi sie pokazalo na bouscie i plecach
To żółte to zaschnięta siaraMatylda
-
Mówisz suty suszarką...
zawsze lepiej niż prostownicą
chyba spróbuje tej suszarki w akcie desperacji. Ciekawe jak by to skomentował małżonek, gdyby zobaczył jak suszę sobie cycki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 14:14
Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Saperek- ja miałam przeciwciała sprawdzane tylko raz- na samym początku ciąży. Były ujemne. Co jakiś czas pytałam moja gin co z ta grupa krwi- czy jakoś badać czy nie badać, a ona wspominała tylko zawsze o tym zastrzyku między 28-30 tc. Na ostatniej wizycie dała mi receptę i wyjaśniła, ze teraz zaleca się każdej ciężarnej właśnie w tych tygodniach profilaktycznie. Niby każdej z nas, która chodzi na wizyty na fundusz zdrowia powinna go dostać, jednak wiem ze w moim mieście na NFZ jej nie podają. Więc tak naprawdę wydaje mi się ze jak niewiadomo o co tu chodzi- chodzi o kasę. Już po zastrzyku rozmawiałam z jedna położna na Szkole Rodzenia i powiem szczerze, ze po tej rozmowie raczej nie decydowałbym się na taki wydatek, skoro i tak podawane jest to w razie potrzeby za darmo po porodzie. Tez byłoby inaczej gdyby moja gin przedstawiła mi to w kategoriach „możesz ale nie musisz” zamiast „zrób zastrzyk” i koniec tematu. Z drugiej strony trochę o tym poczytałam i można znaleźć w tym jakiś sens. Choć już tak na chłodno myśląc- nadal uważam ze nie jest to jakieś konieczne.
A mój klocek wczoraj równiutko 30t0d.
Kwiatkowa- a czy ty miałaś sprawdzane te przeciwciała częściej niż jeden raz? -
nick nieaktualnyJesteśmy po wizycie, nasza Klusia jest już całkiem spora i waży 1487 g
wszystko dobrze, szyjka ponad 4 cm. Mała szalała przed usg, a na badaniu zasnęła z ręką na twarzy, czyli tak jak ja często zasypiam, moja krew
ale przez to kolejny raz nie mamy ładnych zdjęć, może następnym razem uda się.
Powodzenia dziewczyny wizytujące.
Ulli88 zdrówka.
Coś mnie tknęło i pojechałam do pepco, a tam bodo-sukienki w ilości znikomej 4 kremowe i 3 różowe. Różowe same 74, z kremowych udało mi się dogrzebać do 1 pary 62, czy to nie miało być od jutra? Wzięłam jeszcze skarpetunie z falbankami do tegona razie mężowi nie pokazuje bo mam zakaz kupowania ubranek
bo marudzę, że nie mam już gdzie tego trzymać, pokaże mu za jakiś czas
Wowka, Feeva, Hoope, Mała Matylda, kamciaelcia, Fermina, Katy, kattalinna, Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość
-
Nat92 dzięki za info moja gin tylko mówiła żeby przynajmniej raz w każdym trymestrze sprawdzać i tak też mam jeszcze raz będę sprawdzać ale o samym zastrzyku w ciąży nie mówiła jedynie że po porodzie jak już.
chodzę prywatnie więc na nfz i tak bym nie dostałanat92 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Pessar trzyma, szyjka na nim siedzi. Jeszcze miesiac, miesiac i troche i bedzie zdjety. Robi się poważnie. Na wadze u gin mniej przytylam niż w domu
Młody waży ok 1600. W zeszły wtorek ważył 1470, to chyba Ok? Mierzony teraz u innego gin.Feeva, Fermina, Hoope, Mała Matylda, kamciaelcia, Katy, kattalinna, Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość
-
Fermina, jak słodko, że córcia dostała już pierwszy bukiecik
Pajacyki też słodziaśne
Od teścia dostałam tulipany, ciekawe czy od Męża dostanę
Gratuluję udanych wizyt
Też dostrzegłam, że od czasu do czasu mogę sobie z sutków wyskubywać żółte, twarde "kulki". Siara mi nie leci, czasami na białym staniku zauważam żółte kropki, nic więcej. A i jak chodzę bez stanika to czasem mam wrażenie, że mam mokrą koszulkę, ale jak sprawdzam to sucho. Dziwne.
Boże, umieram
Mnie moja też dziś przestraszyła, bo między 12-13 nie ruszała się wcale, zaczęłam ją stukać, pukać, trząść brzuchem, aż w końcu łaskawie się poruszyła i zaczęła w końcu wywijać. Chyba spała. Wyrodna matka dziecko budzi. Odsypiała nockę, bo nie spała razem ze mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 15:45