X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Kropka. :)

No nic, mam wizytę we wtorek, zgłoszę Ginowi i zobaczymy, co powie. I tak się bałam cesarki, bo Mały uparcie nie fika głową w dół a teraz jeszcze spojenie.. Myślę sobie, że przez te wszystkie atrakcje w kolejnej ciaży będę już bardzo doświadczoną kobietą. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mnie też boli spojenie.
    Piersi.
    Brzuch.
    Plecy.
    Kręgosłup.
    Pachwiny.
    Sutki.
    Doopa.

Może wystarczy.

Dziś rano junior postanowił zarobić mi zawał. Nie ruszał się. Jeden bok, drugi bok, plecy, siku, picie, nic, zero reakcji. Wzięłam detektor z duszą na ramieniu. I wtedy łaskawie się poruszył. No jak można tak twardo spać!

Czy moja córka musi tyle gadać. Cały czas, bez przerw, w trakcie wszystkiego. Nawet z ubikacji nadaje. Nie mogę zebrać myśli.

Zdrowia dla wszystkich chorych i powodzenia na wizytach.

Ulli i J.S odezwijcie się.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, dostałam maila z potwierdzeniem 5 minut temu :-)
    Więc oficjalnie 19.marca mam egzamin teoretyczny.

Mnie spojenie boli, ale dwa dni przed wizytą przestało, więc nie zgłosiłam tego ginowi. Niestety od wtorku ból powrócił. Przy następnej wizycie na pewno powiem. Niestety boli też jak leżę. Choć gorzej mam z twardnieniem brzucha, spina mi się jak tylko chwilę pochodzę, dostałam aspargin, ale niewiele to zmienia.

J.s. i ulli, dajcie znać jak będziecie mogły...

Kropka, trzymam kciuki oczywiście ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, który Word i co tak późno? ;-)

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się dziewczyny. Coś mnie wywaliło z Belly i nie mogłam się zalogować.
    Dalej leżę dzisiaj już bez magnezu więc liczę że jakby jutro postawili zastrzyki to w sobotę mogliby mnie puścić do domu. Marzę o kawie i spokojnej nocy. Tu nie dość że zamknęli sklepik z kawiarnią to jeszcze w sali nade mną jakaś staruszka placze/jeczy/krzyczy 24h na dobe. Wszystkie badania ok lekarze nie maja pojęcia dlaczego brzuch tak mi opadł z dzieckiem Ok, wody w normie szyjka bez tragedii A główka nadal nie wstawiona wiec niby nie ma podstaw do obaw

Wowka, kattalinna, Kropka88, Mała Matylda, Feeva, Fermina lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, trzymam kciuki za szybkie wyjscie do domu. Faktycznie szlag może trafić z taką towarzyszką, to łączony oddział gin-poł? A dzieć nadal w poprzek leży czy zmienił zdanie?

A nie, doczytałam że te jęki to z sali nad Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 12:50

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Melduję się dziewczyny. Coś mnie wywaliło z Belly i nie mogłam się zalogować.
    Dalej leżę dzisiaj już bez magnezu więc liczę że jakby jutro postawili zastrzyki to w sobotę mogliby mnie puścić do domu. Marzę o kawie i spokojnej nocy. Tu nie dość że zamknęli sklepik z kawiarnią to jeszcze w sali nade mną jakaś staruszka placze/jeczy/krzyczy 24h na dobe. Wszystkie badania ok lekarze nie maja pojęcia dlaczego brzuch tak mi opadł z dzieckiem Ok, wody w normie szyjka bez tragedii A główka nadal nie wstawiona wiec niby nie ma podstaw do obaw

Może mięśnie słabe? Ja mam teraz brzuch niżej niż w pierwszej ciąży właśnie przez słabe mięśnie, których po pierwszej ciąży niestety nie zdążyłam doprowadzić do ładu (za późno dowiedziałam się, że spotkała mnie taka przypadłość jak rozejście mięśni prostych brzucha). Jak siedzę to mi się na udach opiera. Tylko nie wiem jak bardzo u Ciebie opadł, że niepokoi to lekarzy.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wielcy cioteczki
    Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet życzy Patryczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 22:42

kattalinna, D_basiula, Katka., Kropka88, Hoope, Wowka, Katy, Patk, Kira91, Feeva, Fermina, Sela, Cola87, malwka08, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Kobiety!
    Ja dzis sprzatalam w szafie i nie mam sily na nic wiecej. Jak tylko cos porobie to czuje jak twardnieje mi brzuch i nie moge chodzic. Znow pojawiaja sie mdlosci, wymiotowac tez mi sie zdarza..
    Kupilismy lozeczko, kremowe z gwiazdkami i szuflada i wozek adamexa z biala rama, ps. nie wiedzialam ze jest juz niemodna...
    Powodzenia dla wszystkich wizytujacych!
    A jeszcze mi sie przypomnialo, bo moje sutki sa jakies dziwne. Schodzi mi z nich taki zoltawo-brazowy naskorek, najlatwiej po kapieli nie wiem czy to normalne i jeszcze pelno pieprzykow mi sie pokazalo na bouscie i plecach :/

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego, rozwiązań w terminie ;)

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Saperek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Dzien dobry :)
    Wszystkiego dobrego w dniu naszego swieta.

Ja dzis dostalam zastrzyk z immunoglobuliny. Nie bolalo ;) a za dwie godzinki wizyta u poloznej (tylko mocz i cisnienie).

dziewczyny ktore dostaly taki zastrzyk mam pytanie
    dlaczego go dostalyscie?
    hmm troche mnie to dziwi moja gin nic nie wspomina o tm a ten mamy konflikt tyle ze sprawdzam Rh i mam w dalszym ciagu ujemny

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat92 a w ktorym tygodniu jestes bo moj klocek tez ma prawie 1600 g

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomniałam mojemu lekarzowi o bólu w spojeniu, ale wtedy było to jeszcze bardzo rzadkie, więc nie skupiał się na tym. Tak jak piszecie ból pojawia się podczas chodzenia lub dłuższego siedzenia, gdy leżę nie występuje. Zauważyłam jednak, że jeśli z powodu bólu ograniczam aktywność to w kolejnych dniach podczas chodzenia odczuwam go bardzo wyraźnie, natomiast gdy staram się przemóc i mimo wszystko systematycznie wychodzę na krótkie spacery jest lepiej.

Kropka, trzymam kciuki :)

Fermina, nie martw się jeszcze ułożeniem synka – ponad 80% dzieci, które na tym etapie są ułożone pośladkowo odwraca się do porodu, daj mu czas.

Ulli, życzę szybkiego wyjścia ze szpitala i powrotu dopiero na poród w terminie :)

Kamcia, piękny brzuszek!

Moja córeczka dostała dzisiaj od taty pierwszy, malutki bukiecik z okazji dnia kobiet, rozczuliło mnie to :D

Przyszło zamówienie z Allegro – pajacyki Next i M&S, podobają mi się :)
    Wyprawka na rozmiar 56 już gotowa, teraz gromadzę 62, ale jeden pajacyk jest na 68, bo nie mogłam mu się oprzeć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 13:57

kamciaelcia, Feeva, Fermina, Hoope, kattalinna, malwka08, Mycha666, Kropka88 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Wszystkiego najlepszego Kobiety!
    Ja dzis sprzatalam w szafie i nie mam sily na nic wiecej. Jak tylko cos porobie to czuje jak twardnieje mi brzuch i nie moge chodzic. Znow pojawiaja sie mdlosci, wymiotowac tez mi sie zdarza..
    Kupilismy lozeczko, kremowe z gwiazdkami i szuflada i wozek adamexa z biala rama, ps. nie wiedzialam ze jest juz niemodna...
    Powodzenia dla wszystkich wizytujacych!
    A jeszcze mi sie przypomnialo, bo moje sutki sa jakies dziwne. Schodzi mi z nich taki zoltawo-brazowy naskorek, najlatwiej po kapieli nie wiem czy to normalne i jeszcze pelno pieprzykow mi sie pokazalo na bouscie i plecach :/

To żółte to zaschnięta siara :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz suty suszarką... XD zawsze lepiej niż prostownicą :) chyba spróbuje tej suszarki w akcie desperacji. Ciekawe jak by to skomentował małżonek, gdyby zobaczył jak suszę sobie cycki. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 14:14

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

• nat92 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek- ja miałam przeciwciała sprawdzane tylko raz- na samym początku ciąży. Były ujemne. Co jakiś czas pytałam moja gin co z ta grupa krwi- czy jakoś badać czy nie badać, a ona wspominała tylko zawsze o tym zastrzyku między 28-30 tc. Na ostatniej wizycie dała mi receptę i wyjaśniła, ze teraz zaleca się każdej ciężarnej właśnie w tych tygodniach profilaktycznie. Niby każdej z nas, która chodzi na wizyty na fundusz zdrowia powinna go dostać, jednak wiem ze w moim mieście na NFZ jej nie podają. Więc tak naprawdę wydaje mi się ze jak niewiadomo o co tu chodzi- chodzi o kasę. Już po zastrzyku rozmawiałam z jedna położna na Szkole Rodzenia i powiem szczerze, ze po tej rozmowie raczej nie decydowałbym się na taki wydatek, skoro i tak podawane jest to w razie potrzeby za darmo po porodzie. Tez byłoby inaczej gdyby moja gin przedstawiła mi to w kategoriach „możesz ale nie musisz” zamiast „zrób zastrzyk” i koniec tematu. Z drugiej strony trochę o tym poczytałam i można znaleźć w tym jakiś sens. Choć już tak na chłodno myśląc- nadal uważam ze nie jest to jakieś konieczne.

A mój klocek wczoraj równiutko 30t0d :).

Kwiatkowa- a czy ty miałaś sprawdzane te przeciwciała częściej niż jeden raz?

f2w3dqk3v24l408o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, nasza Klusia jest już całkiem spora i waży 1487 g :) wszystko dobrze, szyjka ponad 4 cm. Mała szalała przed usg, a na badaniu zasnęła z ręką na twarzy, czyli tak jak ja często zasypiam, moja krew :D ale przez to kolejny raz nie mamy ładnych zdjęć, może następnym razem uda się.

Powodzenia dziewczyny wizytujące.
    Ulli88 zdrówka.

Coś mnie tknęło i pojechałam do pepco, a tam bodo-sukienki w ilości znikomej 4 kremowe i 3 różowe. Różowe same 74, z kremowych udało mi się dogrzebać do 1 pary 62, czy to nie miało być od jutra? Wzięłam jeszcze skarpetunie z falbankami do tego :D na razie mężowi nie pokazuje bo mam zakaz kupowania ubranek XD bo marudzę, że nie mam już gdzie tego trzymać, pokaże mu za jakiś czas XD

Wowka, Feeva, Hoope, Mała Matylda, kamciaelcia, Fermina, Katy, kattalinna, Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość

• Saperek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat92 dzięki za info moja gin tylko mówiła żeby przynajmniej raz w każdym trymestrze sprawdzać i tak też mam jeszcze raz będę sprawdzać ale o samym zastrzyku w ciąży nie mówiła jedynie że po porodzie jak już.
    chodzę prywatnie więc na nfz i tak bym nie dostała

nat92 lubi tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Pessar trzyma, szyjka na nim siedzi. Jeszcze miesiac, miesiac i troche i bedzie zdjety. Robi się poważnie. Na wadze u gin mniej przytylam niż w domu :D

Młody waży ok 1600. W zeszły wtorek ważył 1470, to chyba Ok? Mierzony teraz u innego gin.

Feeva, Fermina, Hoope, Mała Matylda, kamciaelcia, Katy, kattalinna, Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, jak słodko, że córcia dostała już pierwszy bukiecik :D Pajacyki też słodziaśne <3
    Od teścia dostałam tulipany, ciekawe czy od Męża dostanę :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Też dostrzegłam, że od czasu do czasu mogę sobie z sutków wyskubywać żółte, twarde "kulki". Siara mi nie leci, czasami na białym staniku zauważam żółte kropki, nic więcej. A i jak chodzę bez stanika to czasem mam wrażenie, że mam mokrą koszulkę, ale jak sprawdzam to sucho. Dziwne.

Boże, umieram :(

Mnie moja też dziś przestraszyła, bo między 12-13 nie ruszała się wcale, zaczęłam ją stukać, pukać, trząść brzuchem, aż w końcu łaskawie się poruszyła i zaczęła w końcu wywijać. Chyba spała. Wyrodna matka dziecko budzi. Odsypiała nockę, bo nie spała razem ze mną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 15:45

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ