X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    jakby nie patrzeć przykład koleżanki potwierdza, że kremy działają i warto się smarować, nigdy nie wiadomo jak byłoby bez nawilżania w ogóle. To że ja mam rozstępy na piersiach mimo smarowania nie oznacza, że jakbym nie smarowała to nie miałabym ich, zamiast kilku mogłabym mieć całą zebrę. Przed ciążą już mi się pierwsze pojawiły, więc może w tych okolicach mam tendencję do tworzenia się. Brzuch, uda i plecy smaruje, na razie nic, oby tak dalej :)

Zawsze można się nie smarować i cieszyć jak wyjdą rozstępy, że się pieniędzy nie wydało XD

A ja nie mogę brzucha smarować bo nie mogę go prowokować do skurczy :(
    Ale w sumie nic innego nie smaruje. Nigdy o tym nie pamietam.
    Mam nadzieje ze moja skóra jest elastyczna:) już raz tego dowiodła jak schudłam 20kg w ciągu 4 miesiącu i była jędrna i sprężysta, bez żadnych obwisłości.

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może rzeczywiście mi puchną od ciśnienia, tzn. w domu mam niskie bo pewnie nie przemeczam się, ale wizyta u lekarza albo jak dzisiaj w szkole rodzenia i ciśnienie 145/91...a w domu 113/65....

co do wagi do dochodzę do trzycyfrowej powoli i zblizam sie duzymi krokami do niej..buuuuuu

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie maly wazy 1700g wiec bez szalu, ale wazne, ze przybiera ;) Ja niestety tez bo w 2 tygodnie kilogram przytylam :p Czyli lacznie mam ponad 8 kg na plusie :p
    Troche sie posmialismy z lekarzem bo to co bralam za glowke jednak jest pupa :D
    Moje bole brzucha to skurcze przepowiadajace bo szyjka zamknieta i wszystko z nia ok ;)

kamciaelcia, Feeva, Sela, kattalinna, Katka., Fatalita, Wowka, Hoope, Mała Matylda, malwka08, Kira91 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Istar Nowa

Wysłany: 9 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :)
    tak wpadłam tutaj już "pod koniec", co by się trochę ucywilizować :D Bo ostatnie miesiące to tak człowiek w domu siedzi, nic nie robi, z nikim nie rozmawia, ani nie piszę...bo wszyscy zajęci ;) Więcej rozmawiam z moimi psami teraz niż z kimkolwiek...a od tego można zwariować :D

A tak sobie przynajmniej poczytam co u innych przyszłych mam słychać :D

My spodziewamy się synka - Janka :) na tą chwilę maluch waży około 1700 gram...jestem w 32 tyg. ciąży (według OM), ale na ostatnim USG wyszło, że Janek to tak bardziej wskazuje na 31 tydz...no ale może po prostu nie śpieszy się mu ze wzrostem. W teorii maluszek na świecie powinien pojawi się w maju, ale jako, że czeka mnie cesarka (długoletnia cukrzyca + problemy z oczami) to możliwe, że już końcem kwietnia przywitam mojego synka ! (Wiadomo, oby jak najpóźniej ;) ).

Zdrówka dla wszystkich Mamusi !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 13:52

kattalinna, Patk, Feeva, Katka., Fatalita, D_basiula, Wowka, Mała Matylda, Katy, malwka08, Kwiatkowa24, Kira91, Kropka88, Sela lubią tę wiadomość

h44egywl38iylil7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, przed ciążą chorowałam raz na rok a teraz masakra;(
    Dzisiaj zauważyłam ze leci mi krew w ucha..
    Nie jakos mocno ale czyszcząc uszy wyciągnęłam patyczek z krwią. Nie ma opcji żeby to było jakieś uszkodzenie bo robilam to delikatnie jak zawsze.
    Miałyście może coś takiego ?

• Katka. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istar wrote:
    hej wszystkim :)
    tak wpadłam tutaj już "pod koniec", co by się trochę ucywilizować :D Bo ostatnie miesiące to tak człowiek w domu siedzi, nic nie robi, z nikim nie rozmawia, ani nie piszę...bo wszyscy zajęci ;) Więcej rozmawiam z moimi psami teraz niż z kimkolwiek...a od tego można zwariować :D

A tak sobie przynajmniej poczytam co u innych przyszłych mam słychać :D

My spodziewamy się synka - Janka :) na tą chwilę maluch waży około 1700 gram...jestem w 32 tyg. ciąży (według OM), ale na ostatnim USG wyszło, że Janek to tak bardziej wskazuje na 31 tydz...no ale może po prostu nie śpieszy się mu ze wzrostem. W teorii maluszek na świecie powinien pojawi się w maju, ale jako, że czeka mnie cesarka (długoletnia cukrzyca + problemy z oczami) to możliwe, że już końcem kwietnia przywitam mojego synka ! (Wiadomo, oby jak najpóźniej ;) ).

Zdrówka dla wszystkich Mamusi !
    Witaj :) zapraszamy

klz9piqvvra11kd2.png

• Patk Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia - też już zmieniłam paski z nowego opakowania, bo wyczytałam z ulotki że źle zamknięte mogą wchłonąć wilgoć i zakłamywać wyniki. Ale nic z tego... to nie to.
    Co do śniadania pierwszego to była kromka ciemnego pieczywa z szynką z indyka.
    Chyba muszę poprobowac przez te dwa tygodnie z tą insuliną i z diatą. Ale trochę się martwię bo przeczytałam dzisiaj te ulotki od diabetologa i o tych powiklaniach, aż się zestresowałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk
    Nie czytaj netow!
    Ja to się pocieszam że dziewczyny z regularną cukrzycą mają i wyższe wyniki a dzieci śliczne i zdrowe rodzą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, spróbuj jeszcze zrobić w ramach testu dwa pomiary w odstępie kilku minut. Ja ostatnio tak miałam kilka razy, że jakieś dziwne wysokie wyniki, a po 10 minutach normalne

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruję brzuch oliwką Babydream (dobry skład i tania) w trakcie kąpieli, nie z powodu rozstępów, bo tych się nie boję ani nimi nie przejmuję, ale jak się tak rozciąga to niezbyt przyjemne to uczucie taka napięta skóra, naoliwienie dobrze jej robi.
    Nie znoszę być tłusta więc smaruję się na mokro, po osuszeniu ręcznikiem skóra jest mięciutka, ale nie tłusta.
    Rozstępy są podobno kwestią genetyczną i jak mają wyjść to wyjdą.

Brodawki smaruję lanoliną (taniocha, więc żaden tam marketing) i wierzę, że może to pomóc bo skoro dobrze nawilżone usta mi nie pękają a suche tak to czemu inaczej ma być z brodawkami? A lanolina świetnie nawilża i uelastycznia.

Masaż krocza czy ćwiczenia kegla też nie są całkiem bez sensu, elastyczne tkanki są w stanie znieść więcej i choćby dochodzenie po porodzie może być szybsze.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, podaj jakieś namiary na tę lanolinę

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarki.
    Osluchowo wszystko dobrze, angina to też nie jest, zwykły wirusek. Najważniejsze, że gorączki nie ma więc się obeszło bez antybiotyku. Dostałam aerozol do gardła ze srebrem antybakteryjny, syrop z cebuli, ziołowe tabletki na katar i zatoki, rutinoscorbin i paracetamol, plus mam robić parówki woda+sól :) Pierwsza dawkę leków już wzięłam, mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, moge prosic o dopisanie na liscie, ze u nas bedzie Kamil? ;) W koncu sie zdecydowalismy :p

malwka08, Kira91, kattalinna, Mała Matylda, Katka. lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, dobrze że bez antybiotyku. Żeby Ci szybko odpuściło :) aż mam smaka na syrop z cebuli, bardzo go lubię :D

Dominique, mi leci krew z różnych miejsc, ale z ucha jeszcze nie. Z każdego innego otworu już leciała i była to uroda ciąży i zastrzyków z clexane. Można wziąć rutinoscorbin żeby uszczelnić naczynka.

Oliwkę babydream stosowałam przed ciążą i teraz też. To moja standardowa pielęgnacja skóry, czasem jak Tanda na mokro, czasem na sucho. Często też na włosy i skórki od paznokci. Ładnie pachnie i tania, dla mnie super. Nie zmieniłam nic w pielegnacji skóry w ciazy, nie widze sensu.

Mój syn jakiś ospały dzisiaj. Raz na jakiś czas się ruszy, ale przez cały dzień chyba śpi. Albo nie ma ochoty dziś na harce :) Wasze też mają dni wariata i dni śpiocha?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, serio? Lubisz syrop z cebuli? o.O Ja biorę na wdechu i muszę popic bo nie zdzierżę smaku XD bleeeeeeeeeeee.

Moja też śpi, bo razem ze mną nie spała w nocy. Teraz chyba odsypia, ja też powinnam bo ledwo na oczy patrzę, ale w sumie do wieczora już niedaleko :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Tanda, podaj jakieś namiary na tę lanolinę

Teraz mam tubkę lano-maści z ziaji, dostałam gratis. W składzie 100% lanoliny.
    Kosztuje ok. 10-11 zł, ale jest baaardzo wydajna. Smaruję już długo i z tubki prawie nie ubywa.

A jak się skońćzy to chcę zamówić stąd, wychodzi jeszcze taniej:
    https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Lanolina/55

kattalinna, kattalinna lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się dziewczyny, że rozstępów nie macie..
    U mnie pojawiły się już w połowie ciąży w okolicach pępka.
    Smaruje palmersem, mustela, bio oil i co? Chyba jednak nie kremy a podatność cieniutka skóra, blada, zielone widoczne żyły i rozstępy pięknie zdobią cialo. Obecnie już się nowe nie pojawiają, najwięcej pojawiło się jak brzuch zdecydowanie urósł.. Ehh trzeba będzie jakoś z tym żyć. :)

Aha i genetycznie babcia, mama nie mają rozstępów, jak już to po jednym malutkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 17:00

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, syrop z cebuli pyyyycha serio :D mogę wypić za Ciebie :D w dzieciństwie często go piłam, jeszcze taki z sosny, obydwa były dobre. Kiedyś wypiłam całą butelkę tego z sosny :D wolałam to niż mleko z masłem i miodem, do dzisiaj mam odruch wymiotny na sam zapach :/ mam dziwne upodobania smakowe? :D siemie lniane też lubię :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Feeva, dobrze że bez antybiotyku. Żeby Ci szybko odpuściło :) aż mam smaka na syrop z cebuli, bardzo go lubię :D

Dominique, mi leci krew z różnych miejsc, ale z ucha jeszcze nie. Z każdego innego otworu już leciała i była to uroda ciąży i zastrzyków z clexane. Można wziąć rutinoscorbin żeby uszczelnić naczynka.

Oliwkę babydream stosowałam przed ciążą i teraz też. To moja standardowa pielęgnacja skóry, czasem jak Tanda na mokro, czasem na sucho. Często też na włosy i skórki od paznokci. Ładnie pachnie i tania, dla mnie super. Nie zmieniłam nic w pielegnacji skóry w ciazy, nie widze sensu.

Mój syn jakiś ospały dzisiaj. Raz na jakiś czas się ruszy, ale przez cały dzień chyba śpi. Albo nie ma ochoty dziś na harce :) Wasze też mają dni wariata i dni śpiocha?

Dzisiaj byłam u rodzinnego i nic w tym uchu nie stwierdził. Prawdopodobnie jednak uszkodziłam sobie sama :)
    No i potwierdzenie przeziębienia. Także leżę i się kuruje :)

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Katka, moge prosic o dopisanie na liscie, ze u nas bedzie Kamil? ;) W koncu sie zdecydowalismy :p

Katka,ja tez sie dolaczam do prosby- zmiana terminu na 21.05. I imie Robert :) (jak narazie haha :D)

Katy, kattalinna, Katka. lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ