Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Feeva, przespana noc też oznacza że organizm walczy z infekcją. Wygrzej się dzisiaj i mam nadzieje, że odpuści
Kattalinna, z zaparciami poradziłam sobie połową miseczki kapusty kiszonej. Efekt przerósł moje oczekiwaniaale raczej nie próbuj przed koncertem
bawcie się dobrze
Zazdro wszystkim tym, które w taką ładną pogodę gdzieś wyjdą... mam delikatnego doła, że mam dupkę przyrośniętą do kanapy i jedyną atrakcją dnia będzie otworzenie okna, ewentualnie pozwolę sobie na szaleństwo pochodzenia po balkonie 3 kroki w lewo i 3 w prawoale już niedługo, niedługo i będę robić kilometry z wózkiem, chyba nadrobię te miesiące leżenia...
-
Dzień dobry
W sumie do duszy a nie dobry. Po imprezie młodej skoczyła nagle temperatura i to tyle rumakowania. TZ popił, więc musiałam się ubrać w środku nocy i poszukać otwartej apteki. Na dole okazało się, że nie mogę otworzyć auta a jak już otworzyłam, że to na szybach to nie wilgoć tylko szron zintegrowany jak beton. Możecie sobie wyobrazić jak byłam wściekła, na wszystko i wszystkich. Noc z głowy, chyba z tych nerwów rozbolał mnie żołądek, pierwszy raz odkąd jestem w ciąży. Oczy mam opuchnięte jak śliwki. Jakbym nie była już dość piękna.
Nie wiem czy pisałam ale od żarcia szpitalnego miałam zaparcie od środy do soboty. Takie zdrowe. Ale faktycznie kapusta umie pogonić i to dosłownie
Zdrówka dla chorowitek i oby mnie młoda nie zaraziła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 10:35
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyKattalinna jak już woda z ogórków nie pomogła to ciężko, może gruszki,kiwi albo śliwki spróbuj ponoć działają.
Też bym chętnie gdzieś wyjechała, ale teraz to raczej niemożliwe, może na 1 dzień, ale w sumie gdzie? Łazić długo nie mogę, bo mnie nogi bolą. Wczoraj poszłam na spacer i leżałam dużo z nogami na poduszce i jakby opuchlizna trochę zeszła. Kupię jeszcze jakiś żel chłodzący, albo maść na obrzęki i zobaczę efekty. Na wczorajszym spacerze się rozmarzyłam, słoneczko grzało, a ja myślałam o lecie i spacerach z córeczką
Mnie dzisiaj mąż zabiera na zaległą kolację z okazji dnia kobiet, a ja jego z okazji dnia mężczyznwyjdziemy gdzieś, chociaż się pomaluje i wyszykuje, zawsze to coś wyjść na trochę do ludzi, bo jak tak siedzie w dresie w domu, to nic mi się nie chce.
-
zaparcia i ja przerobiłam, wystarczył wyjazd do Kołobrzegu, zmiana diety (bo i ketony miałam), w kiblu nie byłam tydzień, próba urodzenia skończyła się mega wielkim bólem du..., siedzieć w ogóle nie mogłam, po dwa czopki glicerynowe wpychałam i nic
powrót do domu, powrót do diety, więcej wody i dopiero wracam na swoje tory (bo ostatnio gosci mielismy i dieta tez inna)
takiego czegos w życiu nie miałam, wiem, skąd problem, metody wtedy żadnej ,niestety, nie ma -
Majowa, owoce to na mnie nigdy nie działały, a w obecnym stanie to są totalnie bez szans. Rano wypiłam ciepłą wodę z miodem, poprawiłam kawą z mlekiem. Powiedzmy, że nieco pomogło. Przy okazji odkryliśmy z mężem super drinka
wymyśliłam wodę z ogórków z mlekiem, coby nie pić dwa razy. W smaku daje radę, jak te napoje mleczne w kebabach
jak dodać do tego wódki to od razu lek na kaca, takie 2w1
czekam na efekty
Jangwa, ksylitol jem od kilku lat, nie ma mocy nade mną
Mam tylko nadzieję, że młoda nie odziedziczy po mnie tendencji... U mnie to też nie od urodzenia więc może nie będzie się męczyła...
Sypialnia odgruzowana, została rama od łóżka bo okazało się, że tak się zespoliły części, że nie da się rozkręcić. Ile rzeczy się zmieściło w takim małym pokoju!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 11:06
-
Ja nigdzie nie wychodzę, bo ludzie myśleliby, że jest apokalipsa i atak zombie
Jakby trochę mi lepiej, nawet pozmywałam i wstawiłam pranie.
Na szczęście mi zaparcia ustąpiły, męczyły mnie trochę w 2 trymestrze, przez to też krwawiłam. Teraz tylko oczy otworzę i już mogę lecieć na kibelekA do tego jak jeszcze kawę wypije, to odwiedzam wc 3x na dwójkę
Kattalinna, jakoś sama myśl o takim napoju mnie odrzuca
Łe. Listonosz zostawił wczoraj awizo, mam możliwość odebrania paczki dzisiaj do 13, ale będzie dziś tyle narodu, że sobie daruję. Poczekam do poniedziałku
A na pocieszenie pożeram tosty z ogromem Nutelli. Mniam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 11:03
-
Czesc
Feeva, duzo duzo zdrowia, kuruj sie :*
Ja niestety w nocy przerobilam zaparcia, nawet czopek mi glicerynowy nie pomogl. Dzisiaj wezme czopek „eva q” one sa dobre i mozna je w ciazy uzywac, chyba nazwy nie pomylilam. Tez mysle ze to od zelaza, ale brzuch mnie bolal, myslalam ze mi rozsadzi, masakra.
U mnie leje, pogoda straszna, za to jutro ma byc 18 stopni, ale od rana jade do taty a mamy 80 km takze tak czy siak caly dzien nam zejdzie. Przez to ze jutro zamkniete musze udac sie dzis do sklepu, nie chce mi sie.
Hoope, oby cie cora nie zarazila, wyobrazam sobie twoje wkurzenie... pioruny w oczach.
Fatalita, kciuki za egzamin :* a ja planuje wino truskawkowe jak juz bede mogla pic, mniam. Chociaz fanka alkoholu nie jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 13:06
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Feeva nie zazdroszczę chorobowych objawów
. Na takie podrażnione gardło u mnie niezawodny okazał się GardVit w sprayu i płukanki z siemienia lnianego, jak już zreszta pisałam. Przez kilka dni starałam się tez jeść niepodrazniajace gardło posiłki- kisiel był u mnie codziennym miar have.
Kattalina jak poradzisz sobie już z tymi większymi zaparciami to polecam Espumisan regularnie. Mi całkowicie wyeliminował problem z zaparciami, wzdeciami i tym samym- napinaniem brzucha.
Nie pamietam która z Was polecała mi SONOL na opryszczkę, ale dziękuje! Dwa dni i po niej ani śladu.
-
Ja dzisiaj zaliczylam samotny dzień galeriowy i w TKMAXX kupiłam takie ładne prześcieradła do łóżeczka. Przyszłam do domu, odpakowałam a tak taka przepraszam za określenie wyje... dziura na samym środku... więc znowu w auto i gnałam na Szczecin
także potwierdziła się moja niechęć do tego sklepu. A mój telefon jeszcze mnie poinformował że wykonałam jakiś dzienny limit kroków 12 tyś... Nie wiem o co mu chodzi. Dobrze że to nie limit wykorzystany na karcie płatniczej
A propos ksylitolu. Byłam w zielarskim sklepie w związku z moimi cukrami i kobieta dała mi jakiś erytrol, że niby w ciąży lepiej to... chociaż pewnie chciała mnie naciągnąć na 2 zeta bo był droższy od ksylitolu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 17:07
-
nat92 to ja polecałam Sonol
Cieszę się, że pomógł
Patk no nieźle się musiałaś wkur...Ja nie robię zakupów w tym sklepie bo ja się tam nie mogę ogarnąć. Nie umiem wyszukiwać okazji. Za dużo tego wszystkiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 17:09
nat92 lubi tę wiadomość