X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, przespana noc też oznacza że organizm walczy z infekcją. Wygrzej się dzisiaj i mam nadzieje, że odpuści :)

Kattalinna, z zaparciami poradziłam sobie połową miseczki kapusty kiszonej. Efekt przerósł moje oczekiwania :D ale raczej nie próbuj przed koncertem :D bawcie się dobrze :)

Zazdro wszystkim tym, które w taką ładną pogodę gdzieś wyjdą... mam delikatnego doła, że mam dupkę przyrośniętą do kanapy i jedyną atrakcją dnia będzie otworzenie okna, ewentualnie pozwolę sobie na szaleństwo pochodzenia po balkonie 3 kroki w lewo i 3 w prawo :( ale już niedługo, niedługo i będę robić kilometry z wózkiem, chyba nadrobię te miesiące leżenia...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapusty nie jadłam, ale wodę z ogórków pijam, poprawiam mlekiem i... nic

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio na zaparcia wystarczył 1 ogórek kiszony. Takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam. Hehe ale woda z kapusty lub ogórków dobra rzecz.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio jak za dużo ksylitolu użyłam to ładnie przeczyscilo .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

W sumie do duszy a nie dobry. Po imprezie młodej skoczyła nagle temperatura i to tyle rumakowania. TZ popił, więc musiałam się ubrać w środku nocy i poszukać otwartej apteki. Na dole okazało się, że nie mogę otworzyć auta a jak już otworzyłam, że to na szybach to nie wilgoć tylko szron zintegrowany jak beton. Możecie sobie wyobrazić jak byłam wściekła, na wszystko i wszystkich. Noc z głowy, chyba z tych nerwów rozbolał mnie żołądek, pierwszy raz odkąd jestem w ciąży. Oczy mam opuchnięte jak śliwki. Jakbym nie była już dość piękna.

Nie wiem czy pisałam ale od żarcia szpitalnego miałam zaparcie od środy do soboty. Takie zdrowe. Ale faktycznie kapusta umie pogonić i to dosłownie ;)

Zdrówka dla chorowitek i oby mnie młoda nie zaraziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 10:35

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna jak już woda z ogórków nie pomogła to ciężko, może gruszki,kiwi albo śliwki spróbuj ponoć działają.

Też bym chętnie gdzieś wyjechała, ale teraz to raczej niemożliwe, może na 1 dzień, ale w sumie gdzie? Łazić długo nie mogę, bo mnie nogi bolą. Wczoraj poszłam na spacer i leżałam dużo z nogami na poduszce i jakby opuchlizna trochę zeszła. Kupię jeszcze jakiś żel chłodzący, albo maść na obrzęki i zobaczę efekty. Na wczorajszym spacerze się rozmarzyłam, słoneczko grzało, a ja myślałam o lecie i spacerach z córeczką :)

Mnie dzisiaj mąż zabiera na zaległą kolację z okazji dnia kobiet, a ja jego z okazji dnia mężczyzn :D wyjdziemy gdzieś, chociaż się pomaluje i wyszykuje, zawsze to coś wyjść na trochę do ludzi, bo jak tak siedzie w dresie w domu, to nic mi się nie chce.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaparcia i ja przerobiłam, wystarczył wyjazd do Kołobrzegu, zmiana diety (bo i ketony miałam), w kiblu nie byłam tydzień, próba urodzenia skończyła się mega wielkim bólem du..., siedzieć w ogóle nie mogłam, po dwa czopki glicerynowe wpychałam i nic
    powrót do domu, powrót do diety, więcej wody i dopiero wracam na swoje tory (bo ostatnio gosci mielismy i dieta tez inna)
    takiego czegos w życiu nie miałam, wiem, skąd problem, metody wtedy żadnej ,niestety, nie ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, owoce to na mnie nigdy nie działały, a w obecnym stanie to są totalnie bez szans. Rano wypiłam ciepłą wodę z miodem, poprawiłam kawą z mlekiem. Powiedzmy, że nieco pomogło. Przy okazji odkryliśmy z mężem super drinka ;-) wymyśliłam wodę z ogórków z mlekiem, coby nie pić dwa razy. W smaku daje radę, jak te napoje mleczne w kebabach ;-) jak dodać do tego wódki to od razu lek na kaca, takie 2w1 :-D czekam na efekty

Jangwa, ksylitol jem od kilku lat, nie ma mocy nade mną ;-)

Mam tylko nadzieję, że młoda nie odziedziczy po mnie tendencji... U mnie to też nie od urodzenia więc może nie będzie się męczyła...

Sypialnia odgruzowana, została rama od łóżka bo okazało się, że tak się zespoliły części, że nie da się rozkręcić. Ile rzeczy się zmieściło w takim małym pokoju!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 11:06

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdzie nie wychodzę, bo ludzie myśleliby, że jest apokalipsa i atak zombie :)
    Jakby trochę mi lepiej, nawet pozmywałam i wstawiłam pranie.
    Na szczęście mi zaparcia ustąpiły, męczyły mnie trochę w 2 trymestrze, przez to też krwawiłam. Teraz tylko oczy otworzę i już mogę lecieć na kibelek :) A do tego jak jeszcze kawę wypije, to odwiedzam wc 3x na dwójkę :)
    Kattalinna, jakoś sama myśl o takim napoju mnie odrzuca :D

Łe. Listonosz zostawił wczoraj awizo, mam możliwość odebrania paczki dzisiaj do 13, ale będzie dziś tyle narodu, że sobie daruję. Poczekam do poniedziałku :)

A na pocieszenie pożeram tosty z ogromem Nutelli. Mniam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 11:03

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, woda z ogrórków z mlekiem i wódką mnie rozwaliła :D murowana rozmowa z porcelaną po czyms takim :D chyba nawet na kacu bym nie ruszyła, albo zwłaszcza wtedy :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho tu dziś :P Chyba wszystkie na dworze siedzą :D Tylko ja uwięziona w chałupie :(

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja też siedzę i uczę sie na wieczorny egzamin w szkole ;) Zdrowiej.

Kattalinna, ten Twój drink trochę blee :P Ja raczej mam w planach dobre mohito w kilka tygodni po porodzie ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita to trzymam kciuki :)

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Feeva, duzo duzo zdrowia, kuruj sie :*

Ja niestety w nocy przerobilam zaparcia, nawet czopek mi glicerynowy nie pomogl. Dzisiaj wezme czopek „eva q” one sa dobre i mozna je w ciazy uzywac, chyba nazwy nie pomylilam. Tez mysle ze to od zelaza, ale brzuch mnie bolal, myslalam ze mi rozsadzi, masakra.

U mnie leje, pogoda straszna, za to jutro ma byc 18 stopni, ale od rana jade do taty a mamy 80 km takze tak czy siak caly dzien nam zejdzie. Przez to ze jutro zamkniete musze udac sie dzis do sklepu, nie chce mi sie.

Hoope, oby cie cora nie zarazila, wyobrazam sobie twoje wkurzenie... pioruny w oczach.

Fatalita, kciuki za egzamin :* a ja planuje wino truskawkowe jak juz bede mogla pic, mniam. Chociaz fanka alkoholu nie jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 13:06

Fatalita lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza strona poprawiona ;)

Katy lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• nat92 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva nie zazdroszczę chorobowych objawów :(. Na takie podrażnione gardło u mnie niezawodny okazał się GardVit w sprayu i płukanki z siemienia lnianego, jak już zreszta pisałam. Przez kilka dni starałam się tez jeść niepodrazniajace gardło posiłki- kisiel był u mnie codziennym miar have.

Kattalina jak poradzisz sobie już z tymi większymi zaparciami to polecam Espumisan regularnie. Mi całkowicie wyeliminował problem z zaparciami, wzdeciami i tym samym- napinaniem brzucha.

Nie pamietam która z Was polecała mi SONOL na opryszczkę, ale dziękuje! Dwa dni i po niej ani śladu :).

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaliczylam samotny dzień galeriowy i w TKMAXX kupiłam takie ładne prześcieradła do łóżeczka. Przyszłam do domu, odpakowałam a tak taka przepraszam za określenie wyje... dziura na samym środku... więc znowu w auto i gnałam na Szczecin :/ także potwierdziła się moja niechęć do tego sklepu. A mój telefon jeszcze mnie poinformował że wykonałam jakiś dzienny limit kroków 12 tyś... Nie wiem o co mu chodzi. Dobrze że to nie limit wykorzystany na karcie płatniczej XD

A propos ksylitolu. Byłam w zielarskim sklepie w związku z moimi cukrami i kobieta dała mi jakiś erytrol, że niby w ciąży lepiej to... chociaż pewnie chciała mnie naciągnąć na 2 zeta bo był droższy od ksylitolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 17:07

• Asix Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niechęć do chodzenia po galeriach. Zamówiłam materac do łóżeczka i prześcieradła na allegro.

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat92 to ja polecałam Sonol :D Cieszę się, że pomógł :)

Patk no nieźle się musiałaś wkur... :D Ja nie robię zakupów w tym sklepie bo ja się tam nie mogę ogarnąć. Nie umiem wyszukiwać okazji. Za dużo tego wszystkiego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 17:09

nat92 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja mam to samo, nic tam nigdy nie widzę ale były takie ładne te prześcieradła i w sumie w dobrej cenie, bo 14 zł i takie naprawdę dobrej jakości. Zastanawia mnie tylko czy to czasami nie jakieś mole wpierdzieliły na środku ten materiał.

‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ