X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk masz dobrą drogę na Szczecin, my się musimy przebić przez remont betonówki. Boję się, że w drodze na porodówkę utkniemy w korku.

Gorączka zmowu rośnie, to jakiś wredny wirus.

Dostałam troszkę rzeczy z UK w prezencie, żal mi doopę ściska, jakie tam wszystko jest tanie dla dzieci. 4 funty za kocyk i 4 za ręcznik z primarka. Jak ktoś zarabia minimalne w UK 7,50 funta to tak, jakby w PL kupić je za 6 zł każde.

LadyInna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam placki ziemniaczane i to ciasto sliwkowe czyli w sumie nie tak duzo, a czuje sie jakby mnie czolg przejechal :/ Chyba dzisiaj juz z lozka nie wstane :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt droga zła nie jest. Ale samo szukanie miejsca w Galaxy zajęło mi 25 minut. :/

Wiecie co nagralam sobie jakiś nowy program polsatowski, coś o randkach. Teraz włączyłam i próbowałam obejrzeć. To jakaś istna porażka... skąd oni te babki wzięli. Tragedia, coś pokroju hipnozy z tvnu.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ja na erytol będę przerzucać się jak dziecko będzie na normalne jedzenie przechodzić, bo ksylitolu nie można poniżej 3 r.ż. Ale z ceną mnie zaskoczyłaś, jakoś mi się zawsze kojarzyło że ksylitol droższy. Ale może stacjonarnie różnie wyglądać. Aaa i z ksylitolem trzeba uważać bo można kupić tanio ale chiński z kukurydzy czy czegośtam. Patrz, żeby było na opakowaniu, że kraj pochodzenia to Finlandia.

Ale super powietrze jest. Wiosnę czuć :-D siedzimy w aucie na parkingu, jesteśmy godzinę przed czasem bo myśleliśmy że zejdzie nam się z drogą i szukanie miejsca do parkowania. No ale sokole oko wypatrzyłam idealne błyskawicznie.

Hoope, kciuki za młodą

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop, co tu taka cisza? Wszystkie wiosny wypatrują? :)

Hoope, niech córce szybko ta zaraza minie.

Ja już w łóżku, i to od godziny. Kręgosłup na kanapie boli bardziej. Teraz walcze z sennością, żeby nie mieć dyżuru nocnego.

Lubię ksylitol jako zamiennik cukru, a erytrolu nigdy nie jadłam. Jaki ma smak erytrol? Normalnie słodki czy ma jakiś posmak? Nie wiedziałam że można podać go dzieciom.

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to erytrol smakuje jak taki słaby cukier o obniżonej zawartości cukru w cukrze :D żadnego posmaku nie czuje ale ja się nie znam. Poszłam do zielarskiego i kobieta mi powiedziała żeby wziąć erytrol zamiast ksylitolu, i chyba była jakąś zdrowotną maniaczką bo opowiadała mi o tych produktach jakieś 15 minut. Wywiad zrobiła czy mam psa...bo podobno ksylitol bardzo toksyczny a wręcz zabójczy dla psów jest. Ale tak jak mówię- ja się nie znam i pierwsze co pomyślałam to to że chciała mnie naciąć na 2 zł. XD Ale cholera wie może miała dobre intencje jednak.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch i było bardzo fajnie, polecam :) parę przydatnych wiadomości, dużo próbek i upominków. I na końcu było losowanie nagród i wygraliśmy zestaw z Nuka :D chyba pierwszy raz mi się coś wygrać udało :)

Katy, Wowka, kattalinna, Mycha666, D_basiula, Patk, Katka. lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy erytrolu. W smaku podobny do cukru tylko taki mniej słodki jest.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam psa i jem ksylitol:D ale fakt, nawet na opakowaniu napisane że mega szkodliwe dla zwierząt. Muszę nabyć następnym razem erytrol i sprawdzic jak mi podpasuje :) ale psa też nie będę nim karmic :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, u mnie na opakowaniach chyba nic nie ma o zwierzętach. W każdym razie kiciuś wylizuje czasem talerze po różnych rzeczach, słodkie z ksylitolem też. Nic mu nie było nigdy od tego. Oczywiście nie karmię go słodyczami :-)

A tak w ogóle koncert super, dziecko nie protestowało :-) oczywiście przy niektórych kawałkach stresowałam się, że za głośno ale chyba jej nie przeszkadzało. Siedziałam z rękami zaplecionymi na brzuchu, żeby dodatkową barierę chroniącą od hałasu zrobić i widocznie było ok. Ruchy w trakcie koncertu były, ale nie jakieś nerwowe. Teraz bardziej się wierci. Za dwa tygodnie powtórka z rozrywki, a na listę wyprawkową lecą słuchawki wygłuszające dla dzieci :-)

Wowka, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.

Młoda ma 38,2 zatem niewielki podstęp jest. Ładnie reaguje na leki.

Nie wiem czy też tak czasem macie ale ja mam dziś fatalny dzień. Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Jestem totalnie zmęczona, niby chcę spać ale nie może zasnąć. Nie wiem czy jestem głodna czy najedzona. Jak już coś zjem, to zalega mi w gardle, dosłownie wszystko się cofa. Nie wiem czy chce mi się siku czy nie. Siadam na tronie i nic nie leci. Brzuch mam pod brodą, ciężko mi wstać z łóżka, zapadam się w fotelu, z trudem oddycham. I nie mam siły. Na nic. Na dniach wyraźnie urósł brzuch. Stał dobre 3 tygodnie a dzisiaj jest wielki. Albo sobie wkręcam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 08:17

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki zamowilam dzisiaj lozeczko i materac,na jutro zostala mi ppsciel do wybrania,ciężki temat..
    Mnie mąż z okazji dnia mezczyzny zabral na pizze i pol dnia miałam wyrzuty sumienia ze sie skusiłam na nią..
    Slyszalyscie ze zima ma wrocic?????

1usa3e5el69vdydq.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Hoope, też tak wczoraj miałam. Na kanapie siedzenie na 1000 sposobów, w łóżku milion obrotów, zjeść coś, albo jednak nie, no to zjem, znowu się ulewa, bleee, to chociaż siku, ale nie leci, ale przeciez mi sie chce. Usnęłam jakims dusznym snem (ptzy otwartym oknie), po dwoch godzinach pobudka, niewygodnie, poloze sie inczej i usne, to moze jeszcze inaczej, do trzech razy sztuka, wszystko drętwieje, wstanę, położę się, bez kija nie podchodź.

Efwka, jedz pizze, na zdrowie;) też czytałam, że znowu mrozy mają wrócić. Bez sensu, w zeszłym roku już była wiosna w polowie marca :/

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope może dziś będzie lepszy dzień, tego Ci życzę :) ja już nie chce powrotu zimy :(

Hoope lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Z tronu :P

Cola nie wiem czy dzień będzie dobry (:*) ale za to noc przespałam całą. Pierwszy raz od wielu miesięcy. Szok!

Mówicie, że mrozy wrócą? U nas są już bociany i żurawie, pąki na drzewach, to przyroda nic o tym nie wie? Za oknem pięknie, słońce od rana.

Miłej niedzieli zatem. Bez mrozu :)

Patk, D_basiula lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) spanie na kanapie to zło. Fakt, że całą noc spałam ciekiem, ale za to jak niewygodnie... A goście chwalą - jakie oni łóżka w domach mają? ;-)

Z tym mrozem bardzo mi się nie podoba, ale coś w tym jest bo mnie stawy w całej nodze kręcą...

Czekam na słońce, podobno ma być

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zeszłym roku zima wróciła w kwietniu/maju że u nas wszystko wymarzło, nawet jednego jabłuszka nie mieliśmy na działce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rok temu też przymrozki były na wiosnę i nie był ani jednej czereśni :/ a tak strasznie lubię czereśnie, mam nadzieję, że w tym roku będą i że choć trochę będę mogła zjeść nie szkodząc maluchowi.

Zolza_ lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic z owoców na działce nie było, chociaż mniej sprzatania na jesień...a więc zima wrócić może i kilka razy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pięknie dzisiaj ze już o 7 wyciągnęłam psa do lasu... był zażenowany godziną wyjścia i szedł obok wymownie na mnie patrząc czy już zawaracamy. Ale człowiek zupełnie inne nastawienie ma przy takiej pogodzie. Ja chcę już tak codziennie. XD

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ