Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Patk masz dobrą drogę na Szczecin, my się musimy przebić przez remont betonówki. Boję się, że w drodze na porodówkę utkniemy w korku.
Gorączka zmowu rośnie, to jakiś wredny wirus.
Dostałam troszkę rzeczy z UK w prezencie, żal mi doopę ściska, jakie tam wszystko jest tanie dla dzieci. 4 funty za kocyk i 4 za ręcznik z primarka. Jak ktoś zarabia minimalne w UK 7,50 funta to tak, jakby w PL kupić je za 6 zł każde.LadyInna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Fakt droga zła nie jest. Ale samo szukanie miejsca w Galaxy zajęło mi 25 minut.
Wiecie co nagralam sobie jakiś nowy program polsatowski, coś o randkach. Teraz włączyłam i próbowałam obejrzeć. To jakaś istna porażka... skąd oni te babki wzięli. Tragedia, coś pokroju hipnozy z tvnu. -
Patk, ja na erytol będę przerzucać się jak dziecko będzie na normalne jedzenie przechodzić, bo ksylitolu nie można poniżej 3 r.ż. Ale z ceną mnie zaskoczyłaś, jakoś mi się zawsze kojarzyło że ksylitol droższy. Ale może stacjonarnie różnie wyglądać. Aaa i z ksylitolem trzeba uważać bo można kupić tanio ale chiński z kukurydzy czy czegośtam. Patrz, żeby było na opakowaniu, że kraj pochodzenia to Finlandia.
Ale super powietrze jest. Wiosnę czućsiedzimy w aucie na parkingu, jesteśmy godzinę przed czasem bo myśleliśmy że zejdzie nam się z drogą i szukanie miejsca do parkowania. No ale sokole oko wypatrzyłam idealne błyskawicznie.
Hoope, kciuki za młodąHoope lubi tę wiadomość
-
Hop hop, co tu taka cisza? Wszystkie wiosny wypatrują?
Hoope, niech córce szybko ta zaraza minie.
Ja już w łóżku, i to od godziny. Kręgosłup na kanapie boli bardziej. Teraz walcze z sennością, żeby nie mieć dyżuru nocnego.
Lubię ksylitol jako zamiennik cukru, a erytrolu nigdy nie jadłam. Jaki ma smak erytrol? Normalnie słodki czy ma jakiś posmak? Nie wiedziałam że można podać go dzieciom.Hoope lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie to erytrol smakuje jak taki słaby cukier o obniżonej zawartości cukru w cukrze
żadnego posmaku nie czuje ale ja się nie znam. Poszłam do zielarskiego i kobieta mi powiedziała żeby wziąć erytrol zamiast ksylitolu, i chyba była jakąś zdrowotną maniaczką bo opowiadała mi o tych produktach jakieś 15 minut. Wywiad zrobiła czy mam psa...bo podobno ksylitol bardzo toksyczny a wręcz zabójczy dla psów jest. Ale tak jak mówię- ja się nie znam i pierwsze co pomyślałam to to że chciała mnie naciąć na 2 zł.
Ale cholera wie może miała dobre intencje jednak.
-
A ja dziś byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch i było bardzo fajnie, polecam
parę przydatnych wiadomości, dużo próbek i upominków. I na końcu było losowanie nagród i wygraliśmy zestaw z Nuka
chyba pierwszy raz mi się coś wygrać udało
Katy, Wowka, kattalinna, Mycha666, D_basiula, Patk, Katka. lubią tę wiadomość
-
Hmmm, u mnie na opakowaniach chyba nic nie ma o zwierzętach. W każdym razie kiciuś wylizuje czasem talerze po różnych rzeczach, słodkie z ksylitolem też. Nic mu nie było nigdy od tego. Oczywiście nie karmię go słodyczami
A tak w ogóle koncert super, dziecko nie protestowałooczywiście przy niektórych kawałkach stresowałam się, że za głośno ale chyba jej nie przeszkadzało. Siedziałam z rękami zaplecionymi na brzuchu, żeby dodatkową barierę chroniącą od hałasu zrobić i widocznie było ok. Ruchy w trakcie koncertu były, ale nie jakieś nerwowe. Teraz bardziej się wierci. Za dwa tygodnie powtórka z rozrywki, a na listę wyprawkową lecą słuchawki wygłuszające dla dzieci
Wowka, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Młoda ma 38,2 zatem niewielki podstęp jest. Ładnie reaguje na leki.
Nie wiem czy też tak czasem macie ale ja mam dziś fatalny dzień. Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Jestem totalnie zmęczona, niby chcę spać ale nie może zasnąć. Nie wiem czy jestem głodna czy najedzona. Jak już coś zjem, to zalega mi w gardle, dosłownie wszystko się cofa. Nie wiem czy chce mi się siku czy nie. Siadam na tronie i nic nie leci. Brzuch mam pod brodą, ciężko mi wstać z łóżka, zapadam się w fotelu, z trudem oddycham. I nie mam siły. Na nic. Na dniach wyraźnie urósł brzuch. Stał dobre 3 tygodnie a dzisiaj jest wielki. Albo sobie wkręcam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 08:17
-
A ja dziewczynki zamowilam dzisiaj lozeczko i materac,na jutro zostala mi ppsciel do wybrania,ciężki temat..
Mnie mąż z okazji dnia mezczyzny zabral na pizze i pol dnia miałam wyrzuty sumienia ze sie skusiłam na nią..
Slyszalyscie ze zima ma wrocic????? -
Dzień dobry.
Hoope, też tak wczoraj miałam. Na kanapie siedzenie na 1000 sposobów, w łóżku milion obrotów, zjeść coś, albo jednak nie, no to zjem, znowu się ulewa, bleee, to chociaż siku, ale nie leci, ale przeciez mi sie chce. Usnęłam jakims dusznym snem (ptzy otwartym oknie), po dwoch godzinach pobudka, niewygodnie, poloze sie inczej i usne, to moze jeszcze inaczej, do trzech razy sztuka, wszystko drętwieje, wstanę, położę się, bez kija nie podchodź.
Efwka, jedz pizze, na zdrowie;) też czytałam, że znowu mrozy mają wrócić. Bez sensu, w zeszłym roku już była wiosna w polowie marca -
Dzień dobry
Z tronu
Cola nie wiem czy dzień będzie dobry (:*) ale za to noc przespałam całą. Pierwszy raz od wielu miesięcy. Szok!
Mówicie, że mrozy wrócą? U nas są już bociany i żurawie, pąki na drzewach, to przyroda nic o tym nie wie? Za oknem pięknie, słońce od rana.
Miłej niedzieli zatem. Bez mrozuPatk, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
spanie na kanapie to zło. Fakt, że całą noc spałam ciekiem, ale za to jak niewygodnie... A goście chwalą - jakie oni łóżka w domach mają?
Z tym mrozem bardzo mi się nie podoba, ale coś w tym jest bo mnie stawy w całej nodze kręcą...
Czekam na słońce, podobno ma być