X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam na SOR... i miałam szczęście że dyżur miał mój doktor :) zrobił USG i powiedział że nie widzi nic nie pokojacego... Na ostatniej wizycie tydzień temu pęcherzyk ciążowy nie całe 2mm dzisiaj centymetr... Czyli rośnie... Kazał brać leteine dwa razy dziennie i na wizytę tak jak miałam :) kamień z serca... A i mówił jeszcze że takie plamienia się zdarzają i nie ma co się martwić chyba żebym zaczęła krwawić to wtedy dzwonić do niego... Czyli trzeba wszystko zostawic matce naturze i wierzyć że będzie dobrze że na następnej wizycie zobaczę już serduszko...

jangwa_maua, PodwojnaMama, MysiaMarysia, lena77, Aleks9, Katka., Feeva, MamaDi, Mufinka27, Hoope, malwka08 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Hej, ja też jestem dzisiaj po USG, jest dzidziuś maluteńki 3,4mm około 5 tydzień serduszko bardzo słabe konieczna kontrola za 2 tygodnie, generalnie ciąża zagrożona, ponieważ dookoła pełno skrzepów, możliwe krwawienia i niestety utrata ciąży :( trzymajcie mocno kciuki. W piątek będę miała odbiór wyników krwi i idę także do nowego lekarza. Buziaki dla Was

Madzia kciuki mocno trzymam. Masz zalecany oszczedny tryb zycia?

MysiaMarysia super to wytlumaczylas. Dokladnie tak jest ze licza sie skonczone tygodnie ciazy :)

• Annqa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Angel, trzeba wszystko sprawdzać dla świętego spokoju. Po co się stresować! To teraz na spokojnie. Czytałam wasze wcześniejsze wpisy i przez was wzięła mnie ochota na kebab! Zarzucę temacik mężowi może go nakręcę....

Angel1988 lubi tę wiadomość

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel super wiesci :) pozytywne myslenie bardzo pomaga.

Annqa beta pieknie przyrasta, wiec nie masz sie co martwic :)

Spijcie dobrze :)

Angel1988 lubi tę wiadomość

• Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Madzia kciuki mocno trzymam. Masz zalecany oszczedny tryb zycia?

MysiaMarysia super to wytlumaczylas. Dokladnie tak jest ze licza sie skonczone tygodnie ciazy :)

Tak, najlepiej nic nie robić, zakaz ciepłych kąpieli, forsowania i nerwów.

Angel1988, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypadkiem by się złożyło o ile ciąża się utrzyma, zgodnie z owulacją termin porodu przypada na 13 maj - dzień urodzin męża :) jeszcze gdyby maleństwo było aż tak punktualne to niesamowite rzeczy by się zadziały ;)

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam udanego dnia ja zbieram się na szkolenie do pracy

I witam się w 8 tygodniu ciąży;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 06:53

Katka., Feeva, MamaDi, nodemo, Monifah lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Gratuluję udanych wizyt i witam się w 8 tygodniu ciąży:)

Feeva, MamaDi, nodemo, Monifah lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• MamaDi Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Feeva, też bym sobie skróciła, ale wiem, że jeszcze za wcześnie, nic nie zobaczę i wtedy będzie jeszcze gorzej :D Obawiam się, że nawet w piątek może być za wcześnie, z tego co mówisz to u mnie będzie 6w4d. Może będzie coś widać, ale do tego piątku to chyba oszaleję :D Pociesza mnie to, że wizyta na 8:30 :D

Tłumaczę sobie, że w tym czasie zajmę się bardziej synkiem :D ale jak można bardziej zajmować się 9 latkiem, który już nie chce mamusi :) Tzn chce, ale w ograniczonej ilości :P

Ja mam w czwartek wieczorem... tez będzie wcześnie.. ale tak jak pisałam przynzjamniej można wykluczyc pozamaciczną itd.. wszystko w swoim czasie.. potem serduszko itd. Będzię dobrze! Z tymi suwaczkami to tak jest.. że liczą od daty ostatniej @... A zazwyczja u lekarza wychodzi, że jest troche młodsza ciąża, poza tym lekarze zawsze operuja tygodniami skończonymi... czyli jak jest 4t 6d to powiedza, że to 4 tydzień itd.

U mnie dzis córeczka wróciła do żłobka po chorobie, ucieszona że wreszcie do dzieci :) U mnie tak jak w pierwszej ciazy mdłości na razie brak. Poza tym ciągle siusiam, bolą sutki, zatkany nos na wieczór i wrażliwość na zapachy:)

Mięłgo dnia dziewuszki!!

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie majóweczki u mnie też dziś zaczął się 8 tydzień według terminu wyznaczonego przez lekarza na podstawie usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 08:20

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wszystko będzie dobrze:)
    Ja mam dzisiaj wizytę w medicover, idę żeby dostać skierowanie na darmowe badania:)

Dzisiaj zdecydowanie nie jest mój dzień :/
    Mdłości, ból piersi i ból jak na @. Jeszcze mnie strasznie wysypało.

Jutro mam wizytę u diabetologa, już się stresuje. Bo gin chce żebym nie brała glucofage tylko insulinę.
    Miłego dnia ;)))

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę się wybrać po skierowanie, bo dostałam dużą kartkę badań do zrobienia, a jak miałabym za wszystko płacić to bym zbankrutowała :)

Mój dzień też dziś nie jest...
    Mdłości jeszcze gorsze niż do tej pory, rano po wstaniu myślałam, że do łazienki nie dobiegnę, szarpało mną jakby demona ze mnie wypędzali. Ogólnie jestem rozbita i zimno mi.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Też muszę się wybrać po skierowanie, bo dostałam dużą kartkę badań do zrobienia, a jak miałabym za wszystko płacić to bym zbankrutowała :)

Mój dzień też dziś nie jest...
    Mdłości jeszcze gorsze niż do tej pory, rano po wstaniu myślałam, że do łazienki nie dobiegnę, szarpało mną jakby demona ze mnie wypędzali. Ogólnie jestem rozbita i zimno mi.
    Mi tez jest zimno :(
    Czuje się jakbym miała być zaraz chora.
    I ciagle chce mi się spać !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 08:38

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o spaniu to nie wspominam, bo ja zasypiam na siedząco...
    Mam l4 ale jeszcze jestem w pracy do jutra, muszę pokończyć swoje sprawy. Jutro mówię szefom i adios papa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 08:39

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :) Weźcie coś doradźcie proszę was, bo zaczynam wariować...
    Strasznie się denerwuję, że nie mam żadnych objawów, wczoraj to chociaż cycki mnie rano bolały, a potem już totalnie nic, dzisiaj też. Czuję się zupełnie normalnie.
    Bety niby normalne wychodziły, niby wszystko w porządku, ale strasznie jestem niespokojna. I już nie wiem, czy to ze mną jest coś nie halo, czy faktycznie coś się dzieje i mam, że tak powiem "złe przeczucie".
    USG dopiero w piątek, chciałabym przyspieszyć, ale z drugiej strony nie chcę wyjść na wariatkę.
    Kochane powiedzcie co byście zrobiły na moim miejscu :) Poczekać spokojnie (jeśli się w ogole da) na ten piątek, czy próbować przyspieszyć? A może pójść jeszcze raz na betę? Ostatnią robiłam w piątek i było 650, wczesniejsza w srode 230. Więc niby ok, progesteron 30,5.
    Chyba, że u mnie objawem ciąży jest nerwica :D Bo tylko taki objaw mam...

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena ja też na razie nie mam żadnych objawów. Czasem dopiero później one przychodzą. Ja też czuje się normalnie. Ani mdłości ani nic. Spokojnie, będzie wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 09:15

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Kelegena ja też na razie nie mam żadnych objawów. Czasem dopiero później one przychodzą. Ja też czuje się normalnie. Ani mdłości ani nic. Spokojnie, będzie wszystko dobrze.

No trochę mnie uspokoiłaś, bo tak czytam jak dziewczyny mają wszystkie objawy jakie możliwe, a ja to nawet wczoraj z synem tańcowałam w domu :)
    Szanowny małżonek twierdzi, że jestem psychiczna :P Ze przecież wszystko jest dobrze :)
    Skoro nie jestem jedyna to znaczy, że nie jest zle :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena moja znajoma nie miała objawów przez całą ciążę, a teraz będzie rodzić w październiku :) Każdy ciążę przechodzi inaczej, jak widać nie u wszystkich muszą występować takie objawy, jak np. u mnie, że umieram :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jeszcze moze przyjść choć nie musi ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • chopinistka Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów! :) Cieszcie się swoją dobrą formą ;) Ja to Wam trochę zazdroszczę - po mnie po prostu widać, że jestem w ciąży (mdłości, ciągłe zmęczenie, nadwrażliwość na zapachy, odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ziewanie bez przerwy itd.). Mam ogromny problem, żeby się nie zdradzić z ciążą wśród wszystkich bliskich - myślę, że i tak sporo osób się domyśla. Nie mówiąc już o pracy - nie wiem jak niektóre dziewczyny są w stanie ukrywać się z ciążą aż do widocznego brzuszka :D ja byłam zdemaskowana już kilka dni po zrobieniu testu ciążowego bo objawy przyszły od razu.

85993e3khftzhwr8.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ