X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua tydzień temu miałam progesteron na poziomie 20, a w ostatni piątek tylko 12, więc na normy z mojego laboratorium na dole granicy, także mam ten duphaston :)

Angel988 a nie masz możliwości skontaktować się ze swoim lekarzem choćby telefonicznie aby się poradzić? Albo aby Cię jak najszybciej przyjął

• Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/865a375e52a6e.jpg.html
    https://zapodaj.net/1fd79a05de16b.jpg.html

Podaję linki bo nie umiem wkleić zdjęcia :(

Dziewczyny ja już po :) Moja dziecinka rozwija się prawidłowo, nigdzie się nie odkleja ani nic :D
    Według pomiaru ciąża jest młodsza o 3 dni, czyli jestem w 6t+2d a nie 6t+5d :)
    Zarodek 5,6mm <3 Widziałam bijące serduszko, ale jeszcze nie słyszałam. Na razie jest strasznie niekształtny hahah :D Ale jest i to najważniejsze.
    Dostałam L4 ze względu na typ pracy - praca biurowa, ale niestety jesteśmy nad produkcją, z której ciągle śmierdzi rozpuszczalnikami i farbami (biuro jest na górze, więc smrody idą z dołu na górę), na co gin kategorycznie zabronił mi przebywania tam w okresie organogenezy zarodka.
    Kolejna wizyta spokojnie za 4 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 20:38

Klaudiia87, lena77, Mufinka27, PodwojnaMama, MysiaMarysia, MamaDi, Katka., Monifah, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najszybciej mogła bym być u niego w środę... Ale boje się że będzie już za późno :(

bl9c8ribv6acupjv.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, po pierwsze gratuluję serduszka <3
    Ty jesteś w 6+2 tyg, czy 5+2, sorcia za takie pytanie, ale w suwaczku masz 5+5, rozumiem, że ciąża młodsza, ale to 6 czy 7 tydzien? :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Feeva, po pierwsze gratuluję serduszka <3
    Ty jesteś w 6+2 tyg, czy 5+2, sorcia za takie pytanie, ale w suwaczku masz 5+5, rozumiem, że ciąża młodsza, ale to 6 czy 7 tydzien? :D

Dziękuję <3
    Właśnie te suwaczki trochę oszukują, jestem 6+2 :) A w suwaczku każdy rozpoczęty nowy tydzień to tydzień jakby do przodu. Czyli w suwaczku jest 5 tydzień, ale 5 tydzień już skończyłam i zaczęłam 6 :D jak się skończy 5 tydzień na suwaczku i zacznie 6, to znaczy że leci mi 7 tydzień :D Nie wiem jak to wytlumaczyć xD hahahah

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freeva super gratulacje :)

Angel1988 ja bym na pewno zadzwoniła do swojego lekarza, ale akurat mam taką możliwość mogę dzwonić jak się coś dzieje, albo jechać na izbę przyjęć jeśli dzieje się coś w nocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje serduszek :) pieknie.

Feeva i super ze gin dal juz zwolnienie :)

Angel przy takich plamieniach pojechalabym dzisiaj na IP. Przynajmniej Cie zbadaja i dadza progesteron jak cos. Jedz kochana i nie martw sie czy beda nosem krecic czy nie. Twoje dziecko jest najwazniejsze.

Feeva lubi tę wiadomość

• kelegena Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Dziękuję <3
    Właśnie te suwaczki trochę oszukują, jestem 6+2 :) A w suwaczku każdy rozpoczęty nowy tydzień to tydzień jakby do przodu. Czyli w suwaczku jest 5 tydzień, ale 5 tydzień już skończyłam i zaczęłam 6 :D jak się skończy 5 tydzień na suwaczku i zacznie 6, to znaczy że leci mi 7 tydzień :D Nie wiem jak to wytlumaczyć xD hahahah

Hehe, to znaczy to akurat kumam :) Ale już wszystko rozumiem, chociaż myślałam, że lekarze używają czasu ciązy takiego jak w suwaczkach :D
    A tu niespodzianka :)

Tak się cieszę, że widziałyście już swoje serducha!!! Juz nie mogę doczekać się piatku... Tak dłuży się ten czas...

Feeva lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama, Mufinka dziękuję <3

Z tym zwolnieniem to nie do końca jestem szczęśliwa, bo nie chciałam jeszcze iśc... Boję się powiedzieć jutro z pracy :(

kelegena no na USG mam 6w2d :D
    Mi też się dłużyło dlatego skróciłam sobie czekanie o tydzień :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, też bym sobie skróciła, ale wiem, że jeszcze za wcześnie, nic nie zobaczę i wtedy będzie jeszcze gorzej :D Obawiam się, że nawet w piątek może być za wcześnie, z tego co mówisz to u mnie będzie 6w4d. Może będzie coś widać, ale do tego piątku to chyba oszaleję :D Pociesza mnie to, że wizyta na 8:30 :D

Tłumaczę sobie, że w tym czasie zajmę się bardziej synkiem :D ale jak można bardziej zajmować się 9 latkiem, który już nie chce mamusi :) Tzn chce, ale w ograniczonej ilości :P

MamaDi lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva czyli masz starsza ciaze niz na suwaczku i moze owulacja byla wczesniej.

Ja mam taki wiek jak na suwaczku i w kazdej ciazy mi sie zgadzalo bo tak czy siak na usg moze byc roznie od wielkosci zarodka ale ginowie i tak licza date porodu od terminu @

• Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena skoro u mnie widać to u Ciebie też będzie :D już niedużo zostało :D

Ja szczerze mówiąc nie ogarniam tego suwaczka już :D Myślałam, że liczy dobrze czyli skończony 5 tydzień a zaczęty 6 :D Już mi się miesza to :P

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję, tyle serduszek dziś aaaa cudownie!!!!

Z tym wiekiem, to proponuję tak:
    Jak rodzi sie nam maluszek załóżmy 1 stycznia, to oznacza że 1 lutego skończy miesiąc. 14 lutego będzie miał 1 miesiąc i 14 dni, czyli będzie w trakcie drugiego miesiąca swojego życia. Utarło się jednak, że jak ktoś zapyta nas, ile ma maluszek powiemy : "miesiąc" a nie że jest "w drugim miesiącu".

Dokładnie tak samo z ciążą. w moim przypadku: maluszek ma dziś 6 tygodni i tyle jestem w ciąży ( dla uproszczenia podaję tylko pełne tygodnie). Oznacza to, że mój zarodek, tudzież moja ciąża rozpoczyna siódmy tydzień (tak samo jak ten nasz maluszek, ma miesiąc i zaczął drugi miesiąc)

Można więc powiedzieć że oba sposoby są poprawne, ale dla lekarzy istotny jest tylko ten faktycznie ukończony czas.
    Ja mam urodziny w sierpniu, syna rodziłam w czerwcu, więc brakowało mi dwóch miesięcy do 30 lat. w Karcie ze szpitala mam jednak wpis "29 lat" bo 30 jeszcze nie skończyłam, choć w 30 roku właśnie byłam.

Mam nadzieję, ze nie zaplątałam bardziej, a może komuś wyjaśniłam :-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 21:27

Feeva, PodwojnaMama, Tanda lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jestem dzisiaj po USG, jest dzidziuś maluteńki 3,4mm około 5 tydzień serduszko bardzo słabe konieczna kontrola za 2 tygodnie, generalnie ciąża zagrożona, ponieważ dookoła pełno skrzepów, możliwe krwawienia i niestety utrata ciąży :( trzymajcie mocno kciuki. W piątek będę miała odbiór wyników krwi i idę także do nowego lekarza. Buziaki dla Was

Katka. lubi tę wiadomość

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Dziewczyny, gratuluję, tyle serduszek dziś aaaa cudownie!!!!

Z tym wiekiem, to proponuję tak:
    Jak rodzi sie nam maluszek załóżmy 1 stycznia, to oznacza że 1 lutego skończy miesiąc. 14 lutego będzie miał 1 miesiąc i 14 dni, czyli będzie w trakcie drugiego miesiąca swojego życia. Utarło się jednak, że jak ktoś zapyta nas, ile ma maluszek powiemy : "miesiąc" a nie że jest "w drugim miesiącu".

Dokładnie tak samo z ciążą. w moim przypadku: maluszek ma dziś 6 tygodni i tyle jestem w ciąży ( dla uproszczenia podaję tylko pełne tygodnie). Oznacza to, że mój zarodek, tudzież moja ciąża rozpoczyna siódmy tydzień (tak samo jak ten nasz maluszek, ma miesiąc i zaczął drugi miesiąc)

Można więc powiedzieć że oba sposoby są poprawne, ale dla lekarzy istotny jest tylko ten faktycznie ukończony czas.
    Ja mam urodziny w sierpniu, syna rodziłam w czerwcu, więc brakowało mi dwóch miesięcy do 30 lat. w Karcie ze szpitala mam jednak wpis "29 lat" bo 30 jeszcze nie skończyłam, choć w 30 roku właśnie byłam.
    Mam nadzieję, ze nie zaplątałam bardziej, a może komuś wyjaśniłam :-) ;-)

Masz rację, dokładnie tak to się liczy, ale to w takim razie Feeva masz starszą ciążę o 4 dni :) Przynajmniej tak ja to rozumuję :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kelegena, Feeva ma starszą ciążę - Feeva zmień sobie po prostu datę w kreatorze suwaczka, przesuń datę miesiączki o te 4 dni i wtedy powinno zacząć pokazywać dobrze ;-)

Jagna <3 15.04.2018
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie niski. Ja mam 32 więc chyba ok.

Madzia ojej trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze.

Madzia_ lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Dokładnie Kelegena, Feeva ma starszą ciążę - Feeva zmień sobie po prostu datę w kreatorze suwaczka, przesuń datę miesiączki o te 4 dni i wtedy powinno zacząć pokazywać dobrze ;-)

Tak zrobiłam :) Już chyba jest dobrze :D

Madzia trzymam kciuki za to, żeby wszystko było dobrze <3

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. Mam nadzieję ogromną!!!! Że tym razem utrzyma się ta ciąża. 1 wynik bety 101,6 drugi (48h) 216,6 i położna mówi że coś mały ten przyrost, dziś czyli po 5 dniach robiłam kolejną betę i wynik 2558. Mam nadzieję że dalej będzie rosło, za 48h znowu powtórzę dla siebie i czwartek lekarz. Ciekawe co mi powie bo jeszcze karmię piersią i do tego tsh wysokie, ale jak ciąża będzie silna to się z pewnością obroni!

PodwojnaMama, Katka., MamaDi, Monifah lubią tę wiadomość

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Cześć dziewuszki. Mam nadzieję ogromną!!!! Że tym razem utrzyma się ta ciąża. 1 wynik bety 101,6 drugi (48h) 216,6 i położna mówi że coś mały ten przyrost, dziś czyli po 5 dniach robiłam kolejną betę i wynik 2558. Mam nadzieję że dalej będzie rosło, za 48h znowu powtórzę dla siebie i czwartek lekarz. Ciekawe co mi powie bo jeszcze karmię piersią i do tego tsh wysokie, ale jak ciąża będzie silna to się z pewnością obroni!

Trzymam kciuki żeby było dobrze :) wg mnie przyrost bety ładny :)

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ