X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua tydzień temu miałam progesteron na poziomie 20, a w ostatni piątek tylko 12, więc na normy z mojego laboratorium na dole granicy, także mam ten duphaston :)

Angel988 a nie masz możliwości skontaktować się ze swoim lekarzem choćby telefonicznie aby się poradzić? Albo aby Cię jak najszybciej przyjął

• Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/865a375e52a6e.jpg.html
    https://zapodaj.net/1fd79a05de16b.jpg.html

Podaję linki bo nie umiem wkleić zdjęcia :(

Dziewczyny ja już po :) Moja dziecinka rozwija się prawidłowo, nigdzie się nie odkleja ani nic :D
    Według pomiaru ciąża jest młodsza o 3 dni, czyli jestem w 6t+2d a nie 6t+5d :)
    Zarodek 5,6mm <3 Widziałam bijące serduszko, ale jeszcze nie słyszałam. Na razie jest strasznie niekształtny hahah :D Ale jest i to najważniejsze.
    Dostałam L4 ze względu na typ pracy - praca biurowa, ale niestety jesteśmy nad produkcją, z której ciągle śmierdzi rozpuszczalnikami i farbami (biuro jest na górze, więc smrody idą z dołu na górę), na co gin kategorycznie zabronił mi przebywania tam w okresie organogenezy zarodka.
    Kolejna wizyta spokojnie za 4 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 20:38

Klaudiia87, lena77, Mufinka27, PodwojnaMama, MysiaMarysia, MamaDi, Katka., Monifah, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najszybciej mogła bym być u niego w środę... Ale boje się że będzie już za późno :(

bl9c8ribv6acupjv.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, po pierwsze gratuluję serduszka <3
    Ty jesteś w 6+2 tyg, czy 5+2, sorcia za takie pytanie, ale w suwaczku masz 5+5, rozumiem, że ciąża młodsza, ale to 6 czy 7 tydzien? :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Feeva, po pierwsze gratuluję serduszka <3
    Ty jesteś w 6+2 tyg, czy 5+2, sorcia za takie pytanie, ale w suwaczku masz 5+5, rozumiem, że ciąża młodsza, ale to 6 czy 7 tydzien? :D

Dziękuję <3
    Właśnie te suwaczki trochę oszukują, jestem 6+2 :) A w suwaczku każdy rozpoczęty nowy tydzień to tydzień jakby do przodu. Czyli w suwaczku jest 5 tydzień, ale 5 tydzień już skończyłam i zaczęłam 6 :D jak się skończy 5 tydzień na suwaczku i zacznie 6, to znaczy że leci mi 7 tydzień :D Nie wiem jak to wytlumaczyć xD hahahah

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freeva super gratulacje :)

Angel1988 ja bym na pewno zadzwoniła do swojego lekarza, ale akurat mam taką możliwość mogę dzwonić jak się coś dzieje, albo jechać na izbę przyjęć jeśli dzieje się coś w nocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje serduszek :) pieknie.

Feeva i super ze gin dal juz zwolnienie :)

Angel przy takich plamieniach pojechalabym dzisiaj na IP. Przynajmniej Cie zbadaja i dadza progesteron jak cos. Jedz kochana i nie martw sie czy beda nosem krecic czy nie. Twoje dziecko jest najwazniejsze.

Feeva lubi tę wiadomość

• kelegena Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Dziękuję <3
    Właśnie te suwaczki trochę oszukują, jestem 6+2 :) A w suwaczku każdy rozpoczęty nowy tydzień to tydzień jakby do przodu. Czyli w suwaczku jest 5 tydzień, ale 5 tydzień już skończyłam i zaczęłam 6 :D jak się skończy 5 tydzień na suwaczku i zacznie 6, to znaczy że leci mi 7 tydzień :D Nie wiem jak to wytlumaczyć xD hahahah

Hehe, to znaczy to akurat kumam :) Ale już wszystko rozumiem, chociaż myślałam, że lekarze używają czasu ciązy takiego jak w suwaczkach :D
    A tu niespodzianka :)

Tak się cieszę, że widziałyście już swoje serducha!!! Juz nie mogę doczekać się piatku... Tak dłuży się ten czas...

Feeva lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama, Mufinka dziękuję <3

Z tym zwolnieniem to nie do końca jestem szczęśliwa, bo nie chciałam jeszcze iśc... Boję się powiedzieć jutro z pracy :(

kelegena no na USG mam 6w2d :D
    Mi też się dłużyło dlatego skróciłam sobie czekanie o tydzień :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, też bym sobie skróciła, ale wiem, że jeszcze za wcześnie, nic nie zobaczę i wtedy będzie jeszcze gorzej :D Obawiam się, że nawet w piątek może być za wcześnie, z tego co mówisz to u mnie będzie 6w4d. Może będzie coś widać, ale do tego piątku to chyba oszaleję :D Pociesza mnie to, że wizyta na 8:30 :D

Tłumaczę sobie, że w tym czasie zajmę się bardziej synkiem :D ale jak można bardziej zajmować się 9 latkiem, który już nie chce mamusi :) Tzn chce, ale w ograniczonej ilości :P

MamaDi lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva czyli masz starsza ciaze niz na suwaczku i moze owulacja byla wczesniej.

Ja mam taki wiek jak na suwaczku i w kazdej ciazy mi sie zgadzalo bo tak czy siak na usg moze byc roznie od wielkosci zarodka ale ginowie i tak licza date porodu od terminu @

• Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena skoro u mnie widać to u Ciebie też będzie :D już niedużo zostało :D

Ja szczerze mówiąc nie ogarniam tego suwaczka już :D Myślałam, że liczy dobrze czyli skończony 5 tydzień a zaczęty 6 :D Już mi się miesza to :P

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję, tyle serduszek dziś aaaa cudownie!!!!

Z tym wiekiem, to proponuję tak:
    Jak rodzi sie nam maluszek załóżmy 1 stycznia, to oznacza że 1 lutego skończy miesiąc. 14 lutego będzie miał 1 miesiąc i 14 dni, czyli będzie w trakcie drugiego miesiąca swojego życia. Utarło się jednak, że jak ktoś zapyta nas, ile ma maluszek powiemy : "miesiąc" a nie że jest "w drugim miesiącu".

Dokładnie tak samo z ciążą. w moim przypadku: maluszek ma dziś 6 tygodni i tyle jestem w ciąży ( dla uproszczenia podaję tylko pełne tygodnie). Oznacza to, że mój zarodek, tudzież moja ciąża rozpoczyna siódmy tydzień (tak samo jak ten nasz maluszek, ma miesiąc i zaczął drugi miesiąc)

Można więc powiedzieć że oba sposoby są poprawne, ale dla lekarzy istotny jest tylko ten faktycznie ukończony czas.
    Ja mam urodziny w sierpniu, syna rodziłam w czerwcu, więc brakowało mi dwóch miesięcy do 30 lat. w Karcie ze szpitala mam jednak wpis "29 lat" bo 30 jeszcze nie skończyłam, choć w 30 roku właśnie byłam.

Mam nadzieję, ze nie zaplątałam bardziej, a może komuś wyjaśniłam :-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 21:27

Feeva, PodwojnaMama, Tanda lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jestem dzisiaj po USG, jest dzidziuś maluteńki 3,4mm około 5 tydzień serduszko bardzo słabe konieczna kontrola za 2 tygodnie, generalnie ciąża zagrożona, ponieważ dookoła pełno skrzepów, możliwe krwawienia i niestety utrata ciąży :( trzymajcie mocno kciuki. W piątek będę miała odbiór wyników krwi i idę także do nowego lekarza. Buziaki dla Was

Katka. lubi tę wiadomość

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Dziewczyny, gratuluję, tyle serduszek dziś aaaa cudownie!!!!

Z tym wiekiem, to proponuję tak:
    Jak rodzi sie nam maluszek załóżmy 1 stycznia, to oznacza że 1 lutego skończy miesiąc. 14 lutego będzie miał 1 miesiąc i 14 dni, czyli będzie w trakcie drugiego miesiąca swojego życia. Utarło się jednak, że jak ktoś zapyta nas, ile ma maluszek powiemy : "miesiąc" a nie że jest "w drugim miesiącu".

Dokładnie tak samo z ciążą. w moim przypadku: maluszek ma dziś 6 tygodni i tyle jestem w ciąży ( dla uproszczenia podaję tylko pełne tygodnie). Oznacza to, że mój zarodek, tudzież moja ciąża rozpoczyna siódmy tydzień (tak samo jak ten nasz maluszek, ma miesiąc i zaczął drugi miesiąc)

Można więc powiedzieć że oba sposoby są poprawne, ale dla lekarzy istotny jest tylko ten faktycznie ukończony czas.
    Ja mam urodziny w sierpniu, syna rodziłam w czerwcu, więc brakowało mi dwóch miesięcy do 30 lat. w Karcie ze szpitala mam jednak wpis "29 lat" bo 30 jeszcze nie skończyłam, choć w 30 roku właśnie byłam.
    Mam nadzieję, ze nie zaplątałam bardziej, a może komuś wyjaśniłam :-) ;-)

Masz rację, dokładnie tak to się liczy, ale to w takim razie Feeva masz starszą ciążę o 4 dni :) Przynajmniej tak ja to rozumuję :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kelegena, Feeva ma starszą ciążę - Feeva zmień sobie po prostu datę w kreatorze suwaczka, przesuń datę miesiączki o te 4 dni i wtedy powinno zacząć pokazywać dobrze ;-)

Jagna <3 15.04.2018
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie niski. Ja mam 32 więc chyba ok.

Madzia ojej trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze.

Madzia_ lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Dokładnie Kelegena, Feeva ma starszą ciążę - Feeva zmień sobie po prostu datę w kreatorze suwaczka, przesuń datę miesiączki o te 4 dni i wtedy powinno zacząć pokazywać dobrze ;-)

Tak zrobiłam :) Już chyba jest dobrze :D

Madzia trzymam kciuki za to, żeby wszystko było dobrze <3

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. Mam nadzieję ogromną!!!! Że tym razem utrzyma się ta ciąża. 1 wynik bety 101,6 drugi (48h) 216,6 i położna mówi że coś mały ten przyrost, dziś czyli po 5 dniach robiłam kolejną betę i wynik 2558. Mam nadzieję że dalej będzie rosło, za 48h znowu powtórzę dla siebie i czwartek lekarz. Ciekawe co mi powie bo jeszcze karmię piersią i do tego tsh wysokie, ale jak ciąża będzie silna to się z pewnością obroni!

PodwojnaMama, Katka., MamaDi, Monifah lubią tę wiadomość

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Cześć dziewuszki. Mam nadzieję ogromną!!!! Że tym razem utrzyma się ta ciąża. 1 wynik bety 101,6 drugi (48h) 216,6 i położna mówi że coś mały ten przyrost, dziś czyli po 5 dniach robiłam kolejną betę i wynik 2558. Mam nadzieję że dalej będzie rosło, za 48h znowu powtórzę dla siebie i czwartek lekarz. Ciekawe co mi powie bo jeszcze karmię piersią i do tego tsh wysokie, ale jak ciąża będzie silna to się z pewnością obroni!

Trzymam kciuki żeby było dobrze :) wg mnie przyrost bety ładny :)

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ