Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJangwa_maua tydzień temu miałam progesteron na poziomie 20, a w ostatni piątek tylko 12, więc na normy z mojego laboratorium na dole granicy, także mam ten duphaston
Angel988 a nie masz możliwości skontaktować się ze swoim lekarzem choćby telefonicznie aby się poradzić? Albo aby Cię jak najszybciej przyjął -
https://zapodaj.net/865a375e52a6e.jpg.html
https://zapodaj.net/1fd79a05de16b.jpg.html
Podaję linki bo nie umiem wkleić zdjęcia
Dziewczyny ja już po Moja dziecinka rozwija się prawidłowo, nigdzie się nie odkleja ani nic
Według pomiaru ciąża jest młodsza o 3 dni, czyli jestem w 6t+2d a nie 6t+5d
Zarodek 5,6mm Widziałam bijące serduszko, ale jeszcze nie słyszałam. Na razie jest strasznie niekształtny hahah Ale jest i to najważniejsze.
Dostałam L4 ze względu na typ pracy - praca biurowa, ale niestety jesteśmy nad produkcją, z której ciągle śmierdzi rozpuszczalnikami i farbami (biuro jest na górze, więc smrody idą z dołu na górę), na co gin kategorycznie zabronił mi przebywania tam w okresie organogenezy zarodka.
Kolejna wizyta spokojnie za 4 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 20:38
Klaudiia87, lena77, Mufinka27, PodwojnaMama, MysiaMarysia, MamaDi, Katka., Monifah, Hoope lubią tę wiadomość
-
kelegena wrote:Feeva, po pierwsze gratuluję serduszka
Ty jesteś w 6+2 tyg, czy 5+2, sorcia za takie pytanie, ale w suwaczku masz 5+5, rozumiem, że ciąża młodsza, ale to 6 czy 7 tydzien?
Dziękuję
Właśnie te suwaczki trochę oszukują, jestem 6+2 A w suwaczku każdy rozpoczęty nowy tydzień to tydzień jakby do przodu. Czyli w suwaczku jest 5 tydzień, ale 5 tydzień już skończyłam i zaczęłam 6 jak się skończy 5 tydzień na suwaczku i zacznie 6, to znaczy że leci mi 7 tydzień Nie wiem jak to wytlumaczyć xD hahahah -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratuluje serduszek pieknie.
Feeva i super ze gin dal juz zwolnienie
Angel przy takich plamieniach pojechalabym dzisiaj na IP. Przynajmniej Cie zbadaja i dadza progesteron jak cos. Jedz kochana i nie martw sie czy beda nosem krecic czy nie. Twoje dziecko jest najwazniejsze.Feeva lubi tę wiadomość
-
Feeva wrote:Dziękuję
Właśnie te suwaczki trochę oszukują, jestem 6+2 A w suwaczku każdy rozpoczęty nowy tydzień to tydzień jakby do przodu. Czyli w suwaczku jest 5 tydzień, ale 5 tydzień już skończyłam i zaczęłam 6 jak się skończy 5 tydzień na suwaczku i zacznie 6, to znaczy że leci mi 7 tydzień Nie wiem jak to wytlumaczyć xD hahahah
Hehe, to znaczy to akurat kumam Ale już wszystko rozumiem, chociaż myślałam, że lekarze używają czasu ciązy takiego jak w suwaczkach
A tu niespodzianka
Tak się cieszę, że widziałyście już swoje serducha!!! Juz nie mogę doczekać się piatku... Tak dłuży się ten czas...Feeva lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
PodwojnaMama, Mufinka dziękuję
Z tym zwolnieniem to nie do końca jestem szczęśliwa, bo nie chciałam jeszcze iśc... Boję się powiedzieć jutro z pracy
kelegena no na USG mam 6w2d
Mi też się dłużyło dlatego skróciłam sobie czekanie o tydzień -
Feeva, też bym sobie skróciła, ale wiem, że jeszcze za wcześnie, nic nie zobaczę i wtedy będzie jeszcze gorzej Obawiam się, że nawet w piątek może być za wcześnie, z tego co mówisz to u mnie będzie 6w4d. Może będzie coś widać, ale do tego piątku to chyba oszaleję Pociesza mnie to, że wizyta na 8:30
Tłumaczę sobie, że w tym czasie zajmę się bardziej synkiem ale jak można bardziej zajmować się 9 latkiem, który już nie chce mamusi Tzn chce, ale w ograniczonej ilościMamaDi lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
nick nieaktualnyFeeva czyli masz starsza ciaze niz na suwaczku i moze owulacja byla wczesniej.
Ja mam taki wiek jak na suwaczku i w kazdej ciazy mi sie zgadzalo bo tak czy siak na usg moze byc roznie od wielkosci zarodka ale ginowie i tak licza date porodu od terminu @ -
kelegena skoro u mnie widać to u Ciebie też będzie już niedużo zostało
Ja szczerze mówiąc nie ogarniam tego suwaczka już Myślałam, że liczy dobrze czyli skończony 5 tydzień a zaczęty 6 Już mi się miesza to -
Dziewczyny, gratuluję, tyle serduszek dziś aaaa cudownie!!!!
Z tym wiekiem, to proponuję tak:
Jak rodzi sie nam maluszek załóżmy 1 stycznia, to oznacza że 1 lutego skończy miesiąc. 14 lutego będzie miał 1 miesiąc i 14 dni, czyli będzie w trakcie drugiego miesiąca swojego życia. Utarło się jednak, że jak ktoś zapyta nas, ile ma maluszek powiemy : "miesiąc" a nie że jest "w drugim miesiącu".
Dokładnie tak samo z ciążą. w moim przypadku: maluszek ma dziś 6 tygodni i tyle jestem w ciąży ( dla uproszczenia podaję tylko pełne tygodnie). Oznacza to, że mój zarodek, tudzież moja ciąża rozpoczyna siódmy tydzień (tak samo jak ten nasz maluszek, ma miesiąc i zaczął drugi miesiąc)
Można więc powiedzieć że oba sposoby są poprawne, ale dla lekarzy istotny jest tylko ten faktycznie ukończony czas.
Ja mam urodziny w sierpniu, syna rodziłam w czerwcu, więc brakowało mi dwóch miesięcy do 30 lat. w Karcie ze szpitala mam jednak wpis "29 lat" bo 30 jeszcze nie skończyłam, choć w 30 roku właśnie byłam.
Mam nadzieję, ze nie zaplątałam bardziej, a może komuś wyjaśniłamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 21:27
Feeva, PodwojnaMama, Tanda lubią tę wiadomość
Jagna 15.04.2018 -
Hej, ja też jestem dzisiaj po USG, jest dzidziuś maluteńki 3,4mm około 5 tydzień serduszko bardzo słabe konieczna kontrola za 2 tygodnie, generalnie ciąża zagrożona, ponieważ dookoła pełno skrzepów, możliwe krwawienia i niestety utrata ciąży trzymajcie mocno kciuki. W piątek będę miała odbiór wyników krwi i idę także do nowego lekarza. Buziaki dla Was
Katka. lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
MysiaMarysia wrote:Dziewczyny, gratuluję, tyle serduszek dziś aaaa cudownie!!!!
Z tym wiekiem, to proponuję tak:
Jak rodzi sie nam maluszek załóżmy 1 stycznia, to oznacza że 1 lutego skończy miesiąc. 14 lutego będzie miał 1 miesiąc i 14 dni, czyli będzie w trakcie drugiego miesiąca swojego życia. Utarło się jednak, że jak ktoś zapyta nas, ile ma maluszek powiemy : "miesiąc" a nie że jest "w drugim miesiącu".
Dokładnie tak samo z ciążą. w moim przypadku: maluszek ma dziś 6 tygodni i tyle jestem w ciąży ( dla uproszczenia podaję tylko pełne tygodnie). Oznacza to, że mój zarodek, tudzież moja ciąża rozpoczyna siódmy tydzień (tak samo jak ten nasz maluszek, ma miesiąc i zaczął drugi miesiąc)
Można więc powiedzieć że oba sposoby są poprawne, ale dla lekarzy istotny jest tylko ten faktycznie ukończony czas.
Ja mam urodziny w sierpniu, syna rodziłam w czerwcu, więc brakowało mi dwóch miesięcy do 30 lat. w Karcie ze szpitala mam jednak wpis "29 lat" bo 30 jeszcze nie skończyłam, choć w 30 roku właśnie byłam.
Mam nadzieję, ze nie zaplątałam bardziej, a może komuś wyjaśniłam
Masz rację, dokładnie tak to się liczy, ale to w takim razie Feeva masz starszą ciążę o 4 dni Przynajmniej tak ja to rozumuję
Zuzanka już z nami
-
MysiaMarysia wrote:Dokładnie Kelegena, Feeva ma starszą ciążę - Feeva zmień sobie po prostu datę w kreatorze suwaczka, przesuń datę miesiączki o te 4 dni i wtedy powinno zacząć pokazywać dobrze
Tak zrobiłam Już chyba jest dobrze
Madzia trzymam kciuki za to, żeby wszystko było dobrze -
Cześć dziewuszki. Mam nadzieję ogromną!!!! Że tym razem utrzyma się ta ciąża. 1 wynik bety 101,6 drugi (48h) 216,6 i położna mówi że coś mały ten przyrost, dziś czyli po 5 dniach robiłam kolejną betę i wynik 2558. Mam nadzieję że dalej będzie rosło, za 48h znowu powtórzę dla siebie i czwartek lekarz. Ciekawe co mi powie bo jeszcze karmię piersią i do tego tsh wysokie, ale jak ciąża będzie silna to się z pewnością obroni!
PodwojnaMama, Katka., MamaDi, Monifah lubią tę wiadomość
17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm -
Annqa wrote:Cześć dziewuszki. Mam nadzieję ogromną!!!! Że tym razem utrzyma się ta ciąża. 1 wynik bety 101,6 drugi (48h) 216,6 i położna mówi że coś mały ten przyrost, dziś czyli po 5 dniach robiłam kolejną betę i wynik 2558. Mam nadzieję że dalej będzie rosło, za 48h znowu powtórzę dla siebie i czwartek lekarz. Ciekawe co mi powie bo jeszcze karmię piersią i do tego tsh wysokie, ale jak ciąża będzie silna to się z pewnością obroni!
Trzymam kciuki żeby było dobrze wg mnie przyrost bety ładny
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja