X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to chyba dobrze, że nie męczą was objawy ciąży :) już tu kiedyś pisalyśmy, że te co mają objawy są niezadowolone, że je mają, a te dziewczyny które nie mają objawow, sa nieszczęśliwe bo się martwią :p

Mi wczoraj lekarz powiedział, abym uważała na infekcje, a w nocy zaczęło mnie boleć gardło :( mam nadzieję, że się to nie rozkręcić w coś poważniejszego :/ znacie jakieś dobre sposoby na ból gardła oczywiście takie co można stosować w ciazy?

• Katka. Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Dzień dobry ;)
    Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów! :) Cieszcie się swoją dobrą formą ;) Ja to Wam trochę zazdroszczę - po mnie po prostu widać, że jestem w ciąży (mdłości, ciągłe zmęczenie, nadwrażliwość na zapachy, odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ziewanie bez przerwy itd.). Mam ogromny problem, żeby się nie zdradzić z ciążą wśród wszystkich bliskich - myślę, że i tak sporo osób się domyśla. Nie mówiąc już o pracy - nie wiem jak niektóre dziewczyny są w stanie ukrywać się z ciążą aż do widocznego brzuszka :D ja byłam zdemaskowana już kilka dni po zrobieniu testu ciążowego bo objawy przyszły od razu.
    U mnie to już delikatnie brzuszek widać;) jak ktoś się dobrze przyjrzy to zauważy ciążę:) ale może widać już dlatego, że blizniaki i potrzebują miejsca ;)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Dzień dobry ;)
    Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów! :) Cieszcie się swoją dobrą formą ;) Ja to Wam trochę zazdroszczę - po mnie po prostu widać, że jestem w ciąży (mdłości, ciągłe zmęczenie, nadwrażliwość na zapachy, odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ziewanie bez przerwy itd.). Mam ogromny problem, żeby się nie zdradzić z ciążą wśród wszystkich bliskich - myślę, że i tak sporo osób się domyśla. Nie mówiąc już o pracy - nie wiem jak niektóre dziewczyny są w stanie ukrywać się z ciążą aż do widocznego brzuszka :D ja byłam zdemaskowana już kilka dni po zrobieniu testu ciążowego bo objawy przyszły od razu.

Mnie też dopadły od razu. To samo co u Ciebie. Też się strasznie męczę :P

Katka no u Ciebie to na pewno powoli coś widać, u mnie jeszcze nic a nic :) poza tym tylko, że czuję opór, bo np wciągnąć brzucha już nie mogę :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jak w telenoweli lecicie, hahahaha.....nie nadąża się czytać!

Cieszę się z Waszych serduszek i trzymam kciuki za reszte!

Ja już mam dość objawów....non stop mi się chce wymiotować....odkąd otworze rano oczy aż do zaśnięcia, ale nie wymiotuje. I już mi się brzuch zaokrągla.....SZOK!

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa ja odkąd oczy otworzę mam to samo... od razu mdli i jak tylko wstanę od razu do kibla. I tak mnie męczy cały dzień... Nic mi się nie chce jeść bo o czymkolwiek pomyślę to od razu mi niedobrze :/

Już? Ja też widzę, że jest bardziej wypchnięty, bo do tej pory miałam płaski, ale bardziej chyba od napuchnięcia i zebrania wody :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka27 wrote:
    Dziewczyny to chyba dobrze, że nie męczą was objawy ciąży :) już tu kiedyś pisalyśmy, że te co mają objawy są niezadowolone, że je mają, a te dziewczyny które nie mają objawow, sa nieszczęśliwe bo się martwią :p

Mi wczoraj lekarz powiedział, abym uważała na infekcje, a w nocy zaczęło mnie boleć gardło :( mam nadzieję, że się to nie rozkręcić w coś poważniejszego :/ znacie jakieś dobre sposoby na ból gardła oczywiście takie co można stosować w ciazy?

Jak byłam przeziębiona jakieś dwa tygodnie temu to "leczyłam" się hallsami i gorącą herbatą z duzą ilością cytryny .

U mnie objawy są bardzo delikatne ale się nie przejmuje. Jestem dobrej myśli bo musi być dobrze :) Dziewczyny głowy do góry i myślcie pozytywnie bo inaczej zwariujemy zanim urodzimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 10:06

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia_ spokojnie akcja serca może się uwidocznic dopiero jak dzieciątko ma 5mm więc te pierwsze pomiary są bez sensu serce bije to najważniejsze a wiadomo że akcja serca nie pojawia się jak pstrykniecie palców tylko musi się rozbujac z czasem. na następnej wizycie będzie już ok, zobaczysz. ja chyba też zaraz zadzwonię do poradni na Nfz. ze względu na badania darmowe i dowiedzieć się od nich czy w razie co jest sens zgłaszać się do nich do szpitala czy przy tych obciążeniach od razu do specjalistycznego gdzie mam rodzic.

Madzia_ lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena ja jestem w trzeciej ciąży, trzeciej bez objawów w postaci mdłości, wymiotów i innych tego typu. Przedwczoraj coś tam w piersiach poczułam, ale ani nie urosły, no nic. I mam dwójkę zdrowych dzieci. Brak objawów to naprawdę super sprawa!

Co do brzuszka, u mnie jest mocno wzdety, ewidentnie wystaje, choć to raczej jescze nie macica a jelita ;-) . Z synkiem brzuch pokazał.sie szybciej niż z córką, możliwe że teraz pojawi się jesscxe szybciej :-)

Jagna <3 15.04.2018
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dopiero 6 tydzień a moje cycki już się nie mieszczą w mój rozmiar C, jak tak dalej pójdzie to smończe chyba na G

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka wrote:
    A tak w ogóle to dopiero 6 tydzień a moje cycki już się nie mieszczą w mój rozmiar C, jak tak dalej pójdzie to smończe chyba na G

Pajka, pierwszą ciąże zaczęłam z rozmiarem 70D a staniki do karmienia kupowałam 70G ;-)
    Generalnie w trakcie ciąży przeleciałam kilka rozmiarów. Niestety po ciążach u mnie DRAMAT , z moich jędrnych, okrągłych cycuszków zostały obwisłe, smętne woreczki... no ale cóż, jak wykarmię trzecie to będę się zastanawiała co z tym fantem zrobić ;-) Jakiś czas temu w jakiejś telewizji śniadaniowej widziałam proste zestawy ćwiczeń wzmacniające mięsnie piersiowe - może to jest jakiś pomysł, na poprawę jędrności...

Jagna <3 15.04.2018
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam od 70C, i muszę właśnie się wybrać po nowy biustonosz. Tylko one ciagle rosną

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam 70/75C, a w tej chwili już powoli zaczynają się wylewać :)
    Mieszkam na 4 piętrze bez windy i jak schodzę ze schodów muszę je trzymać, bo po pierwsze bolą jak cholera, a po drugie telepią się na wszystkie strony :) z wymianą biustonoszy poczekam jeszcze, mam kilka za duzych to może już będą dobre :D

MamaDi lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Ja też miałam 70/75C, a w tej chwili już powoli zaczynają się wylewać :)
    Mieszkam na 4 piętrze bez windy i jak schodzę ze schodów muszę je trzymać, bo po pierwsze bolą jak cholera, a po drugie telepią się na wszystkie strony :) z wymianą biustonoszy poczekam jeszcze, mam kilka za duzych to może już będą dobre :D
    A mnie bolą od czasu do czasu nie urosły dużo , też mieszkam na 4 piętrze bez windy

MamaDi lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    A mnie bolą od czasu do czasu nie urosły dużo , też mieszkam na 4 piętrze bez windy
    @ Feeva,

Ja też na 4 piętrze bez windy :D:D

Czasami bywało ciężko z małym dzieckiem, ale w ciąży to bez problemu do samego końca wchodziłam/schodziłam... dzień w dzień :)

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję nam z późniejszymi wielkimi brzuchami człapać się z góry albo na górę :)
    Ja już łapię zadyszki jak wchodzę na górę mimo że wcześniej nie miałam z tym problemu :) Przy swoich drzwiach dyszę jakbym przebiegła co najmniej maraton :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 11:28

MamaDi lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • chopinistka Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą okropnie, ale nie urosły zbyt dużo na szczęście, są tylko pełniejsze i twardsze. Mój rozmiar to 70E/F - już taki ciężko mi znaleźć w sklepach za rozsądną cenę... MysiaMarysia gdzie kupowałaś biustonosze do karmienia? Mam poczucie, że znaleźć taki przy dużej miseczce i małym obwodzie w rozsądnej cenie graniczy z cudem...

85993e3khftzhwr8.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Mnie bolą okropnie, ale nie urosły zbyt dużo na szczęście, są tylko pełniejsze i twardsze. Mój rozmiar to 70E/F - już taki ciężko mi znaleźć w sklepach za rozsądną cenę... MysiaMarysia gdzie kupowałaś biustonosze do karmienia? Mam poczucie, że znaleźć taki przy dużej miseczce i małym obwodzie w rozsądnej cenie graniczy z cudem...

Chopinistka zamawiałam w necie: dwie firmy, które mi podeszły to allesmama i Melissa. Allesmama najtaniej udało mi się kupić za 75 zł, melissa niestety ponad 100.

Jagna <3 15.04.2018
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Polajkowałam Wasze wizyty, to już nie będę tu gratulować. To był dzień dobrych wiadomości i niech już tak zostanie :D

Też bym chciała nic nie czuć, a jestem z tych cierpiących. Bu. Nie łamcie się dziewczyny, objawy lub ich brak nie jest objawem niczego. Przy zdrowej ciąży można nic nie czuć, przy nieprawidłowej rzygać jak kot i mieć dobry przyrost. To nie jest reguła ani świadectwo niczego.

Mi też coraz trudniej ukryć swój stan, widać, że jestem jakaś chora czy nieswoja. Nie mówiąc już o tym, że coś szybko brzuszek wystaje. Wiadomo, że jelita i zatrzymanie wody ale ja to wiem, nie wiem co wiedzą patrzący. A bo też muszą się tak cudzym życiem interesować, wrrr...

Tanda lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope łączę się z Tobą w bólu :D Haha.

Ja tez mam brzuch wywalony, że wyglądam na co najmniej 5 miesiąc :)
    A co do ludzi to ludźmi się nie przejmuj. Powiedz, że przytyłaś i tyle :D
    Ja mieszkam w małej mieścinie dosyć, gdzie każdy każdego zna lub kojarzy, a ja akurat pochodzę z dosyć znanej rodziny, bo moi dziadkowie mieli swego czasu własne wyroby, na które zaopatrywało się 3/4 miasteczka (to chyba były jeszcze czasy wszystkiego na kartki), więc cokolwiek by się u nas nie działo to zawsze sąsiedzi i pół okolicy wie wcześniej niż my hahahah :D
    Ale już dawno przestałam się tym przejmować i, brzydko się wyrażę, s*am na to. Zamykam po prostu ludziom usta na ulicy i tyle. :) Nienawidzę wścibstwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 12:55

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • ZakochanaMama Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ...co jecie dzisiaj?:)ja juz nie wiem co jesc..mam ochotę na rozne rzeczy a nic mi nie smakuje..jem jakas salatke z wedzonym kurczakiem i mnóstwem earzyw i jest pycha ale wypadaloby cos normalnego zrobić...dawajcie inspiracje

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ