Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny to chyba dobrze, że nie męczą was objawy ciąży
już tu kiedyś pisalyśmy, że te co mają objawy są niezadowolone, że je mają, a te dziewczyny które nie mają objawow, sa nieszczęśliwe bo się martwią :p
Mi wczoraj lekarz powiedział, abym uważała na infekcje, a w nocy zaczęło mnie boleć gardłomam nadzieję, że się to nie rozkręcić w coś poważniejszego
znacie jakieś dobre sposoby na ból gardła oczywiście takie co można stosować w ciazy?
-
chopinistka wrote:Dzień dobry
Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów!Cieszcie się swoją dobrą formą
Ja to Wam trochę zazdroszczę - po mnie po prostu widać, że jestem w ciąży (mdłości, ciągłe zmęczenie, nadwrażliwość na zapachy, odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ziewanie bez przerwy itd.). Mam ogromny problem, żeby się nie zdradzić z ciążą wśród wszystkich bliskich - myślę, że i tak sporo osób się domyśla. Nie mówiąc już o pracy - nie wiem jak niektóre dziewczyny są w stanie ukrywać się z ciążą aż do widocznego brzuszka
ja byłam zdemaskowana już kilka dni po zrobieniu testu ciążowego bo objawy przyszły od razu.
jak ktoś się dobrze przyjrzy to zauważy ciążę
ale może widać już dlatego, że blizniaki i potrzebują miejsca
jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
chopinistka wrote:Dzień dobry
Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów!Cieszcie się swoją dobrą formą
Ja to Wam trochę zazdroszczę - po mnie po prostu widać, że jestem w ciąży (mdłości, ciągłe zmęczenie, nadwrażliwość na zapachy, odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ziewanie bez przerwy itd.). Mam ogromny problem, żeby się nie zdradzić z ciążą wśród wszystkich bliskich - myślę, że i tak sporo osób się domyśla. Nie mówiąc już o pracy - nie wiem jak niektóre dziewczyny są w stanie ukrywać się z ciążą aż do widocznego brzuszka
ja byłam zdemaskowana już kilka dni po zrobieniu testu ciążowego bo objawy przyszły od razu.
Mnie też dopadły od razu. To samo co u Ciebie. Też się strasznie męczę
Katka no u Ciebie to na pewno powoli coś widać, u mnie jeszcze nic a nicpoza tym tylko, że czuję opór, bo np wciągnąć brzucha już nie mogę
-
Normalnie jak w telenoweli lecicie, hahahaha.....nie nadąża się czytać!
Cieszę się z Waszych serduszek i trzymam kciuki za reszte!
Ja już mam dość objawów....non stop mi się chce wymiotować....odkąd otworze rano oczy aż do zaśnięcia, ale nie wymiotuje. I już mi się brzuch zaokrągla.....SZOK!
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
morowa ja odkąd oczy otworzę mam to samo... od razu mdli i jak tylko wstanę od razu do kibla. I tak mnie męczy cały dzień... Nic mi się nie chce jeść bo o czymkolwiek pomyślę to od razu mi niedobrze
Już? Ja też widzę, że jest bardziej wypchnięty, bo do tej pory miałam płaski, ale bardziej chyba od napuchnięcia i zebrania wody -
Mufinka27 wrote:Dziewczyny to chyba dobrze, że nie męczą was objawy ciąży
już tu kiedyś pisalyśmy, że te co mają objawy są niezadowolone, że je mają, a te dziewczyny które nie mają objawow, sa nieszczęśliwe bo się martwią :p
Mi wczoraj lekarz powiedział, abym uważała na infekcje, a w nocy zaczęło mnie boleć gardłomam nadzieję, że się to nie rozkręcić w coś poważniejszego
znacie jakieś dobre sposoby na ból gardła oczywiście takie co można stosować w ciazy?
Jak byłam przeziębiona jakieś dwa tygodnie temu to "leczyłam" się hallsami i gorącą herbatą z duzą ilością cytryny .
U mnie objawy są bardzo delikatne ale się nie przejmuje. Jestem dobrej myśli bo musi być dobrzeDziewczyny głowy do góry i myślcie pozytywnie bo inaczej zwariujemy zanim urodzimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 10:06
-
madzia_ spokojnie akcja serca może się uwidocznic dopiero jak dzieciątko ma 5mm więc te pierwsze pomiary są bez sensu serce bije to najważniejsze a wiadomo że akcja serca nie pojawia się jak pstrykniecie palców tylko musi się rozbujac z czasem. na następnej wizycie będzie już ok, zobaczysz. ja chyba też zaraz zadzwonię do poradni na Nfz. ze względu na badania darmowe i dowiedzieć się od nich czy w razie co jest sens zgłaszać się do nich do szpitala czy przy tych obciążeniach od razu do specjalistycznego gdzie mam rodzic.
Madzia_ lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Kelegena ja jestem w trzeciej ciąży, trzeciej bez objawów w postaci mdłości, wymiotów i innych tego typu. Przedwczoraj coś tam w piersiach poczułam, ale ani nie urosły, no nic. I mam dwójkę zdrowych dzieci. Brak objawów to naprawdę super sprawa!
Co do brzuszka, u mnie jest mocno wzdety, ewidentnie wystaje, choć to raczej jescze nie macica a jelita. Z synkiem brzuch pokazał.sie szybciej niż z córką, możliwe że teraz pojawi się jesscxe szybciej
Jagna15.04.2018
-
Pajka wrote:A tak w ogóle to dopiero 6 tydzień a moje cycki już się nie mieszczą w mój rozmiar C, jak tak dalej pójdzie to smończe chyba na G
Pajka, pierwszą ciąże zaczęłam z rozmiarem 70D a staniki do karmienia kupowałam 70G
Generalnie w trakcie ciąży przeleciałam kilka rozmiarów. Niestety po ciążach u mnie DRAMAT , z moich jędrnych, okrągłych cycuszków zostały obwisłe, smętne woreczki... no ale cóż, jak wykarmię trzecie to będę się zastanawiała co z tym fantem zrobićJakiś czas temu w jakiejś telewizji śniadaniowej widziałam proste zestawy ćwiczeń wzmacniające mięsnie piersiowe - może to jest jakiś pomysł, na poprawę jędrności...
Jagna15.04.2018
-
Ja też miałam 70/75C, a w tej chwili już powoli zaczynają się wylewać
Mieszkam na 4 piętrze bez windy i jak schodzę ze schodów muszę je trzymać, bo po pierwsze bolą jak cholera, a po drugie telepią się na wszystkie stronyz wymianą biustonoszy poczekam jeszcze, mam kilka za duzych to może już będą dobre
MamaDi lubi tę wiadomość
-
Feeva wrote:Ja też miałam 70/75C, a w tej chwili już powoli zaczynają się wylewać
Mieszkam na 4 piętrze bez windy i jak schodzę ze schodów muszę je trzymać, bo po pierwsze bolą jak cholera, a po drugie telepią się na wszystkie stronyz wymianą biustonoszy poczekam jeszcze, mam kilka za duzych to może już będą dobre
MamaDi lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:A mnie bolą od czasu do czasu nie urosły dużo , też mieszkam na 4 piętrze bez windy
Ja też na 4 piętrze bez windy:D
Czasami bywało ciężko z małym dzieckiem, ale w ciąży to bez problemu do samego końca wchodziłam/schodziłam... dzień w dzieńLipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Współczuję nam z późniejszymi wielkimi brzuchami człapać się z góry albo na górę
Ja już łapię zadyszki jak wchodzę na górę mimo że wcześniej nie miałam z tym problemuPrzy swoich drzwiach dyszę jakbym przebiegła co najmniej maraton
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 11:28
MamaDi lubi tę wiadomość
-
Mnie bolą okropnie, ale nie urosły zbyt dużo na szczęście, są tylko pełniejsze i twardsze. Mój rozmiar to 70E/F - już taki ciężko mi znaleźć w sklepach za rozsądną cenę... MysiaMarysia gdzie kupowałaś biustonosze do karmienia? Mam poczucie, że znaleźć taki przy dużej miseczce i małym obwodzie w rozsądnej cenie graniczy z cudem...
-
chopinistka wrote:Mnie bolą okropnie, ale nie urosły zbyt dużo na szczęście, są tylko pełniejsze i twardsze. Mój rozmiar to 70E/F - już taki ciężko mi znaleźć w sklepach za rozsądną cenę... MysiaMarysia gdzie kupowałaś biustonosze do karmienia? Mam poczucie, że znaleźć taki przy dużej miseczce i małym obwodzie w rozsądnej cenie graniczy z cudem...
Chopinistka zamawiałam w necie: dwie firmy, które mi podeszły to allesmama i Melissa. Allesmama najtaniej udało mi się kupić za 75 zł, melissa niestety ponad 100.
Jagna15.04.2018
-
Dzień dobry
Polajkowałam Wasze wizyty, to już nie będę tu gratulować. To był dzień dobrych wiadomości i niech już tak zostanie
Też bym chciała nic nie czuć, a jestem z tych cierpiących. Bu. Nie łamcie się dziewczyny, objawy lub ich brak nie jest objawem niczego. Przy zdrowej ciąży można nic nie czuć, przy nieprawidłowej rzygać jak kot i mieć dobry przyrost. To nie jest reguła ani świadectwo niczego.
Mi też coraz trudniej ukryć swój stan, widać, że jestem jakaś chora czy nieswoja. Nie mówiąc już o tym, że coś szybko brzuszek wystaje. Wiadomo, że jelita i zatrzymanie wody ale ja to wiem, nie wiem co wiedzą patrzący. A bo też muszą się tak cudzym życiem interesować, wrrr...Tanda lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope łączę się z Tobą w bólu
Haha.
Ja tez mam brzuch wywalony, że wyglądam na co najmniej 5 miesiąc
A co do ludzi to ludźmi się nie przejmuj. Powiedz, że przytyłaś i tyle
Ja mieszkam w małej mieścinie dosyć, gdzie każdy każdego zna lub kojarzy, a ja akurat pochodzę z dosyć znanej rodziny, bo moi dziadkowie mieli swego czasu własne wyroby, na które zaopatrywało się 3/4 miasteczka (to chyba były jeszcze czasy wszystkiego na kartki), więc cokolwiek by się u nas nie działo to zawsze sąsiedzi i pół okolicy wie wcześniej niż my hahahah
Ale już dawno przestałam się tym przejmować i, brzydko się wyrażę, s*am na to. Zamykam po prostu ludziom usta na ulicy i tyle.Nienawidzę wścibstwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 12:55
Hoope lubi tę wiadomość