Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny to chyba dobrze, że nie męczą was objawy ciąży już tu kiedyś pisalyśmy, że te co mają objawy są niezadowolone, że je mają, a te dziewczyny które nie mają objawow, sa nieszczęśliwe bo się martwią :p
Mi wczoraj lekarz powiedział, abym uważała na infekcje, a w nocy zaczęło mnie boleć gardło mam nadzieję, że się to nie rozkręcić w coś poważniejszego znacie jakieś dobre sposoby na ból gardła oczywiście takie co można stosować w ciazy? -
chopinistka wrote:Dzień dobry
Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów! Cieszcie się swoją dobrą formą Ja to Wam trochę zazdroszczę - po mnie po prostu widać, że jestem w ciąży (mdłości, ciągłe zmęczenie, nadwrażliwość na zapachy, odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ziewanie bez przerwy itd.). Mam ogromny problem, żeby się nie zdradzić z ciążą wśród wszystkich bliskich - myślę, że i tak sporo osób się domyśla. Nie mówiąc już o pracy - nie wiem jak niektóre dziewczyny są w stanie ukrywać się z ciążą aż do widocznego brzuszka ja byłam zdemaskowana już kilka dni po zrobieniu testu ciążowego bo objawy przyszły od razu.jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
chopinistka wrote:Dzień dobry
Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów! Cieszcie się swoją dobrą formą Ja to Wam trochę zazdroszczę - po mnie po prostu widać, że jestem w ciąży (mdłości, ciągłe zmęczenie, nadwrażliwość na zapachy, odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ziewanie bez przerwy itd.). Mam ogromny problem, żeby się nie zdradzić z ciążą wśród wszystkich bliskich - myślę, że i tak sporo osób się domyśla. Nie mówiąc już o pracy - nie wiem jak niektóre dziewczyny są w stanie ukrywać się z ciążą aż do widocznego brzuszka ja byłam zdemaskowana już kilka dni po zrobieniu testu ciążowego bo objawy przyszły od razu.
Mnie też dopadły od razu. To samo co u Ciebie. Też się strasznie męczę
Katka no u Ciebie to na pewno powoli coś widać, u mnie jeszcze nic a nic poza tym tylko, że czuję opór, bo np wciągnąć brzucha już nie mogę -
Normalnie jak w telenoweli lecicie, hahahaha.....nie nadąża się czytać!
Cieszę się z Waszych serduszek i trzymam kciuki za reszte!
Ja już mam dość objawów....non stop mi się chce wymiotować....odkąd otworze rano oczy aż do zaśnięcia, ale nie wymiotuje. I już mi się brzuch zaokrągla.....SZOK!
Aniołek 6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url] -
morowa ja odkąd oczy otworzę mam to samo... od razu mdli i jak tylko wstanę od razu do kibla. I tak mnie męczy cały dzień... Nic mi się nie chce jeść bo o czymkolwiek pomyślę to od razu mi niedobrze
Już? Ja też widzę, że jest bardziej wypchnięty, bo do tej pory miałam płaski, ale bardziej chyba od napuchnięcia i zebrania wody -
Mufinka27 wrote:Dziewczyny to chyba dobrze, że nie męczą was objawy ciąży już tu kiedyś pisalyśmy, że te co mają objawy są niezadowolone, że je mają, a te dziewczyny które nie mają objawow, sa nieszczęśliwe bo się martwią :p
Mi wczoraj lekarz powiedział, abym uważała na infekcje, a w nocy zaczęło mnie boleć gardło mam nadzieję, że się to nie rozkręcić w coś poważniejszego znacie jakieś dobre sposoby na ból gardła oczywiście takie co można stosować w ciazy?
Jak byłam przeziębiona jakieś dwa tygodnie temu to "leczyłam" się hallsami i gorącą herbatą z duzą ilością cytryny .
U mnie objawy są bardzo delikatne ale się nie przejmuje. Jestem dobrej myśli bo musi być dobrze Dziewczyny głowy do góry i myślcie pozytywnie bo inaczej zwariujemy zanim urodzimyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 10:06
-
madzia_ spokojnie akcja serca może się uwidocznic dopiero jak dzieciątko ma 5mm więc te pierwsze pomiary są bez sensu serce bije to najważniejsze a wiadomo że akcja serca nie pojawia się jak pstrykniecie palców tylko musi się rozbujac z czasem. na następnej wizycie będzie już ok, zobaczysz. ja chyba też zaraz zadzwonię do poradni na Nfz. ze względu na badania darmowe i dowiedzieć się od nich czy w razie co jest sens zgłaszać się do nich do szpitala czy przy tych obciążeniach od razu do specjalistycznego gdzie mam rodzic.
Madzia_ lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Kelegena ja jestem w trzeciej ciąży, trzeciej bez objawów w postaci mdłości, wymiotów i innych tego typu. Przedwczoraj coś tam w piersiach poczułam, ale ani nie urosły, no nic. I mam dwójkę zdrowych dzieci. Brak objawów to naprawdę super sprawa!
Co do brzuszka, u mnie jest mocno wzdety, ewidentnie wystaje, choć to raczej jescze nie macica a jelita . Z synkiem brzuch pokazał.sie szybciej niż z córką, możliwe że teraz pojawi się jesscxe szybciejJagna 15.04.2018 -
Pajka wrote:A tak w ogóle to dopiero 6 tydzień a moje cycki już się nie mieszczą w mój rozmiar C, jak tak dalej pójdzie to smończe chyba na G
Pajka, pierwszą ciąże zaczęłam z rozmiarem 70D a staniki do karmienia kupowałam 70G
Generalnie w trakcie ciąży przeleciałam kilka rozmiarów. Niestety po ciążach u mnie DRAMAT , z moich jędrnych, okrągłych cycuszków zostały obwisłe, smętne woreczki... no ale cóż, jak wykarmię trzecie to będę się zastanawiała co z tym fantem zrobić Jakiś czas temu w jakiejś telewizji śniadaniowej widziałam proste zestawy ćwiczeń wzmacniające mięsnie piersiowe - może to jest jakiś pomysł, na poprawę jędrności...Jagna 15.04.2018 -
Ja też miałam 70/75C, a w tej chwili już powoli zaczynają się wylewać
Mieszkam na 4 piętrze bez windy i jak schodzę ze schodów muszę je trzymać, bo po pierwsze bolą jak cholera, a po drugie telepią się na wszystkie strony z wymianą biustonoszy poczekam jeszcze, mam kilka za duzych to może już będą dobreMamaDi lubi tę wiadomość
-
Feeva wrote:Ja też miałam 70/75C, a w tej chwili już powoli zaczynają się wylewać
Mieszkam na 4 piętrze bez windy i jak schodzę ze schodów muszę je trzymać, bo po pierwsze bolą jak cholera, a po drugie telepią się na wszystkie strony z wymianą biustonoszy poczekam jeszcze, mam kilka za duzych to może już będą dobreMamaDi lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:A mnie bolą od czasu do czasu nie urosły dużo , też mieszkam na 4 piętrze bez windy
Ja też na 4 piętrze bez windy :D
Czasami bywało ciężko z małym dzieckiem, ale w ciąży to bez problemu do samego końca wchodziłam/schodziłam... dzień w dzieńLipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Współczuję nam z późniejszymi wielkimi brzuchami człapać się z góry albo na górę
Ja już łapię zadyszki jak wchodzę na górę mimo że wcześniej nie miałam z tym problemu Przy swoich drzwiach dyszę jakbym przebiegła co najmniej maratonWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 11:28
MamaDi lubi tę wiadomość
-
Mnie bolą okropnie, ale nie urosły zbyt dużo na szczęście, są tylko pełniejsze i twardsze. Mój rozmiar to 70E/F - już taki ciężko mi znaleźć w sklepach za rozsądną cenę... MysiaMarysia gdzie kupowałaś biustonosze do karmienia? Mam poczucie, że znaleźć taki przy dużej miseczce i małym obwodzie w rozsądnej cenie graniczy z cudem...
-
chopinistka wrote:Mnie bolą okropnie, ale nie urosły zbyt dużo na szczęście, są tylko pełniejsze i twardsze. Mój rozmiar to 70E/F - już taki ciężko mi znaleźć w sklepach za rozsądną cenę... MysiaMarysia gdzie kupowałaś biustonosze do karmienia? Mam poczucie, że znaleźć taki przy dużej miseczce i małym obwodzie w rozsądnej cenie graniczy z cudem...
Chopinistka zamawiałam w necie: dwie firmy, które mi podeszły to allesmama i Melissa. Allesmama najtaniej udało mi się kupić za 75 zł, melissa niestety ponad 100.
Jagna 15.04.2018 -
Dzień dobry
Polajkowałam Wasze wizyty, to już nie będę tu gratulować. To był dzień dobrych wiadomości i niech już tak zostanie
Też bym chciała nic nie czuć, a jestem z tych cierpiących. Bu. Nie łamcie się dziewczyny, objawy lub ich brak nie jest objawem niczego. Przy zdrowej ciąży można nic nie czuć, przy nieprawidłowej rzygać jak kot i mieć dobry przyrost. To nie jest reguła ani świadectwo niczego.
Mi też coraz trudniej ukryć swój stan, widać, że jestem jakaś chora czy nieswoja. Nie mówiąc już o tym, że coś szybko brzuszek wystaje. Wiadomo, że jelita i zatrzymanie wody ale ja to wiem, nie wiem co wiedzą patrzący. A bo też muszą się tak cudzym życiem interesować, wrrr...Tanda lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope łączę się z Tobą w bólu Haha.
Ja tez mam brzuch wywalony, że wyglądam na co najmniej 5 miesiąc
A co do ludzi to ludźmi się nie przejmuj. Powiedz, że przytyłaś i tyle
Ja mieszkam w małej mieścinie dosyć, gdzie każdy każdego zna lub kojarzy, a ja akurat pochodzę z dosyć znanej rodziny, bo moi dziadkowie mieli swego czasu własne wyroby, na które zaopatrywało się 3/4 miasteczka (to chyba były jeszcze czasy wszystkiego na kartki), więc cokolwiek by się u nas nie działo to zawsze sąsiedzi i pół okolicy wie wcześniej niż my hahahah
Ale już dawno przestałam się tym przejmować i, brzydko się wyrażę, s*am na to. Zamykam po prostu ludziom usta na ulicy i tyle. Nienawidzę wścibstwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 12:55
Hoope lubi tę wiadomość