Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to chyba dobrze, że nie męczą was objawy ciąży :) już tu kiedyś pisalyśmy, że te co mają objawy są niezadowolone, że je mają, a te dziewczyny które nie mają objawow, sa nieszczęśliwe bo się martwią :p

Mi wczoraj lekarz powiedział, abym uważała na infekcje, a w nocy zaczęło mnie boleć gardło :( mam nadzieję, że się to nie rozkręcić w coś poważniejszego :/ znacie jakieś dobre sposoby na ból gardła oczywiście takie co można stosować w ciazy?

• Katka. Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Dzień dobry ;)
    Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów! :) Cieszcie się swoją dobrą formą ;) Ja to Wam trochę zazdroszczę - po mnie po prostu widać, że jestem w ciąży (mdłości, ciągłe zmęczenie, nadwrażliwość na zapachy, odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ziewanie bez przerwy itd.). Mam ogromny problem, żeby się nie zdradzić z ciążą wśród wszystkich bliskich - myślę, że i tak sporo osób się domyśla. Nie mówiąc już o pracy - nie wiem jak niektóre dziewczyny są w stanie ukrywać się z ciążą aż do widocznego brzuszka :D ja byłam zdemaskowana już kilka dni po zrobieniu testu ciążowego bo objawy przyszły od razu.
    U mnie to już delikatnie brzuszek widać;) jak ktoś się dobrze przyjrzy to zauważy ciążę:) ale może widać już dlatego, że blizniaki i potrzebują miejsca ;)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Dzień dobry ;)
    Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów! :) Cieszcie się swoją dobrą formą ;) Ja to Wam trochę zazdroszczę - po mnie po prostu widać, że jestem w ciąży (mdłości, ciągłe zmęczenie, nadwrażliwość na zapachy, odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ziewanie bez przerwy itd.). Mam ogromny problem, żeby się nie zdradzić z ciążą wśród wszystkich bliskich - myślę, że i tak sporo osób się domyśla. Nie mówiąc już o pracy - nie wiem jak niektóre dziewczyny są w stanie ukrywać się z ciążą aż do widocznego brzuszka :D ja byłam zdemaskowana już kilka dni po zrobieniu testu ciążowego bo objawy przyszły od razu.

Mnie też dopadły od razu. To samo co u Ciebie. Też się strasznie męczę :P

Katka no u Ciebie to na pewno powoli coś widać, u mnie jeszcze nic a nic :) poza tym tylko, że czuję opór, bo np wciągnąć brzucha już nie mogę :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jak w telenoweli lecicie, hahahaha.....nie nadąża się czytać!

Cieszę się z Waszych serduszek i trzymam kciuki za reszte!

Ja już mam dość objawów....non stop mi się chce wymiotować....odkąd otworze rano oczy aż do zaśnięcia, ale nie wymiotuje. I już mi się brzuch zaokrągla.....SZOK!

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa ja odkąd oczy otworzę mam to samo... od razu mdli i jak tylko wstanę od razu do kibla. I tak mnie męczy cały dzień... Nic mi się nie chce jeść bo o czymkolwiek pomyślę to od razu mi niedobrze :/

Już? Ja też widzę, że jest bardziej wypchnięty, bo do tej pory miałam płaski, ale bardziej chyba od napuchnięcia i zebrania wody :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka27 wrote:
    Dziewczyny to chyba dobrze, że nie męczą was objawy ciąży :) już tu kiedyś pisalyśmy, że te co mają objawy są niezadowolone, że je mają, a te dziewczyny które nie mają objawow, sa nieszczęśliwe bo się martwią :p

Mi wczoraj lekarz powiedział, abym uważała na infekcje, a w nocy zaczęło mnie boleć gardło :( mam nadzieję, że się to nie rozkręcić w coś poważniejszego :/ znacie jakieś dobre sposoby na ból gardła oczywiście takie co można stosować w ciazy?

Jak byłam przeziębiona jakieś dwa tygodnie temu to "leczyłam" się hallsami i gorącą herbatą z duzą ilością cytryny .

U mnie objawy są bardzo delikatne ale się nie przejmuje. Jestem dobrej myśli bo musi być dobrze :) Dziewczyny głowy do góry i myślcie pozytywnie bo inaczej zwariujemy zanim urodzimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 10:06

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia_ spokojnie akcja serca może się uwidocznic dopiero jak dzieciątko ma 5mm więc te pierwsze pomiary są bez sensu serce bije to najważniejsze a wiadomo że akcja serca nie pojawia się jak pstrykniecie palców tylko musi się rozbujac z czasem. na następnej wizycie będzie już ok, zobaczysz. ja chyba też zaraz zadzwonię do poradni na Nfz. ze względu na badania darmowe i dowiedzieć się od nich czy w razie co jest sens zgłaszać się do nich do szpitala czy przy tych obciążeniach od razu do specjalistycznego gdzie mam rodzic.

Madzia_ lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena ja jestem w trzeciej ciąży, trzeciej bez objawów w postaci mdłości, wymiotów i innych tego typu. Przedwczoraj coś tam w piersiach poczułam, ale ani nie urosły, no nic. I mam dwójkę zdrowych dzieci. Brak objawów to naprawdę super sprawa!

Co do brzuszka, u mnie jest mocno wzdety, ewidentnie wystaje, choć to raczej jescze nie macica a jelita ;-) . Z synkiem brzuch pokazał.sie szybciej niż z córką, możliwe że teraz pojawi się jesscxe szybciej :-)

Jagna <3 15.04.2018
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dopiero 6 tydzień a moje cycki już się nie mieszczą w mój rozmiar C, jak tak dalej pójdzie to smończe chyba na G

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka wrote:
    A tak w ogóle to dopiero 6 tydzień a moje cycki już się nie mieszczą w mój rozmiar C, jak tak dalej pójdzie to smończe chyba na G

Pajka, pierwszą ciąże zaczęłam z rozmiarem 70D a staniki do karmienia kupowałam 70G ;-)
    Generalnie w trakcie ciąży przeleciałam kilka rozmiarów. Niestety po ciążach u mnie DRAMAT , z moich jędrnych, okrągłych cycuszków zostały obwisłe, smętne woreczki... no ale cóż, jak wykarmię trzecie to będę się zastanawiała co z tym fantem zrobić ;-) Jakiś czas temu w jakiejś telewizji śniadaniowej widziałam proste zestawy ćwiczeń wzmacniające mięsnie piersiowe - może to jest jakiś pomysł, na poprawę jędrności...

Jagna <3 15.04.2018
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam od 70C, i muszę właśnie się wybrać po nowy biustonosz. Tylko one ciagle rosną

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam 70/75C, a w tej chwili już powoli zaczynają się wylewać :)
    Mieszkam na 4 piętrze bez windy i jak schodzę ze schodów muszę je trzymać, bo po pierwsze bolą jak cholera, a po drugie telepią się na wszystkie strony :) z wymianą biustonoszy poczekam jeszcze, mam kilka za duzych to może już będą dobre :D

MamaDi lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Ja też miałam 70/75C, a w tej chwili już powoli zaczynają się wylewać :)
    Mieszkam na 4 piętrze bez windy i jak schodzę ze schodów muszę je trzymać, bo po pierwsze bolą jak cholera, a po drugie telepią się na wszystkie strony :) z wymianą biustonoszy poczekam jeszcze, mam kilka za duzych to może już będą dobre :D
    A mnie bolą od czasu do czasu nie urosły dużo , też mieszkam na 4 piętrze bez windy

MamaDi lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    A mnie bolą od czasu do czasu nie urosły dużo , też mieszkam na 4 piętrze bez windy
    @ Feeva,

Ja też na 4 piętrze bez windy :D:D

Czasami bywało ciężko z małym dzieckiem, ale w ciąży to bez problemu do samego końca wchodziłam/schodziłam... dzień w dzień :)

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję nam z późniejszymi wielkimi brzuchami człapać się z góry albo na górę :)
    Ja już łapię zadyszki jak wchodzę na górę mimo że wcześniej nie miałam z tym problemu :) Przy swoich drzwiach dyszę jakbym przebiegła co najmniej maraton :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 11:28

MamaDi lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • chopinistka Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą okropnie, ale nie urosły zbyt dużo na szczęście, są tylko pełniejsze i twardsze. Mój rozmiar to 70E/F - już taki ciężko mi znaleźć w sklepach za rozsądną cenę... MysiaMarysia gdzie kupowałaś biustonosze do karmienia? Mam poczucie, że znaleźć taki przy dużej miseczce i małym obwodzie w rozsądnej cenie graniczy z cudem...

85993e3khftzhwr8.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Mnie bolą okropnie, ale nie urosły zbyt dużo na szczęście, są tylko pełniejsze i twardsze. Mój rozmiar to 70E/F - już taki ciężko mi znaleźć w sklepach za rozsądną cenę... MysiaMarysia gdzie kupowałaś biustonosze do karmienia? Mam poczucie, że znaleźć taki przy dużej miseczce i małym obwodzie w rozsądnej cenie graniczy z cudem...

Chopinistka zamawiałam w necie: dwie firmy, które mi podeszły to allesmama i Melissa. Allesmama najtaniej udało mi się kupić za 75 zł, melissa niestety ponad 100.

Jagna <3 15.04.2018
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Polajkowałam Wasze wizyty, to już nie będę tu gratulować. To był dzień dobrych wiadomości i niech już tak zostanie :D

Też bym chciała nic nie czuć, a jestem z tych cierpiących. Bu. Nie łamcie się dziewczyny, objawy lub ich brak nie jest objawem niczego. Przy zdrowej ciąży można nic nie czuć, przy nieprawidłowej rzygać jak kot i mieć dobry przyrost. To nie jest reguła ani świadectwo niczego.

Mi też coraz trudniej ukryć swój stan, widać, że jestem jakaś chora czy nieswoja. Nie mówiąc już o tym, że coś szybko brzuszek wystaje. Wiadomo, że jelita i zatrzymanie wody ale ja to wiem, nie wiem co wiedzą patrzący. A bo też muszą się tak cudzym życiem interesować, wrrr...

Tanda lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope łączę się z Tobą w bólu :D Haha.

Ja tez mam brzuch wywalony, że wyglądam na co najmniej 5 miesiąc :)
    A co do ludzi to ludźmi się nie przejmuj. Powiedz, że przytyłaś i tyle :D
    Ja mieszkam w małej mieścinie dosyć, gdzie każdy każdego zna lub kojarzy, a ja akurat pochodzę z dosyć znanej rodziny, bo moi dziadkowie mieli swego czasu własne wyroby, na które zaopatrywało się 3/4 miasteczka (to chyba były jeszcze czasy wszystkiego na kartki), więc cokolwiek by się u nas nie działo to zawsze sąsiedzi i pół okolicy wie wcześniej niż my hahahah :D
    Ale już dawno przestałam się tym przejmować i, brzydko się wyrażę, s*am na to. Zamykam po prostu ludziom usta na ulicy i tyle. :) Nienawidzę wścibstwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 12:55

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • ZakochanaMama Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ...co jecie dzisiaj?:)ja juz nie wiem co jesc..mam ochotę na rozne rzeczy a nic mi nie smakuje..jem jakas salatke z wedzonym kurczakiem i mnóstwem earzyw i jest pycha ale wypadaloby cos normalnego zrobić...dawajcie inspiracje

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ