X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., kalkulatorem wygrałaś dzisiaj wszystkie internety :-D

Hoope, myłam to okno i zastanawiałam się właśnie o co tyle hałasu, że w ciąży nie można :-P serio, jedno małe okno, wysiłek prawie żaden, spokojnie, powolutku, zawrotów głowy brak. Myłam i dumałam ;-) wannę, kibel i inne też myję ja. Jak przestanę dawać radę to oddam mężowi, póki co wolę sama, nawet lubię. Odkurzanie i mycie podłóg od dawna w kompetencjach męża. Mycie okien to już zupełnie jego działka, to jedno dziś to był wyjątek sytuacyjny ;-)

Dobrze, że ja jutro tylko USG to się golić nie muszę :-P

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Hoope, spalilabym sie ze wstydu z takim buszem :D

Spaliłabyś się żywcem mając mordę menela w kroku XD

Jakkolwiek głupio to brzmi. Jakoś dwuznacznie XD

Nie chcę być posiadaczką kuciapy, rozklapichy, rozklapciuchy ani mordy menela. Możecie być pewne, że po porodzie nie zajrzę tam przynajmniej przez 6 tygodni albo i dużej. Dopóki nie przestanie stamtąd patrzeć na mnie to jedno, paskudne, podbite oko.

J.S lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, a może trafi się pomiar szyjki przy okazji? :D

Golmy się dziewczyny, bo nie znamy dnia ani godziny-parafrazujac klasyka :D

Katy, Katka. lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da sie nie smiac czytajac Was :D

Ja sie ostatnio golilam na czuja i obawiam sie, ze tez nie wyglada to najlepiej, ale na razie nikt nie zaglada, ja tez sprawdzac nie mam jakos ochoty :p Przed wizyta zrobię to dokladniej zeby sie lekarz nie wystraszyl ;p

Po porodzie tez raczej nie bede zagladac zeby sie nie przerazic :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Mój mąż ostatnio pieszczotliwie nazwał ją rozklapciuchą XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:10

• Sela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę Was czytać, bo od śmiechu aż mnie brzuch rozbolał :-P

Ostatnio jak napąknęłam mężowi, że mamy strasznie brudne okna to mi powiedział, że skoro widać jeszcze sąsiada to jest ok ;-)

Co do depilacji, to ja przed poniedziałkową wizytą chyba z 2 h się męczyłam... no za chiny nic nie widziałam, nawet lusterko nie pomogło... mimo tego wysiłku wyglądałam jak po wizycie u rzeźnika heh a miało być tak pięknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 21:49

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny, Hoope, przeczytalam „morda menela w koku” i oczami wyobrazni widzialam takiego goscia z kitka na czubku, jak zawiazany worek od smieci :D Brzmi okropnie haha, nie wiem juz co gorsze

Kattalina, dobrze Wowka mowi, nie znasz dnia ani godziny... a moze jednak bedzie chcial zapuscic zurawia w te rejony? A ty taks niegotowa? Odwazna :D

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa poprzednie USG były bez zaglądania, co lekarze z medicovera nie są wyrywni, robią tyle żeby się nie narobić ;-)

Mam dziś wrażenie jakby moja macica z zawartością bardzo urosła nagle, ale brzuch jeszcze tego nie ogarnął. Mam za mało skóry czy coś. A jeszcze to małe czasem się tak wypchnie, że ja nie wiem już czy to skurcz czy tylko dziecko. Nawet rozmowę z ojcem na ten temat już miała ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 22:06

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha morda menela w koku XD Jak w koku to jakiś rasta chyba XD

No właśnie mi się nic nie rozwiera, kuciapa spuchnięta jak oczy pijaczki, poprzednio też tak było, nie wiem czemu. Czułam dziecko milimetr po milimetrze, to było serio bardzo bolesne i zaskakujące, szczególnie, że przy pierwszym tak nie miałam. I teraz zanosi się na powtórkę z rozrywki. Chyba, że tak ma być? To nikt mnie nie uprzedził. Zdrada!

Cycki przyklejają mi się do koszulki, dowiaduję się o tym zwykle gdy się rozbieram i wyrywam sobie brodawę. Co za ból. Nie mogę nosić stanika bo mój obwód pod biustem jest absurdalny i ciśnie niemiłosiernie. Zresztą mam w tym miejscu czyjeś nogi. Chyba, że to cycki już tak nisko opadły. Hm... jakby się tak zastanowić...

Kattalinna ciężkie prace domowe należy zrzucić na barki mężczyzny. I teraz i potem. Facet jest kilka razy silniejszy, dla nich to pikuś. W ogóle bez dyskusji, będzie mi tu pucować mieszkanie z brzuchem pod brodą. Nie wolno!

J.S lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Tak apropo, mój mąż mówi do mnie, że mi się już "otwiera", ja że co, myślę rozwarcie widzi? Chodziło mu o wargi, i serio jakieś takie luźne mam, to normalne, czy nam wyobraźnia pracuję a mi sie po prostu podwozie starzeje??

Niestety chyba normalne... Moje zaczęły wystawać na zewnątrz :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dziewczyny rozwalacie system :D

a ja zaczęłam 34 tydzień... o szok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 22:44

kattalinna, Mała Matylda, Feeva, Fatalita, Sela, Kropka88 lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Tanda Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszym porodzie długo nie odważyłam się tam zerknąć.
    Mój mąż jest hardcorem, on nie miał oporów, nawet mi psikał szwy codziennie. I nie zraził się nic a nic - ani przy porodzie (a nie stał mi grzecznie przy ramieniu, widział wszystko), ani potem w połogu. Do dziś to ja mam większe obrzydzenie do tej całej fizjologii porodowej i poporodowej niż on.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Mam dziś wrażenie jakby moja macica z zawartością bardzo urosła nagle, ale brzuch jeszcze tego nie ogarnął. Mam za mało skóry czy coś. A jeszcze to małe czasem się tak wypchnie, że ja nie wiem już czy to skurcz czy tylko dziecko. Nawet rozmowę z ojcem na ten temat już miała ;-)

Też czasami nie ogarniam czy to twardnienie brzucha czy wypięta dupka :/ są jakieś patenty na rozpoznanie?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... niepotrzebnie szłam siku. Ja chcę spać!

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope XD XD

Ja tez dzis trzymam warte od niepamietnych czasow, tez chce spac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 04:00

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja nie spie od 6 bo sie obudzilam na siku, ale lazienka byla zajeta wiec wrocilam do lozka z nadzieja, ze jakos zasne, ale nie wyszlo bo zglodnialam, a ze jeszcze musialam zazyc Euthyrox to w miedzy czasie zaczely sie mdlosci i mecze sie do teraz :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Nie mogę nosić stanika bo mój obwód pod biustem jest absurdalny i ciśnie niemiłosiernie. Zresztą mam w tym miejscu czyjeś nogi. Chyba, że to cycki już tak nisko opadły. Hm... jakby się tak zastanowić...

Ja w kwestii staników jestem ostatnio feministką - chodzę bez. Zakładam jak już muszę się gdzieś rozebrać z kurtki. A do stanika mam podłączone 2 przedłużki, bo inaczej bym nie dała rady w nim wytrzymać.

U mnie też kuciapa spuchnięta. Jak menel co prawda nie wygląda, ale też nie jest różowo. Ostatnio w trakcie kąpieli wymyśliłam sobie, że zrobię test przed porodem i się ogolę na zero (zawsze się trymuję). Znalazłam dogodną pozycję, nawet nieźle poszło, ale i tak to był błąd. Chodzę teraz i się tylko drapię, wyskoczyło pełno kostek, a odrastające ostre włoski czepiają mi się o majtki. Masakra. Ale że mnie delikates. Do porodu zero eksperymentów!

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, ja właśnie dlatego nie golę nigdy i do porodu też nie zamierzam. I tak będzie dużo wrażeń, dodatkowe z powodu podrażnienia skóry mi niepotrzebne. Może ewentualnie zapodam krem do depilacji. A jak nie to pójdzie trymer jak zawsze. Naprawdę mam w nosie co ktoś pomyśli, a niech spróbują tylko golić mnie na miejscu...

Jak dobrze się śpi we własnym łóżku :-D w końcu! Tylko kot się zbuntował i został na narożniku. Jego strata.

Dzień dobry tak w ogóle :-)

Ile można melisy dziennie? Bo coś czuję, że mogę dziś przedawkować...

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, czasy rutynowego golenia do porodu chyba minęły. Dawno nie spotkałam się z tym, by kogoś to spotkało w szpitalu, chyba że na życzenie.
    Tam gdzie rodziłam pierwszy raz golili tylko na życzenie pacjentki, w tym który teraz chyba wybiorę nie golą wcale.
    Ja rodziłam z kilkumilimetrowym zarostem, bo przygotowywałam się na środę na wizytę a z soboty na niedzielę w nocy urodziłam.
    Mam taki zarost, że częściej niż co 2 tygodnie nie mogę go golić, bo jest rzeź.
    Musi odrosnąć do kolejnego golenia.
    Nikt nic nie mówił, nie komentował, nie sugerował że trzeba ogolić.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, mi bezsenność na szczęście minęła ale jeszcze miesiąc temu mogłam nie spać całą noc...
    Ja sie gole tylko na wizyty ewentualnie jak czuję, że włosy mają centymetr i mogę się ciągnąć

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ