Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracam po "spaniu". Dzięki za przejęcie warty
faktycznie po 3 już spałam. Do jakiejś 5, bo wtedy obudził się tatuś i zaczął bawić się z córką. Wcale nie budzi macanie brzucha od zewnątrz i kopanie od środka, wcale... No ale niech mają radochę
momentami zapadałam w półsen. Nie wiem o której zasnęłam w końcu, mąż o 8 pojechał do pracy, godzinę więc spałam spokojnie. Strasznie mi dziś ręce drętwiały, co też nie pomagało... Ogólnie czuje się jak zombie. I jak tu nie pić kawy?
Ja do pępka planuję tylko spirytus. -
Czesc
Ja dzis o dziwo spalam.
Musze kupic te majtki wielorazowe jednak, mam nadzieje ze u mnie w aptece beda, bo bez sensu jedne gatki zamawiac. Te jednorazowe faktycznie sa dziwne i nie przepuszczaja powietrza.
Do pepka planuje octenisept, no i do rany po cieciu tez.
Kamcia, dlugo ci sie goila po pierwszym cieciu? I jak o to w ogole dbac, co ile dezynfekowac octeniseptem? -
nick nieaktualny
-
j.s,
gaciorki widziałam w rossmannie tez
sama rana po cc mi sie szybko i ładnie goiła
za pierwszym razem miałam wszystkie szwy rozpuszczalne (tez te na zewnatrz), za drugim sciągali mi na zewnatrz, ale w inny sposób niz standardowo znamyciągnię sie jedna nitke i juz
po pierwszym cieciu położna poradziła mi rivanol, bo jednak ogólnie słabiej sie obkurczałam ( pisałam o tym krwotoku w wigilię) , coś sie saczyło, a rivanol miał to wyciągnąc
mąż mi przemywał cięcie, gdzies tam czasem strupek krewki sie pojawiał, jego to nie ruszało a mi zwis brzuchowy nie pomagał
no i po porodzie macica boli
opatrunek sciągają u nas przed pionizacja i odtąd nic sie na ranie nie ma -
Dzień dobry, ale ponuro i zimno za oknem
Ja wstałam o 9, po 23 byliśmy w domu i do razu spać, bo tak mnie wynudził ten film. Serio, NIE POLECAM. Dno dna, nudny, obleśny, obrzydliwy. Nie wiem z czego ci walnięci ludzie się chichrali cały seans, bo mnie ani jedna scena nie rozśmieszyła. Dobrze, że pojechaliśmy w dzień tańszych biletów, bo jakbym miała za jeden w inny dzień zapłacić ponad 30zł to bym wyszła wkur...
Planuję do pępka stosować octenisept, ale jeśli nie będę widziała poprawy, to w zanadrzu gaziki ze spirytusem będę miała
A tak w ogóle, to rano budzi mnie okropny ból lewego biodra i już żadna pozycja nie pasujeTrzeba wstawać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:00
-
Jak sa w rossmanie to super, nawet nie wiedzialam, na pewno je kupie jak bede kompletowac wszystko do szpitala.
Po ile u was pionizacja? Rzekomo w tym szpitalu co sie wybieram po 12h, tej pionizacji boje sie najbardziej, to mi sen z powiek spedza. Moje dwie kolezanki niedawno rodzily przez cc i mowily ze ok, ale mnie to przeraza.
Dzis wizytuje ale wieczorem, calkiem inaczej bo zawsze rano bylam.
Feeva, czyli jednak racje mieli wszyscy z tymi recenzjami, ciagle ci sami aktorzy i ogolnie porazka, ciekawe kiedy czasy swietnosci tych durnych filmow Vegi sie skonczaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 09:59
-
hej dziewczynki, ja zakupiłam octanisept ale też nie dokońca mu wierzę, siostra używała i strasznie się paprał małemu, prawie dzikie mięso się robiło...piszecie o tych gazikach ze spirytusem, też bym chciała się w nie zaopatrzyć, one są już nasączone czy to zwykłe gaziki i spirytusem polewacie?
-
U nas pępek na pewno nie był niedosuszony, bo bardzo o to dbałam, pilnowałam. W kąpieli nie moczyłam, po kąpieli młoda długo leżała na golasa. Po prostu octenisept odkaża a taki spirytus dodatkowo jeszcze wysusza skórę a kikut był naprawdę gruby i widać tego dosuszenia potrzebował. Po zmianie na spirytus mimo identycznego postępowania zaczęło się coś dziać.
Zresztą siostra pierwsze dziecko na spirytusie - pępek tydzień, drugie na octenisepcie - pępek 4 tygodnie, trzecie na fiolecie - pępek 10 dni.Matylda
-
podobno trzeba. Czasami koleżanki opowiadamy że polozna wolą bez:) rana podobno lepiej się goi. - Lanolina między nogi i jazd. jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić.
Swoje goście kupiłam z firmy na z... wzięłam większe i pływam w nich, jak już raz się rozciagnwly do wielkości mojej d... to tak już zostały.
wybiorę się jeszcze po majtki z innej firmy.
my dziś w sypialni robimy mała rewolucję. -
j.s,
mój szpital późno pionizuje, ale mysle że to raczej zwiazane z organizacja na oddziale
mówi sie ze po znieczuleniu musi być minimum 12h PŁASKIEGO jednak leżenia, po artroskopii kolana tyle leżałam (wtedy pierwszy raz zaliczyłam wbicie w kregosłup)
cc z synem planowane na rano ( z córka zrobili mi dzień wczesniej niż planowali, a więc popołudniu dokładnie o 15), byłam pierwsza, cały dzień i noc na pklasko, około 5 położna nas umyła, przebrała itd, rano obchód, macanko macicy (to chyba w tym wszystkim najgorsze) i zaczeło sie pionizowanie
tzn ja juz siedziałam, bałam się tego, bo wiem jak psychicznie polegałam za pierwszym razem (a za drugim na sali operacyjnej), siadałam sama, tak stopniowo, stopniowo, az gotowa na przyjście położnej siedziałam po turecku
sama pionizacja to nie tylko ból po cieciu
wszystkie połowice to przechodza-ten pierwszy moment przesunięte organy wracaja na swoje miejsce, bardzo dziwaczne uczucie...ja nie moglam złapać oddechu...no i na nogi i pod prysznic...za pierwszym razem z mężem, za drugim położna nie spuszczała mnie z oczu i ze mna była od pionizacji do powrotu na sal e z łazienki
-
efwka83 wrote:hej dziewczynki, ja zakupiłam octanisept ale też nie dokońca mu wierzę, siostra używała i strasznie się paprał małemu, prawie dzikie mięso się robiło...piszecie o tych gazikach ze spirytusem, też bym chciała się w nie zaopatrzyć, one są już nasączone czy to zwykłe gaziki i spirytusem polewacie?
Ja mam takie już nasączone:
https://www.aptekagemini.pl/gaziki-do-dezynfekcji-apteo-care-100szt.htmlMatylda
-
J.S
Vega, jak dla mnie, od czasów serialowego Pitbulla z 2005r poszedł na dno. Cały serial oglądałam milion razy i zawsze chętnie do niego wracam, miał fabułę, ciągle się coś działo, człowiek siedział w napięciu, a odkąd wyszedł ten nowy Pitbull to się zaczęło rypać. Wszystkie części na jedno kopyto, flaki z olejem, sceny wyrwane z kontekstu, nie wiadomo o co chodzi... Botox dno, Kobiety Mafii dno... Więcej nie pójdę na żaden jego film
Bardzo bym chciała pójść na Pitbulla: Ostatni Pies Pasikowskiego - zapowiada się fajnie, coś pokroju serialowego pierwowzoru, czyli normalne akcje policyjne, a nie tylko narkotyki i ruchanie. No i starzy bohaterowie, typu Despero, Metyl, Nielat, BarszczykTylko Gebelsa brakuje. Ale zobaczymy
Tak mnie to biodro boli, że nie usiedze...
Muszę w końcu ogarnąć tą gemini do końca, ale zawsze coś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:11
kattalinna lubi tę wiadomość
-
tanda
to miałam na mysli-dosuszałam sama po octenisepcie nawet spirytusem właśnie
octenisept słuzył mi małemu namoczeniu tego, co zbierało sie pod kikutem, patyczkiem to dosłownie wygrzebywałam, na koniec suszyłam gazikiem
po kapieli wycierałam patyczkiem i gazik -
Feeva, właśnie sobie przypomniałam, że od kiedy jestem na L4 to się ciągle do kina wybieram w ciągu dnia i jeszcze nie byłam
J.S., od kiedy jestem w ciąży to odkryłam w rossmanie masę ciekawych produktóww wakacje np. szukałam podkładów higienicznych bo jechaliśmy z kotem pierwszy raz na urlop i chciałam do samochodu mieć. Szukałam w rossmanie i innych drogeriach. Nie było! W końcu spytałam koleżanki w pracy, matki Polki, powiedziała, żebym nie kupowała, dała mi 3 sztuki. Potem wrzesień, dwie kreski i co? Idę do rossmana, a tam podkłady do wyboru, do koloru
i różności tupu gacie, pieluchy tetrowe i nie wiem co jeszcze. Normalnie nie same pampersy i nawilżane chusteczki, a to tylko zawsze widziałam wcześniej
-
Powiem Wam, że im bliżej terminu, to tym bardziej czuję się nieprzygotowana. Nie fizycznie, a psychicznie. Nachodzą mnie coraz częściej myśli, że sobie nie poradzę, że wszystko się zmieni. Kocham tego Bąbla najmocniej na świecie już, mimo, że jej jeszcze nie widziałam, ale strach przed nową rolą robi swoje
Patk lubi tę wiadomość
-
U nas na Szkole Rodzenia położna polecała właśnie spirytus- rozcieńczony z woda lub właśnie te nasączone gaziki. Używać tylko wtedy, jak rzeczywiście coś się zaczyna babrać przy pępku. Także ja nawet octeniseptu nie kupuje
.
Ostatnio czuje się masakrycznie. Fizycznie i psychicznie wysiadam. Ciagle mi niedobrze, słabo, czuje jakbym miała cały czas jakiś metalowy widelec w ustach. Nie mogę się ułożyć, bo: albo nie mogę oddychać, albo mnie coś boli, uwiera. Od kilku dni doszedł mega ból nóg jak tylko trochę pochodzę, skurcze łydek. Kręci mi się we łbie. Wczoraj się popłakałam bo w lodowce nie było do jedzenia nic na co miałabym ochote, choć sama nie potrafiłam stwierdzić NA CO mam ochotę. Miałam chęć skopać lodówkę. Nic mi się nie chce, najchętniej przespalabym do maja... wszyscy mnie denerwują, bez kija do mnie nie podchodź. Jeszcze ta dobijająca pogoda.
Barbarka89 lubi tę wiadomość
-
Im szybciej pionizacja tym lepiej. W szpitalu w ktorym mam rodzic po 4-6 godzinach. Tak mówił doktor. Jak będzie w praktyce może się się okaże. Mi położna do pępka kazała nie kupować nic. Przebierać na sucho i tyle. Chyba że kikut będzie bardzo gruby to octanisept ale i od tego się odchodzi. Z córka właśnie te gaziki stosowalam z alkoholem i teraz już głupia jestem. Co i rusz zmieniają zaleceniaNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Tego sie wlasnie boje najbardziej, tej pionizacji, roznie wlasnie kobiety na to reaguja no i to lezenie na plasko tyle godzin tez takie przerazajace, ale trzeba jakos przezyc to. Planuje zeby jak juz postawia mnie na nogi, to zeby moj byl przy tym i zeby mi pomogl pod prysznicem. Obawiam sie tylko, bo on ma urlop od poniedzialku a w czwartek na pewno zrobia mi ciecie w 39 tygodniu, wiec bede sama, zdana na polozna
Feeva, dokladnie, dla mnie Vega to juz przezytek i nie bede chodzic na te filmy, szkoda wydanej kasy.
U mnie tez szaro i ponuro, a do tego zimno, a w niedziele tak pieknie bylo.