WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po "spaniu". Dzięki za przejęcie warty :-) faktycznie po 3 już spałam. Do jakiejś 5, bo wtedy obudził się tatuś i zaczął bawić się z córką. Wcale nie budzi macanie brzucha od zewnątrz i kopanie od środka, wcale... No ale niech mają radochę :-) momentami zapadałam w półsen. Nie wiem o której zasnęłam w końcu, mąż o 8 pojechał do pracy, godzinę więc spałam spokojnie. Strasznie mi dziś ręce drętwiały, co też nie pomagało... Ogólnie czuje się jak zombie. I jak tu nie pić kawy? ;-)

Ja do pępka planuję tylko spirytus.

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam dzień z 3 z przodu :) miłego dnia dziewczynki :)

kattalinna, Mycha666, Katy, Mała Matylda, D_basiula, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Ja dzis o dziwo spalam.

Musze kupic te majtki wielorazowe jednak, mam nadzieje ze u mnie w aptece beda, bo bez sensu jedne gatki zamawiac. Te jednorazowe faktycznie sa dziwne i nie przepuszczaja powietrza.
    Do pepka planuje octenisept, no i do rany po cieciu tez.
    Kamcia, dlugo ci sie goila po pierwszym cieciu? I jak o to w ogole dbac, co ile dezynfekowac octeniseptem?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kupię te waciki, oktanisept mnie nie przekonuje, dla siebie mam skinsept, pewnie będzie szczypac jak cholera ale dam rade...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s,
    gaciorki widziałam w rossmannie tez ;)
    sama rana po cc mi sie szybko i ładnie goiła
    za pierwszym razem miałam wszystkie szwy rozpuszczalne (tez te na zewnatrz), za drugim sciągali mi na zewnatrz, ale w inny sposób niz standardowo znamy :) ciągnię sie jedna nitke i juz :)
    po pierwszym cieciu położna poradziła mi rivanol, bo jednak ogólnie słabiej sie obkurczałam ( pisałam o tym krwotoku w wigilię) , coś sie saczyło, a rivanol miał to wyciągnąc
    mąż mi przemywał cięcie, gdzies tam czasem strupek krewki sie pojawiał, jego to nie ruszało a mi zwis brzuchowy nie pomagał
    no i po porodzie macica boli ;)
    opatrunek sciągają u nas przed pionizacja i odtąd nic sie na ranie nie ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale ponuro i zimno za oknem :(

Ja wstałam o 9, po 23 byliśmy w domu i do razu spać, bo tak mnie wynudził ten film. Serio, NIE POLECAM. Dno dna, nudny, obleśny, obrzydliwy. Nie wiem z czego ci walnięci ludzie się chichrali cały seans, bo mnie ani jedna scena nie rozśmieszyła. Dobrze, że pojechaliśmy w dzień tańszych biletów, bo jakbym miała za jeden w inny dzień zapłacić ponad 30zł to bym wyszła wkur...

Planuję do pępka stosować octenisept, ale jeśli nie będę widziała poprawy, to w zanadrzu gaziki ze spirytusem będę miała :)

A tak w ogóle, to rano budzi mnie okropny ból lewego biodra i już żadna pozycja nie pasuje :/ Trzeba wstawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:00

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sa w rossmanie to super, nawet nie wiedzialam, na pewno je kupie jak bede kompletowac wszystko do szpitala.
    Po ile u was pionizacja? Rzekomo w tym szpitalu co sie wybieram po 12h, tej pionizacji boje sie najbardziej, to mi sen z powiek spedza. Moje dwie kolezanki niedawno rodzily przez cc i mowily ze ok, ale mnie to przeraza.

Dzis wizytuje ale wieczorem, calkiem inaczej bo zawsze rano bylam.

Feeva, czyli jednak racje mieli wszyscy z tymi recenzjami, ciagle ci sami aktorzy i ogolnie porazka, ciekawe kiedy czasy swietnosci tych durnych filmow Vegi sie skoncza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 09:59

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ja zakupiłam octanisept ale też nie dokońca mu wierzę, siostra używała i strasznie się paprał małemu, prawie dzikie mięso się robiło...piszecie o tych gazikach ze spirytusem, też bym chciała się w nie zaopatrzyć, one są już nasączone czy to zwykłe gaziki i spirytusem polewacie?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek na pewno nie był niedosuszony, bo bardzo o to dbałam, pilnowałam. W kąpieli nie moczyłam, po kąpieli młoda długo leżała na golasa. Po prostu octenisept odkaża a taki spirytus dodatkowo jeszcze wysusza skórę a kikut był naprawdę gruby i widać tego dosuszenia potrzebował. Po zmianie na spirytus mimo identycznego postępowania zaczęło się coś dziać.
    Zresztą siostra pierwsze dziecko na spirytusie - pępek tydzień, drugie na octenisepcie - pępek 4 tygodnie, trzecie na fiolecie - pępek 10 dni.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno trzeba. Czasami koleżanki opowiadamy że polozna wolą bez:) rana podobno lepiej się goi. - Lanolina między nogi i jazd. jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić.
    Swoje goście kupiłam z firmy na z... wzięłam większe i pływam w nich, jak już raz się rozciagnwly do wielkości mojej d... to tak już zostały.
    wybiorę się jeszcze po majtki z innej firmy.

my dziś w sypialni robimy mała rewolucję.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s,
    mój szpital późno pionizuje, ale mysle że to raczej zwiazane z organizacja na oddziale
    mówi sie ze po znieczuleniu musi być minimum 12h PŁASKIEGO jednak leżenia, po artroskopii kolana tyle leżałam (wtedy pierwszy raz zaliczyłam wbicie w kregosłup)
    cc z synem planowane na rano ( z córka zrobili mi dzień wczesniej niż planowali, a więc popołudniu dokładnie o 15), byłam pierwsza, cały dzień i noc na pklasko, około 5 położna nas umyła, przebrała itd, rano obchód, macanko macicy (to chyba w tym wszystkim najgorsze) i zaczeło sie pionizowanie
    tzn ja juz siedziałam, bałam się tego, bo wiem jak psychicznie polegałam za pierwszym razem (a za drugim na sali operacyjnej), siadałam sama, tak stopniowo, stopniowo, az gotowa na przyjście położnej siedziałam po turecku
    sama pionizacja to nie tylko ból po cieciu
    wszystkie połowice to przechodza-ten pierwszy moment przesunięte organy wracaja na swoje miejsce, bardzo dziwaczne uczucie...ja nie moglam złapać oddechu...no i na nogi i pod prysznic...za pierwszym razem z mężem, za drugim położna nie spuszczała mnie z oczu i ze mna była od pionizacji do powrotu na sal e z łazienki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    hej dziewczynki, ja zakupiłam octanisept ale też nie dokońca mu wierzę, siostra używała i strasznie się paprał małemu, prawie dzikie mięso się robiło...piszecie o tych gazikach ze spirytusem, też bym chciała się w nie zaopatrzyć, one są już nasączone czy to zwykłe gaziki i spirytusem polewacie?

Ja mam takie już nasączone:

https://www.aptekagemini.pl/gaziki-do-dezynfekcji-apteo-care-100szt.html

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S
    Vega, jak dla mnie, od czasów serialowego Pitbulla z 2005r poszedł na dno. Cały serial oglądałam milion razy i zawsze chętnie do niego wracam, miał fabułę, ciągle się coś działo, człowiek siedział w napięciu, a odkąd wyszedł ten nowy Pitbull to się zaczęło rypać. Wszystkie części na jedno kopyto, flaki z olejem, sceny wyrwane z kontekstu, nie wiadomo o co chodzi... Botox dno, Kobiety Mafii dno... Więcej nie pójdę na żaden jego film XD
    Bardzo bym chciała pójść na Pitbulla: Ostatni Pies Pasikowskiego - zapowiada się fajnie, coś pokroju serialowego pierwowzoru, czyli normalne akcje policyjne, a nie tylko narkotyki i ruchanie. No i starzy bohaterowie, typu Despero, Metyl, Nielat, Barszczyk XD Tylko Gebelsa brakuje. Ale zobaczymy :)

Tak mnie to biodro boli, że nie usiedze... :/

Muszę w końcu ogarnąć tą gemini do końca, ale zawsze coś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:11

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    to miałam na mysli-dosuszałam sama po octenisepcie nawet spirytusem właśnie
    octenisept słuzył mi małemu namoczeniu tego, co zbierało sie pod kikutem, patyczkiem to dosłownie wygrzebywałam, na koniec suszyłam gazikiem
    po kapieli wycierałam patyczkiem i gazik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, właśnie sobie przypomniałam, że od kiedy jestem na L4 to się ciągle do kina wybieram w ciągu dnia i jeszcze nie byłam ;-)

J.S., od kiedy jestem w ciąży to odkryłam w rossmanie masę ciekawych produktów ;-) w wakacje np. szukałam podkładów higienicznych bo jechaliśmy z kotem pierwszy raz na urlop i chciałam do samochodu mieć. Szukałam w rossmanie i innych drogeriach. Nie było! W końcu spytałam koleżanki w pracy, matki Polki, powiedziała, żebym nie kupowała, dała mi 3 sztuki. Potem wrzesień, dwie kreski i co? Idę do rossmana, a tam podkłady do wyboru, do koloru ;-) i różności tupu gacie, pieluchy tetrowe i nie wiem co jeszcze. Normalnie nie same pampersy i nawilżane chusteczki, a to tylko zawsze widziałam wcześniej :-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że im bliżej terminu, to tym bardziej czuję się nieprzygotowana. Nie fizycznie, a psychicznie. Nachodzą mnie coraz częściej myśli, że sobie nie poradzę, że wszystko się zmieni. Kocham tego Bąbla najmocniej na świecie już, mimo, że jej jeszcze nie widziałam, ale strach przed nową rolą robi swoje :)

Patk lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na Szkole Rodzenia położna polecała właśnie spirytus- rozcieńczony z woda lub właśnie te nasączone gaziki. Używać tylko wtedy, jak rzeczywiście coś się zaczyna babrać przy pępku. Także ja nawet octeniseptu nie kupuje :).

Ostatnio czuje się masakrycznie. Fizycznie i psychicznie wysiadam. Ciagle mi niedobrze, słabo, czuje jakbym miała cały czas jakiś metalowy widelec w ustach. Nie mogę się ułożyć, bo: albo nie mogę oddychać, albo mnie coś boli, uwiera. Od kilku dni doszedł mega ból nóg jak tylko trochę pochodzę, skurcze łydek. Kręci mi się we łbie. Wczoraj się popłakałam bo w lodowce nie było do jedzenia nic na co miałabym ochote, choć sama nie potrafiłam stwierdzić NA CO mam ochotę. Miałam chęć skopać lodówkę :D. Nic mi się nie chce, najchętniej przespalabym do maja... wszyscy mnie denerwują, bez kija do mnie nie podchodź. Jeszcze ta dobijająca pogoda.

Barbarka89 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im szybciej pionizacja tym lepiej. W szpitalu w ktorym mam rodzic po 4-6 godzinach. Tak mówił doktor. Jak będzie w praktyce może się się okaże. Mi położna do pępka kazała nie kupować nic. Przebierać na sucho i tyle. Chyba że kikut będzie bardzo gruby to octanisept ale i od tego się odchodzi. Z córka właśnie te gaziki stosowalam z alkoholem i teraz już głupia jestem. Co i rusz zmieniają zalecenia

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Tanda :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego sie wlasnie boje najbardziej, tej pionizacji, roznie wlasnie kobiety na to reaguja no i to lezenie na plasko tyle godzin tez takie przerazajace, ale trzeba jakos przezyc to. Planuje zeby jak juz postawia mnie na nogi, to zeby moj byl przy tym i zeby mi pomogl pod prysznicem. Obawiam sie tylko, bo on ma urlop od poniedzialku a w czwartek na pewno zrobia mi ciecie w 39 tygodniu, wiec bede sama, zdana na polozna :/

Feeva, dokladnie, dla mnie Vega to juz przezytek i nie bede chodzic na te filmy, szkoda wydanej kasy.
    U mnie tez szaro i ponuro, a do tego zimno, a w niedziele tak pieknie bylo.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ