X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja naprawde widze tylko pampersy i chusteczki, w zyciu nie wpadlam na to, ze moga byc tam majtki poporodowe, z ciekawoscia sie wybiore i zobacze co tam maja w asortymencie, bo zawsze ten dzial dzieciowy jakos omijam, a skupiam sie na innych.

Feeva, tez tak mam, jakbym byla niegotowa psychicznie i ten czas tak szybko mi leci.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pionizacje trzeba pozytywnie sie nastawic i juz
    nie zrobiłam tego za pierwszym razem i źle wspominam
    za drugim zrehabilitowałam sie po panice do znieczulenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kattalina, ja naprawde widze tylko pampersy i chusteczki, w zyciu nie wpadlam na to, ze moga byc tam majtki poporodowe, z ciekawoscia sie wybiore i zobacze co tam maja w asortymencie, bo zawsze ten dzial dzieciowy jakos omijam, a skupiam sie na innych.

Feeva, tez tak mam, jakbym byla niegotowa psychicznie i ten czas tak szybko mi leci.

tam gdzie dział dla mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Vega niczym do siebie nie przekonał, więc go nie poznałam bliżej i nie chcę. W ogóle polskie kino jest od dawna żałosne. Gdzieś tam pojedyncze perełki i nic więcej.

Oscenicept jest bardzo dobry w leczeniu, paskudny ropień z paciorkowcem u mojego dziecka wyleczył w kilka dni, tylko trzeba umieć go stosować. Nie wolno nim psikać i moczyć wszystkiego jak leci. Jeśli coś jest do przemywania, to jest do przemywania a nie podlewania. Spirytus czy jodyna są drażniące, o silnie wysuszającym działaniu. Ale ludziom wygodniej jest zwalić coś na bardzo dobry preparat niż na własną niewiedzę. Większość nawet nie przeczyta ulotki która jest w zestawie. Zdarzają się wyjątki w reakcji ale wyjątki zawsze potwierdzają regułę. Nie piszę tu o Was tylko o ogóle.

Jak któraś lubi mądre i dobre kino, polecam gruzińsko-estońskie Mandarynki. Są dostępne na cda. To piękny film o prawdziwych wartościach, których już dziś brakuje. Zupełnie inne spojrzenie na ludzi. Bo to film o ludziach, nie o wojnie.

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tanda
    to miałam na mysli-dosuszałam sama po octenisepcie nawet spirytusem właśnie
    octenisept słuzył mi małemu namoczeniu tego, co zbierało sie pod kikutem, patyczkiem to dosłownie wygrzebywałam, na koniec suszyłam gazikiem
    po kapieli wycierałam patyczkiem i gazik

Źle zrozumiałam, przepraszam :)
    Mimo wszystko - skoro po octenisepcie i tak trzeba by było użyć spirytusu to ułatwiając sobie życie sam spirytus mi teraz wystarczy :)
    Wielu zaleca też samą suchą pielęgnację, bez odkażania i też pępki się goją :)

Hoope, wierz mi - ja akurat studiuję wszystkie ulotki od a do z. Zwłaszcza jeśli coś mam podać/użyć na dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:50

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    ale na sucho całkiem tego syfu spod twrdego nie wygrzebałabym, stąd psikniecie, wygrzebanie,a swoja droga zasuszenie
    dziewczynom na pewno położne pokażą co i jak, ale dosłownie to twarde podnosiłam i pod tym czysciłam, z wierzchu to prowizorka

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, lubię za Mandarynki. Piękny film :-)

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ale powiedzcie mi co z pepuszkiem? Jak teraz sie zaleca pielęgnację? Jest tyle wersji, że zglupialam i nie mam nic. W szpitalu podobno zalecają octanisept a ja od każdej mamy słyszę ze po tym zawsze sie paprze ten pępek

Na szkołę rodzenia położna nam mówiła żeby nic nie stosować tylko aby był suchy. Bo w razie jakiegoś zakażenia przy stosowaniu środków przez rodziców w szpitalu nie mają pola do manewru

Nynka, Tanda lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie człowiek do lekarza, wraca po 2 godzinach, a tu już 2 strony do nadrobienia ;)

Ja też czytałam średnio pochlebne opinie o Octenisepcie, więc póki co się w niego nie zaopatrzyłam. Kupię spirytus albo te gaziki.

Dajcie proszę znać jak znowu się trafi dzień darmowej wysyłki w Gemini. Ostatnią przegapiłam, ale mimo opłaty 10 zł i tak się u nich opłaca. Niektóre suplementy nawet o połowę tańsze niż w DOZ.

Chyba pierwszy raz śniło mi się moje Dziecię, ale nie całe tylko jego rączka. W śnie leżałam i brzuch mi się bardzo ruszał (w realu tak nie mam, ruchy bardzo skąpe), więc pukałam w wybrzuszenia. W pewnym momencie z brzucha przez mikro dziurkę (żadnego rozlewu krwi i bólu broń Boże) wyłoniła się mała rączka i chwyciła mój palec. Sen mi się przypomniał jak leżałam dziś pod KTG i aż się wzruszyłam.

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam do apteki bo nie chciałam już dobijać do kwoty z darmowa wysyłka heh.
    Ale jak u ciebie nie ma to 10 zł i tak nie jest źle.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram aż nazbieram na darmową :)
    Teraz w koszyku czeka już ostatnia partia przed porodem - w tym aniball, więc bez problemu dozbieram.
    Zamawiać będę gdzieś za tydzień, żeby balonik na pewno był już u mnie w 36 tygodniu :)
    Po przeczytaniu wątku na belly i opinii na kilku innych forach jestem zdecydowana. Po tym co przeszłam przy pierwszym porodzie po prostu muszę spróbować tego balonika. Podobno położne ze szpitala, w którym teraz chcę rodzić też go polecają i mówią, że dzięki niemu mają niski odsetek nacięć i pęknięć :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendobry mamy! Nie pisalam az od poczatku ciazy bo wogole nie mialam czasu i nie wchodzilam tutaj, ale od paru dni jestem juz na urlopie i was podczytuje i mam nadzieje ze przyjmiecie mnie z powrotem;).

Dowiedzialam sie ze bede miala chlopca znow moj pierwszy synek bedzie mial za pare dni 3 latka :), ale nie mam imienia czy wy macie juz wybrane imionka dla swoich pociech?

Fajnie ze macie szkole rodzenia, ja z Angli i tutaj nie ma czegos takiego, a tym razem sie boje bardziej porodu i bycia znow mama niz jak za pierwszym razem.

Co do pepka z synkiem nie uzywalam nic, pieknie wszystko w pare dni odpadlo i sie samo zagoilo, tym razem mam Oscenicep ale nie wiem czy uzyje.

Pozdrawiam wam goraco i zycze milego dnia, jesli nie macie nic przeciwko to bede sie odzywac do was :)

kattalinna, Katka., D_basiula, Feeva, Fermina, Sela, Kropka88 lubią tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzylam moje majtki poporodowe w obawie, ze beda za male. Mam wielorazowe z canpola rozmiar s/m. Pasuja. Przed ciaza mialam rozmiar 36/38. Ciagna sie. Mierzylam na legginsy. Moze to komus pomoze w wyborze. Kupiłam w rossman.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 12:10

Katka. lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, luksus zamówienia gemini z odbiorem w aptece jest tylko w Gdańsku ;-) ja zawsze rzucam ogłoszenie parafialne po znajomych, zazwyczaj ktoś się znajdzie i się zbiera na darmową. Jak pracowałam to nie było problemu bo regularnie raz w miesiącu szło zbiorowe zamówienie na kilka stówek albo więcej. Ale faktycznie nawet z dostawą i tak się opłaca bo w większości ceny konkurencyjne. Nie lubię gemini tylko za beznadziejna wyszukiwarkę (przynajmniej na telefonie bo dawno nie sprawdzałam na kompie) i brak takiego podejścia utrzymaniowego klienta typu punkty, gratisy czy coś. Najwidoczniej wychodzą z założenia, że ich ceny robią swoje. I dużo w tym racji, bo rzadko słyszę żeby ktoś zamawiał z innej apteki niż gemini właśnie. Jednak w dzisiejszych czasach sprzedaży internetowej jestem przyzwyczajona do takich dodatkowych gestów w kierunku klienta.

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję w doz, u nas nie ma gemini. I odbieram osobiście.

Oscenicept używa się kiedy coś się babrze, nie na wszelki wypadek. Jak już napisałam stronę dalej, dziś nie zaleca się nic oprócz suszenia, jeśli się babrze, wtedy dopiero lek.

Kattalinna znasz więcej takich dobrych filmów? Internet zalany jest amerykańskim badziewiem, trudno trafić na coś dobrego.

Paula jasne, że możesz :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, dokladnie, tez uwazam ze powinny byc jakies punkty, nawet chociazby wyslanie glupiej probki czegos, a tu nic. Zamawialam paczke na ponad 600 zl, bo nie byly tam tylko moje rzeczy i po otwarciu paczki nie bylo nic dodatkowego, nawet zadnego malego gratisu.
    Jakby powstala apteka z podobnymi cenami, ktos kto by wprowadzil wlasnie jakies punkty czy cos, to pewnie duzo osob by przeszlo. Fakt, wszyscy zamawiaja z gemini ;)

Nie moge patrzec na ta reklame Hipnozy w tvn-ie, po prostu dno i kilometr mulu, irytuje mnie ten program strasznie.

Jestem taka swinka, ze az mi siebie zal. Od rana chodzily za mna pierogi, mamy taka fajna restauracje i stamtad aa naprawde pyszne, oczywiscie zamowilam sobie poltora porcji z surowka, wszystko zjadlam i wyladowalam z porcelana, moj zoladek odnowil takiej ilosci jedzenia. Nigdy nie wymiotowalam w tej ciazy, a teraz czuje jak mnie mdli, jest mi zle i w ogole jakbym miala grype zoladkowa. Jestem paskudnym zarlokiem XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Oscenicept używa się kiedy coś się babrze, nie na wszelki wypadek. Jak już napisałam stronę dalej, dziś nie zaleca się nic oprócz suszenia, jeśli się babrze, wtedy dopiero lek.

A jednak u nas w centralnym szpitalu klinicznym z III stopniem referencyjności nadal zalecają octenisept do codziennej pielęgnacji kikuta. Siostra rodziła niedawno, więc mam świeżutkie info.
    Niestety w szpitalach nie ma jednolitych zaleceń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 12:26

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze zamawiam z melissa apteka czasem jest taniej niż w gemini

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Asix, luksus zamówienia gemini z odbiorem w aptece jest tylko w Gdańsku ;-) ja zawsze rzucam ogłoszenie parafialne po znajomych, zazwyczaj ktoś się znajdzie i się zbiera na darmową. Jak pracowałam to nie było problemu bo regularnie raz w miesiącu szło zbiorowe zamówienie na kilka stówek albo więcej. Ale faktycznie nawet z dostawą i tak się opłaca bo w większości ceny konkurencyjne. Nie lubię gemini tylko za beznadziejna wyszukiwarkę (przynajmniej na telefonie bo dawno nie sprawdzałam na kompie) i brak takiego podejścia utrzymaniowego klienta typu punkty, gratisy czy coś. Najwidoczniej wychodzą z założenia, że ich ceny robią swoje. I dużo w tym racji, bo rzadko słyszę żeby ktoś zamawiał z innej apteki niż gemini właśnie. Jednak w dzisiejszych czasach sprzedaży internetowej jestem przyzwyczajona do takich dodatkowych gestów w kierunku klienta.

A faktycznie. To mam ten luksus;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope Ty tam się orientujesz co w Zdrojach - swoją drogą dzięki za listę do szpitala :) A możesz mnie oświecić co w tych aptekach kupić? Bo mnie jakaś ogromna niemoc ogarnęła i ni wiem za co się brać. Jak nie miałam problemu z rzeczami typu wózki, foteliki itp, tak utknelam, załapałam doła, ogarnął mnie paniczny strach i stoję w miejscu.

W ogóle to ostatnio znalazłam taki chyba blog informacyjny z analizami różnych produktów dla dzieci i nie tylko. Polecam srokao.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 12:55

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ