X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zakupić jakieś pachnidła do kąpieli. I wiadro lodów. Taki zestaw mi marzy się: wieloryb w oparach, obżerający się lodami czekoladowymi/ kawowymi/ śmietankowymi/ wszystko jedno, w blasku świec i przy dźwiękach dobrej muzyki :-)

Nie lubię Was za stworzenie mi wizji :-P

J.S., super wieści :-)

Feeva, J.S, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, właśnie robię puchate pancakes z sosem czekoladowym, karmelowym i kremem bananowym. Co tam lody, to jest dopiero bomba dla gęby XD

J.S lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na trzygodzinny spacer. Mam ochotę na dziki seks. Mam ochotę napić się dobrego alkoholu. Mam ochotę posprzątać mieszkanie na błysk.

Na ochocie się kończy. Nie mam siły.

Mycha666, Fermina, D_basiula, kattalinna, Sela, Katy, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekst z korepetycji
    Ja: po świętach to już z górki, kwiecień i pół maja. Potem mnie już nie ma
    Ona: czemu?
    Ja: bo rodze...
    Ona: naprawdę?!

No

Fermina, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope jak zwykle wymiatasz :D co my byśmy bez Ciebie zrobiły.

Hoope lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. cudownie przeczytać takie wiadomości. :) Budzik z kalkulatora też raz zrobiłam na studiach w czasie jakiejś męczącej sesji. Wczoraj w połowie kubka złapałam się za to na tym, że inkę jem łyżeczką, zamiast pić. Nie wiem czemu. :D

W standardowej kąpieli siedzę około godziny, przez cały drugi trymestr praktycznie codziennie, plus olej kokosowy do wanny, a teraz jakoś nie mam ochoty. Już nie wiem czym się pocieszać. Alkohol nie, kąpiel nie, od słodyczy rosną niepożądane części ciała.. Nie ma ratunku.

Zapełniłam dziś, w końcu, po latach prób, koszyk w Gemini, wyszło mi 6 stów.. Nie wiem czy nie przesadziłam. :/

Śniło mi się, że rodziłam. Nie bolało, za to było wesoło. Myślicie, że proroczo?

Moje dziecie od wczoraj ma prawie bez przerwy czkawkę. No dobrze, bez przesady, ale po każdym moim posiłku albo nawet samym napoju. To normalne?

O pielęgnacji siusiaka poczytałam u mamy ginekolog. Tak ładnie to opisała, że przestałam się bać. Najwyżej też oddam w ojcowskie ręce, powinien mieć intuicję w tej sprawie. Przy kastracji kocura prawie się rozpłakał, więc krzywdy własnemu synowi nie zrobi.

Natomiast pępek, na szkole rodzenia, kazali moczyć w kąpieli bez oporów. ;)

Feeva, też mam żylasty brzuch, ale bardziej zadziwia mnie mój dekolt. Nigdy nie było mi widać ani jednej żyłki na nim ani na piersiach, a teraz jest masakra.

Psychicznie wpisuję się idealnie w sinusoidę. Od euforii po depresję. Widocznie nadrabiam brak takich atrakcji w I trymestrze. Dziś jest dobrze.

No i witam nowe Mamy. :)

J.S, Paula95 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Mam ochotę na trzygodzinny spacer. Mam ochotę na dziki seks. Mam ochotę napić się dobrego alkoholu. Mam ochotę posprzątać mieszkanie na błysk.

Na ochocie się kończy. Nie mam siły.
    Rety, wszystko chcę! No, może poza sprzątaniem, ale bym chciała błysku.

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze ochotę na tort czekoladowy.. Z wiśniami..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną nadal chodzą gofry, lub jakieś mega czekoladowe ciasto.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szukam przepisu na mega czekoladowe ciasto. :D Nie wiem jak się uda bez czekolady z samym kakao, ale cuda się zdarzają..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia szukam fajnych butów wiosennych w Internecie, wszystko "za drogie", zajrzałam do szafy, znalazłam nadające się, włożyłam do pralki i za "zaoszczędzone" pieniądze kupiłam Wiktorii kolejne kocyki, przewijak, ręczniki i inne duperelki... Czy to zawsze już tak będzie wyglądać i przez najbliższe kilkanaście lat nic sobie nie kupie? :P

P.S. Ponownie polecam mameginekolog w temacie obsługi siusiaków - o napletku też tam ładnie opisuje. Ma też artykuł o dbaniu o kobiecą higiene intymną od niemowlęcia. Niby każda z nas wie o co kaman, ale warto przeczytać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 18:34

Mała Matylda lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Pół dnia szukam fajnych butów wiosennych w Internecie, wszystko "za drogie", zajrzałam do szafy, znalazłam nadające się, włożyłam do pralki i za "zaoszczędzone" pieniądze kupiłam Wiktorii kolejne kocyki, przewijak, ręczniki i inne duperelki... Czy to zawsze już tak będzie wyglądać i przez najbliższe kilkanaście lat nic sobie nie kupie? :P

Tak będzie XD
    Też sobie odmawiam, żeby Maryśce kupić :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, Feeva, ja też tak mam - oglądam coś dla siebie, ale stwierdzam że szkoda pieniędzy. A potem kupuję Zosi coś, z czego wyrośnie w kilka tygodni. I nie dość że nie żałuję to oglądam potem to maleńkie ubranko i zachwycam się na nowo, więc nijak nie rokuję na poprawę w tym zakresie :P

Feeva lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała mojej kupować, a wydaję majątek lekką ręką za trzaśnięcie drzwiami egzaminacyjnej elki...

Pożarłam w kilka minut paczkę draży mlecznych. Sto lat nie jadłam, smakują jak kiedyś. Matko, jakie dobre :-D mam jeszcze jakieś chińskie w czekoladzie. Nie wiem co to, zaraz sprawdzę.

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wydaję kupę kasy na dom, a jedyne pomieszczenie do którego wszystko mam to pokój Młodego.

A nie mam np. kanapy i łóżka :D

a do ciąży donoszonej tylko 35 dni... to tylko ciut wiecej niz od wypłaty do wypłaty :D

Kropka88, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nakazane ograniczyć cukry proste ale od zakazu jeszcze bardziej mnie ciągnie, a Wy jeszcze tak kusicie...jej wszystko bym zjadła...pocieszylam się lodem:D

Feeva lubi tę wiadomość

• Katka. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva malutki masz ten brzuszek ;) ja to się ledwo w drzwiach mieszczę i dodatkowo zdarza mi się tracenie równowagi

klz9piqvvra11kd2.png

• Saperek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin prosiła że jeśli mam możliwośc mierzenie cukru to mam przez 2-3 dni to robić mimo że krzywa mi dobrze wyszła ale dziecko duże chciała być pewna że to nie cukrzyca
    No i mierzyłam strasznie to uciążliwe A opuszki palców obolałe
    Wychodziło mi Max 105 po godzinie

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek a ile waży Twoje maleństwo?
    Ja to ograniczenie właśnie ze wzgledu na podobno dużą wagę dziecka, ale krzywej nie kazała powtarzać ani cukru kontrolować.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest normalnej wielkości, co jest zaskakujące, biorąc pod uwagę rodziców. Cukrzycę mam, cukry proste na cenzurowanym od dawna. W stronę słodyczy nie powinnam nawet patrzeć ale są takie momenty... Jutro cukier na czczo pewnie będzie ponad 100. Do tego jest mi niedobrze, przesadziłam z drażami. Głupie te baby ;-)

age.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ