Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Feeva, powiem ci na wlasnym doswiadczeniu, ze kieruj sie intuicja, jesli cie niepokoi to i wolisz zadzwonic, to ja bym tak zrobila. Ty najlepiej czujesz, wiec jakbym byla na twoim miejscu, to lepiej zadzwonic raz wiecej niz raz za malo.
Fermina, on mi powiedzial ze przyjade za dwa tygodnie z kawalkiem i wtedy zobaczymy co dalej, az sie boje tego co dalej. Postanowilam sie spakowac do kolejnej wizyty, dopiac wszystko na ostatni guzik, bo te nasze szyjki to nieprzewidywalne sa.
Fatalita, duzy duzyKawal chlopa, a co do plci to dzisiaj widzialam w 3d siusiaka, nie mam watpliwosci.
Dziekuje za zyczenie okropnej pogody! Mam nadzieje ze sie spelni w moim wojewodztwie, u was ma byc pieknie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 21:52
-
JS no właśnie, jeśli masz możliwości leżenia w domu to ja też wybrałabym tą opcję. A to że się wredziocha skróciła teraz wcale nie oznacza tego, że będzie się dalej skracać. Luteina też nie zapobiega skracaniu wogóle a wydłuża czas ciąży i zmniejsza ryzyko porodu przedwczesnego. Więc lepiej brać niż nie brać. Kiedy kolejna kontrola?
Edit już widzę że napisałaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 21:55
-
Mi niestety się skróciła mimo leżenia. Ale u mnie jest typowa niewydolność, podręcznikowo zaczęła się w 16tyg, a zaczęło się robić rozwarcie dopiero w 24tyg-też podręcznikowo. Lekarze twierdza że gdyby nie luteina i leżenie to pewnie by się rozwierała wcześniej. I zobacz ile czasu to trwało-8 tygodni skracania i jeszcze była, dokładnie 1,8cm z rozwarciem na 1,5cm czyli też jeszcze nie rodziłam
w podobnym tempie Ty zdążysz urodzić w terminie
-
Wowka, mam nadzieje :* U mnie w sumie przez 3 tygodnie sie skrocila o 1,1 takze w szybkim tempie, nie dzwigalam ale tez jest prawda ze nie lezalam, bo po prostu ja nie umiem, wszedzie mnie pelno, ale jak mus to mus.
Kattalina, najpierw to ja musze wszystko zamowic, bo ani koszul, ani stanikow nic nie mamJestem totalnie nieprzygotowana, dodatkowo jak uslyszalam dzis szpital to mialam przed oczami scenariusz taki jak wtedy, ganialam jak durna po rossmannach i pepco w poszukiwaniu kosmetykow i pizamy, bo nic nie mialam ze soba, a szpital oddalony 80 km od domu, teraz jednak wole jezdzic na wizyty z torba, choc mam nadzieje ze sie nie przyda.
Wlasnie ja netflixa mialam wczesniej ale zrezygnowalam, bo w ogole nie ogladalam i wiecie moze, czy za darmo teraz bede mogla ten miesiac ogladac czy jednak po wklepaniu swoich danych bede juz musiala normalnie zaplacic? Generalnie malo tam ogladalam, ale teraz chyba wykorzystam ten czas na jakis fajny serial, tylko ciekawi mnie czy bede musiala znowu placic -
nick nieaktualny
-
Kurczę mnie ta moja gin tak nastraszyła tym dużym dzieckiem że ponad 4 kg może być do tegoż moja "nie teściowa" zaczęła opowiadać jak to się męczyła żeby urodzić że poród grubo po terminie plus jakieś wymuszanie kleszcze itd że wogole bym się nie pogniewała skracająca szyjka czy porodem trochę wcześniej
A tu szyjka na 4cm
Do tego moja gin nie pracuje już w żadnym szpitalu więc nie wiem jak to będzie i co to będzie
Czuje że będę się męczyć klika dni żeby urodzić i będą mnie mieć głęboko w dupie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja mi powiedziała że wskazanie do cesarki od 4.5 kg
Wszystko spoko gdyby pracowała w szpitalu zawsze to inaczej respektuja takie skierowanie A w moim przypadku to nie wiem co to będzie
Początkowo nie brałam pod uwagę cc ale też do głowy mi nie przyszło że duże dziecko będzie mój miał ponad 4 kg i 57 cm
Masakra przeraża mnie to -
nick nieaktualnyJa trochę nie wiem co myśleć o tym jej gadaniu, że duże dziecko, że wcześniej wywoływać... większe dzieci są a nikt nie ma żadnych zakazów ani od razu przewidywanych wcześniejszych porodów. Poza tym chyba jeszcze ten mój bobo może wyhamować z wagą? Czy już raczej będzie pędził?
Ja bym chciała naturalnie ale wypchnac takie dziecię przeraża...
Kamciaelcia no właśnie tak mi się wydaję, że sie jeszcze może zmienićWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 23:07
-
kamciaelcia wrote:To jeszcze napisze- synek na tym etapie 2kg. Wiecej niż 90centyl. Urodził się 3320g
Nie ma co panikowac na tym etapie
To mnie pocieszyłas oby moja dziecko miało standard bo nie wiem jak je urodze
Kurczę jeszcze dziewczyna i taka potężna -
Nymka, tak zrobie, podam inna karte
Kamcia, pytalam o cc, lekarz mowi ze jak mam termin na 16 maja to bede pod stala kontrola i jak cos, to ciecie dopiero 15 maja, chyba ze bedzie ladnie przyrastal, to 8 maja, ale generalnie jak wszystko bedzie ok na ktg i wgl, to mam sie nastawic na 15 maj. W szoku jestem, myslalam ze planowane ciecia odbywaja sie tydzien wczesniej, ale lekarz mowi, ze oni nastawiaja sie zeby dziecko bylo jak najdluzej w brzuchu u mamy, o ile oczywiscie sytuacja na to pozwala -
Co co co tu się dzieje.
J.S co świrujesz, mówiłam nie lataj tyle. Jak nie masz skurczy i poleżysz to szyjka wytrzyma. Z całkiem zgładzoną a nawet z małym rozwarciem można chodzić kilka tygodni. A Ty do wyra. I bez stresu bo stres też się przyczynia.
Wagą jeszcze się nie przejmujcie, Kamci dziecię na tym etapie było znacznie większe od mojego a w rezultacie moja córka urodziła się cięższa o 300 gram. Jak widzicie jeszcze to nie jest wyznacznik niczego wiążącego. Są dzieci, które znacznie przybierają w ostatnich tygodniach a są takie, które wtedy właśnie wyhamowują. Tak czy siak pierworódki dzieci powyżej 4 kg raczej nie rodzą naturalnie. Problemy z porodem pojawiają się przeważnie od 4,5 kg w górę.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Patk z apteki to w sumie niewiele trzeba, głównie dlatego, że dużo rzeczy można kupić gdzieś indziej.
Dla siebie tantum rosa (albo verde jak kto woli), jak któraś ma hemoroidy to radzę zaopatrzyć się od razu w coś na lekką kupę (jak colon c) i coś na hemoroidy (jak procto-glyvenol maść) i dużo wody mineralnej. Zabrać ze sobą do szpitala (są automaty z wodą na korytarzu). Osłonki na sutki, jeśli będą konieczne, można kupić na terenie szpitala, są apteki. Po porodzie warto wziąć probiotyk ginekologiczny (np. Lacibios femina). I to wszystko.
Dla dziecia podstawowe kosmetyki. Do mycia, do kremowania, do pupy (co kto woli, ja zestaw baby mediderm). Coś na pępek (ja oscenicept). I tyle w aptece
Wszystko inne można kupić wszędzie indziejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 00:13
Patk lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Jestem...
Dziewczyny, jacyś idioci straszą Was wagą... Dzieci macie w normie, zerknijcie na pierwszą stronę, tam jest tabelka z centylami, może Was uspokoi.
Saperek, na szczęście (nie) teściowa to nie rodzina, ona się męczyła, Ty musisz. Niech takie bajki opowiada córce, jeśli posiada. A Ty pogadaj z mamą, siostrą, babcią, ciciocią, dowiesz się o tendencje w swojej rodzinie. Ale lepiej nie pytać, bo baby to lubią straszyć, oczywiście wszystko w dobrej wierze.
A, waga dziecka nie determinuje porodu, większe nie oznacza trudniej i analogicznie, mniejsze nie musi być lepiej.
JS, nie przekonałas mnie. Zakupy można zrobić na leżąco przez internet albo spisać listę staremu i wysłać na maraton po sklepach. Jak nie chcesz wyprzedzić na porodówce Hoope to leż i nie pyskuj. Netflix pójdzie z inną kartą spokojnie. Oglądaj, będziemy robić Ci kartkówki z seriali, żeby sprawdzać czy grzecznie leżysz przed tv
Wowka, po co o tym jedzeniu wspomniałaś...