WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg miałam w 28t1d wyszło że waży 1526
    Obwód głowy i kości udowej na 31t4d

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w 31 1895g, to chyba nie jest jakaś zawrotna wielkość?

• Sela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze też się boję tej obsługi siusiaka i pępka. Położna mi mówiła, że teraz jest tzw. sucha pielęgnacja pępka (woda z szarym mydłem tj. zetrzeć na tarce mydło i moczyć w tym nawilżony patyczek do ucha i tak w koło umyć).

Aż zaraz zajrzę co tam mamaginekolog pisze o tym siusiaku ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tp u mnie jeszcze więcej bo w 30 tc 1944 i nikt nie zgania na cukrzyce
    z Piotrusiem było niemal identycznie (w suwaczku widać)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może była sugestia w moją stronę:D
    Bo brzuch wielki, waga szybuje w górę:D

• Fermina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę nie opowiadać o szybujacej wadze, bo moje brownie, o którym pisałam przed chwilą, jako o planie na dziś, jest już w połowie zjedzone.
    Ostatnio się zasmuciłam u położnej, bo przez pomyłkę podałam jej wagę o 10 kilo mniejszą a ona parsknęła śmiechem i mówi: "No chyba nie..". :D
    No wiem, że już nie, ale takich pokładów szyderstwa nie musiała wkładać w swoją reakcję. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na USG III trymestru... posiedziałam sobie w zaduchu jakieś 1,5h, weszłam... I wyszłam po 4 minutach. Dzieć jest niedobry, wystawił kręgosłup także moglam sobie zobaczyć potylice, no i głowa u góry, nie widać nic, kazał przyjść za 2 tygodnie. Jestem wściekła, chodzę po ścianach z tych nerwów. Na 5 kobiet akurat mój dzieć mnie olał. Pewnie żeby mnie dobić... cukier wyskoczy w kosmos.

Hoope - ja jestem nieogar... chodzi o rzeczy z apteki dla siebie i dla tej... wrednej istoty. Ty masz zdrowe podejście, a jak czytam o wyprawce apteczne to mam wrażenie że jakoś za dużo tam tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 20:34

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, zupełnie nic się nie dało sprawdzić? To dziwne, bo na tym etapie dzieci są przecież tak duże, że i tak bada się po kawałku...

Fermina, ile masz na plusie?

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie też dziwne...lekarz przy serduszku tylko wspomniał, ze szkods, że ogladamy je przez żebra...dwoje dzieci miałam miednicowo a wtedy pomiar utrudniony i mniej miarodajny, lecz nigdy na tym etapie nie narzekano

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wegrzynowski badał (Kamcia wie kto to) więc raczej wątpię żeby ot tak sobie powiedział. Czekała też dziewczyna która dzisiaj była już cztery razy od rana i też za 2 tygodnie ma przyjść. :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    ale to tez dziwne...może chciał dostać się do serduszka nie od strony żeber? który jesteś dokładnie tydzień?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po wizycie, maly wazy juz 2 kg, ale mam nakaz lezenia. Szyjka skrocila sie o 1,1 cm i do tego jest miekka, powiedzial ze raczej musze isc do szpitala, bo maly strasznie napiera glowa, ale ostatecznie stanelo na tym ze bede odpoczywac w domu.
    Nosz kurde, nic mnie nie boli, nie stawia sie, no to ta mendowata szyjka sie skrocila, zawsze cos.
    Musze kupic wszystko do torby i sie spakowac, bo jakos wisi mi to nad glowa. Wody w normie, lozysko ok, maly sie w ogole nie pokazal calkowicie schowany, twarza odwrocony.
    Ktg mielismy to przespal cale w najlepsze.

Wkurzona jestem na ta szyjke.

Feeva, Hoope lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., no to kładź się plackiem i nie ruszaj. Podejrzewam, że ostatnie stresy mogły się przyczynić do tego skrócenia...

Patk, a za każdą taką wizytę płacisz?

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 30 tydzień - popatrzył i sam stwierdził że bez sensu bo nic nie zobaczy, nawet jakbym pochodziła i zjadła to tego samego dnia marne szanse żeby się obrocila. A tak myślałam że te ruchy czuje jakby od środka i on to dziś potwierdził.
    A za taką wizytę nic nie płacę Dopiero w momencie wykonywanego badania z pełnym opisem.
    A najwidoczniej jakieś wredne dziecko mi się trafiło, mam nadzieję że nie odziedziczyla charakteru mojej ulubionej "mamusi"...

• Wowka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS szyjki to podstępne mendy. Odpoczywaj, to pomaga. Masz luteinę? Gin kazał brać? Nie powiem, że leżing jest super, ale da się przeżyć.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, nie mam dużo, raczej w normie, tak mi się wydaje, bo +8. Tym bardziej mnie położna zaskoczyła. Małpa jedna. ;)

J.S. przykro mi, ale dobrze, że sytuacja wykryta. Jeżeli nie masz, wykup Netflixa i do przodu. Ja na początku ciąży przeleżałam 9 tygodni, połowę bez zgody na pozycję półsiedzącą, ze wstawaniem tylko na szybkie siku, potwierdzam że się da.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallnna, bardzo mozliwe :/

Wowka, luteine 100 dopochwowo 2x1 biore od 24 tygodnia dlatego jestem w szoku, ze ona sie skrocila, wczesniej byla twarda, zamknieta i skierowana do kosci, a dzisiaj lekarz mowi ze miekka i generalnie taka bez szalu, badal mi ja dlugo dzisiaj i mierzyl. Maly calkowicie glowa na nia naciska, zastanawiam sie tylko co by mi zrobili w szpitalu, przeciez juz jest za pozno na pessar czy cos. Lezalabym tak samo jak w domu.

Fermina, wlasnie szkoda ze to nie jakas jesienna pogoda, mam nadzieje ze bedzie u nas do kitu zeby mi zal nie bylo XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 21:38

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s na pewno ostatnie stresy maja na to wpływ :(

Moja też bardzo napiera, zawsze gin się niepokoi, ale powiedział że póki jest twarda i zamknięta to ok.

W ogóle dzisiaj strasznie czuje Małą przy szyjce, ciągle coś tam majstruje tak że aż boli i kłuje :/ rozpycha się okropnie.
    Az zaczęłam panikowac, że mi jakieś rozwarcie zrobi o.O to możliwe?
    Bardzo niefajne uczucie serio. Myślicie, żeby jutro zadzwonić do gina? Jakoś mnie to niepokoi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 21:48

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę racji, bo pamiętam że pierwsze trzy dni byly słoneczne i mnie szlag trafiał no a potem wiadomo jaki był październik i listopad. To życzę Ci okropnej pogody. :D Zima ma wrócić, ponoć.

Też nie wiem po co byłby Ci szpital. Ewentualnie żeby kontrolować szyjkę i teoretyczne skurcze na bieżąco. Mi we wtorek Gin mówił, że np. u nas w szpitalu od 34 tyg. juz nie hamuje się porodu przedwczesnego.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Mały już duży :) Fermina dobrze prawi, wykup Netflixa, można wziąć miesiąc próbny za darmo :)
    A pogoda ma być okropna, znów zimno, więc i tak nigdzie w najbliższym czasie byś nie chciała wychodzić ;) Trzymaj się :*

Fermina, toż to wredna małpa...z taką szyderą do ciężarnej. Wstyd! ;)

Patk, dziwna sytuacja :( Trzymam kciuki, żeby za dwa tygodnie dzidzia pokazała się w pełnej krasie.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ