Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurcze też się boję tej obsługi siusiaka i pępka. Położna mi mówiła, że teraz jest tzw. sucha pielęgnacja pępka (woda z szarym mydłem tj. zetrzeć na tarce mydło i moczyć w tym nawilżony patyczek do ucha i tak w koło umyć).
Aż zaraz zajrzę co tam mamaginekolog pisze o tym siusiakuW końcu się udało...
-
nick nieaktualny
-
Proszę nie opowiadać o szybujacej wadze, bo moje brownie, o którym pisałam przed chwilą, jako o planie na dziś, jest już w połowie zjedzone.
Ostatnio się zasmuciłam u położnej, bo przez pomyłkę podałam jej wagę o 10 kilo mniejszą a ona parsknęła śmiechem i mówi: "No chyba nie..".
No wiem, że już nie, ale takich pokładów szyderstwa nie musiała wkładać w swoją reakcję. -
Ja byłam na USG III trymestru... posiedziałam sobie w zaduchu jakieś 1,5h, weszłam... I wyszłam po 4 minutach. Dzieć jest niedobry, wystawił kręgosłup także moglam sobie zobaczyć potylice, no i głowa u góry, nie widać nic, kazał przyjść za 2 tygodnie. Jestem wściekła, chodzę po ścianach z tych nerwów. Na 5 kobiet akurat mój dzieć mnie olał. Pewnie żeby mnie dobić... cukier wyskoczy w kosmos.
Hoope - ja jestem nieogar... chodzi o rzeczy z apteki dla siebie i dla tej... wrednej istoty. Ty masz zdrowe podejście, a jak czytam o wyprawce apteczne to mam wrażenie że jakoś za dużo tam tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 20:34
-
My tez po wizycie, maly wazy juz 2 kg, ale mam nakaz lezenia. Szyjka skrocila sie o 1,1 cm i do tego jest miekka, powiedzial ze raczej musze isc do szpitala, bo maly strasznie napiera glowa, ale ostatecznie stanelo na tym ze bede odpoczywac w domu.
Nosz kurde, nic mnie nie boli, nie stawia sie, no to ta mendowata szyjka sie skrocila, zawsze cos.
Musze kupic wszystko do torby i sie spakowac, bo jakos wisi mi to nad glowa. Wody w normie, lozysko ok, maly sie w ogole nie pokazal calkowicie schowany, twarza odwrocony.
Ktg mielismy to przespal cale w najlepsze.
Wkurzona jestem na ta szyjke.Feeva, Hoope lubią tę wiadomość
-
Dokładnie 30 tydzień - popatrzył i sam stwierdził że bez sensu bo nic nie zobaczy, nawet jakbym pochodziła i zjadła to tego samego dnia marne szanse żeby się obrocila. A tak myślałam że te ruchy czuje jakby od środka i on to dziś potwierdził.
A za taką wizytę nic nie płacę Dopiero w momencie wykonywanego badania z pełnym opisem.
A najwidoczniej jakieś wredne dziecko mi się trafiło, mam nadzieję że nie odziedziczyla charakteru mojej ulubionej "mamusi"... -
Kattalinna, nie mam dużo, raczej w normie, tak mi się wydaje, bo +8. Tym bardziej mnie położna zaskoczyła. Małpa jedna.
J.S. przykro mi, ale dobrze, że sytuacja wykryta. Jeżeli nie masz, wykup Netflixa i do przodu. Ja na początku ciąży przeleżałam 9 tygodni, połowę bez zgody na pozycję półsiedzącą, ze wstawaniem tylko na szybkie siku, potwierdzam że się da. -
Kattallnna, bardzo mozliwe
Wowka, luteine 100 dopochwowo 2x1 biore od 24 tygodnia dlatego jestem w szoku, ze ona sie skrocila, wczesniej byla twarda, zamknieta i skierowana do kosci, a dzisiaj lekarz mowi ze miekka i generalnie taka bez szalu, badal mi ja dlugo dzisiaj i mierzyl. Maly calkowicie glowa na nia naciska, zastanawiam sie tylko co by mi zrobili w szpitalu, przeciez juz jest za pozno na pessar czy cos. Lezalabym tak samo jak w domu.
Fermina, wlasnie szkoda ze to nie jakas jesienna pogoda, mam nadzieje ze bedzie u nas do kitu zeby mi zal nie bylo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 21:38
-
J.s na pewno ostatnie stresy maja na to wpływ
Moja też bardzo napiera, zawsze gin się niepokoi, ale powiedział że póki jest twarda i zamknięta to ok.
W ogóle dzisiaj strasznie czuje Małą przy szyjce, ciągle coś tam majstruje tak że aż boli i kłujerozpycha się okropnie.
Az zaczęłam panikowac, że mi jakieś rozwarcie zrobito możliwe?
Bardzo niefajne uczucie serio. Myślicie, żeby jutro zadzwonić do gina? Jakoś mnie to niepokoi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 21:48
-
Trochę racji, bo pamiętam że pierwsze trzy dni byly słoneczne i mnie szlag trafiał no a potem wiadomo jaki był październik i listopad. To życzę Ci okropnej pogody.
Zima ma wrócić, ponoć.
Też nie wiem po co byłby Ci szpital. Ewentualnie żeby kontrolować szyjkę i teoretyczne skurcze na bieżąco. Mi we wtorek Gin mówił, że np. u nas w szpitalu od 34 tyg. juz nie hamuje się porodu przedwczesnego. -
J.S. Mały już duży
Fermina dobrze prawi, wykup Netflixa, można wziąć miesiąc próbny za darmo
A pogoda ma być okropna, znów zimno, więc i tak nigdzie w najbliższym czasie byś nie chciała wychodzićTrzymaj się :*
Fermina, toż to wredna małpa...z taką szyderą do ciężarnej. Wstyd!
Patk, dziwna sytuacjaTrzymam kciuki, żeby za dwa tygodnie dzidzia pokazała się w pełnej krasie.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.