Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurcze też się boję tej obsługi siusiaka i pępka. Położna mi mówiła, że teraz jest tzw. sucha pielęgnacja pępka (woda z szarym mydłem tj. zetrzeć na tarce mydło i moczyć w tym nawilżony patyczek do ucha i tak w koło umyć).
Aż zaraz zajrzę co tam mamaginekolog pisze o tym siusiaku
W końcu się udało...

-
nick nieaktualny
-
Proszę nie opowiadać o szybujacej wadze, bo moje brownie, o którym pisałam przed chwilą, jako o planie na dziś, jest już w połowie zjedzone.
Ostatnio się zasmuciłam u położnej, bo przez pomyłkę podałam jej wagę o 10 kilo mniejszą a ona parsknęła śmiechem i mówi: "No chyba nie..".
No wiem, że już nie, ale takich pokładów szyderstwa nie musiała wkładać w swoją reakcję.
-
Ja byłam na USG III trymestru... posiedziałam sobie w zaduchu jakieś 1,5h, weszłam... I wyszłam po 4 minutach. Dzieć jest niedobry, wystawił kręgosłup także moglam sobie zobaczyć potylice, no i głowa u góry, nie widać nic, kazał przyjść za 2 tygodnie. Jestem wściekła, chodzę po ścianach z tych nerwów. Na 5 kobiet akurat mój dzieć mnie olał. Pewnie żeby mnie dobić... cukier wyskoczy w kosmos.
Hoope - ja jestem nieogar... chodzi o rzeczy z apteki dla siebie i dla tej... wrednej istoty. Ty masz zdrowe podejście, a jak czytam o wyprawce apteczne to mam wrażenie że jakoś za dużo tam tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 20:34
-
My tez po wizycie, maly wazy juz 2 kg, ale mam nakaz lezenia. Szyjka skrocila sie o 1,1 cm i do tego jest miekka, powiedzial ze raczej musze isc do szpitala, bo maly strasznie napiera glowa, ale ostatecznie stanelo na tym ze bede odpoczywac w domu.
Nosz kurde, nic mnie nie boli, nie stawia sie, no to ta mendowata szyjka sie skrocila, zawsze cos.
Musze kupic wszystko do torby i sie spakowac, bo jakos wisi mi to nad glowa. Wody w normie, lozysko ok, maly sie w ogole nie pokazal calkowicie schowany, twarza odwrocony.
Ktg mielismy to przespal cale w najlepsze.
Wkurzona jestem na ta szyjke.
Feeva, Hoope lubią tę wiadomość
-
Dokładnie 30 tydzień - popatrzył i sam stwierdził że bez sensu bo nic nie zobaczy, nawet jakbym pochodziła i zjadła to tego samego dnia marne szanse żeby się obrocila. A tak myślałam że te ruchy czuje jakby od środka i on to dziś potwierdził.
A za taką wizytę nic nie płacę Dopiero w momencie wykonywanego badania z pełnym opisem.
A najwidoczniej jakieś wredne dziecko mi się trafiło, mam nadzieję że nie odziedziczyla charakteru mojej ulubionej "mamusi"... -
Kattalinna, nie mam dużo, raczej w normie, tak mi się wydaje, bo +8. Tym bardziej mnie położna zaskoczyła. Małpa jedna.

J.S. przykro mi, ale dobrze, że sytuacja wykryta. Jeżeli nie masz, wykup Netflixa i do przodu. Ja na początku ciąży przeleżałam 9 tygodni, połowę bez zgody na pozycję półsiedzącą, ze wstawaniem tylko na szybkie siku, potwierdzam że się da. -
Kattallnna, bardzo mozliwe

Wowka, luteine 100 dopochwowo 2x1 biore od 24 tygodnia dlatego jestem w szoku, ze ona sie skrocila, wczesniej byla twarda, zamknieta i skierowana do kosci, a dzisiaj lekarz mowi ze miekka i generalnie taka bez szalu, badal mi ja dlugo dzisiaj i mierzyl. Maly calkowicie glowa na nia naciska, zastanawiam sie tylko co by mi zrobili w szpitalu, przeciez juz jest za pozno na pessar czy cos. Lezalabym tak samo jak w domu.
Fermina, wlasnie szkoda ze to nie jakas jesienna pogoda, mam nadzieje ze bedzie u nas do kitu zeby mi zal nie bylo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 21:38
-
J.s na pewno ostatnie stresy maja na to wpływ

Moja też bardzo napiera, zawsze gin się niepokoi, ale powiedział że póki jest twarda i zamknięta to ok.
W ogóle dzisiaj strasznie czuje Małą przy szyjce, ciągle coś tam majstruje tak że aż boli i kłuje
rozpycha się okropnie.
Az zaczęłam panikowac, że mi jakieś rozwarcie zrobi
to możliwe?
Bardzo niefajne uczucie serio. Myślicie, żeby jutro zadzwonić do gina? Jakoś mnie to niepokoi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 21:48
-
Trochę racji, bo pamiętam że pierwsze trzy dni byly słoneczne i mnie szlag trafiał no a potem wiadomo jaki był październik i listopad. To życzę Ci okropnej pogody.
Zima ma wrócić, ponoć.
Też nie wiem po co byłby Ci szpital. Ewentualnie żeby kontrolować szyjkę i teoretyczne skurcze na bieżąco. Mi we wtorek Gin mówił, że np. u nas w szpitalu od 34 tyg. juz nie hamuje się porodu przedwczesnego. -
J.S. Mały już duży
Fermina dobrze prawi, wykup Netflixa, można wziąć miesiąc próbny za darmo 
A pogoda ma być okropna, znów zimno, więc i tak nigdzie w najbliższym czasie byś nie chciała wychodzić
Trzymaj się :*
Fermina, toż to wredna małpa...z taką szyderą do ciężarnej. Wstyd!
Patk, dziwna sytuacja
Trzymam kciuki, żeby za dwa tygodnie dzidzia pokazała się w pełnej krasie.

Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.

[