X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Nie była zadowolona z tego faktu. Mówi, że w ciąży stosuje się insulinę. Ale pani prof jest uparta przy swoim zdaniu i każe brać. No i taka dezinformacja.

Bardzo dziwne...
    Bo kogo bym nie znala na mecie to kategoryczny zakaz przy zajsciu w ciążę. A zema się cukrzycę ciążowa to nie oznacza farmakologii. Najczęściej dieta wystarcza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza srodowiskowa sama odbiera ze szpitala papiery poloznic ze swojego regionu. Więc szpital oddaje jej dokumentację z naszymi danymi. Na tablicy ogłoszeń jest o zgloszeniu się innych pacjentek do swoich poloznych. Jestem jak najbardziej za. Nie wspominam na ile mi pomogła. Ale z racji zawodu ubolewam że to takie ograniczone. Kontrole są potrzebne...ale na pewno wiecie co mam na myśli więc nie wnikam w szczegóły

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta położna co dzwoniła do mnie to też jakaś nawiedzona, w ogóle tekstem że i tak przyjdzie mnie rozwaliła i postanowiłam że napewno jej nie otworzę. Będzie mi się po chacie panoszyć :/ albo zadzwonię do tej przychodni i stanowczo odmówię, chociaż wydawało mi się że to byłam bardzo stanowcza. Od biedy niech przybywa i pod drzwiami stoi XD

Koleżanka moja kupiła sobie przed porodem ten Aniball, a w rezultacie miała cc...

• Wowka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest strasznie z tą cukrzycą, bo nie widać jak igiełka dziurawi palec :D ale zeby bylo smieszniej strasznie sie tego bałam, a zastrzyki w brzuch/boczki sobie robie i patrze :D

Głowię się za to co jeść. Niby diete z niskim ig trzymam, ale teraz boje sie przekroczen i bede trzymac bardziej :)

Buuu, przez nie-handlową niedzielę mogę tesco zamówić do domu dopiero na poniedziałek. Co za beznadzieja :/ wszyscy sie pewnie rzucili na sobote...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    No właśnie mowila ze można do ginekologa ale to oczywiście za darmo nie jest ;)

No ja mam za darmo, bo na nfz chodzę :)

Kira91 wrote:
    Tanda, lisc maliny-wiem, olej kokosowy-wiem, a cala reszta specyfikow to na co, bo ja ciemna jestem :D

Olej koko na hemoroida, bo tu dziewczyny polecały.
    Przywrotnik na to samo co liść maliny.
    Olejek migdałowy, wit E i olejek lawendowy do masażu krocza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 15:25

Kira91, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakluwaczem nie klujemy opuszkow a brzegi palcow ;)

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamotoja.pl/w-jednej-ipad-w-innej-sznurek-do-zwiazania-pepowiny-torby-porodowe-z-calego-swiata,wyprawka-dla-mamy-i-dziecka-galeria,3885,r3p2.html

My naprawdę nie mamy się czym przejmować ;)

Sela lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na ryj. Psychicznie i fizycznie.
    Po pierwsze zakupy - ludzie się rzucili, bo niedziela znowu niehandlowa, wywożą wózkami to żarcie ze sklepów, jakby jakaś wojna szła, albo apokalipsa. Na prawdę są w stanie tyle przeżreć w jeden dzień?!
    Po drugie obiad. Wymyśliłam sobie piersi z kurczaka faszerowane duszonymi wcześniej warzywkami, myślę sobie - kurcze, ale obiadek Mężowi zrobię. Jeszcze chyba w życiu nie widziałam, żeby mięcho tak po kuchni latało. Jestem totalnym beztalenciem, jeśli chodzi o takie przygody, typu kotlet devolay, pierś faszerowana. No myślałam, że wyjdę z siebie. Nigdy jeszcze chyba tak nie bluzgałam jak dzisiaj.
    Jakoś mi się udało pozawijać tą martwą kurę, mam nadzieję, że chociaż smak mi wynagrodzi tą mękę.
    Stałam przy garach od 12-15, bo jeszcze zupę sobie wymyśliłam.
    Plecy mi siadają, podbrzusze mnie boli, jakieś skurcze mnie łapią i Mała znów coś majstruje przy szyjce. Strasznie jej się podoba, widzę.
    Po trzecie KURDE ŚNIEG PADA. :/ Już karetki wyją, policja i straż, bo przecież śnieg ludzie widzą pierwszy raz w życiu i jeździć nie potrafią. Znowu wypadek, jak co piątek. Debile.

Co do położnej, to wiem, że nic nie wiem. Do gina chodzę prywatnie, nie jestem zgłoszona do gina na NFZ. Ciekawa jestem co mi mój gin powie 26.03 na wizycie z tym KTG, też pewnie będę musiała szukać.

Tak w ogóle to w akcie pocieszenia pożarłam Pawełka śmietankowego. Dopiero po zeżarciu doczytałam, że "Zawiera alkohol. Baton tylko dla dorosłych" 2,1%. Myślicie, że dzieciowi nic się nie stanie? o.O Wyrodna matka ze mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 15:51

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Padam na ryj. Psychicznie i fizycznie.
    Po pierwsze zakupy - ludzie się rzucili, bo niedziela znowu niehandlowa, wywożą wózkami to żarcie ze sklepów, jakby jakaś wojna szła, albo apokalipsa. Na prawdę są w stanie tyle przeżreć w jeden dzień?!
    Po drugie obiad. Wymyśliłam sobie piersi z kurczaka faszerowane duszonymi wcześniej warzywkami, myślę sobie - kurcze, ale obiadek Mężowi zrobię. Jeszcze chyba w życiu nie widziałam, żeby mięcho tak po kuchni latało. Jestem totalnym beztalenciem, jeśli chodzi o takie przygody, typu kotlet devolay, pierś faszerowana. No myślałam, że wyjdę z siebie. Nigdy jeszcze chyba tak nie bluzgałam jak dzisiaj.
    Jakoś mi się udało pozawijać tą martwą kurę, mam nadzieję, że chociaż smak mi wynagrodzi tą mękę.
    Stałam przy garach od 12-15, bo jeszcze zupę sobie wymyśliłam.
    Plecy mi siadają, podbrzusze mnie boli, jakieś skurcze mnie łapią i Mała znów coś majstruje przy szyjce. Strasznie jej się podoba, widzę.
    Po trzecie KURDE ŚNIEG PADA. :/ Już karetki wyją, policja i straż, bo przecież śnieg ludzie widzą pierwszy raz w życiu i jeździć nie potrafią. Znowu wypadek, jak co piątek. Debile.

Co do położnej, to wiem, że nic nie wiem. Do gina chodzę prywatnie, nie jestem zgłoszona do gina na NFZ. Ciekawa jestem co mi mój gin powie 26.03 na wizycie z tym KTG, też pewnie będę musiała szukać.

Tak w ogóle to w akcie pocieszenia pożarłam Pawełka śmietankowego. Dopiero po zeżarciu doczytałam, że "Zawiera alkohol. Baton tylko dla dorosłych" 2,1%. Myślicie, że dzieciowi nic się nie stanie? o.O Wyrodna matka ze mnie.

O kurde, ja chyba z 10 zjadłam toffi przez cała ciaze. A tam 2,3% spirytusu ;0

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto będzie masowal krocze? Bo ja bardzo chce ale mam wrażenie, że to co znalazłam to nie do końca to, a boje się wszystkiego co może sie wydarzyć w tym moim kroczu:p pękanie, cięcie, albo jakieś inne pęknięte wargi odbyt lechtaczka, raz to usłyszałam i tylko to mam w głowie...
    Jeśli chodzi o oddychanie obejrzałam te polskie Porody jakiś serialo-dokument i stwierdziłam że już umiem a przy porodzie i tak będę miała gdzieś te techniki.
    Reszte licze na wsparcie koleżanek i mamy, ja i tak będę panikowac z wszystkim pewnie więc żadna szkoła rodzenia by nade mną nie zapanowała

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię praliny O SMAKU rumu.nie wnikam czy i ile tego rumu jest :P

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to w takim razie nie żałuję XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Kto będzie masowal krocze? Bo ja bardzo chce ale mam wrażenie, że to co znalazłam to nie do końca to, a boje się wszystkiego co może sie wydarzyć w tym moim kroczu:p pękanie, cięcie, albo jakieś inne pęknięte wargi odbyt lechtaczka, raz to usłyszałam i tylko to mam w głowie...
    Jeśli chodzi o oddychanie obejrzałam te polskie Porody jakiś serialo-dokument i stwierdziłam że już umiem a przy porodzie i tak będę miała gdzieś te techniki.
    Reszte licze na wsparcie koleżanek i mamy, ja i tak będę panikowac z wszystkim pewnie więc żadna szkoła rodzenia by nade mną nie zapanowała

Ja, ale liczę na wsparcie męża. Ja zwyczajnie nie sięgam tak, jak pokazują na filmikach. Nie jestem w stanie wykonać tego masażu wewnątrz, mam chyba za krótkie ręce albo za wielki brzuch XD
    Nie wiem czy coś to pomoże, ale chcę mieć przekonanie, że zrobiłam co mogłam by ochronić krocze :P

Nynka lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Ja, ale liczę na wsparcie męża. Ja zwyczajnie nie sięgam tak, jak pokazują na filmikach. Nie jestem w stanie wykonać tego masażu wewnątrz, mam chyba za krótkie ręce albo za wielki brzuch XD
    Nie wiem czy coś to pomoże, ale chcę mieć przekonanie, że zrobiłam co mogłam by ochronić krocze :P

Ja sięgam tylko z tyłu:D a od kiedy tak na pewno można?

• Tanda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ja sięgam tylko z tyłu:D a od kiedy tak na pewno można?

Różnie czytałam, od 34 tygodnia lub 36. Ja zaczynam dziś, skończyłam właśnie 34 tygodnie. Ciążę mam od początku bezproblemową, nie zagrożoną, nigdy nie miałam żadnych infekcji itp. więc nie zwlekam :)

Nynka lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obliczylam wlasnie, ze ostatnia wizyte bede miec 20 kwietnia, a termin mam na 1 maja, to przez ten czas nie bede w ogole badana i dopiero jak zacznę rodzic mam jechać na IP? Bo w sumie to dosyc duzy odstep mi sie wydaje teraz :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy
    Praktykuje się jeszcze ktg...Więc może więcej się dowiesz 20.kwietnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zamiar masować krocze przed porodem, olejki mam już w koszyku w gemini ;-) a jak to wyjdze w praktyce to się okaże. Położna na szkole mówiła, że zaczynamy od 36 tc, a co do pomocy męża to podobno mile widziane, bo zrobi to lepiej ? (się okaże :-P )

Kurcze u Was też nasypało tyle śniegu? no u mnie wszystko białe, nawet ulicy nie widać :-( jak zasypiałam to jeszcze tyle nie bylo...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Obliczylam wlasnie, ze ostatnia wizyte bede miec 20 kwietnia, a termin mam na 1 maja, to przez ten czas nie bede w ogole badana i dopiero jak zacznę rodzic mam jechać na IP? Bo w sumie to dosyc duzy odstep mi sie wydaje teraz :p

A na pewno ostatnią? Ja miałam jeszcze w terminie porodu się stawić, potem ktg co 2-3 dni.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sniegu-jak cała zime- nie ma, ale u tesciów po kolana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ