X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sypie

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to strasznie wieje :/

Tanda,dzieki za wyjasnienie ;D a ja z kolei olejem kokosowym smaruje brzunio ;)
    Powoli trzeba sie zaopatrzyc w reszte, chociaz myslac o masazu krocza to od razu mi staja przed oczami wygibasy i infekcje :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się odnieść do tematów ciążowych itp. ale w mojej głowie tylko jedna kwestia została: jak to w śmietankowym batonie alkohol?? Skąd on? Aż mi się Pawełka zachciało ;-) ale mam dwa piwa z cyklu 0,0%. Nie rozumiem czemu nie można takiego zrobić zwykłego lagera czy pilsa tylko smakowe albo pszeniczne? A ja mam taką ochotę na zwykłe... Ale i tak się cieszę, będzie dziś pite ;-)

Na zakupach też byliśmy, niedawno wróciliśmy, leżę i zdycham.zwlaszcza, że wcześniej trochę sprzątałam i nie zdążyłam odpocząć. Od tego mojego kręcenia się, dreptania, schylania itp. młoda przerzuciła się z prawej na lewo, a w zasadzie trochę w poprzek. Nie lubię tej pozycji bo mi tam grzebać zaczyna...
    A z galerii wróciłam zaskoczona. Spodziewałam się tłumów, a tu na ulicy pusto, korków na parkingu żadnych, w biedronce ludzi bez szału, w galerii podobnie. Albo ruszą późnym wieczorem, albo jutro będzie armagedon

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zapraszam do siebie, u mnie śniegu też już po kolana :/ i zawieja taka że masakra. Akurat z okien w salonie mam dobre obserwatorium bo widzę całą krajową "siódemkę", samochodów jak psów, slimaczą się powoli, jechały już 4 karetki. Slizgaja się ludzie tymi samochodami, ledwo pod górkę podjeżdżają XD w stronę Warszawy wszystko stoi, w stronę Krakowa jeszcze nie XD

Kattalinna też nie rozumiem po co ten alkohol w batonie... A taki jest pyszny. Kocham go.

U mnie w sklepach to już od rana armagedon dzis. Cieszę się okrutnie, że zrobiłam zakupy przed południem, było ludzi od pyty, ale jeszcze do przeżycia i co najważniejsze-bez śniegu. Jutro nie wysciubiam nosa z domu.

Piwka też bym się napila. Heinekena z sokiem malinowym :( Albo Somersby :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 18:56

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Miałam się odnieść do tematów ciążowych itp. ale w mojej głowie tylko jedna kwestia została: jak to w śmietankowym batonie alkohol?? Skąd on? Aż mi się Pawełka zachciało ;-) ale mam dwa piwa z cyklu 0,0%. Nie rozumiem czemu nie można takiego zrobić zwykłego lagera czy pilsa tylko smakowe albo pszeniczne? A ja mam taką ochotę na zwykłe... Ale i tak się cieszę, będzie dziś pite ;-)

Bavaria jest taka zwykła, klasyczna niby.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stanęłam przypadkiem przed regałem z piwami belgijskim, na widok moich ulubionych aż mi łzy w oczach stanęły... Myślałam, że na początku ciąży jest trudno, potem z górki, a tu odwrotnie ;-)

Tanda, te, które udało nam się kupić do tej pory to były albo pszeniczne, albo niby zwykłe, ale z jakimś miodowym posmakiem. Dziś zrezygnowałam z bavarii, będzie pita warka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 19:01

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego ukochanego redsa jablkowego...

feeva
    pewnie opony zmienili o.O
    moj synus poznał snieg tylko dlatego, ze byliśmy u rodziny w kołobrzegu :D
    tak szczerze to u mnie całą zimę nie pada, ale 20km dalej już tak o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie czego najbardziej się obawiam i co mnie najbardziej smuci ?
    Że w tym roku grill mnie ominie :(

Nie piszcie już o piwie, bo się zaslinie na śmierć.

Kamcia to tak jak u mnie, że jak pada deszcz to naokoło leje, a jak się wjeżdża do mojego miasta to sucho, cisza XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przepadam za piwem, więc mi nie żal. Ale za to cydr... me gusta :) albo martini z tonikiem...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    A wiecie czego najbardziej się obawiam i co mnie najbardziej smuci ?
    Że w tym roku grill mnie ominie :(

A czemu?

• Feeva Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie trzeba rezygnować z takich rarytasow przy KP?

PS. Mój mąż wraca już 40minut z "miasta", gdzie z jego centrum do mnie na osiedle jest 2km o.O XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 19:24

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie trzeba i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej :-) oczywiście alkohol z tego grilla odpada, ale jedzonko na zdrowie :-)

Wowka, ja piwo lubię, ale ogólnie bardziej jestem winna. Ale teraz wina mi nawet nie chce, a za piwem mnie skręca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 19:27

Feeva, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka tak nie do końca wierze, w diete ciężarnej ( nie mówię o alkoholach, papierosach itd) wiadomo im zdrowiej tym lepiej ale ograniczanie nie bardzo, mleko podobno powstaje z krwi...

Ja na początku w ogóle nie tesknilam za alkoholem, a teraz codziennie bym coś się napila :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 19:29

• Hoope Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszcie, piszcie, poczytam sobie, zabawnie jest XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Kattalinna dałaś mi nadzieję że jednak coś skubne :D

saczy mi się krew z sutka zamiast siary... To chyba nie jest normalne? o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 19:55

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam przygode z Pawelkiem. Na poczatku ciazy w polowie batona zajrzalam na sklad. Reszte od razu wyrzucilam do smieci. Tez sie zastanawialam czy nie zaszkodzi dziecku.

Do alkoholu nigdy mnie nie ciaglo. Teraz w sumie tez nie.

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy już się chwaliłam, że na Dzień Kobiet dostałam od męża butelkę wina? Z tekstem, że przynajmniej zdąży się dobrze schłodzić... taki zabawny...

Feeva, Katy, kamciaelcia, Wowka, Fermina, kattalinna, Mycha666, Mała Matylda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    A na pewno ostatnią? Ja miałam jeszcze w terminie porodu się stawić, potem ktg co 2-3 dni.

Jesli do konca mialabym co dwa tygodnie to tak, ale faktycznie zapomnialam, ze to ktg jeszcze bede miala wiec moze faktycznie nie ostatnia ;)

U mnie tez sniehu troche napadalo :/

Bylam u fryzjera, podcielam koncowki i babka mi takie fajne "pazurki" zrobila przy twarzy, ze mi sie fale ladne ulozyly :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja już odebrałam pieluszki, musiałam je wziąść z półki i pozniej z tym do kasy.

Co do alkoholu to własnie też mam ochotę, ja uwielbiam samersby albo sheridana (jakos tak to się piszę) albo mam domowej roboty malibu, mniam mniam...a to nie jest czasem tak że jak mamy na coś ochotę to znaczy że dzidzia ma i trzeba mu to zapewnić :) ?

Ja jutro dziewczynki długo wyczekiwane usg III trymestru, pierwszy raz dowiem się ile mały waży :) euforia !!

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam ostatnio w Rossmannie gratis 3szt pieluchomajtek Pampers 5-9kg :P

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ