X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Asix Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zawzielam i zrobiłam łapacz

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd32dcfaf298.jpg

Feeva, Fermina, kamciaelcia, Wowka, Katy, Mała Matylda, Kira91, Kropka88, Hoope, efwka83 lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, jaki fajowski! <3

Asix lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina może powiedz gościom, że miło, że ich tyle przyjedzie. Jedni pomogą w remoncie, drudzy wypiorą i poprasują, bo przecież poród już tuż tuż. A Ty spokojnie będziesz mogła w tym czasie obiad im przygotować. Na tym etapie ciąży mamy pełne prawo, żeby kaprysić, grymasić i mówić stanowcze "nie".

Kira91, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka bo mnie też tak straszą, że duży. Więc dla każdego lekarza duży to co innego. Też mi ginekolog mówi o tych 4kg, ale dziewczyny tu uspokoily że to się może bardzo zmienić jeszcze, także musimy byc spokojne

• Fermina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny łapacz, Asix.

U nas jest tak, że specyfika tego domu, budowana przez lata była taka, że zawsze drzwi otwarte, zawsze ktoś obecny i wiadomo było, że bez zapowiedzi można przyjechać. Idea podoba mi się bardzo. Do wykonania się przyzwyczajam. Jak to mówi mój Mąż, dwa lata temu bym się spakowała i wyprowadziła, teraz to mnie śmieszy i trochę cieszy, że udaje sie utrzymać tu taka atmosferę, mimo mojego skrajnie aspołecznego charakteru. Szczęśliwie tych, którzy przyjeżdżają, lubię. ;) Goście przywożą obiad na jutro, i mają zamiar troszkę pomóc w remoncie, więc nie są pozbawieni sumienia. Mimo tych wszystkich zmiennych, nadal jednak jest to jakiś tam stres.

Kwiatkowa, traktowania mojego domu jako bazę wypadową na wycieczki, pewnie też bym nie chciała tolerować. No i mi Mąż jednak pomaga, zwłaszcza teraz. Niestety, nie gotuje, ale nie można mieć wszystkiego, podobno.

Kira91, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, tak chodziło mi o Totoro ;) Na kwietniowkach sie udziela bo termin chyba jakos na koniec marca ma :p Ja nie zazdroszcze bo jeszcze nie chce rodzic tylko dlatego, ze torbe do szpitala mam nie spakowana :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)

Fermina, ja nie lubie gosci, takze pewnie bym sie wkurzyla :D W ogole ja nie lubie jezdzic nigdzie, ani aby do mnie przyjezdzano, ot taki dziwny typ :D

Moj maly w 32+1 rowne 2 kg ;) Tez mi sie duzy wydaje.

Ja dzisiaj zamowilam koszule, stojak pod wanienke, przescieradla i najwazniejsze - lozeczko :D I biore sie za pranie i szykowanie torby jak mi wszystko przyjdzie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, mieszkam w Norwegii. Wiecie, ja im nie kaze dawac mi pieniedzy na jedzenie. Nie jestem jakas sknera, ale niektore zachcianki sa po prostu nie na miejscu. Ostatnio goscie sobie zazyczyli krewetki prosto z kufra i kazali mi sie o nie dopytywac. Powiedzialam im, ze jak chca to niech sie same pytaja (wiadomo, ze checi znikly). I w ogole to panoszenie sie po domu i mowienie mi co mam robic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już spakowalam torbę wg listy ze szkoły rodzenia. Jestem z siebie dumna, a torba jest ogromna...

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Ja już spakowalam torbę wg listy ze szkoły rodzenia. Jestem z siebie dumna, a torba jest ogromna...

Moglabys zdradzic
    c co tam na szkole rodzenia zalecaja miec ze soba? ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okmo w salonie umyte, wszystko poprane, więc musze poprasować a mąz powiesi :) torba juz sie nie sypie, dzis zaczynam ja pakować :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialek piore wszystko co do szpitala potrzebuje i pakuje torbe :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się spakować skoro część rzeczy jest w ciągłym użyciu :/

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope dokładnie. Ja miałam torbę już spakowana. Ale ostatnio jak mnie do szpitala wysłał doktor to tylko wyjęłam koszule, klapki kosmetyczkę więc ten tego... zostały tam tylko rzeczy dziecięce majtki z siatki, podkłady i wkładki laktacyjne :/ A teraz znowu muszę resztę poprasować i spakować. W sumie w najgorszym wypadku do porodu pojadę w kapciach żeby nie tracić czasu na szukanie po domu klapek i zakładanie butów, koszule dostanę szpitalna albo jednorazowa, a mydlo z dozownika w sali podkradne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 16:26

kattalinna lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore do szpitala wiekszosc rzeczy, ktorych w domu nie uzywam :p Nie liczac szczotki do wlosow, do zebow itp ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może te nasze majowe dzieci są takie wyrośnięte :) dzisiaj czytałam że wzrost dziedziczą po ojcach, a wagę po matce, wcale to nie było takie optymistyczne :)

ja na ten wekend miałam zaplanowane spakować torbę a mąż miał złożyc łóżeczko, on już się wywiązał z postanowienia..oto efekt :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/944a8d593898.jpg

Katy, Wowka, kamciaelcia, kattalinna, Kropka88, Mała Matylda, Feeva, Mycha666, Nynka, Sela lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokupiłam szczoteczkę do zębów, szczotkę do włosów specjalnie na tą okoliczność. Kosmetyki mam miniaturki, recznik taki basenowy w mały rulon. Mam w walizce jedną piżamkę, a reszta w uzyciu, nawet ta koszula kupiona specjalnie na porod :D mam sztucce i kubek, wafle ryzowe, wodę, zapasowe skarpetki i kilka par majtek. Nie mam wpakowanych tych jednorazowych i podkladów na łóżko i tych podpachów wielkich i nie wiem gdzie mam je zmiescic :D

żeby nie było, że taka jestem ambitna to po prostu nie rozpakowałam tej torby po ostatniej wycieczce na ip, kiedy mialam ze soba wszystko na wszelki wypadek :D

Za to torba syna nie ruszona. Dopiero dzisiaj pierwsze pranie wstawilam z pieluchami i kocykami. Nawet jeszcze nie wiem czy mam odpowiednią torbę. Jak duża powinna byc?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, mam taką samą komodę i lampkę :D i bardzo bardzo podobne łóżeczko zamówiłam, jak nie też takie samo :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Co masz na mysli?
    https://youtu.be/sw46-ViAeTs

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka nie wiem. Nic nie mam wyprane, nie wiem nawet w czym odbiorę dziecia w szpitalu.

Jestem zajęta dzierganiem czapek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 16:52

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ