X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna ha ha dokładnie :)

Wowka to mamy podobne gusta :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną wielką torbę ale włożyłam podziałke (kiedyś matka w jakimś markecie niemieckim kupiła) więc jedna część na moje graty a druga na dzieciowe. Torba jest długości i szerokosci kołyski (na razie pod nią czeka w pogotowiu) hahaha nie wiem gdzie ja ją upchne w szpitalu ale co tam będę się tym jeszcze martwić?

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:

Ja dzisiaj zamowilam koszule, stojak pod wanienke, przescieradla i najwazniejsze - lozeczko :D I biore sie za pranie i szykowanie torby jak mi wszystko przyjdzie.
    Znaczy się za patrzenie i pilnowanie czy mąż dobrze pierze i szykuje torbę :-P

Ja gości lubię, oby nie za długo ;-) więcej niż 2+2 chyba nie miałam. Ale ja to z tych gospodyń jestem, które lubią gdy goście czują się swobodnie. Pytam raz, jak nie to nie, jak coś zechcecie to samoobsługa, najwyżej pytajcie ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pakowaniu, a ja dopiero w kwietniu będę prac ubranka.

Żadna nie pomoże ws mojego zamówienia z aliexpress? Powiedźcie, czy to normalne, że paczka jest tak długo jest w kraju, a do mnie nie dotarła?

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia ja nie pomogę, nie odważyłam się zrobić tak zakupów..

co do gości to ja nie mam z tym problemu bo wynajmuję całe 40m2, więc ciężko byłoby kogoś jeszcze przenocować :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, tak tak, dzisiaj zarzadzalam jak ma sprzatac i co kupic, powiedzial ze ostatni raz byl w sobote na zakupach i ze ma fosc XD Wrocil padniety z torbami, potem rozpakowywal, gotowal obiad - generalnie opadl na kanape bardzo zmeczony XD

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa,Ja tez w kwietniu bede prac ubranka ;) co do alli, to rok temu zamowilam bluzke, do tej pory nie dotarla.... :(

Uczynilam wielki krok I wypralam wczoraj torbe dla mnie I plecak dla Malego :D jest postep!! :D I prasowalam dzis tetry :) spakowalam w szczelne torebki zapinane, to remont im nie zaszkodzi :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie też po świętach dopiero bo jeszcze nie mam czego ani w czym. Mam tylko pralkę i wodę ;-)

Na pierwsze zamówienie z alli jeszcze czekam. Jeśli 13 marca przesyłka w Polsce to bym jeszcze nie panikowała

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu spie w takiej jednoczesciowej pizamie w ksztalcie (jesli mozna tak to nazwać) kota wiec dziwnie byloby chodzic w takiej w szpitalu ;D W sumie to sie zorientowalam, ze nie mam koszuli typowo do porodu i szlafroka..Mialam brac laktator, ale nie biore tylko mi chlopak przywiezie jakby cos..Torbe mam wielka, ale jeszcze nie wiem jak rozdziele moje i malego rzeczy :p

Moja siostra zamawiala na ali swieżaka- brokuła i szedł chyba ponad miesiac :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie ufam śledzeniu przesyłek na aliexpres. Oni oszukują :D miałam tak, że paczka wg śledzenia była za granicą gdzieś egzotycznie, a listonosz pukał. I w drugą stronę też. Że paczka podobno przetrzymywana przez pocztę w jakimś centrum, a przychodziła z innym stemplem. Po za tym z ali to żadne ryzyko, bo jak nie przyjdzie to założysz konflikt i Ci zwrocą kasę. I dopiero wtedy jest głupio jak zwrócą z paczka jednak dojdzie :D

Wy tu tak o torbach, a ja dla siebie mam rozową walizeczkę :D czy są jakies zalety miekkiej torby, czy walizka jest ok? Mała jest, jak bagaż podręczny. I ma wygodne podziałki i kiszenie w srodku.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. jeżeli miałabym czymś wykończyć Męża, to zakupami właśnie. On ma w marketach przedzawał. :D

Siedzę w wannie, wszystko gotowe, jutro dodatkowa, odrębna, czwórka też przyjeżdża, więc będzie szaleństwo. Męża muszę pochwalić, narobił się dziś sto razy więcej ode mnie, bo jeszcze ma remont w zakresie obowiązków. Chociaż ja i tak padam. On też pada. Nie wiem, czy nie zaśniemy, zanim przyjadą. :D

Kwiatkowa, jestem oburzona ludźmi, po przeczytaniu Twojego postu. Ty sobie też może życz fantów z Polski za każdym razem. Ogromnych bursztynów na przykład. ;)

Ja nie wiem czy mam torbę. Mam wielką walizkę ale chyba za duża i sportowe torby na siłownię - chyba za małe. Okaże się w kwietniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 18:40

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Fermina Twoj przedzawał w marketach, a moj jeszcze nie dawno wysylany do sklepu chciał, żeby mu zrobić szczegółową listę, np. ketchup jakiej firmy :D i jeszcze usystematyzować wg ułożenia regałów w sklepie :D

Ale muszę też go pochwalić że jak ja jestem leżąco-odpoczywająca to on juz ogarnia zakupy calkiem normalnie. I wykonczenie domu tez. Życie go zmusiło :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jeśli walizka jest różowa to ok. Innej bym nie polecała ;-)

Fermina, czeka Cię zatem trening przed sezonem, żebyś z rytmu nie wypadła ;-) co do wielkości torby: nie wiem gdzie, ale gdzieś wyczytałam radę, którą uważam za bardzo sensowną: żeby zamiast jednej dużej, wziąć dwie mniejsze, oddzielną dla siebie, oddzielną dziecka. Do mnie to przemawia i tak nas spakuję :-)
    Na szczęście na ilość toreb o różnych gabarytach nie narzekam - lata tułania się komunikacją publiczną nauczyły mnie kompaktowego pakowania i wymusiły zakup stosownych akcesoriów ;-) walizki małej dorobiłam się w tym roku, większą nabyłam w zeszłym. Torby na ramię "weekendówki", do których spakuję się na tydzień rządzą :-D mój szlafrok zajmie jedną. Kolejną ręczniki, może zmieszczę podkłady. Zawsze zostaje reklamówka z biedronki :-D

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Haha Fermina Twoj przedzawał w marketach, a moj jeszcze nie dawno wysylany do sklepu chciał, żeby mu zrobić szczegółową listę, np. ketchup jakiej firmy :D i jeszcze usystematyzować wg ułożenia regałów w sklepie :D

Ale muszę też go pochwalić że jak ja jestem leżąco-odpoczywająca to on juz ogarnia zakupy calkiem normalnie. I wykonczenie domu tez. Życie go zmusiło :P
    Jak ci mężowie szybko dojrzewają... :O

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dzięki, to czekam i nie panikuję. A listonosz zawsze przynosi przesyłki z ali, czy może np. kurier?
    Mam torbę sportową średniej wielkości, liczę, że się zmieścimy. Do szpitala dla dziecka każą tylko pieluszki i chusteczki, wezmę chyba w razie czego kilka ubranek.

Wizja porodu mnie ogarnęła i jestem przytłoczona, przerażona i nie wiem co jeszcze. Szpital mnie przeraża.

Gości też lubię, ale najlepiej 1-dniowych i nienachalnych. Jak usłyszałam od kuzyna, który mieszka 300 km od nas, że przyjadą do nas w MAJU (2+3 dzieci), to zdębiałam. Mówię, że w maju to ja rodzę i odwiedzin brak, ludzie mają tupet, niektórym trzeba prosto z mostu powiedzieć co się o tym myśli, bo w dniu wyjścia ze szpitala zwalą się na głowę.

• J.S Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, moj tak samo sobie zyczy, wiec w glowie ide po sklepie i mu notuje na kartce, aby wszystko mial po drodze :D

Fermina, moj lubi zakupy ale mowi, ze dzisiaj wjezdzali w niego koszykami, zirytowal mi sie chlopina, ucielismy sovie popoludniowa drzemke w ramach drugiego dnia lezakowania :D Wczesniej nam sie nie zdarzalo. Mamy juz wozek, ogladam go i podziwiam i nie moge uwierzyc, ze za dwa miesiace bede wozila nasza kruszynke tam :)

Kattalina, pakuje nas tak samo, siebie w osobna miekka torbe i malego tez, ale czytalam na stronie szpitala, ze mam nie brac zadnych ubranek, pampersow, jedyne co dla dziecka to chusteczki nawilzane i lapki niedrapki, dziwne to jakies, zadnych podkladow dla mnie, podpasek, bardzo okrojona ta lista i zastanawiam sie czy poprawna. Pewnie i tak spakuje wiecej jednak zeby bylo w zapasie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnie do szpitala kupiłam dużą torbę sportową. W sali nie ma miejsca, torbę trzeba schować pod łóżko albo pod ścianę, ma być niewidoczna. Na poród zabieram swoje rzeczy, dla dziecka dopiero tata przywiezie w dniu odbioru. Wezmę może tylko chusteczki, pieluchy, tetrę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja niestety musze miec wszystko dla dziecka i dla siebie..Cale szczęście do szpitala mamy blisko wiec jakbym czegos nie zmiescila to chlopak moze dowiezc ;)
    Ja tez specjalnie torbe kupilam, jest duza wiec mysle, ze wszystko zmieszcze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja też wszystko muszę mieć. I też na szczęście blisko, więc się nie będę jakoś szczególnie przejmować jak czegoś nie będę miała. Mąż i tak będzie kursował kilka razy dziennie z cateringiem dla żonki ;-)

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wasza sugestia tez pakuje sie w dwie torby sportowe, mniejsza i wieksza. Jedna dla mnie. Druga na wyjscie dla synka. Tu w szpitalach maja wszystko, ale i tak pakuje czesc swoich rzeczy.

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ