X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna ha ha dokładnie :)

Wowka to mamy podobne gusta :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną wielką torbę ale włożyłam podziałke (kiedyś matka w jakimś markecie niemieckim kupiła) więc jedna część na moje graty a druga na dzieciowe. Torba jest długości i szerokosci kołyski (na razie pod nią czeka w pogotowiu) hahaha nie wiem gdzie ja ją upchne w szpitalu ale co tam będę się tym jeszcze martwić?

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:

Ja dzisiaj zamowilam koszule, stojak pod wanienke, przescieradla i najwazniejsze - lozeczko :D I biore sie za pranie i szykowanie torby jak mi wszystko przyjdzie.
    Znaczy się za patrzenie i pilnowanie czy mąż dobrze pierze i szykuje torbę :-P

Ja gości lubię, oby nie za długo ;-) więcej niż 2+2 chyba nie miałam. Ale ja to z tych gospodyń jestem, które lubią gdy goście czują się swobodnie. Pytam raz, jak nie to nie, jak coś zechcecie to samoobsługa, najwyżej pytajcie ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pakowaniu, a ja dopiero w kwietniu będę prac ubranka.

Żadna nie pomoże ws mojego zamówienia z aliexpress? Powiedźcie, czy to normalne, że paczka jest tak długo jest w kraju, a do mnie nie dotarła?

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia ja nie pomogę, nie odważyłam się zrobić tak zakupów..

co do gości to ja nie mam z tym problemu bo wynajmuję całe 40m2, więc ciężko byłoby kogoś jeszcze przenocować :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, tak tak, dzisiaj zarzadzalam jak ma sprzatac i co kupic, powiedzial ze ostatni raz byl w sobote na zakupach i ze ma fosc XD Wrocil padniety z torbami, potem rozpakowywal, gotowal obiad - generalnie opadl na kanape bardzo zmeczony XD

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa,Ja tez w kwietniu bede prac ubranka ;) co do alli, to rok temu zamowilam bluzke, do tej pory nie dotarla.... :(

Uczynilam wielki krok I wypralam wczoraj torbe dla mnie I plecak dla Malego :D jest postep!! :D I prasowalam dzis tetry :) spakowalam w szczelne torebki zapinane, to remont im nie zaszkodzi :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie też po świętach dopiero bo jeszcze nie mam czego ani w czym. Mam tylko pralkę i wodę ;-)

Na pierwsze zamówienie z alli jeszcze czekam. Jeśli 13 marca przesyłka w Polsce to bym jeszcze nie panikowała

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu spie w takiej jednoczesciowej pizamie w ksztalcie (jesli mozna tak to nazwać) kota wiec dziwnie byloby chodzic w takiej w szpitalu ;D W sumie to sie zorientowalam, ze nie mam koszuli typowo do porodu i szlafroka..Mialam brac laktator, ale nie biore tylko mi chlopak przywiezie jakby cos..Torbe mam wielka, ale jeszcze nie wiem jak rozdziele moje i malego rzeczy :p

Moja siostra zamawiala na ali swieżaka- brokuła i szedł chyba ponad miesiac :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie ufam śledzeniu przesyłek na aliexpres. Oni oszukują :D miałam tak, że paczka wg śledzenia była za granicą gdzieś egzotycznie, a listonosz pukał. I w drugą stronę też. Że paczka podobno przetrzymywana przez pocztę w jakimś centrum, a przychodziła z innym stemplem. Po za tym z ali to żadne ryzyko, bo jak nie przyjdzie to założysz konflikt i Ci zwrocą kasę. I dopiero wtedy jest głupio jak zwrócą z paczka jednak dojdzie :D

Wy tu tak o torbach, a ja dla siebie mam rozową walizeczkę :D czy są jakies zalety miekkiej torby, czy walizka jest ok? Mała jest, jak bagaż podręczny. I ma wygodne podziałki i kiszenie w srodku.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. jeżeli miałabym czymś wykończyć Męża, to zakupami właśnie. On ma w marketach przedzawał. :D

Siedzę w wannie, wszystko gotowe, jutro dodatkowa, odrębna, czwórka też przyjeżdża, więc będzie szaleństwo. Męża muszę pochwalić, narobił się dziś sto razy więcej ode mnie, bo jeszcze ma remont w zakresie obowiązków. Chociaż ja i tak padam. On też pada. Nie wiem, czy nie zaśniemy, zanim przyjadą. :D

Kwiatkowa, jestem oburzona ludźmi, po przeczytaniu Twojego postu. Ty sobie też może życz fantów z Polski za każdym razem. Ogromnych bursztynów na przykład. ;)

Ja nie wiem czy mam torbę. Mam wielką walizkę ale chyba za duża i sportowe torby na siłownię - chyba za małe. Okaże się w kwietniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 18:40

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Fermina Twoj przedzawał w marketach, a moj jeszcze nie dawno wysylany do sklepu chciał, żeby mu zrobić szczegółową listę, np. ketchup jakiej firmy :D i jeszcze usystematyzować wg ułożenia regałów w sklepie :D

Ale muszę też go pochwalić że jak ja jestem leżąco-odpoczywająca to on juz ogarnia zakupy calkiem normalnie. I wykonczenie domu tez. Życie go zmusiło :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jeśli walizka jest różowa to ok. Innej bym nie polecała ;-)

Fermina, czeka Cię zatem trening przed sezonem, żebyś z rytmu nie wypadła ;-) co do wielkości torby: nie wiem gdzie, ale gdzieś wyczytałam radę, którą uważam za bardzo sensowną: żeby zamiast jednej dużej, wziąć dwie mniejsze, oddzielną dla siebie, oddzielną dziecka. Do mnie to przemawia i tak nas spakuję :-)
    Na szczęście na ilość toreb o różnych gabarytach nie narzekam - lata tułania się komunikacją publiczną nauczyły mnie kompaktowego pakowania i wymusiły zakup stosownych akcesoriów ;-) walizki małej dorobiłam się w tym roku, większą nabyłam w zeszłym. Torby na ramię "weekendówki", do których spakuję się na tydzień rządzą :-D mój szlafrok zajmie jedną. Kolejną ręczniki, może zmieszczę podkłady. Zawsze zostaje reklamówka z biedronki :-D

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Haha Fermina Twoj przedzawał w marketach, a moj jeszcze nie dawno wysylany do sklepu chciał, żeby mu zrobić szczegółową listę, np. ketchup jakiej firmy :D i jeszcze usystematyzować wg ułożenia regałów w sklepie :D

Ale muszę też go pochwalić że jak ja jestem leżąco-odpoczywająca to on juz ogarnia zakupy calkiem normalnie. I wykonczenie domu tez. Życie go zmusiło :P
    Jak ci mężowie szybko dojrzewają... :O

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dzięki, to czekam i nie panikuję. A listonosz zawsze przynosi przesyłki z ali, czy może np. kurier?
    Mam torbę sportową średniej wielkości, liczę, że się zmieścimy. Do szpitala dla dziecka każą tylko pieluszki i chusteczki, wezmę chyba w razie czego kilka ubranek.

Wizja porodu mnie ogarnęła i jestem przytłoczona, przerażona i nie wiem co jeszcze. Szpital mnie przeraża.

Gości też lubię, ale najlepiej 1-dniowych i nienachalnych. Jak usłyszałam od kuzyna, który mieszka 300 km od nas, że przyjadą do nas w MAJU (2+3 dzieci), to zdębiałam. Mówię, że w maju to ja rodzę i odwiedzin brak, ludzie mają tupet, niektórym trzeba prosto z mostu powiedzieć co się o tym myśli, bo w dniu wyjścia ze szpitala zwalą się na głowę.

• J.S Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, moj tak samo sobie zyczy, wiec w glowie ide po sklepie i mu notuje na kartce, aby wszystko mial po drodze :D

Fermina, moj lubi zakupy ale mowi, ze dzisiaj wjezdzali w niego koszykami, zirytowal mi sie chlopina, ucielismy sovie popoludniowa drzemke w ramach drugiego dnia lezakowania :D Wczesniej nam sie nie zdarzalo. Mamy juz wozek, ogladam go i podziwiam i nie moge uwierzyc, ze za dwa miesiace bede wozila nasza kruszynke tam :)

Kattalina, pakuje nas tak samo, siebie w osobna miekka torbe i malego tez, ale czytalam na stronie szpitala, ze mam nie brac zadnych ubranek, pampersow, jedyne co dla dziecka to chusteczki nawilzane i lapki niedrapki, dziwne to jakies, zadnych podkladow dla mnie, podpasek, bardzo okrojona ta lista i zastanawiam sie czy poprawna. Pewnie i tak spakuje wiecej jednak zeby bylo w zapasie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnie do szpitala kupiłam dużą torbę sportową. W sali nie ma miejsca, torbę trzeba schować pod łóżko albo pod ścianę, ma być niewidoczna. Na poród zabieram swoje rzeczy, dla dziecka dopiero tata przywiezie w dniu odbioru. Wezmę może tylko chusteczki, pieluchy, tetrę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja niestety musze miec wszystko dla dziecka i dla siebie..Cale szczęście do szpitala mamy blisko wiec jakbym czegos nie zmiescila to chlopak moze dowiezc ;)
    Ja tez specjalnie torbe kupilam, jest duza wiec mysle, ze wszystko zmieszcze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja też wszystko muszę mieć. I też na szczęście blisko, więc się nie będę jakoś szczególnie przejmować jak czegoś nie będę miała. Mąż i tak będzie kursował kilka razy dziennie z cateringiem dla żonki ;-)

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wasza sugestia tez pakuje sie w dwie torby sportowe, mniejsza i wieksza. Jedna dla mnie. Druga na wyjscie dla synka. Tu w szpitalach maja wszystko, ale i tak pakuje czesc swoich rzeczy.

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ