X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys mialam praktyki na oddziale noworodkowym w zielonej gorze. Tam dzieciaczki kapia po 12h.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Kot mnie zbudził o 4:30, domagał się głaskania. A tak naprawdę chciał jeść, tylko on nie lubi w samotności, trzeba z nim iść do miski... No to właśnie zjedliśmy śniadanie ;-) ten się zaraz zawinie do spania bo już się myje, a ja zostaję na warcie...

Ps. Gdzie nam zniknęła Pawojaszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 05:46

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Wczoraj nie wchodziłam tu cały dzień i tyyyle do nadrobienia...
    Dzisiaj mam wizytę z położną ze szkoły rodzenia na porodówce (niestety porodówka wybrana najbliższa ale zawsze to coś). Chociaż jak tak patrze na pogodę to nie chce mi się ruszać, jeszcze do tego śniegu ten okropny wiatr... :-(
    Co do pakowania torby to ja narazie czekam na przesyłki i pewnie jak wszystko przyjdzie to zacznę ją pomału pakować. Jeszcze tylko muszę złożyć zamówiene w gemini ale tam co chwile mi się coś przypomina i tak zwlekam.

Miłej niedzieli ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie ładne słońce, ale nie wiem czy wiatr wieje czy nie ;) może w ramach rozrywki pojde sobie na balkon, pospaceruje w lewo i w prawo... :D

W nocy przyśniło mi się, że połamałam pessar i wypadł mi popękany talerz w różyczki :D chyba mózg się już lasuje :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

No właśnie Pawojoszka zamilkła już jakiś czas temu ale widziałam, że lajkuje, to się nie narzucam. Odezwij się babolu!

Rany jaka bieda dziewczyny, żeby szpital nie miał podstawowych narzędzi do opieki nad położnicą, to straszne i smutne. Przecież składki płacimy... A jak przyjedzie rodzić kobieta niezorientowana to co, rodzi naga a potem wkłada między nogi papier toaletowy? Bardzo to niefajne. Nasz szpital ma wszystko, na IP panie pytały, czy mam swoje czy coś potrzebuję.

Ja podkłady kupię ale w zupełnie innym celu niż Wy :D Będę na nich spać przed porodem, bo jak znowu odejdą mi wody w łóżku, to zalanie totalnie. Podobnie siedzenie w samochodzie. Podpaska to śmiech na sali przy ilości wód, jakie leciały.

W nocy tak mnie wszystko boli, że odkładam spanie do ostatniego wytrzymania, żeby w ogóle zasnąć. I mam co jakiś czas pojedyncze, bolesne skurcze. Pierwsza ciąża z przepowiadającymi. Niefajne to. Nie chcę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu jest w zalecaniach: majtki jednorazowe, skoro wszyscy mówią, że są beznadziejne i odparzają, to oni nie wiedzą? Baz sensu, mam 4 pary siateczkowych i wezmę zwykłe bawełniaczki. Na każdej sali jest szafa na torbę dla pacjentek, także nie ma problemu co zrobić z torbą.

J.S. napisałaś, ze u Ciebie zalecają zabrać laktator? Cały czas się głowie czy potrzebny mi będzie i muszę kupić przed porodem, czy się wstrzymać. Ostatnio gdzieś wyczytałam, żeby zabrać do szpitala butelkę w razie problemów z karmieniem. Co szpital, to co innego zalecają.

Mycha, dzięki za odp., zawsze Ci listonosz przynosi przesyłkę?

Też planuje wykorzystać podkłady do spania przed porodem, w razie jakby się coś niespodziewanie zaczęło.

• Katy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mi sie dzien zaczal dosc nie fajnie..W nocy standardowo pies, a pozniej tez on zawinil bo sie okazalo, ze zepsul tesciowej okulary, a wiadomo, ze nie jest to tania rzecz i lipa...Tylko, ze to nie do konca jego wina bo jakos u nas ze stolu nic nie bierze i wystarczy go przypilnowac troche..
    Ale ogolnie naprawde mam dosc juz tego psa bo juz szczeniakiem nie jest, a ciagle sie tak zachowuje :/

A w temacie tesciowej podsluchalam przypadkowo (serio glosno gadala) jak mowila jakiejs kolezance przez telefon jak to zamierza mi pomagac przy dziecku..Ok, faktycznie bedzie jedyna osoba, na ktora bede mogla liczyc na samym poczatku, ale boje sie, ze ta pomoc zmieni sie we wtracanie..A po za tym nie wiem czy jestem jakas dziwna, ale jednak chcialabym jak najwięcej robic sama. I stad moje pytanie do bardziej doswiadczonych mam..czy te poczatki serio sa az tak trudne, ze bez jej pomocy sobie nie poradze? Po za tym mam wrazenie, ze nie bede chciala sie dzielic z nikim moim dzieckiem...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Właśnie ruszam doope z łóżka, ogarniam się i lecę do Mamuśki bo urodziny dzis ma :)

Co do smoczków, butelek i laktatorow to ponoć u mnie w szpitalu nie tolerują. Tylko KP, smoczki wyrzucają do kosza. Tak mówiła położna na szkole rodzenia która miała tam praktyki, że kiedyś jedna mama musiała smoczek w smieciach szukać XD

Katy od razu zaznacz, że jeśli pomoc to ok, ale doraźna,kiedy rzeczywiście będziesz jej potrzebować. Nie jestem doświadczona mama, ale uważam że to przyjdzie samo i obejdzie się nawet bez pomocy :)
    Mojej koleżance dawno temu zmarła mama, mieszka z tatą, Mężem i bratem, urodziła w październiku 2017 i tak na prawdę była z tym sama. Ale powiedziała że to samo przychodzi bo wiesz ze Twoje i krzywdy nie zrobisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 10:34

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny czy któraś z Was ma też takie rozstępy na brzuchu :( masakra już prawie cały w paski, tak jak się spojrze wydaję się glaciutka skóra, a jak jae sciagne to takie pregi:( zdolowalam sie

• Feeva Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka współczuję. Ja nie mam ani jednego na brzuchu :D parę tylko na cyckach, ale na szczęście od dołu :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszły póki co na jednym udzie ale u mnie genetyczne więc spodziewam się więcej
    Moja koleżanka całą ciążę zero rozstępow A po porodzie dosłownie wszędzie nawet pod kolanami !
    Ja używam oliwki z babydream i elancyl

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva zazdroszcze...
    Ja się smarowalam, ale wiedziałam, że będą jakieś bo moja mama miała, ale liczyłam na mniej...nie ma bata po porodzie ide na laser, i niech mi ktoś odmówi bo karmie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 10:48

• Hoope Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy Wasz pies jest po prostu niewychowany, przydałoby się mu szkolenie, behawiorysta albo chociaż forum, na którym podpowiedzą jak rozwiązać najpilniejsze problemy. Być może trzeba go też porządnie wybiegać i rozładować nadmiar energii. Zanim narobi szkód, przez które wyląduje w schronisku.

Rozstępów nie mam. Wystarczy mi atrakcji ciążowych, jeszcze tego mi brakuje do pełni szczęścia.

Wlecze się ten 8 miesiąc niemiłosiernie...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, zalecaja wlasnie, bo slyszalam ze w 3 dobie po porodzie jest nawal i trzeba sciagac, wiec chyba dlatego. Podejrzewam, ze maja swoj na stanie, ale moze w razie wiekszego uzycia lepiej zeby ktos mial ze soba, ja mam juz laktator, bo kupilam to go zabiore.

Nynka, ja nie mam ani jednego na razie, na szczescie, ale moja znajoma nie miala a dopiero kolo 9 miesiaca jej wyszly. Zamiast laseru mozna tez mikrodermabrazje iglowa, ale bol jest - ja mam kilka jak tylam, chudlam i taka pamiatka mi na tylku zostala.
    Uzywam palmersa do calego ciala, smaruje od poczatku ciazy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie pocieszacie, żadna w paski:D

J.S no właśnie jak mi wszyscy odmowia lassera to zamowie kwasy i dermapen (wiec podobnie do tych zabiegów mikrodermabrazji) i sama bede się katować.
    No po prostu leżę i nie wierze, ze tak popekalam

A propo laktatora macie jakiś godny polecenia? Bo ja szczerze już mam dość wybierania tego wszystkiego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 10:57

• J.S Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, mowilam mojemu o twoim pomysle z ostreczowaniem lozeczka, zeby sie nic nie zakurzylo, postanowilismy zrobic dokladnie tak samo, jak juz przyjdzie, moj zlozy i przygotuje wszystko :D

Nynka, na pewno powinno rozjasnic, tylko pamietaj ze jak bys miala cesarke to trzeba z tymi wszelkimi zabiegani na cialo czekac jakis okres, bo nie mozna tak od razu :)

Laktator kupilam medela harmony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 11:13

Feeva lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie inwestowałam w laktator bo nie wiem czy się przyda wogole
    Kupiłam ręczny z Avent i do tego 2butelki

Wowka lubi tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:

J.S. napisałaś, ze u Ciebie zalecają zabrać laktator? Cały czas się głowie czy potrzebny mi będzie i muszę kupić przed porodem, czy się wstrzymać. Ostatnio gdzieś wyczytałam, żeby zabrać do szpitala butelkę w razie problemów z karmieniem. Co szpital, to co innego zalecają.

Mycha, dzięki za odp., zawsze Ci listonosz przynosi przesyłkę?

Też planuje wykorzystać podkłady do spania przed porodem, w razie jakby się coś niespodziewanie zaczęło.

Co do Ali to zawsze miałam awizo w skrzynce jak były większe gabaryty. Małe przesyłki listonosz wrzucał do skrzynki.

Ja kupiłam na wszelką wszelkość laktator ręczny Lakta Mila. Tani i z dobrymi opiniami. Chciałam mieć cokolwiek na sam początek (do rozruszania laktacji albo przy nawale) a jakby był na dłużej potrzebny, to kupię wtedy elektryczny. Planuję karmić piersią.

https://m.ceneo.pl/37889038

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mam butelke awent to laktator też muszę avent?

• Saperek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    A jak mam butelke awent to laktator też muszę avent?

Nie koniecznie możesz przecież przelewać mleko do innej butelki
    Mój laktator nie ma butelki tylko taki pojemnik do którego mogę do kręcić smoczek i służy jak butelka

Nynka lubi tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ