X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, 5 godzin?? Ja po 1,5 ledwo się ruszam. Oczywiście w trakcie 2 czy 3 przerwy na odpoczynek

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Cały dzień prawie mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia;)

Ja dziś chyba z 5 godzin łaziłam po sklepach.
    W Ikei się obkupilam i nawet ciuszki sobie kupiłam. A teraz padam na pysk.;)

O Boże...
    Ja 20 minut nie mogłam wytrzymać w Ikei XD podziwiam.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 godzin nie tylko Ikea hehe.
    Ale oczywiście z przerwą na jedzonko było.
    Placki ziemniaczane za 6zl i można było śmigać dalej.
    Też siebie podziwiam że dałam radę tylko przejść, ale przynajmniej kupiłam co chciałam i już narazie nie będę musiała nic kupować ale wypłata by się już przydała;D

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto się zna na wynikach morfologii? Pierwszy raz mi coś takiego wyszło - MCHC powyżej normy. Google mówi, że rzadko jest podwyższone, jak już to niskie. Mówi też, że samodzielnie nic nie znaczy ale mnie zaciekawiło ;-) sprawiłam wcześniejsze wyniki: zawsze w górnej normie, czasem na styk. Dziś trochę powyżej. Ki czort?

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ostatniej morfologii miałam na granicy normy. Google to chyba mówi o morfologii bez ciąży a w ciąży to różnie bywa. Wszystko jest inaczej ;)

A dużo masz podwyższone?

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja ostatnio mialam skopane leukocyty, neutrofile i eozynofile, pokazalam to ginowi, a on mowil ze normy sa calkowicie inne i akurat ta czesc badan (zaznaczyl mi dlugopisem) bada maszyna, ktora to jakos odwirowuje i tam jest duzy margines bledu u kobiet ciezarnych. Kazal sie tym w ogole nie przejmowac, takze moze u ciebie tez tak byc.
    Z ciekawosci rzucilam okiem na swoje i jak norma jest do 37 to ja mam 34-36, takze tez nie jest calkiem niskie. Ciezko w internecie cos znalezc, bo te normy zawsze sa inne.

A ja sie jakos czuje do dooopy. Wzielam nospe i paracetamol bo brzuchol mnie kluje i jakos dziwnie sie stawia, normalnie pojade na ta wizyte z dusza na ramieniu, a to jeszcze tyle czasu, a mnie ciagle w pochwie kluje.
    Chce maj. Chce juz urodzic i miec z glowy. Polozyc sie w normalnej pozycji w lozku i nie skupiac sie na bolu. Chce posprzatac nie wiedzialam, ze bede mogla za tym zatesknic, zeby w domu sobie poukladac. Czuje sie jak wrak czlowieka. Depresyjne stany mnie jakies dopadly, jedynie ciesze sie ze przyszedl nam materac i jutro wszystko bedzie zlozone, a poprane w przyszlym tygodniu, bede bacznie obserwowac prace mojego z wyrka. Literki z imieniem tez przyszly, nie moge sie doczekac efektu koncowego.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kto się zna na wynikach morfologii? Pierwszy raz mi coś takiego wyszło - MCHC powyżej normy. Google mówi, że rzadko jest podwyższone, jak już to niskie. Mówi też, że samodzielnie nic nie znaczy ale mnie zaciekawiło ;-) sprawiłam wcześniejsze wyniki: zawsze w górnej normie, czasem na styk. Dziś trochę powyżej. Ki czort?

Wiki mówi, że podwyższony wynik MCHC może wystąpić w przypadku odwodnienia.

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, też tyle przeczytałam ale mam niedosyt dlatego pytam czy jest tu ktoś, kto wie więcej niż wiki ;-) ogólnie się nie przejmuję, wiem też że normy w ciąży inne. Hematokryt na czerwono mnie nie rusza na przykład. Ten wynik mnie zaintrygował po prostu ;-) a wyszło chyba 35,2 gdzie normę mam do 35 więc też nie jakoś mega. Ja ogólnie na wszelkie badania chodzę wyluzowana, bo z reguły wszystkie wychodzą książkowo. Pokaż zdrowia normalnie. U mnie żeby coś znaleźć to trzeba chcieć pogrzebać i pogłębić diagnostykę. A tego to się lekarzom nie chce, ja nie odczuwam potrzeby więc wszyscy zadowoleni ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:

Sprawdz hemoglobine i hematokryt. Jeśli są w normie to spoko :) MCHC to wynik dzielenia jednego przez drugie.

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio wyszła niewielka małopłytkowość i nadmiar niedojrzałych granulocytów. ;) Olałam. U kobiet w ciąży normy są inne, dopóki gin nie mówi, że coś jest nie halo to się nie przejmuję. Sprawdzam oczywiście o co chodzi ale na tym poprzestaję.

J.S. leżenie tak robi czasem, niestety. Mi się wydawało, że od tego nawet fizycznie czuję się gorzej. Kwiecień za pasem, zleci szybko i koniec. A w sumie to początek przygody. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Sprawdz hemoglobine i hematokryt. Jeśli są w normie to spoko :) MCHC to wynik dzielenia jednego przez drugie.
    Hematokryt nie jest, wg norm dla "normalnych", hemoglobina tak ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się chwalę. Wyprawka już cala wyprasowana i ładnie czeka w szafeczkach :)
    Pozostaje nam złożyć i ubrać kolyske, odświeżyć drugą gondole, dopakowac drobiazgi do torby. Mówiłam że dam radedo skonczonego 32tc :)

Wowka, Fermina, kattalinna, Nynka, Sela, D_basiula lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam jeszcze jedno głupie może pytanie. Toxo mam ujemną, chodzę prywatnie do lekarza, więc zrobię sobie w poniedziałek to badanie dla świętego spokoju, choć też wydaje mi się, że uważałam.

To ma być tak jak na początku ciąży toxoplazmoza IGG i IGM?
    Bo w cenniku badań znalazłam jeszcze jakąś awidność, ale to chyba nie to.

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Hematokryt nie jest, wg norm dla "normalnych", hemoglobina tak ;-)

W sensie, że obniżony masz ten hematokryt w stosunku do normalnych ludzi? No to wynik mchc jest dzieleniem i dlatego ciuteczkę Ci się rozjechał :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jaki ładny avatarek :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, lubię i za wyprawkę i za nowe zdjęcie Piotrusia w avku :) ale słodziak :)

Kropka, awidność to co innego. Robi się wtedy, jak coś wyjdzie z igg i igm, czyli jeśli tam będą jakieś znaki niedawnego zakażenia.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj wyszło białko i ciała ketonowe w moczu i się wystraszyłam. Jutro wizyta. A było tak pięknie...

• Fermina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, awidność się robi zwykle, jeżeli w wyniku wyjdzie Ci stare zakażenie, ale wartość jest wyjątkowo wysoka. Ocenia się w ten sposób jak dawno przebiegała choroba i czy nie jest tak, że np dopiero co ją przechodzilas i mogła jednak jakoś tam na maluch wpłynąć. Standardowo najpierw robi sie igg i igm.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja
    Ketony w moczu badam codziennie-to nic strasznego jesli sa to niewielkie ilości. Za mało zjadlas(takim skrótem myslowym)

Lukrecja lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka,ale te białko...

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ