X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, 5 godzin?? Ja po 1,5 ledwo się ruszam. Oczywiście w trakcie 2 czy 3 przerwy na odpoczynek

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Cały dzień prawie mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia;)

Ja dziś chyba z 5 godzin łaziłam po sklepach.
    W Ikei się obkupilam i nawet ciuszki sobie kupiłam. A teraz padam na pysk.;)

O Boże...
    Ja 20 minut nie mogłam wytrzymać w Ikei XD podziwiam.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 godzin nie tylko Ikea hehe.
    Ale oczywiście z przerwą na jedzonko było.
    Placki ziemniaczane za 6zl i można było śmigać dalej.
    Też siebie podziwiam że dałam radę tylko przejść, ale przynajmniej kupiłam co chciałam i już narazie nie będę musiała nic kupować ale wypłata by się już przydała;D

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto się zna na wynikach morfologii? Pierwszy raz mi coś takiego wyszło - MCHC powyżej normy. Google mówi, że rzadko jest podwyższone, jak już to niskie. Mówi też, że samodzielnie nic nie znaczy ale mnie zaciekawiło ;-) sprawiłam wcześniejsze wyniki: zawsze w górnej normie, czasem na styk. Dziś trochę powyżej. Ki czort?

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ostatniej morfologii miałam na granicy normy. Google to chyba mówi o morfologii bez ciąży a w ciąży to różnie bywa. Wszystko jest inaczej ;)

A dużo masz podwyższone?

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja ostatnio mialam skopane leukocyty, neutrofile i eozynofile, pokazalam to ginowi, a on mowil ze normy sa calkowicie inne i akurat ta czesc badan (zaznaczyl mi dlugopisem) bada maszyna, ktora to jakos odwirowuje i tam jest duzy margines bledu u kobiet ciezarnych. Kazal sie tym w ogole nie przejmowac, takze moze u ciebie tez tak byc.
    Z ciekawosci rzucilam okiem na swoje i jak norma jest do 37 to ja mam 34-36, takze tez nie jest calkiem niskie. Ciezko w internecie cos znalezc, bo te normy zawsze sa inne.

A ja sie jakos czuje do dooopy. Wzielam nospe i paracetamol bo brzuchol mnie kluje i jakos dziwnie sie stawia, normalnie pojade na ta wizyte z dusza na ramieniu, a to jeszcze tyle czasu, a mnie ciagle w pochwie kluje.
    Chce maj. Chce juz urodzic i miec z glowy. Polozyc sie w normalnej pozycji w lozku i nie skupiac sie na bolu. Chce posprzatac nie wiedzialam, ze bede mogla za tym zatesknic, zeby w domu sobie poukladac. Czuje sie jak wrak czlowieka. Depresyjne stany mnie jakies dopadly, jedynie ciesze sie ze przyszedl nam materac i jutro wszystko bedzie zlozone, a poprane w przyszlym tygodniu, bede bacznie obserwowac prace mojego z wyrka. Literki z imieniem tez przyszly, nie moge sie doczekac efektu koncowego.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kto się zna na wynikach morfologii? Pierwszy raz mi coś takiego wyszło - MCHC powyżej normy. Google mówi, że rzadko jest podwyższone, jak już to niskie. Mówi też, że samodzielnie nic nie znaczy ale mnie zaciekawiło ;-) sprawiłam wcześniejsze wyniki: zawsze w górnej normie, czasem na styk. Dziś trochę powyżej. Ki czort?

Wiki mówi, że podwyższony wynik MCHC może wystąpić w przypadku odwodnienia.

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, też tyle przeczytałam ale mam niedosyt dlatego pytam czy jest tu ktoś, kto wie więcej niż wiki ;-) ogólnie się nie przejmuję, wiem też że normy w ciąży inne. Hematokryt na czerwono mnie nie rusza na przykład. Ten wynik mnie zaintrygował po prostu ;-) a wyszło chyba 35,2 gdzie normę mam do 35 więc też nie jakoś mega. Ja ogólnie na wszelkie badania chodzę wyluzowana, bo z reguły wszystkie wychodzą książkowo. Pokaż zdrowia normalnie. U mnie żeby coś znaleźć to trzeba chcieć pogrzebać i pogłębić diagnostykę. A tego to się lekarzom nie chce, ja nie odczuwam potrzeby więc wszyscy zadowoleni ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:

Sprawdz hemoglobine i hematokryt. Jeśli są w normie to spoko :) MCHC to wynik dzielenia jednego przez drugie.

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio wyszła niewielka małopłytkowość i nadmiar niedojrzałych granulocytów. ;) Olałam. U kobiet w ciąży normy są inne, dopóki gin nie mówi, że coś jest nie halo to się nie przejmuję. Sprawdzam oczywiście o co chodzi ale na tym poprzestaję.

J.S. leżenie tak robi czasem, niestety. Mi się wydawało, że od tego nawet fizycznie czuję się gorzej. Kwiecień za pasem, zleci szybko i koniec. A w sumie to początek przygody. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Sprawdz hemoglobine i hematokryt. Jeśli są w normie to spoko :) MCHC to wynik dzielenia jednego przez drugie.
    Hematokryt nie jest, wg norm dla "normalnych", hemoglobina tak ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się chwalę. Wyprawka już cala wyprasowana i ładnie czeka w szafeczkach :)
    Pozostaje nam złożyć i ubrać kolyske, odświeżyć drugą gondole, dopakowac drobiazgi do torby. Mówiłam że dam radedo skonczonego 32tc :)

Wowka, Fermina, kattalinna, Nynka, Sela, D_basiula lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam jeszcze jedno głupie może pytanie. Toxo mam ujemną, chodzę prywatnie do lekarza, więc zrobię sobie w poniedziałek to badanie dla świętego spokoju, choć też wydaje mi się, że uważałam.

To ma być tak jak na początku ciąży toxoplazmoza IGG i IGM?
    Bo w cenniku badań znalazłam jeszcze jakąś awidność, ale to chyba nie to.

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Hematokryt nie jest, wg norm dla "normalnych", hemoglobina tak ;-)

W sensie, że obniżony masz ten hematokryt w stosunku do normalnych ludzi? No to wynik mchc jest dzieleniem i dlatego ciuteczkę Ci się rozjechał :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jaki ładny avatarek :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, lubię i za wyprawkę i za nowe zdjęcie Piotrusia w avku :) ale słodziak :)

Kropka, awidność to co innego. Robi się wtedy, jak coś wyjdzie z igg i igm, czyli jeśli tam będą jakieś znaki niedawnego zakażenia.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj wyszło białko i ciała ketonowe w moczu i się wystraszyłam. Jutro wizyta. A było tak pięknie...

• Fermina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, awidność się robi zwykle, jeżeli w wyniku wyjdzie Ci stare zakażenie, ale wartość jest wyjątkowo wysoka. Ocenia się w ten sposób jak dawno przebiegała choroba i czy nie jest tak, że np dopiero co ją przechodzilas i mogła jednak jakoś tam na maluch wpłynąć. Standardowo najpierw robi sie igg i igm.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja
    Ketony w moczu badam codziennie-to nic strasznego jesli sa to niewielkie ilości. Za mało zjadlas(takim skrótem myslowym)

Lukrecja lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka,ale te białko...

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ