X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, awidnosc to co innego. Ale jak miałaś już w ciąży robione i oba ujemne, to teraz możesz zrobić tylko IGM jakby co, bo to wskazuje na "świeże" zakażenie.

Kamcia, prześliczne zdjęcie <3

kamciaelcia lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Cholerka,ale te białko...

Tu nie pomogę
    Wiem że w ciąży nerki cukier mogą przepuścić
    Że bakterie to często zle podmycie
    Niektórzy ketony ignorują(ja mam na nie zakaz totalny)
    Ale białko powinien już lekarz zinterpretować

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka łączę się z Tobą w bólu +18 ... tylko ja się nie obżeram..jem normalne posiłki, ale skądś ta waga się bierze..zazdroszcze dziewczynom które sobie tak pozwalają na wszystko w ciązy :)

co do osłonek to ja się w nie zaopatrzyłam w razie czego, obawiam się pogryzionych brodawek :) też nie wiedziałam jaki rozmiar kupić, wzięłam L chyba

1usa3e5el69vdydq.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O białku w moczu wiem tyle: u części osób po prostu jest i nie oznacza nic złego, może wskazywać na problemy z nerkami albo na stan przedrzucawkowy-ale w połączeniu z innymi objawami-obrzęki, nadciśnienie.

Internety mówią, że w ciąży tak bywa. Ale najlepiej aby obejrzał to lekarz.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No obrzęki Mam, nie jakieś wielkie ale są zwłaszcza rano.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zgłosiła to lekarzowi. Można zrobić jeszcze dobową zbiórkę moczu i wtedy jest ważna sumaryczna wartość, jest jakaś norma poniżej której w ciągu doby jest dopuszczalne białko.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam schizy dziś. Sama w domu byłam i nagle zadzwonił dzwonek do drzwi to wyjrzałam przez okno a tam nikogo nie było. Poszłam do innego okna wyjrzeć. Potem pozapalalam wszystkie światła i usłyszałam jakieś odgłosy przy garażu. O masakra. A jeszcze miałam jechać po męża to już biegłam do kija w razie czego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 00:05

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, nie zazdroszczę stresu :-(

Dostałam maila od ovufriend. Poinformowali mnie, że... mój abonament premium wygasł 553 dni temu :-D a ja głupia cały myślę, że go mam! Brawo oni ;-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Możesz coś więcej napisać o tym szpitalu?
    Jak z odwiedzinami? Może mąż wejść na salę czy jest jakiś osobny pokój do odwiedzin? Ile dób leżałaś po porodzie? Zwiedzałaś wcześniej porodówkę, chodziłaś do szkoły rodzenia czy przyjechałaś dopiero na poród?

Tanda ja akurat miałam planowe CC. Po porodzie zarówno sn jak i CC wypuszczają na 3 dobę ( przy CC liczą dzień zabiegu jako zerową) teraz niby). Wojtek miał żółtaczkę więc byliśmy dłużej. Wtorek rano CC, w niedzielę w południe w domku. Do szkoły nie chodziłam, teraz też nie. Na porodówkę można było wejść bez problemu. Panie pokażą oddział, jak akurat nie ma kompletu rodzących to sale porodowe można obejrzec. Odwiedziny są na salach, ale w korytarzu są tez wygodne skórzane sofy. Wygodne, elektroniczne łóżka, łazienka w każdym pokoju. Ciepła woda zawsze ( a mam doświadczenia z przeklętym Knurowem) :) Nie kąpano mi dziecka. położne anioły! Potrafiły pół nocy pomagać mi z cyckowym szałem. A czasem przyszły i pogłaskała po głowie;) tak po prostu....po ludzku. W razie CC, mąż był ze mną i małym cały dzień na sali pooperacyjnej. Teraz można być nawet przy zabiegu...choć nie widzę potrzeby. Oczywiście obecność przy naturalnym wymaga tylko odzieży zmiennej...:)

Dziecko ubierają szpitalne ciuszki, chyba że rodzic życzy sobie własne.

Patrząc na listy co trzeba mieć ze sobą, tu jest dość skromnie. Dla dziecka proszą o paczkę pieluch i chusteczek...i tyle :)

Tanda lubi tę wiadomość

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka dziękuję za solidarność :D

My wróciliśmy od znajomych, zmęczona jestem ale spać nie mogę oczywiście :/
    Asix wrote:
    Ale miałam schizy dziś. Sama w WHITEdomu byłam i nagle zadzwonił dzwonek do drzwi to wyjrzałam przez okno a tam nikogo nie było. Poszłam do innego okna wyjrzeć. Potem pozapalalam wszystkie światła i usłyszałam jakieś odgłosy przy garażu. O masakra. A jeszcze miałam jechać po męża to już biegłam do kija w razie czego.
    Ja bym w domu chyba zwariowala ze strachu, czasamibw mieszkaniu schizuje.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam? Śpicie?

Śpijcie, dzisiaj ja pilnuje...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja razem z Tobą. Od 3 nie śpie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 03:56

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Wowka ja razem z Tobą. Od 3 nie śpie

No to witaj na nocnej warcie... tak sobie myślę, że dla mnie ta bezsenność to najgorszy objaw ciąży i to nocne rozmyślanie nad glupotami...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie chyba to rozmyślanie o tych głupotach heh.
    Niepotrzebnie dzisiaj miałam drzemkę.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę innym tego spania. Organizm chyba się chce przygotować na maj.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Musiałam siku i tak mi chyba zostanie ;-) ale nie rozpaczam bo i tak niedługo trzeba byłoby wstać, dziś ruszamy w dalszą drogę.

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My aktualnie śpimy w salonie a tu jest telewizor. Zatem też mam już po spaniu, bo rozpoczął się nowy sezon F1. :D Nie ma, że weekend. Jak znam moje możliwości to pewnie bym jeszcze zaliczyła drzemkę, ale dziś też mamy gości i muszę trochę poogarniać świat. Ogromnie Wam współczuję bezsenności..

Asix, ja też się schizuję sama w domu. Na szczęście na podwórku mam bardzo prewencyjnego psa i on mówi, kiedy ktoś się zbliża i wierzę, że napastnika po prostu by zeżarł. :D Bez tego w ogóle bym oszalała.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z moją psinką się pożegnałam przed nowym rokiem więc muszę teraz sama sobie jakoś radzić. Ale myślę że i tak powinnam kupić sobie gaz pieprzowy na wszelki wypadek:)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorek87 wrote:
    Tanda ja akurat miałam planowe CC. Po porodzie zarówno sn jak i CC wypuszczają na 3 dobę ( przy CC liczą dzień zabiegu jako zerową) teraz niby). Wojtek miał żółtaczkę więc byliśmy dłużej. Wtorek rano CC, w niedzielę w południe w domku. Do szkoły nie chodziłam, teraz też nie. Na porodówkę można było wejść bez problemu. Panie pokażą oddział, jak akurat nie ma kompletu rodzących to sale porodowe można obejrzec. Odwiedziny są na salach, ale w korytarzu są tez wygodne skórzane sofy. Wygodne, elektroniczne łóżka, łazienka w każdym pokoju. Ciepła woda zawsze ( a mam doświadczenia z przeklętym Knurowem) :) Nie kąpano mi dziecka. położne anioły! Potrafiły pół nocy pomagać mi z cyckowym szałem. A czasem przyszły i pogłaskała po głowie;) tak po prostu....po ludzku. W razie CC, mąż był ze mną i małym cały dzień na sali pooperacyjnej. Teraz można być nawet przy zabiegu...choć nie widzę potrzeby. Oczywiście obecność przy naturalnym wymaga tylko odzieży zmiennej...:)

Dziecko ubierają szpitalne ciuszki, chyba że rodzic życzy sobie własne.

Patrząc na listy co trzeba mieć ze sobą, tu jest dość skromnie. Dla dziecka proszą o paczkę pieluch i chusteczek...i tyle :)

Dzięki :* Nie ma to jak info z pierwszej ręki :) Niestety nie znam nikogo, kto tam rodził, czytałam tylko opinie na różnych stronach.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    no, "strasznie" to juz wyglada o.O u ciebie 2 tyg i donoszona o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ