X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt .
    Człowiek to jest głupi myśląc że coś sobie może zaplanować. Miałam sobie dziś rozpiskę na święta zrobić i co i dupa . Mały wczoraj zaczął kaszleć coraz bardziej no to nic tylko z rana do lekarza a on że na oddział . Co się biedny naprzechodzil ,ani jeść ani pić nie chce podejść do siebie nikomu nie pozwoli bo zaraz z tymi małymi łapkami do pielęgniarek wyskakuje . Padł teraz z przemęczenia biedak. Mam nadzieję że do świąt nas wypuszczą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 17:04

cf409fc7e7.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie mąż wziął się za malowanie łóżeczka dla małej
    Aa i przyjechał dziś ze sweterkiem z Lidla nie było w czwartek dziś podobno pełne kosze dobrze że mądry kupił na 74/80 choć mega duży wychodzi jak na dwulatka
    Ale młoda już ma tyle tego na 62 I 68 plus ten co moja mama zrobiła A i zrobiła już kolejne 2 więc szafa pełna

Zamówiłam też materac w końcu jednak lateksowy z mata kokosowa z firmy Vitmat mój brat ma go dla swojego synka i są zadowoleni

Została tylko wanna ewentualnie ten leżaczek babybjorn ale czaję się na olx plus torba do wózka

Torba do szpitala nie ogarnięta ale już wszystko mam tylko pakowanie ale myślę że to po świętach mam termin na koniec maja więc jeszcze na luzie
    Po świętach będę też wszystko prac i prasowac

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w Rossmannie bo chciałam te pieluszki za grosz odebrac i nie mieli :( Dobrze, ze tyle tych Rossmannow w Krakowie to gdzies moze przy okazji upoluje :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbą mnie nawet nie denerwujcie, temat cyklicznie powraca a ja stoję w miejscu (bez torby).

Zobaczcie, co dziś znalazłam w sklepie:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05ebce61c1d0.jpg

Nie wiem czy wypada tak przy poniedziałku, ale czuję, że będzie kąpiel i trunek dziś wieczorem. :D

Malwka - kawał córci! Zdrówka dla babci.

Tanda - to już na później. Gemini przewidujące jest. ;)

Pawojoszka - współczuję, niech Was wypuszczą jak najszybciej, już zdrowiutkich!

Feeva, pawojoszka, Nynka, Hoope, malwka08, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż za chwilę przyjedzie mnie zmienić na noc i tak myślę że taki trunek by się obaliło w domku po tym całym dniu

cf409fc7e7.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka, jaka duża Rozalka <3
    Zdrówka dla babci.

Pawojoszka, trzymam kciuki za zdrówko i oby do piątku Was wypuścili!

My po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku, teraz czekam na Łódz 12.04 i wreszcie się dowiem czy będzie konieczne cc czy mogę sn. Szyjka wciąż żelazna.
    Wiktoria waży 1900 gram, więc drobna póki co, chociaż policzki ma okrąglutkie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bfc64412975.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:01

Feeva, Fermina, Mała Matylda, Nynka, Hoope, kamciaelcia, D_basiula, Mycha666, Asix, Kropka88, Sela, Wowka, pawojoszka, Katy, malwka08, Kira91, kattalinna, efwka83 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S oczywiście!! Trabilam na debila chyba z minute. Wyploszylam na pewno wszystkie sarny i dziki w promieniu 3 km XD

Pawojoszka zdrówka dla synka :*

Fermina, zazdro :D

Malwka jaki klocuszek XD :*

My po wizycie. Usg robione tylko szyjki, czyli standard. Nie wiem ile Mała waży :( Szyjka skrocila się do 2cm, ale jest twarda i trzyma. Bardzo główką napiera. Mam wytrzymać jeszcze te min. 3 tygodnie, w sensie oszczędzać się, a potem mogę biegać i skakać, bo już będę mogła rodzic :D
    Serduszko pięknie bije 135 uderzeń na minutę :)
    Morfo dobre, nawet bardzo, w moczu wyszła glukoza. Jakieś śladowe ilości. Mam powtórzyć za tydzień, bo to pierwszy taki przypadek u mnie.
    Na następnej wizycie 16.04 pobieramy wymaz na gbs :)
    A no i mówiłam o coraz częstszych bólach jak na miesiączkę i klucia w szyjce. Powiedział, że teraz już tak będzie, bo się macica przygotowuje do porodu i mam się nie martwić. W razie większych boli no-spa :)

Fatalita jaka słodka córunia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:06

Fermina, Hoope, D_basiula, Kropka88, Wowka, Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt! :) Pawojoszka oby syn szybko wyzdrowial.

Femina powiedz, że to w jakimś dużym sklepie takie cuda, ja też chcem:D

Dziewczyny czy wody plodowe mają jakiś kolor? Np żółty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:04

• Fermina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i pięknie rozwijających się dzieci. :) Foto córci urocze Fatalita. :)

Pawojoszka - podobno to jakaś nowość, znalazłam zupełnym przypadkiem w Polo, które odwiedziłam chyba po roku. I to na zabitej dechami wsi! Niebiosa tak chciały. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:04

pawojoszka, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka chyba są raczej bezwonne i bezbarwne. Ale niech się wypowiedza doświadczone mamy :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda tampony to chyba do nosa na katar XD

Mmm nie mówiłam Wam, ale po porodzie nie miałam okresu 1,5 roku. To było cudowne XD Tylko, że karmiłam.

Gratuluję udanych wizyt, dzień dobrych wieści :D

Pawojoszka a co Wam jest, płuca? Bidulek, oby Was szybko zdrowych wypuścili.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, duzo zdrowia dla was, oby was wypuscili :*

Feeva, moja szyjka tyle miala ostatnio, dobrze ze jest twarda i zamknieta. Uparciuchy z tych naszych malcow, ze tak glowka napieraja ;)

Fermina, to dzisiaj bedzie uczta piwna! :D

Fatalita, dobrze ze wizyta udana :* Malenka drobniutka, slodka :)

Zgaga mnie meczy, plecy bola, maly czka w najlepsze i grzebie przy szyjce :O Co za uparte to mojego chlopisko.

Fatalita lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Gratuluje udanych wizyt! :) Pawojoszka oby syn szybko wyzdrowial.

Femina powiedz, że to w jakimś dużym sklepie takie cuda, ja też chcem:D

Dziewczyny czy wody plodowe mają jakiś kolor? Np żółty?

Standardowo same wody są przeźroczyste.
    Moje były bladoróżowe, bo z domieszką krwi od rozwierania szyjki.
    Mogą być bez zapachu lub mieć charakterystyczny zapach podobny do spermy.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka zdrowia dla Synka!

Katy ja też chciałam upolować te pieluszki za grosz i też się nie udało. Oszukaństwo jakieś.

Gratuluję udanych wizyt :)
    Fatalita piękne zdjęcie :)

Fatalita lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Tanda tampony to chyba do nosa na katar XD

Wczoraj przydał się jak mi się krew z nosa puściła XD

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wody są bezbarwne chyba że ciąża przenoszona to mogą się robić zielone.

Hoope znowu zapalenie płuc kilka tygodni temu przechodził w tedy był w domu ,ale jadł ładnie nie gorączkował zupełnie nie wyglądał jak chore dziecko a teraz to bidulek ledwo przytomny i nawet pić nie chce ,a w środę jeszcze zdrowy był bo go szczepilismy ,w piątek już cały zasmarkany a dziś zapalenie płuc . Ten to się nie patyczkuje jak już coś robi to z rozmachem

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale się porobiło. My rok temu młodą leczyliśmy z zapalenia płuc 3 miesiące. Dopiero po 5 antybiotykach uznana została za zdrową. Ale uważajcie, zaraziła całą rodzinę, to było wirusowe zapalenie płuc. Ja się męczyłam dwa miesiące, to było piekiełko. W szpitalu szybciej sobie poradzą, gorzej, że mogą Was przetrzymać przez Święta.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femina sprawdź na składzie tego piwa bo wiem z doświadczenia ze piwa np. Lech free czy Leżajsk na etykiecie 0,0% w składzie ma 0,5% także jednak nie całkiem bezalkoholowe

dxomanliinbxhu6i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, zjesz 2 jabłka na raz i też będziesz miała we krwi stężenie poniżej 0,5% przez proces fermentacji :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, ja mam fioła na tym punkcie, nic nie przejdzie bez kontroli. ;) Jest 0.0 na 100%. Jeszcze specjalnie przejrzałam internety i sobie o nim poczytałam. Na pewno można.

Zaraz wskakuję do wanny. ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ