X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie perspektywa tygodnia bez chłopa w domu a wy o ssaniu ogórka

cf409fc7e7.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope może odstaw lepiej na razie te artykuły, które zawierają alkohol. Ewidentnie Ci nie służą ;)

Też mówiłam ostatnio do Mojego, że kupię wcześniej jakiś duży śliniak dla Kubusia, to najpierw ja z niego skorzystam. Można by kłaść talerz na brzuchu, ale póki co obiadowe za duże jeszcze albo brzuch za mały.

Co do Pampersów, to udało mi się je odebrać dopiero w trzecim Rossmannie. Niektóre ekspedientki są mało zorientowane, bo szukały ich na półkach, a to są takie opakowania z naklejką "nie na sprzedaż".

Dziś zdycham. Mój wychodzi już z przeziębienia, a u mnie wczoraj zaczął się ból gardła. Dziś leżakuję i jutro raczej też. Nie na rękę mi to przed świętami, bo mamy gości w weekend.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś przegląd zawartości przywiezionych rzeczy. Ubranek 62 mam tyle, że nie wiem czy uda wszystko choć raz założyć :-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie? Ja się właśnie przeniosłam z kanapy bo tradycyjnie zasnęłam na serialu... Po drodze zahaczyłam o lodówkę. Glukometrze, bądź miły rano!

PS. Witam się w 33 tc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 02:00

Mała Matylda, ibishka, Hoope, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za mile ponowne powitanie :)
    Hoope to znow nie powinno mnie byc bo koopy nie ma hahaha

Jesli ktoras z Was ma bole plecow - ja mialam na poczatku ciazy a w pirwszej cala ciaze, spac nie moglam tylko chodziłam po mieszkaniu zeby rozchodzic bol :( - to polecam wizyte u fizjotefapeuty (tyljo trzeba zaznaczyc ze jest ciaza bo nie kazdy sie podejmuje).
    2 i 3 trymestr to u mnie sporadyczne bole spowodowane niewłaściwą postawa ciala. Naprawde kocham moja fizjoterapeutke.

Wyprawka chyba zrobiona. Krąży tu moze jakas lista co zabrac do porodu? Chcialabym miec pewnosc ze o niczym nie zapomnialam :)
    Pp swietach piore i prasuje :)

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa, zerknij na 1 stronę :-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś cisza... Przed burzą tak?

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy odsypiaja nockę? :) a może takie dobre spanie dzisiaj?
    Ja o 2 zazywalam nospe bo strasznie mi się brzuch spinal.. Jejku jeszcze z tydzień - półtorej i wyrzucam nospe z domu :)

A tak w ogóle to witam się w 9 miesiącu :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    Wyprawka chyba zrobiona. Krąży tu moze jakas lista co zabrac do porodu? Chcialabym miec pewnosc ze o niczym nie zapomnialam :)
    Pp swietach piore i prasuje :)

Ja się pakowałam wg. listy ze strony szpitala.
    Najlepiej u źródła zasięgnąć informacji, bo co szpital to nieco inne wymogi :)

Mogę wkleić co mam w torbie.

Na porodówkę:
    - koszula do porodu,
    - klapki,
    - 2 duże ręczniki (na porodówce jest wanna i prysznic),
    - ubranie i obuwie zmienne dla męża,
    - woda, przekąski
    - aparat fotograficzny/kamera
    - teczka z dokumentami

Na pobyt w szpitalu dla mnie i dziecka:
    - 2 koszule do karmienia,
    - szlafrok,
    - skarpetki,
    - miękki biustonosz do karmienia,
    - klapki pod prysznic,
    - 2 ręczniki kąpielowe,
    - 2 małe ręczniki,
    - kosmetyczka z przyborami higienicznymi (pasta do zębów, szczoteczka, szampon, odżywka, suchy szampon, żel pod prysznic, szczotka, grzebień, gumki i spinki do włosów, gąbka, pilniczek do paznokci, pomadka do ust nawilżająca - kosmetyki w formie próbek lub miniaturek)
    - kosmetyczka z lekami (euthyrox, jodid, tantum rosa + buteleczka z atomizerem, maść na brodawki, maść na hemoroidy, czopki glicerolowe)
    - majtki jednorazowe i podkłady poporodowe,
    - podkłady na łóżko,
    - wkładki laktacyjne
    - paczka pampersów,
    - paczka chusteczek nawilżanych,
    - kubek i sztućce,
    - mała buteleczka z płynem do naczyń,
    - papier toaletowy,
    - woda mineralna,
    - kilka saszetek herbatki na laktację,
    - ładowarka do telefonu.

Dodatkowo mąż będzie woził w aucie:
    - laktator,
    - dodatkowa paczka pampersów, chusteczek, podkładów na łóżko i poporodowych, wkładek laktacyjnych, woda mineralna - czyli wszystko, co się zużywa i może mi braknąć ale nie musi więc niepotrzebnie nie będę od razu brać ze sobą.

Na wyjście ze szpitala:
    - fotelik samochodowy,
    - ubranka dla dziecka na wyjście,
    - kocyk,
    - ubrania i buty dla mnie na wyjście.

Pisałam z pamięci, więc może coś pominęłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 09:01

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy prawie nie spałam, miałam głupie sny, co chwilę się wybudzałam, w łazience byłam chyba z 5 razy.
    Ale zasadę mam taką, że jak się przebudzę to nie sięgam po telefon, bo rozbudzam się jeszcze bardziej a tak chociaż leżę i odpoczywam w jakimś stopniu.

Przyszedł mi wczoraj aniball, pierwsze wrażenie po rozpakowaniu - omg, jaki on jest ogromny nawet bez powietrza :O

Wiem, że jeszcze nie skończyłam 36tc, ale nie mogłam się oprzeć.
    Pierwsza aplikacja była dość trudna, trochę się namęczyłam i ciężko mi się było z tego powodu rozluźnić. Ale kolejne poszły dużo łatwiej i jak już się wyczuje w którym miejscu ma być to nie sprawia to dużej trudności.
    Jak już był w środku to po lekkim napompowaniu ćwiczenia nawet nawet, nie były nieprzyjemne ani nic. Zresztą kto kiedykolwiek ćwiczył kegla to szybko ogarnie.
    Ale wypychanie - kosmos. Trzeba się tego nauczyć, żeby robić to samymi mięśniami, bez parcia (mój błąd przy pierwszym porodzie - parcie całą sobą, ciśnienie w głowie, żałuję, że wtedy nie słyszałam o baloniku, co innego na spokojnie się wsłuchać w ciało i tego nauczyć a co innego próbować przeć już w trakcie skurczy). Trzeba się porządnie skupić i powiem wam, że po czterech próbach chyba zaczęłam ogarniać i czuję to :)
    Jestem optymistycznie nastawiona, nie żałuję zakupu :)

Edit: acha, wypchnęłam 3x 20cm i 1x 21cm, jak na pierwszy dzień to chyba nieźle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 09:17

Kropka88, Sela lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda zapomniałaś tantum verde XD

Kwiatkowa nie ma koopy, nie ma forum, trzeba zasłużyć XD
    Dziewczyny dobrze radzą, pytaj u źródła, ja połowy rzeczy z listy początkowej nie potrzebuję i nie biorę.

Dzień dobry.

Malują nam balkony i coś czuje, że albo skończy się to awanturą, albo któryś zleci z rusztowania. W dużym skrócie drą ryje od 8, palą papierosy pod moim oknem i bluzgają jak szewc. Do tego nie są zabezpieczeni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 09:20

Tanda lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jakieś białe coś co jakiś czas leci z nieba. To już przesada O.o .

W nocy nawet spałam, ani razu nie byłam na siku :D za to brałam udział w zamieszkach ulicznych, akcjach rabunkowych, wizytowałam ciocię i rodziłam na jakiś ogłuszających lekach :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Co to za tematy w ogóle, ssanie ogóra hahahahhaah

Też się co chwilę w nocy budziłam, zasnąć nie mogłam, a potem rano nie mogłam się zwlec z wyra. Pogoda tragiczna, nic tylko spać dzisiaj :/

Hoope pogoń towarzystwo, krzyknij zamknąć ryje tam bo będziecie bici XD Albo zrób trik z kijem od szczotki jak w dniu świra, że im w doope strzelisz :D

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Ja o dziwo tez dzisiaj super spalam, budzilam sie na siku i od razu spac, rano nie moglam sie zwlec.
    Dzisiaj, a wlasciwie za 30 min moja znajoma ma cesarke planowana, czekam az zda mi relacje :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,
    Wczoraj byłam na tej wizycie u pani psycholog, powiem że wydaje się wiedzieć o czym mówi, zresztą okazało się że przyjmuje zazwyczaj kobiety w ciąży, po ciąży i w okresie menopauzy. Wiec jakby nie patrzeć wręcz idealna do diagnozowania mojego przypadku. Poza tym wyjaśniła dlaczego akurat skupiona jest na tych tematach, podobno sama przechodziła depresję w ciąży i po ciąży, ale za jej czasów nie diagnozowano tego jako chorobę. Także wydaje mi się że akurat trafiłam w kompetentne ręce.

No cóż, postaram się postępować według zaleceń i zobaczymy co z tego będzie. Nie chcę zapeszać ale wydaje mi się że wyszłam już z lepszym nastrojem. Okazuje się że nie jestem okrutną matką, że nie oddam dziecka do okna życia... Także liczę na poprawę nastroju w najbliższym czasie. Mam też zalecenie uczestniczyć w życiu forum do czasu aż nie pojawi się u mnie jakis większy strach lub obawa.
    Cieszę się że się zdecydowałam i wiem, już że mimo że decyzja o dziecku nie wynikała z mojego pragnienia, to była na tyle świadoma,że dam radę.

Także trzymajcie kciuki za poprawiający się stan emocjonalny. :)

Nynka, Kropka88, Feeva, Fatalita, Katy, kattalinna, Wowka, kamciaelcia, Saperek, Mycha666, Hoope, D_basiula, Kira91, Sela lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też buro za oknem najchętniej to by czlowiek z łóżka nie wychodził a tu od rana nie ma że boli tylko trzeba gnać , dzieci w autobus i do szkoły a samemu do szpitala zmienić warte . Tak wczoraj myślałam że co by to było jakbym teraz musiała do porodu jechać ? Aż mi się w nocy śniło że rodzę

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jakoś mi się budzik wylaczylo i dopiero się zwleklam. Dobrze, że dziś wizytuje, bo młody przez tyle miesięcy się nie nauczył, że dni lenia są nie mile widziane.
    Patk dobrze, że jesteś zadowolona z wizyty ;) teraz już tylko lepiej będzie ;)
    Milego dnia wszystkim ktoś jeszcze wizytuje dzisiaj?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk super ze czujesz się lepiej i że znalazłaś dobrego specjalistę bo to połowa sukcesu a może nawet 90%. Pewnie że dasz radę czemu byś miała nie dac jesteś silna kobieta ,tyle wydarzeń w życiu cię nie złamało to i teraz sobie poradzisz masz super wsparcie w partnerze i nie boisz się prosić o pomoc kiedy jej potrzebujesz tak że wszystko jest na dobrej drodze

cf409fc7e7.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Nynka :)
    Ja jutro :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, cieszę się że czujesz się już lepiej, to była bardzo dobra decyzja. Trzymam kciuki za Ciebie! :*

Nynka powodzenia :)

Czy Wam też się belly zesrało?? Mam białe tło, wielkie litery, jakby coś się w kodach HTML im powalilo XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ