X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też ciuszki i rożki są szpitalne, w dniu wypisu tatuś przynosi na wyjście ciuchy. A do szpitala tylko czapeczka, rękawiczki pampersy i chusteczki nawilzane:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Heloł, u mnie też szwankowało, ale już działa.
    Noc z milionem pobudek,drzemek, wstawań itd. Ale o dziwo nawet się wyspałam.

Sprawdziłam, że Katka już ponad tydzień się nie odzywa :/

Patk bardzo fajnie, że trafiłaś na babkę, która wie o czym mówisz :) to, że poszłaś to naprawdę duży krok.

W ogóle wczoraj Wiki na usg robiła takie jakby brzuszki, gin powiedział, że to są ćwiczenia oddechowe :) podobno to dobry znak i wskazuje na dobrostan dziecka ^^
    Matka tutaj tak się przejmuje jej zdrówkiem, a ona jakby żyje w błogiej nieświadomości :)

Faktycznie bardzo dawno Katka nie pisała...

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęscie też nie muszę się martwić co zabrać małemu do szpitala, tylka czapeczka, niedrapki, chusteczki i pieluszki tetrowe i pampersy

1usa3e5el69vdydq.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dostalam ostatnio paczke z gemini i sie zawiodlam wkladkami poporodowymi ktore zamowilam.
    Zamowilam bellamama. One nie maja klejenia do bielizny :(
    Pamietam w poprzedniej ciazy ze te ktore nie mialy slabo sie sprawdzily.
    Czy macie wkladki poporodowe na klej? Jesli tak to podajcie prosze jakie.

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wszystko muszę mieć swoje :(
    Koralowa ja mam z babyono i są z klejem

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z canpola też mają

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Patka, teraz juz bedzie duzo lepiej!
    Ja zamowilam te z Canpola one sa z klejem i drugie z Seni lady super, uzywalam je po poronieniu tez sa dobre i maja klej.

Ostatnio bardzo sie poce w nocy, juz nawet sie nie przykrywam cala ale jak sie budze na siku to normalnie cala jestem mokra i pelno nowych pieprzykow mi wyszlo, szczegolnie na piersiach i dekolcie.. mam nadzieje ze to nic zlego, tylko taki moj urok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 13:19

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mama nie ma, ale kupilam te z canpola i maja pasek do przyklejenia, moim zdaniem lepsze sa.
    U nas w szpitalu dla dziecka tylko chusteczki i niedrapki.

Kurdee, moj znowu ma dzisiaj dzien lenia, wczoraj tak harcowal a dzisiaj znowu cicho cos :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, dziś strasznie senny dzień, my przymuleni jesteśmy wszyscy: od dziecka, przez kota do mnie samej.

Ja od kilku dni mam nową bolączkę. Boli mnie skóra! W jednym miejscu, kiedyś tam było żebro, teraz styk brzucha z piersią po prawej stronie. Strasznie dziwne uczucie i bardzo nieprzyjemne. Żadnej wysypki, zaczerwienienia, otarcua itp. Po prostu boli. Znacie to??

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, mam dokładnie do samo! Jakby ktoś kilka igieł wbijał,a nawet zaczerwienienia nie ma. I też po prawej ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam. Chyba po prostu takie okopane przez dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo :) do tego dretwieje mi czasami skóra pod biustem, nie czuje dosłownie jak się sama dotykam nawet jak sie szczypie.
    A dzieć ewidentnie uwielbia kopać moją wątrobę, czasami aż łzy stają. Raz na usg mi pokazała ginekolog jak pięknie piętką kopie właśnie w to miejsce

• Feeva Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu albo kocyk, albo rożek. Spakowałam kocyk, bo łatwiej się pierze. W rożek będę zawijać w domciu :) Ewentualnie tatuś przywiezie na wyjście, żeby szkraba owinąć.

Serio bellamama nie ma klejenia? To jak one sie trzymają gaci? Mam jedną paczkę, drugą dodałam do koszyka gemini, ale teraz się zastanawiam, czy nie zmienić na inne o.O

Mnie boli skóra przy pępku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 14:46

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam piecze. To macica naciska jakoś nieszczęśliwie, ale boli tylko jak leżę.

Patk super, cieszę się, tak trzymać :D

BB mi się w końcu odmuliło. Było paskudne.

Znajoma rodziła w niedzielę. Poród naturalny. Na koniec młody się źle obrócił i skończyło się cc. No super. Jeszcze tego nie wzięłam pod uwagę. Dwa porody w jednym.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, myślałam że mam coś z głową :-D ciekawe czy tak zostanie... To jest irytujące jak ból zęba

Mam pół paczki tych podkładów z belli i faktycznie bez kleju. Ale będą się trzymać, jak trafiłam ba IP to kazali mi założyć podkład do przemieszczenia się między gabinetami... bez gaci. Gaci nie było, nie wiem czy podkład miał klej ale i tak byłby bezużyteczny. Trzymał się.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Jejku, myślałam że mam coś z głową :-D ciekawe czy tak zostanie... To jest irytujące jak ból zęba

Mam pół paczki tych podkładów z belli i faktycznie bez kleju. Ale będą się trzymać, jak trafiłam ba IP to kazali mi założyć podkład do przemieszczenia się między gabinetami... bez gaci. Gaci nie było, nie wiem czy podkład miał klej ale i tak byłby bezużyteczny. Trzymał się.

Jak założyć podkład bez gaci? :D
    Trzymać go czy jak?

Feva właśnie tak samo chce, tylko myślę czy wygodnie tak w kocu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 14:55

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka jak Chinka drobiąc małymi kroczkami.

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, dokładnie takie pytanie zadałam sobie jak mi kazały to zrobić. I nie bardzo rozumiałam jak to mam z gołą d.upą paradować po szpitalu - przez trzy gabinety przeszłam. Na szczęście to było po 21 i było pusto...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedna paczke bella mama,a drugie canpola wiec jakby te pierwsze sie nie trzymaly to bede uzywac tych drugich xd

Udalo mi sie odebrac pampersy w Rossmannie :p

I bylismy dzisiaj z chlopakiem w urzedzie stanu cywilnego zeby uznal ojcostwo i mogl on po porodzie zalatwic akt urodzenia itp :p

Jestem tez dzisiaj jakos zmeczona i najchętniej poszlabym spac...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to już wiadomo dlaczego gejsze tak chodzą :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ